Yüksek Lisans Yapmayı Düşünüyorum ?

Kodla Büyü

arse01

Site Gezgini
Mesajlar
34
Yüksek lisansa başvurmayı düşünüyorum ama bazı sorularım var.
Hem öğretmenlik yapıp hem yüksek lisans yapan var mı acaba???
Hangi üniversitedesiniz ve yüksek lisansa alınırken mülakat olmuş muydu?
Ales puanınız kaçtı??Kpds ye girmek gerekiyor mu??
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
sen çok geç kalmışşsın arkadaş yukarıda saydıklarının hepsi gerekiyor ayrıca alesten 60 tan aşağı almaman gerekıyor, kpdsden en az 50 puan elinde hazır bulusun,ortalaman 4 lük sistemde 2,75 ten aşağı olmasın, yüzlükte 75, sonra yüksek lisans yapmak istediğin bölüme ve bölüm hangi üniversitedeysen ona göre zorluk derecesi değişir hocalarına göre yani :mrgreen: :+1:
 
ben gazide yüksek lisans yapıyorum arkadaşlar ve yüksek lisans öyle sanılan gibi zor da değil ama benim size tavsiyem kendi bölümünüzde yüksek lisans yapmanız mesela bilişim enstitüleri var oralarda bizim alanımıza yönelik güzel dersler var bunlarda yapabilirsiniz, tabi öğretmenseniz biraz zor oluyor çünkü hem öğrenci hem öğretmen olmak zor hakketen, üstelik her hafta yolda oluyorsunuz ,bunlara katlanmak zor olabiliyor bazen,
yüksek lisansta mutlaka mülakat olur ve başvuru çoksa araya tanıdık sokmazsanız ALES ve Dil puanınız ne kadar yüksek olursa olsun girmeniz çok zor, ama başvuru azsa girmek kolay, zaten bize yönelik olan bilişim enstitüleri daha yeni yeni kuruluyor ve bikaç tane üniversitede var bence tam zamanı.
 
ben yükseklisansımı anadoluda yaptım. bizde mülakat yoktu. lesin %50 si, kpds veya üds nin %20 si not ortalamasının % 30 u toplanarak sıralama yapılıyor ona göre öğrenci alınıyordu. heö çalışıp hem yüksek lisans yapmak çok kolay değildi bence. özellikle tez aşaması çok yorucuydu. ve sonuçta elime maddi manevi pek bişey geçmedi. bazı dersler güzeldi ama evde de isteyen kolaylıkla o billgilere ulaşabilir. çok gerekli bi olay değilmiş yani :(
 
Ben Fırat TEF kontrol dalında bitirdim bu sene y.lisansımı..(Mülakat vardı)
Hem öğretmenlik hemde y.lisans yapabiliyorsunuz. Bunun dışında hem ales hemde üds ye ihtiyacınız var...
Yapmanızı tavsiye ederim.. ama bahar dönemi alımlarını kaçırmışsınız...Artık eylüle

Onun için marta ales ve kpds veya üds girip
alesde en az 60
üds veya kpds en az 45 alamaya bakın..
Tabi bunun dışında lisans bilginiz ve not ortalamanız yüksek olması lazım ve mülakatta iyice bilgileriniz sergilemelisiniz..
Nasipse ben şimdi Eğtim Bilimlerimde Doktora başlayacam

www.elzismetpasa.k12.tr
 
arwen' Alıntı:
ben yükseklisansımı anadoluda yaptım. bizde mülakat yoktu. lesin %50 si, kpds veya üds nin %20 si not ortalamasının % 30 u toplanarak sıralama yapılıyor ona göre öğrenci alınıyordu. heö çalışıp hem yüksek lisans yapmak çok kolay değildi bence. özellikle tez aşaması çok yorucuydu. ve sonuçta elime maddi manevi pek bişey geçmedi. bazı dersler güzeldi ama evde de isteyen kolaylıkla o billgilere ulaşabilir. çok gerekli bi olay değilmiş yani :(

