Yeni Müfredat!!!

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Mesajlar
2,832
Mrb. arkadaşlar.
Şu müfredat değişti benim de kafa allak bullak oldu. nerden başlamalı nasıl devam etmeli bilemedim. özellikle 1. dönemki konular rahat anlatılabilecek konular değil bence. öğenciler çok sıkılır.
ben de plandan bağımsız algoritmayı kendi bildiğim gibi anlatsam gereksiz konu ve başlıklara hiç değinmesem diye düşünüyorum. özellikle internette algoritma ile ilgili çok güzel videolar var. siz ne düşünüyrosunuz.
 
Hicam 5. Siniflarda mifredata bagli kalmak zorundayiz. Ancak 6 larda eskisi gibi anlatabilirsiniz. Anlatirken ki yontemler bize kaliyor kazanimi verdikten sonra sorun olmaz.
 
Ben hafta hafta gideceğim kitaptan kazanım seviyesinde gitmeyi düşünüyorum. videolar resimler ve sunularla zenginleştirerek işin genel mantığını vermek istiyorum. Kitaptaki her bilgiyi verirsem içinden çıkılmaz bir duruma gelir. Arada studio.code gibi sitelerden de faydalanacağım. Amacım bilgisayar öğretmek değil farklı düşünmelerine daha doğrusu algoritmik düşünmelerine yardımcı olabilmek. 2.dönemi de ilk dönem öğrencilerin geldiği noktaya göre planlayacağım.
 
Guzel dusunmussunuz hocam. Hepimize kolay gelsin. Guzel bir egitim ogretim yili geciririz insallah.
 
Nese hocam sanırım lise müfredatından bahsetmiş. Hocam bence kitabı takip edip gereksiz gördüğünüz yada baktınız anlamıyorlar atlayın gitsin.
 
Neşe Hocam bende başladım ama benim sıkıntım geldiğim okulda da lab yok. Telefon tabanlı platformlarda uygulama yapmaya çalışacağım 2. dönem ne yaparım bilmiyorum. Her şeyin tamamen değişmesi bizim için de ilk etapta adaptasyonda süreç gerektirmekte. öğrencilerin seviyesi çok önemli. onlara göre kazanımları vermeye çalışın. Her yiğidin yoğurt yiyişi ayrı derler ya illaki kitaba bağlı kalınacak diye bir şey yok. internetten ya da diğer kaynaklardan ne bulursanız vermeye çalışırsınız. zamanla burada materyalde oluşur zaten. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun. Kolaylıklar diliyorum herkese.
 
Geri
Üst