Pejo 5008

Kodla Büyü

ssahin85

Site Gezgini
Mesajlar
59
Arkadaşlar merhaba.2012-2013 model pejo 5008 bakıyorum.Daha önce kullanan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum.İkiz çocuklarım olduğu için bu tarz geniş bir araca ihtiyacım var fakat 5008 konusunda kafamda soru işaretleri var.Otomatik şanzumanı nasıldır?Konforu nasıldır?Beni üzer mi?Kullanan arkadaşlardan görüşlerini paylaşmalarını rica ediyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: omd
pejo değil ama 5008 benzeri c4 picasso kullandım yaklaşık 2000km kadar. Geniş aile için ideal bir araç. Teknolojik donanımı olsun, konforu olsun üst seviyede idi. Ben 2016 model kullanmıştım, fakat 2015 öncesi şanzıman vites geçişlerini fazla hissettiriyor diye biliyorum. 2015 öncesi için onu test etmek lazım. Diğer taraflarda eleştirilen tüm kısımlar bizim halkın ön yargısından ibaret bence. Araç d sınıfı sedandan (passat mondeo) daha uzun değil. İçine girdiğinizde c sütunu olmadığından, tabanın yüksek ve cam olmasından dolayı araba içindeki basıklık hissi hiç bir yerde yok. Otoyolda fark etmeden 170lere çıkabiliyorsunuz. Yol tutuşunda bir eksiklik yok. Kullanırken tek çekincemi İstanbul şehir içinde dar yerlerden geçerken genişlikte yaşadım. Standart otomobillerden 15cm daha geniş. Bu da içeride ferahlık ve arkada bağımsız üç koltuk olarak geri döndüğü için tolere edilebilir diye düşünüyorum. Manevralarda direksiyon dönüş açısı fazla olduğu için uzunluk ve genişlik hiç problem olmuyor.
 
3008 kullandım sürerken zevk aldım, konforlu dolu biiir araç.. Ön yargılı olmamak lazım bizim ülkede sorsan pejodan citreönden uzak dur derler adam hayatında hiç kullanmamıştır..bence deneme imkanınız var ise deneyin öyle karar verin.. İlerde olurda araç alırsam ben de 3008 düşünüyorum
 
çok ferah çok geniş ama ben cesaret edemedim yarı otomatik şanzımanları da pek konforlu değil diye biliyorum..geçişler düşük viteslerde fazlaca hissediliyormuş..ama tam otomatikse olabilir..
 
Bir arkadaş da cok araştırdı sonunda Picasso da karar verdi. Suan Picasso dan memnun. Muhtemelen motor şanzıman aynıdır diye düşünüyorum ve ona göre değerlendirmek gerekirse motor sorunsuz şanzıman da geçiş hissi var ama zamanla alışıliyor. Ben olsam Mercedes B180 tercih ederdim.
 
Çok yakın bir arkadaşımda var 2 yıldan fazladır kullanıyor.
2012 model 1,6 hdi 6 ileri otomatik şanzuman.
hatta bu akşam yaklaşık 3 bin km sürmesini tahmin ettiğimiz bir yolculuğa çıkacağız.
bende 1,3 doblo var 5008, doblodan daha az yakıt tüketiyor. uzun yolda 100 km de 4,5 litre civarları
araç oldukça konforlu ve donanım olarak dolu toyota verso ile ile kıyaslanamayacak kadar iyi hatta alırken bir verso test ettik içimize sinmedi bunu aldık
2015 öncelerinde robotize şanzuman dediklerinden var özellikle 1 den 2 vitese alırken biraz fazla gaz verildiyse şoförün yerine debriaja basıyormuş gibi yapıyo diğer üst viteslerde fark yok.
birde tam otomatik şanzumanlarda freni bırakınca araç hafiften yürür ya bunda o yok hafif gaz vermeniz gerekiyor.
kısaca araç tam bir aile aracı oldukça dolu ve konforlu bir araç
motor oldukça iyi aracı iyi hızlandırıyo
 
B6 kasa passat ta öneririm hocam. Otomatiği şimdikiler kadar sıkıntılı değildir. Değerinden kaybetmez ve ikinci eli hızlıdır. Genişliği ve konforuna zaten kimse bişey diyemez. Tamamen renkler ve zevkler
 
Konuyu geç gördüm. 2011 Peug5008 sahibiyim. Yaklaşık 8 bin km oldu alalı. Bana da yok pejo alınır mı, yok pejoya binilir mi, sorunu bitmez, vb. söyleyenler oldu. Alırken ekspertizini yaptırıp sorunsuz olduğundan emin olmak şartıyla diğer arabalardan hiçbir farkının olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Hatta benim kayınpederde opel astra var. Türkiye'de çok tutulan bir marka modeldir. Sorunu eksik olmuyor, dikiş tutmuyor araba. Ben daha rutin servis ihtiyacı dışında servise gitmedim. Araba komple servis bakımlı geçmişinde de hiçbir sıkıntı olmamış. Benim aracın 120bin km olunca trigerini de ücretsiz değiştirecekler. Öyle de bir güzelliği var mesela.
 
Geri
Üst