Keşke diğer üniversitelerde de mülakat olmasa . Başvuru sonucu yaşadığım hayal kırıklığı ile Yüksek Lisanstan vazgeçtim. Torpiliniz varsa başvuru için taban puanları alın girersiniz. Eğer yoksa ALES ten 85 de alsanız bir şeye yaramıyor 70 puanlılar ortalaması ve dil puanı düşük olanlar mülakat ve bilim sınavı sonuçları ile önünüze geçiyor, giremiyorunuz . :( :x
 
kendi üni.nizde y.lisans yaparsanız kabul edilme şanısınız artıyor, mülakata tabii tutulmayabilirsiniz. bir de sistemi bildiğiniz için daha rahat edersiniz. sınavlar için geç kalmış sayılmazsınız. 2.dönem ALES ve KPDS sınavları başvuruları daha geçmedi. osym den sürekli takip edin sınav takviminden. KPDS 17 mart ta başlıyordu sanırım. puanlara gelince üni.ye ve bölüme göre değişiyor. ama puanı düşünmeyin derim, hele de lisans ortlamanız iyiyse elinizden geleni yapın ve başvurun, puan stres yapar. cogullu hocamın dediği gibi en çok yoran da yol ki ben ilçeden ile gidiyorum: 1,5 saat. hele bir de sırf diploma olsun diye yapmıyorsunuz zor gerçekten. hem öğrenci hem öğretmen olmak yeni mezunsanız bi geçiş dönemi oluyor hem zor hem gzel; ama mezun olalı çok olduysa cidden zor. tekrar ders çelışmaya başlmak zor olurdu diye düşünüyorum. ben yeni mezunum bu arada, sadece öngörü...
 
gözünüzü korkutmak istememem hem öğretmenlik hem yüksek lisans zor.. hele tez aşamasında kafayı sıyırmak üzere olabiliyorsunuz. 2 arada 1 derede kalıyorsunuz: okul diyor ki "yl de neymiş, senin 1.görevin öğretmenlik" ve üniversite diyor ki "boşveeer, öğretmenlik olur gider, sen yükselmeye bak". yani böyle garip bir durum...
niye mi yl? bilmem, kendimizi tatmin etmek için sanırım.. "çocuk da yaparım kariyer de.." hesabı galiba...
 
ben 2002 yılında marmara yüksek lisansa girdim lesin(ales) %50 si diploma notunun %20 si dil sınavının %10 bilim sınavının %15 i mülakattında %5 gibiydi yanlış hatırlamıyorsam.

Ama arkadaşlar gerçekten çok istrekli değilseniz çok zorr yanlış anlamasın yüksek yapmak değil öğrenci olmak bişeylerle uğraşma zor geliyo şahsen ben bi şekilde erteleye erteleye dondura dondura 2007 Aralığa kadar yüksek lisansa devam ettim bazı sebeplerden bitmedi 5 yıl süren yüksek serüveni tez aşamasında olumsuz bitmiş oldu af çıkarsa artık tez hazır :|
 
yüksek lisansa başvurusunda ısparta ve sakarya da mülakat pek fazla eki yapmıyo %5 gibi birşey tabi ales ve kpds sınavlarının sağlam olması lazım. ben şuanda muğla tef de yüksek lisansta kaydımı dondurdum. fakat oraya gitme işi zor gözüküyo şemdinli nere muğla nere ama akademik kariyer olayı çok güzel. İlk başta çalışmak zor geliyo insana ama bu bir hastalık kapılıp gidiyor insan....
 
bi ara fazla alıncak dendi maaş
y.lisans olursa ama.o da yok .Günahlarını vermezle.Bencede gereksiz.Olay sadece maddiyat mı derseniz .Tamamen o açıdan bakıyorum evet :)
Yapanlara ve isteyenlere başarılar
 
elfida393' Alıntı:
Olay sadece maddiyat mı derseniz .Tamamen o açıdan bakıyorum evet :)
evet, olaya maddi açıdan bakmıyo insan başta.. tamamen "yürek işi" diyor ;)
ama sonraları da hani onca ömrümü harcadım, maddi bişeyler de verseler fena olmazdı, dioyorsun :)
 
