Yeğitek'ten kodlama kamu spotu

Kodla Büyü
Yeğitek in bu tanıtım sayfasında "Talim Terbiye Kurulu tarafından bu dersin zorunlu ders haline getirilerek 2018-2019 yılından itibaren 5.6.7 ve 8. sınıflarda okutulması için çalışmalar devam ediyor." yazıyor.
Eğer böyle olacaksa bu dersin teknoloji tasarımla sınıf ikiye bölünerek verilmesi gerekir. Sonuçta ders yine 2 saat olacak 1 derste dersin yarısı sende diğer yarısı tek tas da olacak 2. derste diğer yarısı sende olacak öğrenci 1 saat ders görecek ama 5,6,7,8 boyunca olacağı için konular yayılarak gidilebilecek bence artık bunu dillendirmek lazım yoksa labsız sınıflarda 30 kişi ile hem sıkıntı yaşayarak hem de yaşatarak sadece vakit öldürürüz.
 
Niyet birşeyler yapmak ise muhakkak çözüm yolları bulunur. Yeterki herkes aynı amaçla hareket etsin.
 
açıkçası yazıdaki 5-6 larda zorunlu 7-8 lerde seçmeli olarak var ve seneye ortaokullarda tüm sınıf düzeylerinde genelde bilişim özelde kodlama eğitimi verilecek şeklinde yazıyor ama nedense benim hiç inanasım gelmiyor. Daha hazırlık sınıfı olaylarını tam bir netliğe kavuşturamadılar, labları dağıttılar ve sonrası ne olacak herhangi bir çalışma yok bildiğim kadarıyla... vs. vs.
siz ne düşünüyorsunuz acaba?
 
7 ve 8 lerde zorunlu olacak mı olmayacak mı ben 7.sınıflarda seçmeli seçtirdim. Artık netleşmesi lazım.
 
Yegitegi tebrik etmek lazim dersimiz icin elinden geleni yapıyor ama Ttkb yi aşamiyor şahsi görüşüm
 
"...kodlama eğitimi; algoritmik ve bilişimsel düşünme becerilerini öğrencilerde geliştirmek amacıyla 2016 yılında 5 ve 6. sınıflarda zorunlu, 7 ve 8.sınıflarda seçmeli ders olan Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi’nin içeriğine eklenmişti"

Eski müfredatta Programlama ünitesi vardı zaten. Bundan bir sonraki cümle de ise : "Talim Terbiye Kurulu tarafından bu dersin zorunlu ders haline getirilerek 2018-2019 yılından itibaren 5.6.7 ve 8. sınıflarda okutulması için çalışmalar devam ediyor."

diyor... Önceki cümlen doğru değil ki buna inanalım.
 
Son düzenleme:
Kamu spotu yapacaklarına bilismb dersine itibarını geri versinler, bt lablarimizi geri versinler, ne ders kitabimiz var ne baska birşey. Mevcut durumda en gozden çıkarılan dersiz. Bt öğretmenlerinin özverisi olmasa kodlama ve robotik anlatilamaz. Samimi gelmiyorlar.
 
5, 6, 7, 8 için umarım çalışmalar tamamlanır. Zaten dil sınıfları belimizi büktü. Seneye %100 norm fazlasıyım . imamhatip okullarında ise dersimizin 7 ve 8 lerde seçmeli olması mümkün değil gibi.
 
video sonundaki site linkine dikkat ettiniz mi? Bir yönlendirme domaini (belki şimdilik) ve www.acikakademi.com adresine gidiyor. Microsoft un eğitim portallerinden birisi. Site içerik olarak ortaokul düzeyine pek hitap edecek konular içermiyor. İlginç geldi bana
 
Çabalar güzel.Şahsi kanaatimce sadece reklamda kalacak bu işler sonra da diyecekler ki kodlama dersini getirdik.Klavyeli tablet dağıttık vs .vs.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst