Yönetmelik Hazırlanıyormuş! (Fatih BTR)

Kodla Büyü

mas1961

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
738
Duyumlara göre bu 30 Aralık 2015 tarihli yazı sadece geçici bir resmi yazı, konu ile ilgili Yönetmelik hazırlıyorlarmış. İnşallah yönetmelikte BTR'lere sahip çıkarlar ve Norm verirler...

Bu yeni yazı BTR'ler için çok ağır olmuş. Diyelimki müdür özen göstermedi veya ders öğretmeni istekli değil işi yokuşa sürüyor o zaman ne olacak. Yazıda müdüre veya ders öğretmenine bir müeyyide yok ama Fatih Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeninin görevine ivedilikle son verilir diyor. Burda büyük bir adaletsizlik ve vicdansızlık var. Ya herkese müeyyide uygulansın ya hiç kimseye.. Vurun mazluma olmamalı... Elbette Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinden projeyi gerektiği gibi sahiplenmeyenler vardır. BTR'lerden de işini hakkıyla yapmayanlar olabilir. Ancak büyük ve sessiz çoğunluk işini düzgün yapmaya çalışıyor. Bakanlık bizleri düşman gibi görmemeli sahip çıkmalı.. Önce insan... Önce insan... Önce insan.... Kesinlikle BTR için norm kadro şart. Ne öğrenciler ne öğretmenler değişime açık değiller.. Bakanlığım istediği doğrultuda onları zorladığımız zaman en iyi ifade ile bize düşman kesiliyorlar.. Sonra Fatih Projesi Memnuniyet Anketi ile EBA kullan diye zorladığımız öğretmenlere bizleri değerlendirttiriyorlar.. Adamlar zaten EBA diye direttiğimiz için bizlere uyuz olmuş.. Elbette hıncını alacak birçok öğretmen ve öğrenci anketlerde.. Öğrenciler ve öğretmenler facebook'a youtube'a girmek için psiphon gibi VPN kuruyorlar birçok yöntem deniyorlar.. Biz de Bakanlığın emri doğrultusunda engelliyoruz kaldırıyoruz. Fatih Projesi sistemini korumaya çalışıyoruz. Öğretmen ve öğrenciler tarafından yasakçı istenmeyen adam ilan ediliyoruz. Bakanlık da bizleri onların önüne yem diye atıyor sanki.. Kendimizi güvende hissedemezsek nasıl verimli bir şekilde hizmet edeceğiz.. Hazırlandığı söylentisi olan Yönetmelikte inşallah BTR'lerin yüzünü güldürürler.

(Söylentinin kaynağı Fatih Projesinde etkili isimlerden biri olan Sayın Necdet SARI'nın bir Fatih Projesi Eğitmeninin e-potasına cevabı... Ancak yönetmeliğin içeriği nasıl olacak orası hakkında bilgi yok.)
 
Sayın hocam hazırlanan yönetmelik de pek farklı olmayacaktır. Bilgisayar öğretmeni beni derse çağırıp PC nin tarih ve saat ayarının bios tan nasıl değiştirileceğini soruyor. Explorer hata veriyor diye. Her gün tahtalar hata veriyor. İşini adam gibi yapmayanlarin ceremesini işini yapanlar da çekiyor. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
 
Yapacakları tek şey öğrenci sayısına veya derslik sayısına göre BT normu vermek. "Ve bu öğretmenler okulda bulunan BTY derslerine girer." bu kadar tüm sorun çözülür.
 
akşamki mailin kokusunu alıyorum.. biz almıcaz gardaş sizin olsun... daha adam gibi bir saatleri oturtamadınız...ben gün boyu çalışacağıma gider çarşıda web sitesi yapacak esnaf ararım daha iyi... en azından vergi dilimi vs yok... Mail de yazdım..okul müdür ... tir çekiyor, nasıl çalışacan böylle okulda.. fedakarlık mış senin olsun.
 
ha açın kursunuzu dışardan adam doldurun yine ücretli tutun hafta sonu kurslarında olduğu gibi.. yine muhtaçsınız.. bazen sorunu gidermek haftalarımıza mal oluyor. Allah aşkına tepeden bakınca, sinek mi görüyorsunuz böcek mi.... herkesin burda interneti var mı zannediyorsun, senin evinde internet var diye.. bırak halkı okulda bile yok..
 
Necdet Sarının twitter hesabına bakarsanız Bilişimcileri neredeyse adam yerine bile koymuyor. Allah aşkına bugün bizden başka hangi branşın durumu hakkında bir yetkilinin twit attığını gördünüz. Dersimize sahip çıkalım gerisi hikaye.
 
işin ilginç olanı şeffaflık yok böyle bir gizleme havası var yukarılarda ve ne yapacaklarından emin değiller bize bir şey soran yok. Sanki NASA da araştırma yapıyorlar. kendine inanmayanların bakışı ancak bu olur...
 