Ben istanbulda kadrolu bilgisayar öğretmeniyim ve aynı zamanda Hacettepe de Eğitim Yönetimi Planlaması ve Ekonomisi alanında tezli yüksek lisans yapmaktayım. sonuçta 4 dersim kaldı bitirmeme. fakat malumunuz hacettepe ankarada ben ise istanbuldayım. geçen sene her hafta nilüfer turizmle 300 YTL aylık gider ile 9 ay sonunda 2700 YTL otobüs firmasına verdim. haftada 2 günümü de idarecilere boşalttığımdan(3 gün istanbul - 2 gün ankara) 300 YTL de her ay ek dersden yoksun kaldım. Bunu da yıllık 2700 YTL eder. Sonuç olarak maddiyat yönü kesinlikle bir saatten sonra etkiliyor. yıllık 5400 YTL maddiyat yönünden giderim oldu. bogrt hocamında dediği gibi bu kadar giderin bana getirisi olmalı mı? eğer olmalı ise bu benim emeğime değer mi? tam bir muamma haline gelmiş durumda. Ekonomik yönden bir getiri için düşünüosanız bence hiç başlamayın. kariyer veya prestij içinse ve fedekarlıklarda bulunabilecekseniz kendinizi bilime adamaya başlamanızı önerebilirim...
 
gözümü korkuttunuz hocam yaa :) ama çok haklısınız valla. allah sabır ve azim versin hepimize. ben seneye başvurmayı düşünüyorum.
 
Amacım gözünüzü korkutmak değil kesinlikle. Yola çıkış amacınız süreci etkileyecektir sadece bunun bilinmesi gerektiğini düşünüyorum.
 
Süreç şu şekilde işliyor:

A)DİL
1. Dil puanı şartı arayan üniversiteler: Odtü,Hacettepe,Boğaziçi gibi üniversiteler: ÜDS, KPDS minumum 60;
Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, v.b üniversiteler minumum 50 almış olmak önkoşuldur.
2. Dil şartı aramayan üniversiteler: Gazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi gibi üniversitelerde dil şartı önkoşul olmadığından yüksek lisansa başvuranların sayısı dil önkoşulu olan üniversitelerin aynı bölümlerine oranla 10 kat daha fazla olur ve kadlı ki şansınız o kadar azdır ki torpil de devreye girer.
B) LES sınavından minumum 45 almış olmak; ALES de daha sonra bu 65 lere çıktı sanırım. ; Aynı üniversitenin entitüleri araısnda da LES farkı oluyor. mesela BÖTE fen bilimleri enstitüsüne bağlı olduğu için 50 isterken; Eğitim Yönetimi bölümü ise sosyal bilimler enstitüsüne bağlı olduğundan 45 puan isteyebilmektedir.
C) Mülakat ve Bilimsel Alan sınavı: Bölümün profesörleri tarafından yapılan mülakat ve bilimsel sınav sonuçlarının ortalaması olarak bir not verilir.
D) Lisans ortalaması: minumum 2,75 olacak.

SONUÇ: yüksek lisansa kabul edilmek için üniversiteden üniversiteye değişen katsayılarla oluşan formül:

Hacettepe için: X= C*0,5 + B* 0,3 + A*0,1 + D*0,1

her adayın bir X puanı oluşuyor. kontenjana göre en yüksek alandan başlayarak kontenjan sayısını belirten sıralamaya kadar olanlar enstitüye kesin kayıt yaptırmaya hak kazanmış olurlar.
 
Sınıf arkadaşım .. Takım arkadaşım :) ... tavsiye ve önerilerin için teşekkurler.. ah şu dili bir halledebilsem.. Gerisi kolay gibi me geliyor.. En azından başlamak durumu gibi.. Bende marmara yı düşünüyorum ... En azından o kadar masraflı olmaz. Ya da İstanbul da ki Bilişim Enstitüleri var onları araştırıyorum .. Bu arada hayırlı olsun :)
 
Ben Gazi de yaptım ama bir kademe den başka bir artısını göremedik daha. 1 yıl boyunca Mardin Ankara gittik geldik bu yanımıza kar kaldı
 
Saolasın BessT. Darısı başına işallah;) Takım arkadaşı dion ama facede benim olmadığım senenin takım fotolarını koymuşun:( Bu sene için yüksek lisans zamanını kaçırmamışındır umarım. önkayıt ve mülakatlar geçmedi mi?
 
seninde zor olmuştur joe black seni çok iyi anlayabiliorum. uzman öğretmenlik süreci nasıl işliyor? teoride direkt olarak uzman öğretmen olabildiğin yönünde açıklamalar war?
 
