Uyku problemime çözüm var mı?

Kodla Büyü
Teachnologist' Alıntı:
Küçük yaşlardan beridir uyku problemi yaşıyorum ben de. Şuana kadar çare bulamadım. Bu şekilde yaşamaya alıştım artık.
Aynı şekilde uykuya dalmada sorun yok fakat gece belki 50 kere (farazi-saymıyorum yani) uyanıyorum. Tekrar yattığımda vucut uyuyor gibi dursa da beyin hala aktif sürekli birşeyler düşünüyor.
Hocam sen beyni uykuya alıyor olabilir misin acaba :) . Biz güncelleme almadığımızdan direkt fişi çekip kapatıyoruz dükkanı.
 
Teachnologist' Alıntı:
accompany' Alıntı:
Teachnologist' Alıntı:
Benzer sorun gibi geldi hocam. uyanıyorum hemen uyuyorum( bir kaç sn lik uyanıklık) . ilk bir kaç uyanıştan sonra yarı uyanık gibi hissediyorum. Her uyanıp tekrar uyuyunca rüyaya kaldığım yerden devam ediyorum :) ama öyle bir rüya görme ki sanki gözlerimi kapatmışım düşünüyorum :) Bize çare yok galiba hocam


Çok benzer bir durummuş. Gerçekten şaşırdım. Daha önce benzer birine rastlamamıştım. Anlattığımda da olur mu lan öyle şey dedikleri için anlatmıyordum da artık. Rüyaları yönlendirme yetisi de oluşuyor bir süre sonra. Tam rüya diyebilir miyiz orası tartışılır ama rüyalara kaldığınız yerden devam etme daha sonra yüzde yüz müdahale olmasa da istediğiniz şekilde ilerlemesine şaşırıyorsunuz dur. Alrmdan önce uyanıp niye çalmıyor lan bu alarm diyorsunuzdur tahminimce her sabah. Uyurken evde olanları da tamamı olmasa da duyuyormusunuz? Mesela ben uyuyor gözüksem de annesi ile kızımın neler yaptığını hep biliyorum

Ben de şaşırdım okuyunca. Pek bahsetmem bu özellikten .Rüyamda uyansam da devam eder ayrıca ara ara kontrolün bende olduğunu düşünüyorum. Alarmla uyandığımı hatırlamıyorum. ya iptal eder kalkarım ya da beklerim çalmasını :)
Bir arkadaş ankesiye var mı diye sormuş. Öyle kaygılı vesveseli hallerim yoktur.Yatağa yattım mı kafama birşey takılmaz. direk uyurum.
Bir yorum da demiştim bacak arasına yastık koyarak uyucam diye. Bu gece öyle uyudum ve hiç dönmedim. Ama 3-4 kez zihinsel uyanış oldu. gözler kapalı ama uyandığımın da farkındayım. Bence az da olsa bir gelişme :)
 
aynısı bende de var

1- devlet hastanesinde kalp doktoruna muayene ol ordan da bacaklarda varis incelemesi için ultrason iste
bunlarda bişey çıkmazsa
2-uyku testi için üniversiteler 2-3 aya gün veriyorlar uyku testi yaptır burda huzusuz bacak sendromu uyku apnesi hepsi çıkar
bende varis çıktı
tavsiyem kiloluysan kilo ver burun bandı kullan ve yatmadan soğuk suyla dize kadar bacaklarını 15 sn su tut yat
dene bakalım işe yararsa haber ver.
 
bacak arasına yastı koymak rahatlatıyorsa varis olma olasılığı yüksek varis hiçbir belirti vermeye bilir
 
wgolf' Alıntı:
bacak arasına yastı koymak rahatlatıyorsa varis olma olasılığı yüksek varis hiçbir belirti vermeye bilir

mantıklı geldi hocam. ilk fırsatta gidiyorum. Bacaklarım da gördüğüm bir varis yok ama belirti vermeyebilir dedin. Gelişmeleri paylaşırım
 
yoğurt uykuyu artırır hocam. bir de sağınıza yatıp sağ kolunuzu yastığınızın altına koyun
 
Sağ elin avuç içinde uyku baloncukları olduğu söyleniyor. Sağ tarafa yatıp sağ elimizin avuç içini yüzümüze koyduğumuzda beyne direk uyku sinyalleri gidiyormuş.
 
