Yok Öyle Yağma!

Kodla Büyü

MstX

Üye
Mesajlar
20
Arkadaşlar, ben bu sınavı kesinlikle kale almıyorum. "Eğitici Formatör" adayını, Comptia'nın teknisyenler için hazırladığı bir sınavla değerlendirmek, cidden çok büyük bir ayıp. Bunun sebebi de sanırım Eğitek'teki büyüklerimizin bilgisayar öğretmenliğinden "gelmiyor" olmaları. Ya bir düşünün, hangi "Eğitici" Formatör, Berg ile Molex'i ya da OSI katmanlarını anlatacak öğretmenlere? Asıl anlatılacak konular üzerinden sorular sorulsun da ondan sonra Eğitici Formatörler ha bire hizmetiçi kurslara gönderilmesin. Soruların tamamını yapan birisi Flash'tan, Dreamweaver'dan, Office'ten (yok öyle kuru kuru ofis VBA'yı da bileceksin) anlamayacak başımıza Eğitici Formatör olacak. Bizim dişimizle, tırnağımızla öğrendiklerimize Yalova'da Mersin'de kurslarda hazıra konacak ama yine de öğrenemeyecek! Yok öyle yağma! :x

(Bu mesajı aslında, bir başka konuya cevap olarak yazmıştım ama sonradan bir konu olması daha doğru olur diye düşündüm -admin kusura bakmasın-)
 
Bir daha böyle bir sınav olursa Egitek e öneride bulunalım herkese bildiği (uzmanı olduğu) konulardan sorsun

Yani herbiri 100 sorudan oluşan Aşağıdaki konulardan 2900 soru sorsun.

Linux
MacOSx
Windows XP
Windows Vista
DOS
Windows 98
Windows 2000 Server
Windows Server 2003
MS Office 2003
MS Office 2007
(Hatta Word bilen için ayrı, excel bilen için ayrı vs.)
Dreamweaver
Flash
Fireworks
Autocad
Solidworks
Maya
Photoshop
Frontpage
Donanım
C# .Net
VisualBasic .Net
ASP.Net
C++
Java
Delphi.Net
Oracle
MS SQL (2000 - 2005 ayrı ayrı)
MySql


Daha bilmem ne....

Nasıl iyi olmaz mı?

Tabi ki Herkesin daha iyi bildiği, ilgi duyduğu alan farklı.

TC Devletinin yaptığı sınavların tamamı sıralama sınavıdır.

Bu Yaşın insanısınız.Eğer bu kadar girdiğiniz sınavlardan sonra daha bunu anlayamadıysanız size diyebileceğim hiç bir şey yok...
 
Sayın Oktogram yazılım öğretecek bir insana donanım sorup sonra da yazılım öğretmenin mantığını bana açıklar mısınız?
 
haklısın hocam ama sınav belli bir kesimin kadrlaşması için hazırlanmış bir senaryo gibi ne yazık buna uygun bi çözüm yok bu ülkede... :(
 
MstX' Alıntı:
Sayın Oktogram yazılım öğretecek bir insana donanım sorup sonra da yazılım öğretmenin mantığını bana açıklar mısınız?

A+ sınavı bilişim sektöründe giriş seviyesinde bir sınavdır. İşlemcinin, anakartın. ram in vs. nasıl çalıştığını, verileri nasıl işlediğini bilmeden, mantığını kavramadan web tasarımı yapmak, program yazmak ne kadar mantıklı. Yaptığımız işlerin ürettiğimiz şeylerin bilgisayarda ne gibi işlemlerden geçtiğini bilmenin bilgisayarla uğraşan birisi için gerekli olduğunu düşünüyorum. Nede olsa eğitimin bilişim tarafındayız.
 
Arkadaşlar yazdıklarınıza kısmen katılıyorum Donanım sorusu olmalı da bir teknisyen yada mühendis muamelesi de yapılmamalı.Özelikle Hizmetiçi eğitimlerde vereceğimiz konular olanMacromedia ve office progrmlarından soru gelmeliydi.Web programcılığıda dahil..
 