Şimdiye kadar hiç güzel bir yazı çıkarmadılar. Bu saatten sonra bir şey değişmez. Alsınlar btr liği başına çalsınlar.
 
bilişim4000' Alıntı:
mas1961 nikli kişide herhalde buradaki tepkileri hafifletmek amacıyla sıktı gazı :D inanakmı yani. :-1:

Hocam ben bir duyumu dile getirdim. Yönetmelik daha güzel olacak demedim. Belki daha kötü olur. Bir öğretmene, bir devlet memuruna yakışır üslupla BTR Öğretmenlerine haksızlık yapıldığını ve sahipsiz bırakıldığını ifade etmeye çalıştım. Yönetmelikte de düzeltilmesini temenni ettim.

Fatih Projesi kapsamında hem İl BT Koordinatörlüğü hem de daha üst düzeydeki kilit görevlerin çoğunda BÖTE mezunları yok. Bu durumun bir sebebi BÖTE bölümünün daha yeni sayılacak bölümlerden birisi olması, bir diğeri de BÖTE mezunu arkadaşların görevlerden uzak durmaları...

Necdet SARI da BÖTE mezunu değil ve yanlış bilmiyorsam Elektronik Öğretmeni.. Elbette BÖTE bölümüne karşı bir önyargısı olabilir ve bu hoş ve şık bir durum olmaz. Ancak o da bir insan ve önyargılarından arınabilir. Ayrıca bu önyargısı kendiliğinden oluşmamıştır emin olun. Yeter ki iyi niyetli olduğumuzu ve haksızlığa uğradığımızı üst kademedikelere hissettirelim.

Ben de BÖTE mezunuyum kimseyi kırmadan dökmeden, kimseye saldırmadan BÖTE bölümü için ve BTR Öğretmenliği için hak ve adalet arayışı içindeyim...

Lütfen üslubumuza dikkat edelim sayın hocam...
 
Ah bi birlik olabilsek, tepkimizi koyabilsek çok şey düzelir. kaç gündür "derhal görevine son verilecektir " kısmına takıldım kaldım. başıma ağrılar giriyor aklıma geldikçe.
Üsluba bakarmısınız. bi arkadasimiz forumda " tiz kellesi vurula" diye benzetmisti. Hem güldük hem düşündük yani. Taşeron işçi muamelesi görmediğimiz kalmıştı bir tek.
 
arkadaşlar Necdet SARI'nın kafasındaki BTR planlaması 1,5 yıl önce bir kursta sohbet ederkenki ifadesiyle şu şekildeydi: bir BT öğretmeni 3 tane okulda görevlendirilsin, dönüşümlü olarak hafta içinde bu okulları gezsin ve ihtiyaç kapansın. yani işler nasıl hallolur o kafada bu beyfendiler. bu hafta resen norm fazlası atamaları yapıldı. müdürüm son anda il ile iletişime geçerek son anda kurtardı beni. ama gelecek günlerde ne olacağımı bilmiyorum ben. bu beyfendilerin acaba bu durumumuzdan haberi varmıdır? azıcık da bizim kafamızdaki sorunlara çözüm üretmeyi neden düşünmezler. yarın ne olacağımı bilmiyorsam bu durumda benden ne fayda bekliyorlar anlayabilmiş değilim. :-1:
 
zaten bu foruma üye
search.php?author_id=37256&sr=posts

sanırım düşüncelerini bu forumda yazdığı şu özetliyor: post1583485.html#p1583485


nsari' Alıntı:
Herkese merhaba
Daha önce yapılan bir açıklama ancak vakit geçince unutuluyor. 30 saat sorunundan önce ihtiyaç ve yönteme bakılmalı. Yanı bu görev ne amaçla veriliyor ve hangi yöntem kullanılıyor. Buradan bakılırsa daha doğru sonuca ulaşılır. Yoksa bence diye başlayıp haydi hep beraber dik duralimla biten cümleler zaman kaybı oluyor.
1- Bu görev fatih projesiyle doğan rehberlik ihtiyacından verilmiştir. Bu doğrultuda BT öğretmenine yapılan ek görevlendirmedir. Lütfen buraya dikkat bu görev başlı başına bir görev değil ek görevdir. BT Öğretmeninin asıl işi kendi ders yüküdür. Boylece btr normu olsun her okula bir btr olsun pek anlamli kalmiyor. Bunun isteğe bağlı ve geçici gorelendirme olduğunun da altını çizmek lazım. İsteğe bağlı ihtiyaçtan doğan ve geçici kelimelerini açıklayalım. Burada ana nokta görevin verimli bir şekilde yapılıp yapılmadığı dır. Yanı isteğe bağlıdır öğretmen bu görevi yerine getiremeycekse istememe hakkına sahiptir. Kadrosu ortaokulda bulunan ve dağınık 20 saat dersi olan öğretmen lisede gorev yurumeyecegini görur ve bu görevi kabul etmez. İhtiyaçtan dır yanı ihtiyaç yoksa valilik bu görevi vermez yada herkese vermez. Yanı her BT öğretmenine rehberlik görevi verilmeli diye bir durum yoktur bu anlamda bu bir hak değil ihtiyaçtır. Bu nedenle mahkemeye gidelimle baslayan cumleler anlamsiz kaliyor. Valilik iihtiyaç gormezse görevlendirme yapmaz. Son kelime yöntem. Yöntem geçici gorevlndirmedir bu da ek ders esasları 16/2 te tekabül eder. Bu yöntemde aksi belirtilmediği takdirde çalışma saati kurumun mesai ssaati ve haftalık 18 saat ek ders ücretlendirme sidir. Bunun aksi hukusuzdur. Ek ders esaslarından yeri yok cümlesi de anlamsız kalıyor. Genel durumun özeti bu

2- Saat kavramını düşünelim. Mesela bir işçi 45 saat çalışarak ücretini hak ederken. Bir ogretmenin 15 saatte nasıl maaşını hak ettiğini düşünelim. Dusununce şunu görürüz öğretmen de bahsedilen saat ders saati işçi de bahsedilen iş saatidir. Farkı var mı evet var eğer aynı derseniz sadece haftada 15 saat çalışıyormuş hatasına dusersiniz. 40 dk lık dersin yeri ayrıdır. Öncesinde hazırlık gerekir sonrasında tekrar vardır. İçinde ise aktörlük vardır. O an sınıfta olmalısın. Durun çocuklar siz oturun ben bir çay içip geleyim diyemezsiniz. Teneffüs u beklemek zorundasınız. Diğerleri örnegin idari görev hatta rehber öğretmenin yaptığı iş saatidir. Peki şimdi btr gorevine bakalım iş saati mi ders saati mi. Görüldüğü gibi ders saati değildir. O zaman ders saati hesabı yapılmamalıdır. 30 saat ders saati hesabıdır. Hesabı. Böyle yaparsak 30 saat fiilen derse girenlere haksızlık olur. Bu nedenle hiç bir yazıda 30 saat ibaresi ve iması yoktur. Bu kısım yanlış anlaşılmasın. Doğrusu bu böyle olmalı demiyorum. Mevcut durumu açıklıyorum. Mevcut durumda 30 saat hesabı yapamazsınız. 16/2 madde gereği geçici görevlendirilen herkes ki sur an idareciler de aynı durumda görevli olduğu kurumun mesai saatleri içinde çalışır.
3- haftalık ders çizelgesine niçin yazılıyor? Açıklayalım. Normalde haftalık çizelgede ek ders esasların da olmayan bir şey yazılmaz bu açıdan BTR görevinin yazılması aslında mevzuata aykırı bir durum gibi ancak kadro başka yerde görev başka yerde olunca mecbur kalınıyor. Amaç öğretmenin o an nerede olduğunu belirlemek. Ornegin aynı durumda iki kişi vardır. Birinin gittiği okul daha uzaktır ve ders çizelgesine bir saat az yazılabilir. Haftalık ders çizelgesine amacı ders saatini belirlemek değil hangi gün nerede görevli olduğunun bilinmesidir.
4- Buraya kadar özetle isteğe bağlı geçici ve ihtiyaç tan doğan bu görevin su anki duruma gore dersine girdikten sonra görevli olduğun okuldaki ders bitene kadar görevin devam etmesidir ve 30 saat hesabı yoktur. Yetiştirme kursu ise yeni bir durumdur. Ogrenci açısından ders dışı isteğe bağlı bir eğitimdir. Bu saat BTR nin görev yapacağı saat değildir. Yeni durum olduğu için muallakta kalmıştır resmi sorulduğunda cevap böyle gelir. Aksi takdirde BT öğretmeni bu kursu da veremez di.