:) Bak ayıp oldu şimdi.. Dikkatimden kaçmıştır.. SAdece son senenin fotoğrafları var futbol olarak :) En kısa zamanda düzeltecem ... Yabancı dil'i malesef halledemedim .. ALEs sınavına da bir gece kala belgemi kaybettim .. Aksilik işte.. Neyse.. Kısmet değilmiş bu sene iyi bir şekilde hazırlanıp ara dönem ya da seneye en iyi şekilde başvuracm bir yerlere .. kısmetse olur .. Kısmet deilse askerlik ..
 
ben de teze geçtim bu sene, ylisansı okulunuzun bulunduğu şehirde yapmıyorsanız maddi manevi bir sürü götürüsü oluyor maalesef.
Geçen yıl hem öğrencilik hem öğretmenlik sonlara doğru çok zor gelmeye başlamıştı, bakalım bu yıl nasıl olacak? Maddiyatın dışında sürekli yollarda olmak, her haftasonu ders çalışacak olmak gibi kendinizden taviz vermeniz gerekebilir, bunlara hazırlıklı olmak gerekiyor bana göre. Her şeye rağmen değer, memnun olmasak devam etmezdik değil mi?
Eminim sadece ylisans yapma çok zor değildir, ama öğretmenlikle birleşince zorlaşıyor tabii ki. Okulun ayrı sorumlulukları oluyor ve kendi rızanızla ylisans yapmaya karar verdiğiniz için kimse sizi okuldaki işlerden muaf tutmuyor :roll:
Ylisansa ne kadar hevesle başlasanız da mutlaka herkes arada bir olsa da şikayet ediyordur durmundan. Belki aynı şehirde olunca tablo daha iyi oluyordur. Her hafta şehir değiştirmek, maaşın belli bir bölümünü otobüs firmalarına yatırmak insanın dengesini bozabilir :lol:
 
bogrt' Alıntı:
gözünüzü korkutmak istememem hem öğretmenlik hem yüksek lisans zor.. hele tez aşamasında kafayı sıyırmak üzere olabiliyorsunuz. 2 arada 1 derede kalıyorsunuz: okul diyor ki "yl de neymiş, senin 1.görevin öğretmenlik" ve üniversite diyor ki "boşveeer, öğretmenlik olur gider, sen yükselmeye bak". yani böyle garip bir durum...
niye mi yl? bilmem, kendimizi tatmin etmek için sanırım.. "çocuk da yaparım kariyer de.." hesabı galiba...
dedikleriniz doğru. bence amaç başarabilirmiyim merakı..
 
bogrt' Alıntı:
gözünüzü korkutmak istememem hem öğretmenlik hem yüksek lisans zor.. hele tez aşamasında kafayı sıyırmak üzere olabiliyorsunuz. 2 arada 1 derede kalıyorsunuz: okul diyor ki "yl de neymiş, senin 1.görevin öğretmenlik" ve üniversite diyor ki "boşveeer, öğretmenlik olur gider, sen yükselmeye bak". yani böyle garip bir durum...
niye mi yl? bilmem, kendimizi tatmin etmek için sanırım.. "çocuk da yaparım kariyer de.." hesabı galiba...
dedikleriniz doğru. bence amaç başarabilirmiyim merakı..
 
Yüksek lisans yapanlar tecrübelerini paylaşabilir mi?
Alesten 70 aldım. diploma notum 2.53
Bötede yaşadığımız sıkıntıdan dolayı umutsuz oldum her şeye karşı. Yüksek lisans yapmalı mı? Ya da hangi bölümlerde yapmalı. Kararsızım.

Ne tavsiye edersiniz? Ne yapnalı?
 
Geri
Üst