cimenwd' Alıntı:
Bilgisayarın çalışma mantığını bilen bir insan, bir programı bir öğleden sonra gibi kısa bir sürede öğrenebilir. Yeni tanıştığı bir programlama dilinde basit bir program yazabilir ve sonuçta alacağı hizmetiçin eğitim kurlarında da verimli olur.
Nedense benim karşılaştığım Eğitici Formatörler sizin bahsettiğiniz gibi değil bir öğleden sonra 365 öğleden sonrada bile öğrenemiyorlar.
Hani bilgisayarı bilmeyenler şöyle der ya: "Abi adam bilgisayarı nasıl söküp, parçalıyor bi bilsen, adam manyak ya", acaba bizimkiler de böyle mi düşünüyor?
Sayın Oktogram Eğitici Formatör, öğretmenlere derslerinde bilişimi kullanması için gerekli altyapı programlarının eğitimini verir. Bu tür yazılımlar da altyapı olarak Ram, işlemci, Berg, Molex'ten ziyade bir Nesne Tabanlı Programlama mantığı , ya da en önemlisi dünya bilişim teknolojisini takip edebilecek "İngilizce" gerektirir. Düşünün ilinizin Fen Bilgisi öğretmenleri sizden deneylerini hem interaktif hem de görsel olarak hazırlamak için gerekli eğitimi vermenizi isteyecekler, siz de ya dur ben bi kursa gideyim sonra size anlatırım, bak sorun bana OSI katmanlarını, ya da getirin bana bozuk bilgisayarlarınızı mı diyeceksiniz? Ben donanımdan bir teknisyen kadar anlamam, zaten donanım eğitimi de görmedim, ama gördüğüm programlama mantığı ve bildiğim İngilizce cimenwd'in bahsettiği gibi yeni programlara kısa zamanda adapte olmamı sağlıyor. Çok sıkışırsam oturup kendim gerekli programı yazabilirim, yazamazsam İngilizce forumlardan kısa sürede destek alabilirim. Elinizi vicdanınıza koyarak cevap verin, lütfen.
 
bazı arkadaslar kafalarına göre bişeyler savurmuş ortaya. yok bilgisayarın calışma mantığını bilmeyen adam kendini geliştiremezmiş vs. ne alakası var kardesim!!!??? bilgisayar dediğin büyük bir deniz. her yönünü öğrenmek imkansız. bir yada birkaç konunun uzamanı olabilirsin. Berg'i, molex'i yada osi katmanlarını bilmekle yazarlık dillerini bilmenin ne alakası var acıklarmısınız? ben ne insanlar gördüm macromedyanın tüm yazılımlarını yaalamış yutmuş ama gel gelelimki ram takmayı bilmiyorlar. Bu kişilerden eğitici olmazmı yani bu durumda...


BU SINAVIN BANA GÖRE KESİNLİKLE GECERLİLİĞİ YOK. DONANIMI EZBERLEYENLER EĞİTİCİ OLSUNLAR. YOK ÖYLE YAĞMA. FLOPPYNİN GÜÇ KABLOSUNUN ADI UMRUMDA DEĞİL. :? :? :? :? :?
 
Hocam şunu anlamıyorum . Bir alan vardır ve yoğunlaşır. Asp php veya jsp ...
Sen hepsini bilmeyi beklemeyemezsin .
MstX hocam size bir seçme sınavı yaparmısınız deselerde inanıyorum ki sınav için açılan forumdaki başlık sayısı 3 kat olurdu . Aynısı benim içinde geçerli . Oracleda trigger yada php ile kullanılan class yada jsp ile yazılmış bir servlet yada vs vs gibi sorular mı sorarız.
Ben evet sorarım çıkış birimi değildir gibi bir soru sormayız . Cevap karmaşası dışında bence sınav gerçekten bizlere ne olduğumuzu ve ne durumlara geleceğimizi gayet iyi gösterdi .Ayrıca donanımda size gittip size parmak okumalı koruma nasıl yapılır diye sormadılar. Düşünsenize size hdd gelecek scsi boomba diye karakola götür. Donanım temeldir ve bence gerekli bir şeydir.
 
Donanım temeldir ve bence gerekli bir şeydir.
Donanım ve yazılım zaten bilgisayar biliminin iki ayrı ana kolu. Eğitim hangi tarafta, sormaya gerek var mı? Bana kalsa ben sınav yapmam, proje isterim, İngilizce Kpds isterim. Ve ısrarla altını çizdiğim bir konuyu atlıyorsunuz, mesele yazılımın donanıma üstünlüğü değil, mesele Eğitici Formatörlere dünyasının parasını harcayıp, kurslar, yolluklar vermeleri. Seçin bu konuda uzmanları! Yoksa elbette bir çok dal var yazılımda, benim kastettiğim "BUGÜN" eğitimcilere gerekli yazılımlar. Flash'ı vb programları öylesine söylemedim. