Excel de Oluşturulan Sınıf Listesini e-okula Toplu Olarak Atan Program Var mı?

Kodla Büyü

raco38

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
292
Merhaba Arkadaşlar
Öğrenci mevcudu 2200 kişi olan bir okulda çalışıyorum. Sınıf mevcutları çok kalabalık ben bu sınıf mevcutlarını azaltmak için sınıfları excel dosyasında yeniden oluşturdum. sınıfları oluşturdum ama bunları e-okulda toplu olarak girebileceğim bir yer yok. Öğrencileri tek tek numaraları ile girerek sınıflarını yeniden girmem gerekiyor. 300-500 kişi olsa sorun yokta 2200 kişi epey zaman alacak. Sizlerden ricam benim işimi kolaylaştıracak bir program varsa lütfen yardımcı olunuz.
 
iMacros isimli tarayıcı eklentisi olarak çalışan program işinize yarayacaktır. Excel'den, CVS formatında Farklı kaydederek oluşturduğunuz belgedeki bilgilere göre bu tarz işlemler yapabilirsiniz. Programı kullanmayı öğrenirseniz daha başka işlerinize de yarayacaktır.

Bizim okulda da çok fazla sürekli devamsız öğrenci var, bunların numaralarını değiştirmede kullanmıştım.
Daha önceden de Sınıf öğretmenlerinin öğrencilerin okuduğu kitapları eokula kaydetmeleri gerekiyor, onun için kullanmıştım. Gayet başarılı.

Kendi kısa eğitim videoları var onları izleyin ve kullanırken kod yazma kısmında, yaptıklarımı kaydet özelliği var onu kullanın. Yani işlemi bir kere siz yapın, sonra oluşan kodlara bakın. İlgili yerlere sütun isimlerini ekleyin.
 
Geri
Üst