Arduino Egzersiz planı olan var mı?

Kodla Büyü

sas7979

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
705
Arkadaşlar 6 saat Robotik egzersizi açmayı düşünüyorum fakat arduino üzerine sitede bir egzersiz planı bulamadım elinde olan arkdaşlar paylaşabilir mi? Ayrıca yeni başlıyorum bu işe ne önerirsiniz?
 
Biz tübitak projesi için egzersiz açmıştık. Ona yönelik bir plan yapmıştık. Belki işinize yarar.
 

Ekli dosyalar

  • Tübitak Projesi Egzersiz Planı.zip
    16.5 KB · Görüntüleme: 1,324
Merhaba hocam eğer ki egzersizi bir projeye(tubitak vb) dahil etmezseniz ilçeden geri döner. okulda açılabilecek egzersiz listesinde robotikle ilgili bir bölüm olmadığı için.
 
Hocam benim de bir egzersiz kurs planım var ama 4 saatlik istersen kendine de uyarlayabilirsin.
 

Ekli dosyalar

  • 2018-2019 Bilişimde Kodlama Eğitimi Egzersiz Planı.rar
    16.7 KB · Görüntüleme: 1,579
Ya benim kafama takılan şey şu ; egzersiz yönetmeliğinde alanımızla ilgili bir şey yok fakat egzersiz nasıl açılıyor? bir arkadaş beni aydınlatırsa sevinirim bende açmayı düşünüyordum.
 
Ya benim kafama takılan şey şu ; egzersiz yönetmeliğinde alanımızla ilgili bir şey yok fakat egzersiz nasıl açılıyor? bir arkadaş beni aydınlatırsa sevinirim bende açmayı düşünüyordum.
Hocam bende öyle düşünüyordum fakat tübitak projesi adı altında egzersiz açılabiliyor yada halk eğitim altında okulunuzda açabiliyorsunuz.İdarenin söylediği bu
 
Forumdaki Arduino egzersizi hakkında yazdığınız forum mesajı üzerine bu mesajı yazıyorum. Ben bünyesinde ortaokul da bulunduran bir kız İmam Hatip Lisesinde İngilizce Öğretmeniyim. Okulumuzda BT öğretmeni olmadığı için, okulum benden Kodlama ve Robotik Eğitici eğitimi sertifikası almamı istedi. Ben o kadar istekli değildim başlarda ama bu işlerden az çok anlayan biri olduğum için bana ısrar ettiler. Ben de tekliflerini kabul ettim ve sertifikayı aldım. Şimdi benden egzersiz açmamı istiyorlar. Forumdan güzel bilgiler edindim ama birkaç konuda kafam karıştı. Örneğin kimisi TÜBİTAK 4006 preojesi kapsamında açmış egzersizi, kimisi de Robot Kulübü kurarak açmış. Benimkisi ikisine de girmiyor. Dersdışı egzersiz yönetmeliğinde Kodlama ve Robotik geçmiyor, sizin bildiğiniz tanıdığız var mı bu şekilde egzersiz açanlar? Bu konu kafamı kurcalıyor.


Aslında biraz strese girdim. Tam olarak nerden başlayacağımı bilmiyorum. 11 kişilik tamamı 7. sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup oluşturdum. 5. ve 6. sınıfta müfradat gereği code.org ve scratch çalışmışlar. Az çok bilgileri var gibi. Ben doğrudan Arduino egzersizi başlığı altında Arduino'dan giriş yapayım dedim. https://www.bilgisayarbilisim.net/a...mde-kodlama-egitimi-egzersiz-plani-rar.61010/ burdaki geçen plandaki gibi bir yol izleyeyim dedim. Ama başlarda Scratch ve Code.org'dan mı başlasam, emin olamadım siz ne düşünürsünüz? Doğrudan Arduino ağır mı gelir? Yoksa Mac Bloklarla mı başlamalıyım? Bir de o kadar çok set var ki, başlangıç seti, süper başlangıç seti, preje seti vs Ben birkaç BT öğretmeni arkadaşa da sorarak en ucuz paket yani başlangıç seti almaya karar verdim ama almışken süper başlangıç seti mi alsam diye de düşünüyorum, siz ne dersiniz?


Son olarak bana neler önerirsiniz?
 
Geri
Üst