chk uzantılı dosyaları nasıl açabilirim

Kodla Büyü

umutozturk51

Aktif Üye
Mesajlar
170
merhaba arkadaşlar. usb bellek içindeki bütün dosya ve klasörler değişti ve .chk uzantılı bir hale dönüştü. acaba bunları eski haline nasıl döndürebilirim. bildiğiniz bir program veya yöntem var ise yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. şimdiden herkese teşekkür ediyorum
 
Zaman içerisinde flash bellek ya da sabit disklerde, dosya sistemi tarafından artık ulaşılamayan dosyalar oluşmaya başlayabilir. Daha doğrusu dosyalarınız artık işletim sistemi tarafından görülemez hale gelir. Windows flash belleğinizde hata olduğunu söyleyip, hata denetimi yapar ve bu ulaşılmaz hale gelen dosyaları ulaşılabilir hale getirerek .chk (checkdisk) uzantılı dosyalar haline getirir.
Bu dosyalar aslında sizin kendi resim ya da ofis dosyalarınızdan farklı değildir. Bu nedenle dosyaların boyutlarına bakarak resim mi, belge mi olduğunu tahmin ederek, ilgili programla açabilirsiniz. Diyelim ki birinin boyutu 3-4 mb ise sizin çektiğiniz bir resim olma ihtimali olabilir. Üzerine çift tıklayıp, bir resim açma programıyla aç diyerek açabilirsiniz. Eğer dosya açılırsa da uzantısını değiştirirsiniz. Daha kolay bir yolu var mıdır bilmiyorum ama ben böyle yapıyorum.
 
Geri
Üst