atölye/laboratuvar şefleri 3 ay bitmek üzere!!!

Kodla Büyü

f_dogan76

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
532
Malumunuz üzere Ortaöğretim Kurumları yönetmeliği en son 01/09/2018 tarihinde değiştirildi.

Yapılan değişiklikle 3 ay içinde mevcut atölye/laboratuvar şeflerini alakadar eden bir değerlendirilmeden bahsediliyor.

Meseleye girecek olursak:

GEÇİCİ MADDE 10 –(Ek:RG-1/9/2018-30522)

(1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla mevcut atölye ve/veya laboratuvar şeflikleri bu Yönetmeliğin 84 üncü maddesinin beşinci fıkrasına göre kurulan komisyonca üç ay içerisinde aynı maddenin altıncı fıkrası kapsamında yeniden değerlendirilerek birleştirilmesine karar verilen şeflikler için mevcut şef görevlendirmesi iptal edilir ve Yönetmelik hükümlerine göre yeniden görevlendirme yapılır. Şeflik görevlendirmesine ihtiyaç olmadığı tespit edilen atölye ve laboratuvar şeflerinin görevlendirmeleri iptal edilir.

84/(5) (Ek:RG-1/9/2018-30522) Birinci fıkra kapsamında şef görevlendirilecek atölye ve laboratuvarların belirlenmesi için okul/kurum müdürlüğünce, müdürün başkanlığında bir müdür yardımcısı, alan şefleri ile değerlendirmenin yapılacağı alandan bir alan öğretmeninin katılımı ile bir komisyon oluşturulur.

(6) (Ek:RG-1/9/2018-30522) Komisyonca yapılacak değerlendirmede;

a) Atölye/laboratuvar olarak belirlenen mekânın en az 10 öğrencinin aynı anda uygulamalı eğitim alabileceği yeterli büyüklüğe sahip olup olmadığı,

b) Atölye/laboratuvarda ilgili alan/dalda eğitim-öğretimi aksatmayacak nitelik ve sayıda makine-teçhizat, eğitim/deney seti ve diğer donanımların bulunup bulunmadığı,

c) Atölye/laboratuvar olarak belirlenen mekânlarda yürütülen eğitim-öğretim faaliyetlerinin özelliği,

ç) Ayrı atölye/laboratuvar olarak belirlenmekle birlikte, sahip olduğu donanım, fiziki büyüklük, yürütülen eğitim-öğretim faaliyetlerinin özelliği ve yoğunluğu gibi hususlar dikkate alınarak sorumluluğun aynı atölye veya laboratuvar şefinin uhdesine verilip verilemeyeceği,

tespit edilerek hazırlanan tutanak üyelerce imzalanır. Bu tespitler, atölye ve laboratuvar şefi görevlendirilmesinde esas alınır.

Dolayısıyla değişiklikte bahsedilen 3 aylık süre Kasım sonu gibi dolacağından hatırlatmak faydalı olur diye düşünüyoruz.

Hem mevcut hem de yeni görevlendirilecek atölye/laboratuvar şefleri için aynı değerlendirme yapılacak.

Hazırlanan tutanak ekte istifadelerini takdim edilir.
 

Ekli dosyalar

  • atölye laboratuvar şefi görevlendirme(TUTANAK).rar
    17.4 KB · Görüntüleme: 76
Güzel hazırlanmış hocam. Yapılması gereken bir işlem. Elinize sağlık. Ama bildiğim pek çok okul böyle bir komisyon olusturmadi ve bu tespitler yapılmadı. Idarenin sorumlulugunda bir iş bu. yapilmaması durumunda şeflerin sorumluluğu ne olabilir.
 
Okul müdürlüğünce oluşturulacak komisyonda: okul müdürü, müdür yardımcısı ve alan şefleri olacağından bu üyelerin bu hususa dikkat etmesi gerekir. Alan şefleri de komisyonun bir parçası olduğu için hatırlatmayı yapmaları gerekir. Netice itibariyle değerlendirme 3 aylık süreden sonra yapılırsa veyahut hiç yapılmazsa atölye/laboratuvar şefleri belki mağdur olabilir. Hem devam eden görevleri usulsüz şekilde olacağından yine mağdur olma ihtimalleri var. Burada aklıma ilk gelen vakit müsaitken gerekli değerlendirmenin yapılması/yaptırılması. Zamanı geçtikten sonra zaten sorumlular ortaya çıkacaktır.
 
Geri
Üst