Ücretsiz Akıllı Tahta Kilit Programı

Kodla Büyü
Hocam merhabalar. Haftasonu 1.8 versiyonunlu imajımı tüm tahtalara attım.
1. faz. win7 işletim sistemi eset ve shadow defender yüklü makinalar. Okulda 2 farklı IP yapısı mevcut. 192.168.0.... ve 10.6.264.... şeklinde farklı IP ler mevcut. BT sınıfındaki tahtada client yükledim. 2 farklı IP aralığını girdim. İlk imajı attığımda tahtalar clienttan varsayılan sınıf bilgilerini alıyor. Fakat sınıf bilgilerini düzenlemek için kurulum dosyasını çalıştırdığımda Clientın IP aralığını girmezsem sınıf bilgilerini çekmiyor.

Ayrıca kilit ekranı kimi zaman tam ekran olmuyor, küçük bir pencere olarak açılıyor. Bazen de görev çubuğu üstte kalıyor.

Güncellemede Kilitte ve Panoda orta resim alına resim geçişlerinde küçük bir efekt ekleme şansınız varsa çok iyi olur. Koridorlarda 3 adet tv mevcut.Onlar için html kullanıyordum bu vesileyle tek yerden idare edebilirim.

Alttaki duyuru bölümünde bir sınırlama varmı. Birden çok duyuru eklesek, sırayla geçse iyi olur.

Sanırım çok şey istiyoruz ama 1 taşla birçok kuş vurmak istiyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 60991 Ekli dosyayı görüntüle 60992
Ayrıca kilit ekranı kimi zaman tam ekran olmuyor, küçük bir pencere olarak açılıyor. Bazen de görev çubuğu üstte kalıyor.
Bu sorun bende de oldu hocam, düzeltilme şansı olabilir mi acaba?
 
Sayın Murat hocam!Madem versiyonda düzeltme yapıyorsun şuna da bir bakabilirmisin. Meslek liselerinde son sınıf öğrencileri İşletme eğitimi için fabrikalara gidiyorlar.Bu durumda haftanın 3 günü okulda yoklar.Bu nedenle onların dersliklerini başka bir sınıf kullanıyor.Mesela 12 A sınıfı Pazartesi+Salı+Çarşamba okulda yok onun yerine 12 B sınıfı var onlarda Çarşamba+Perşembe +Cuma günlerinde işletmelere gidiyor.Böylece derslikleri çaprazlamasına kullanıyorlar.Programda sadece her dersliğe bir sınıf yazıldığından Meslek liselerinde durum uyuşmuyor.Kurulum esnasında 2 veya 3 sınıf adı girişi yapılırsa (Çünkü Çarşamba günü her iki son sınıfta işletmede olduğundan derslik tamamen boş ve bir üçüncü sınıfta aynı dersliği kullanabiliyor) program excelden sınıf adına göre bilgileri çekebilir.Saygılar.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
arkadaşlar programı kuramıyorum.hep aynı uyarıyı alıyorum.yardım lütfen
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    125.2 KB · Görüntüleme: 39
24 sınıfa kuruldu. Şimdiye kadar bir sorun yoktu. Şuanda tüm sınıflarda ders programı çıkmıyor. Ders sütünu boş. Saatleri nöbetleri çekiyor. Ders isimlerini çekmiyor. Clienttaki ders nöbet dosyasını yeniden oluşturdum ama yine çekmedi.
 
24 sınıfa kuruldu. Şimdiye kadar bir sorun yoktu. Şuanda tüm sınıflarda ders programı çıkmıyor. Ders sütünu boş. Saatleri nöbetleri çekiyor. Ders isimlerini çekmiyor. Clienttaki ders nöbet dosyasını yeniden oluşturdum ama yine çekmedi.
Sınıf isimleri ilgili problem. Tahtadaki gibi excele sınıfları girin. Büyük küçük harfe karşı duyarlı. Bir de hangi devrede olduğu da önemli.
 
hocam link sorunlu.tekrar ekleyebilir misiniz?
Hocam 1.8 programını düzenliyorum. Düzenleme bittiğinde yayınlayacağım. Şimdiye kadar yapılanlar:
-Anlık veriler gönderme yerine xml dosyası gönderilecek. Bu sayede client uygulaması açık olmasa da veriler görüntülenebilecek.
- Duyuru bölümünde birden fazla duyuru kayan yazı halinde yayınlanması sağlandı.
- Tahtalar sunucuyu görebilmesi için gecikme süresi ayarı eklendi.
Yapılacaklar:
- Resimlere geçiş efekti verilecek. (En çok uğraştıran bu olacak.)
- Duyuruları client ten kapat özelliği eklenecek.
- Client lcd pano verilerini xml den alacak şekilde ayarlanacak.
 
