ASKER ÖĞRETMEN HİZMET PUANI VE ZORUNLU HİZMET SÜRESİ

Kodla Büyü

PREDATOR X

Üye
Mesajlar
25
Arkadaşlar merhaba.bu hizmet puanı ve zorunlu hizmet süresinden sayılıp sayılmama durumuyla ilgili resmi bir bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen paylaşabilir mi?çünkü yönetmeliklere baktığımda işin içinden çıkamadım :

Zorunlu çalışma süresinden sayılacak süreler
...
(2) Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görevli iken askerlik hizmetini yapmak üzere aylıksız izne ayrılanlardan, askerlik hizmetini temel askerlik eğitiminden sonra zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında öğretmen olarak yerine getirenlerin askerlik süreleri zorunlu çalışma süresinden sayılır.

Zorunlu çalışma süresinden sayılmayacak süreler
...
b) Askerlik dâhil aylıksız izinli olarak geçirilen süreler , gibi şeylerle karşılaştım.
 
tamam buldum kaldırın nedir ya? Yazmışsın biz de merak ettik aynı durumdayız belki söylede bilelim :verymad:
 
asker öğretmenlik, zorunlu çalışma süresinden sayılıyor..
 
Kusura bakmayın arkadaşlar bayadır giremiyodum.Görünüşe göre her nerede asker öğretmenlik yaparsak yapalım bulunduğumuz ilin merkez puanını alıyoruz.Yönetmelikten baktım.Mesela ben Erzurum'un bir köyünde normal öğretmenken 30 puan alıyodum,şu an aynı okulda asker öğretmenim ve Erzurum'un merkez puanı olan 10 puanı alıyorum.
Ayrıca asker öğretmenliğin görevden sayılmasıyla ilgili de hala bilmeyen arkadaşlar varsa : Eğer ki normaldeki okulunuzla aynı okulda asker öğretmenseniz göreviniz zorunlu hizmetten sayılıyor..Bunun dışındaki hiçbir durum malesef hizmetten sayılmıyor.
Son olarak öğrendiğime göre asker öğretmenken adaylığı kaldırma şansımız yok.Askerlik bittikten sonra gerekli süreyi de çalışıp tamamlayarak kaldırmak mümkün.

Tamamını yönetmeliklerden okudum ya da Ankara'dan Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bilgi aldım.Hiçbiri kulaktan dolma bilgiler değildir.
 
hocam ben şırnak ta bir köyde yaptım. merkez 26 puan ama bana 14 puan geldi. tüm asker öğretmenler sabit 14 alıyor denmişti burada bi aralar
 
Hocam bizim ilçe mili eğitim de aynı şeyi söylemişti ben güvenemedim ili aradım.Siz de aynısını yapın onlar daha sağlıklı bilgi verir.
 
(2) Bu Yönetmeliğin 47 nci maddesinde hizmet bölgelerinde; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesi kapsamında Devlet memuru statüsünde, 11/10/1983 tarihli ve 2914 sayılı Yüksek Öğretim Personel Kanunu ile 27/7/1967 tarihli ve 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununa tabi olarak geçirilen süreler, askerlikte geçen hizmet sürelerinin tamamı ile özel öğretim kurumlarında öğretmen veya yönetici olarak geçen sürelerin ödenen sigorta prim ödeme gün sayısı kadarı, görevin yapıldığı hizmet bölgesinin birinci hizmet alanı için öngörülen hizmet puanından değerlendirilir.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/27573_0.html
 
Arkadaşlar ben de asker öğretmen olarak görev yaptım. o dönem araştırmıştım il merkezin de yapanlar 10, ilçe de yapanlar 12 köyde yapanlar 14 puan alıyor. Ama bu puanları da alamıyorsunuz sebebi ise toplam sürede bir ay kıta da temel eğitim alıp ondan sonra göreve başlandığı için. örneğin Burdur da temel eğitim aldınız sonra görev yerinize gittiniz 1 ay Burdur'un puanı 11 ay gittiğiniz yere göre puan alıyorsunuz.
 
Geri
Üst