Buraya kadar durumun özeti. Şimdi niçin böyle olduğuna ve nasıl olması gerektiğine gelelim. Öncelikle geçici gorevlndirme ile yürüdüğü müddetçe sorun bitmez bir yeri yaparsınız diğer yer patlar. Yani bu gorev valilim onayi ile yurutulen bir gorev olmamali.Hanı daha açık yazılmaz mı derler yaz ne kadar acarsan Aç başka yer patlar. Bir arkadaşın söylediği gibi öncelikle bu görevin kendi başına ek ders esasların da yer alması gerekir. Genel madde olan 16/2 bu göreve dar gelmektedir. Ancak ek ders esaslarına desteksiz madde yazılmaz. Bunun norm kadro yönetmeliği ile desteklenmesi gerekir. Bir görev düşünün haftada 18 saat bu gorevi yapıyorsunuz ve norm hesaplanırken bu görev sayılmıyor. Bunu diyince her okula bir BTR sesleri duyar gibiyim. Öncelikle istek makul olmalı. İhtiyaç bu mudur yoksa her okulda bir rehberlik ihtiyacımıdır. Ya da her okulda yaptığınız iş bir kişinin tüm haftasını alacak bir is mi? İkisi arasında hem görev hem sayısal fark var. Sayısal olarak yakın zamanda mümkün değil zaten. 15000 civarında BT öğretmeni 9000 farklı okulda. Yanı her okula BT dediğimiz zaman 41.000 kadro istiyorsunuz demektir. Ancak diğer türlü her okula norma dahil edilen belirdi saat görev ve otomatikman belirli yıllarda normun artması ve valilik onayının sonlanması demektir.
Peki bakanlık niçin yapmıyor dediğimizde durum burada izah edilemeyecek durumdadır.
Son olarak talep edilen ne? Talep edilen şudur ki kısa vadede ben 30saatten fazla yapmam çeker giderim iki gün seni rahatlatır üçüncü gün gorevi yapacak herhangi biri bulunur. Talep edilen yanlışta birlik değil doğruda birliktir. 30 saatten kuruş fazla çalısmam yanlışta birliktir. Her okula BT uygulanabilirlik açısından yanlışta birliktir. Başka branşta BTR yapiyorsunuz BT öğretmenleri dayanamıyor hadi ihtar name :) vb.yanlışta birliktir. Bu arada başka branşta görev alan BTR sayısı BTR görevi istemeyen BT ogretmeninin üçte biri kadar ilginç değildi. Elinizde bu gorevi yapmak istemeyen 300 kişi olduğunu ve yerine başka branştan 100 kişi olduğunu dusunun ve bunu sorgulayan meclis sorularını yazık değil mi harcanan enerjiye. Bunların yerine tüm paydaşlarin desteği ne ihtiyaç var. Yukarıdaki yanlışların yerini :1- Fatih projesi yeni yeni sınıfta uygulanmaya başlayacaktır. Bu güne kadar ağırlık olarak donanım bazında kalmıştır.BTR lerde şu ana kadar donanımlara destek vermiştir. Sınıf içi uygulamada öğretmene kim destek verecektir. Sadece eğitim almak yetmeyecektir sürekli rehberlik gerekecektir, bakanlığın bu yönde tedbirleri var mıdır. 2- 18 saat yapılan görevın norm hesaplamasina dahil edilmesi konusunda calısma var midir.
Yani varsa enerjinin sınıf içi uygulamalarda öğretmene sürekli rehberlik faaliyetinin projenin hedefe varması için elzem olduğu ve yapılan 18 saatlik görevin normdan sayılmasına harcayın gerisi kendiliğinden gelir zaten.kalın sağlıcakla.
 
pisagorean' Alıntı:
Necdet microsoftla yarışıyo :D İki okul zili programı yazarak mı kafa tutacaksın necdet :D

Neyse yazdığımı siliyim. Sinirlendim de bir an. Ama bu adam olmuş. Daha iyi yerlere gelebilir. Anlayan anlar. O kadarını söyleyim.
 
Abi yazı gayet açıklayıcı olmuş.... ben bir sıkıntı görmedim... en azından saat konusunda dalındaki soru işaretleri gitti... haklı olduğunu düşünüyorum... ancak ben bu dönem ip müdürlerin eline verildiği ve mevcut müdürlerin de görevlendirme yalaka öğretmen olduklarını düşündüğüm için görevi almayacağım... 20 saat zorunlubders dilekçesi vereceğim...
 
Kişiliğe kaldırmakta ziyade katılmadığını yönleri söylersek daha yerinde olur bence
 
arkadaslar ciddi ciddi idareciliği düşünmeye tekrar başladım. hayırlısı bakalım zaman ne gösterecek.
 
""Yani varsa enerjinin; sınıf içi uygulamalarda öğretmene sürekli rehberlik faaliyetinin projenin hedefe varması için elzem olduğu ve yapılan 18 saatlik görevin normdan sayılmasına harcayın gerisi kendiliğinden gelir zaten.""

Önemli ve Mantıklı....
 
Geri
Üst