Ben uykuya hasretim.Okuldan gel sadece yarım saat dinleniyorum.Uzaktan dersler, not almalar, literatür taramalar, ders çalışma.gece 360 tv'de k.vadisinin eski bölümlerini izleyip uyuyorum öyle ki rüyamda binmediğim araç gitmediğim ülke kalmadı.
Hocam yorgunluk vücut değil beyin yorgunluğu olsun bak nasıl mışıl mışıl uyuyorsun.
 
Allah şifa versin hocam, uykusuzluk çekmedim ama ne kadar kötü bir durum oldugunu tahim edebiliyorum.
 
Bende fazla uyuyorum. Bazen işlerim oluyor ertesi sabah. Kalkmakta zorlanıyorum. Bende çözemedim niye bu kadar uyuduğumu.
 
Yattığınız yer ile ilgili bir sıkıntı olabilir. Yatak veya yastık rahat değildir. Farklı bir yerde yattığınızda aynı sorunlar devam ediyor mu?
 
Merhaba arkadaşlar, bir uyku sorunum var ve umarım çözüm önerileriniz vardır.
Uykuya dalmak konusunda bir sıkıntım yok ama uyku sırasında sürekli dönüyorum. 7-8 saatlik uyku sırasında belki 20 kez dönüyorumdur. Horlamam olmadığından uyku apnesi olmadığımı düşündüm yine de KBB doktoruna gözüktüm bir sıkıntı olmadığını ama yine de bu tarz uyku sorunu için araştırma hastanesinde uyku testine tabi tutulmam gerektiğini burada ki imkanlarla teşhis koyamayacağını söyledi. Stressli bir hayatım yok. 33 yaşındayım. Gece yemelerim yoktur.sigaram ve çok fazla kafeinli içecek tüketmem. Genel kan tahlilim normal.Kilom normal. Hafta da iki spora giderim, diğer günler fırsat buldukça yürüyüş yaparım. Hiç ilaç kullanmadım. Yaklaşık 3 senedir bu sorunu yaşıyorum. Magnezyum takviyesinden, ılık duşundan, mistik müziklerden denemediğim çare kalmadı :) dün maç sonrası duş alıp papatya çayı içtim 12 gibi uyudum 2 gibi kalktım. 2 saat uyudum uyumadım gözler cin gibi açıldı. sanki uykumu almış gibi. bir saat debelenme sonrası uyusam da kalitesiz uykuma bir yenisi daha eklendi. Bu dönüşleri azaltabileceğim önerileniz varsa çok sevinirim
Arkadaşlar 10 yıldır aynı sorunu yaşıyorum. Gitmediğim doktor kalmadı. Bırakmıştım uğraşmayı artık. Bu hafta eşimin bir ilacını yazdırmak için aile hekimine gittim. Uyuyamadığımı , döndüğümü ve bacaklarımın ağrıdığını söyledim. Bana magnezyum ilacı yazacağını söyledi. Ben işe yaramayacağını düşündüm. İlacı aldım. 3 gündür kullanıyorum. Bacaklarda ağrı kalmadı. Uyku çok daha iyi. Dönme neredeyse yok. İnanın yıllardır ne doktorlara gittim. Geçen hafta buradaki yazılanları okumuştum. Belki bir fayda bulurum diye ama benim gibi çaresiz arkadaşlar gördüm. Bence bir deneyin. İlacın adı efermag 365 mg. Doktor hiçbir zararı yok. Bir dene dedi. Şimdilik çok iyi gidiyor. Umarım size de faydası olur.
 
Geri
Üst