Murat Hocam slayt resimlerini sonradan clienttan ETlere tek tek mi yükleyebiliyoruz yoksa clienta atılan resimler ETlere otomatik senkronize oluyor mu
 
Okulumdaki 32 adet tahtaya 1.7 sürümünü yükledim. Okulda Ağ alt yapısı ve internet olmadığı için LCD Panel özelliği kullanmayacağımız için bu sürümü kullanmayı uygun gördüm. Faz2 Windows 10 kullanıyoruz. Öğrenciler sol üst köşeden çekip yeni masaüstü oluşturabiliyor ancak klavye fare kilitlendiği için kullanamıyorlar. Birde soldan çekince bildirimler kısmı da açılıyor. Bunlarda bir şekilde engellenirse mükemmel olacak. Murat hocam yeni sürümünde LCD panel, Duyurular, Nöbet Kısmını kullanıp kullanmama ve ortadaki resmi değiştirme gibi opsiyonlar konulursa çok güzel olur. Hani kullanamayacaklar yada kullanmak istemeyenler için de bir güzellik olmuş olur. Emeğinize sağlık
 
Otomatik oluyor. Resim klasörü değiştiği zaman da otomatik güncelliyor.
Hocam kilit ekranı ilk açıldığında TAM EKRAN olmuyor, ya ekranın bir bölümünü kaplayan bir pencere şeklinde görünüyor ya da tam ekran oluyor ama altta görev çubuğu görünüyor. Acaba güncelleme yaparken bu TAM EKRAN olmama sorununa da bakma şansınız olabilir mi? Çok teşekkür ederim hocam, emeğiniz için.
 
ŞİMDİ ŞUNU BELİRTMELİYİM Kİ İLK VERSİYONDAN İTİBAREN HER GELİŞTİRME SÜRECİNİ MURAT HOCAMIN TAKİPTEYİM SÜPER BİR PROGRAM OLDU.
1.7 SÜRÜMÜNÜ SORUNSUZ 60 TAHTADA KULLANIYORUZ.

1.SORUM 1.7 SÜRÜMÜ KULLANANLAR 1.8 SÜRÜME GEÇMEK İÇİN TÜM TAHTALARDAN ESKİSİNİ KALDIRIP YENİSİNİ Mİ KURACAK?
YADA SADECE İLAVE ÖZELLİĞİN BULUNDUĞU ATIYORUM CLİENT PANEL VS KISMI MI YÜKLENECEK ?

2.SORUM DAHA ÖNCEDEN DE ACİZANE BELİRTTİM. DUYURU KISMI ELBETTE ÖNEMLİ ANCAK YOKLAMA ALMA KISMINI DA EKLEYEBİLİRSENİZ ÇOOOOK DAHA GÜZEL VE İHTİYAÇ KARŞILAYAN BİR YANI OLACAK. ŞABLON BELLİ OLSUN MANUEL SINIF LİSTESİ GİRELİM EXELE KAYDETSİN GİBİ BİRŞEY OLABİLİR.


BEN 1.8 VERSİYONU DA DAHA YENİ GÜNCELLEME GELECEĞİNİ BİLDİĞİM HALDE İNDİRDİM HAZIRDA BEKLİYORUM. EN GÜNCEL PAYLAŞIMI YAPTIĞINIZ ANDA YENİSİNİ DE İNDİRİR KURUN SORUNSUZDUR DEDİĞİNİZDE DE ANINDA GÜNCELLERİM TAHTALARI.

ELİNİZE SAĞLIK SAYGILAR HOCAM
 
1.8.3 sürümünü yaptım. Yenilikler:
1-Birden fazla duyuru eklenme özelliği eklendi.
2-Xml formatında tahtalara bilgiler gönderilmesi sağlandı.
3-Resimlere slayt geçiş efekti eklendi.
4-Windows hızlı açılış aktif iken kilit açık kalıyordu. Artık zaman dolduğunda kilit ekranı otomatik gelecek. Dolayısı ile hızlı açılış seçeneğini bu sürümde aktif hale getirebilirsiniz.
5-Arka plan da çalışan uygulamalar işlevini gördükten sonra otomatik kapatılacak. Performans artışları sağlandı.
6-Tam ekran ve en üstte gelme seçenekleri düzeltildi.
7-Meslek liseleri için günlük sınıf seçeneği eklendi. O gün hangi sınıf varsa o sınıfın ders programı gelecek.
8-Ağda bilgisayarı görebilmek için client ve tahtalara ayar bölümüne gecikme süresi eklendi. Açık tahta bulunamadığında ms değerini yükseltiniz. 1000 ms 1 sn dir.

