İnternet ve Bilgisayar Bağımlılığı

Kodla Büyü

ilyas33

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
1,371
Malumunuz çağımızın en popüler hastalığı.Hatta uzmanların madde bağımlılığı ile eşdeğer tuttuğu bu hastalık özellikle çocuk ve gençlerde baş göstermesine rağmen aslında tüm yaş gruplarında görülen bir hastalık.işin ilginç tarafı bu hastalığa/bağımlılığa yakalanmış kişiler bunu kabul etmiyor/etmeyebiliyor.dün yaptığımız veli toplantısında velilerin bu yönde şikayetleri oldu ve bilgisayar öğretmeni olarak bizden beklentileri var.Fakat biz bilgisayar öğretmeniyiz.uzman değiliz.bağımlılığı önlemek için tavsiyelerde bulunsak bile bağımlılıktan kurtulmak için uzman desteğine ihtiyaç var.çocuk bağımlı olduğunu kabul etmiyor ilk sorun bu.dolayısı ile de uzmana psikikoloğa gitmeyi reddediyor.bununla ilgili yaşanmış örnekler ve çözümlenmiş, çözüme kavuşturulmuş örnekler sunmanızı bekliyorum.Ne yapabiliriz?
 
MEB/Yeşilay işbirlği ile TBM (Türkiye Bağımlılıkla mücadele) harekatı başlatıldı.
şu an itibariyle bütün rehber öğretmenler o konuda eğitim almış olması lazım.
İlinizdeki/ilçenizdeki rehber öğretmenlerle irtibata geçip gerekli dökümanlara (kitap, broşür, sunu, slayt vs) ulaşabilirsiniz.
ayrıca tbm.org.tr sitesinden de aynı dökümanlara ulaşabilirsiniz.
 
bunu da kullanabilirsiniz
 

Ekli dosyalar

  • tbm_teknoloji_lise.rar
    5.7 MB · Görüntüleme: 103
Çocuk ailesinden gördüklerini uyguluyor. Siz telefonla oynama diyerek bütün gün telefon elinizde çocuğa bakarsanız normal. Ailenin bu konuda bilinçli olması gerek kısaca.
 
Eve girer girmez üstünü başını değiştirmeden bilgisayarın tuşuna koşan arkadaşlar için güzel bir yazı :D
 
Geri
Üst