Uyarı1: Clientte LCD pano sekmesinde gerekli ayarları yaptıktan sonra kaydet, ardında excel dosyası oluştura tıklayınız. (Excel dosyası oluşturma seçeneğine ders sayısı öğretim şekli değikliğinde mutlaka tıklayınız.) Excelde gerekli eklemeleri yapınız, kaydedin ve exceli kapatın. Sonra clientten xml dosyası oluştura tıklayınız. Bu sayede tahtalara bilgiler gönderilecek.
Uyarı2: Eğer okulda ağ yoksa tahtada ayar.exe yi çalıştırın. Ip Tipini yok seçeneğine getiriniz. Clientte Resimler klasöründeki Veri.xml ve resimleri tahtada C:\Users\Public\Documents\ETA yoluna kopyalayarak ağdan verileri çekmeden de kullanabilirsiniz.
Uyarı3:Client te diğer bilgisayara veri gönderirken ms değerini yükseltin. Örnek 1000, 2000 veya 3000 gibi değerler girin. Aksi takdirde 10 gibi değer (saniyenin 100 de biri) hatalara neden oluyor. En az 1000 değeri girdikten sonra kaydetmeyi unutmayın.
Uyarı4:Client ile tarama yaparken de LCD veri gönderimi ayarını kapalı konumda tutun. Gecikme süresini düşürün. 50 ms, 100 ms gibi değerler yazın.
 
Son düzenleme:
murat hocam ders programını excel dosyası olarak hazırladıktan sonra o kendisi mi xml olarak çekiyor... yoksa xml dosyasını biz mi hazırlayacagız
 
Murat Hocam Clientteki resim bölümü nasıl kullanılıy0? Ben bu resim kısmını çözemedim.
Ekran Alıntısı.PNG
 
Murat Hocam anahtar 1.8.2 ile uyumludur sanırım. Yeniden öğretmenlere anahtar oluşturmaya gerek varmı?
Ayrıca sabrınızdan ve emeğinizden dolayı da tekrar teşekkür ederim. Bıkmadan sıkılmadan çalışyor, istekleri yerine getirmeye çalışıyor ve tüm sorularımıza cevap veriyorsunuz.
 
Murat Hocam anahtar 1.8.2 ile uyumludur sanırım. Yeniden öğretmenlere anahtar oluşturmaya gerek varmı?
Ayrıca sabrınızdan ve emeğinizden dolayı da tekrar teşekkür ederim. Bıkmadan sıkılmadan çalışyor, istekleri yerine getirmeye çalışıyor ve tüm sorularımıza cevap veriyorsunuz.
Anahtarlar aynı değişmedi, eskisini kaldırıp güncelleme yapmalısınız.
 
Arkadaşlar merhaba,
Programı yükledim. Şifre oluşturdum usb anahtardaki anahtar ile şifre farklı olduğundan diye düşünüyorum..bu sebeple usb anahtarı tanımıyor. Pc yi açamıyorum. Nasıl kurtulabilirim bu durumdan
 
Arkadaşlar merhaba,
Programı yükledim. Şifre oluşturdum usb anahtardaki anahtar ile şifre farklı olduğundan diye düşünüyorum..bu sebeple usb anahtarı tanımıyor. Pc yi açamıyorum. Nasıl kurtulabilirim bu durumdan
Hocam virüs tarama programı engeliyor olabilir. Dolayısı ile sizin şifre kaydedilmemiştir. 0000 girerek anahtar oluşturun. Açılırsa virüs tarama yı pasif duruma getirerek. Kurulumun ikinci adımı ile şifre oluşturun.
 
Arkadaşlar bugün testlerimde dikkat çeken bir husus var. Client te diğer bilgisayara veri gönderirken ms değerini yükseltin. Örnek 1000, 2000 veya 3000 gibi değerler girin. Aksi takdirde 10 gibi değer (saniyenin 100 de biri) hatalara neden oluyor. En az 1000 değeri girdikten sonra kaydetmeyi unutmayın.
Diğer bir uyarım tarama yaparken de veri gönderimi ayarını kapalı konumda tutun. Gecikme süresini düşürün. 50 ms, 100 ms gibi değerler yazın.

Client uygulamasını tekrar gözden geçiriyorum.
Kilit ekranında aktif resmi gösteren kısım slayt tan dolayı bazın silinip geri geliyor. Buraya da bakacağım.
Program linkini kaldırdım. Hataları giderip ve okulda testleri yaptıktan sonra tekrar yayınlayacağım.
 
Son düzenleme:
Murat Hocam benim bir sorum var. Bu usb anahtar oluştururken 1,2,3 ve 4 diye yanlış hatırlamıyorsam güvenlik seviyeleri vardı. Bunlardan hangisi en güvenli hangisi en güvensiz seçenekti.
 
Murat Hocam benim bir sorum var. Bu usb anahtar oluştururken 1,2,3 ve 4 diye yanlış hatırlamıyorsam güvenlik seviyeleri vardı. Bunlardan hangisi en güvenli hangisi en güvensiz seçenekti.
Hocam 3 en güvensizi bu düzeyde sadece şifre kaydediliyor. 1 ve 2. seviyede usb seri no da kaydediliyor. Bazı flash belleklerin seri numaraları problem çıkardığı için 3. seviye seçeneğini ekledim
 
Geri
Üst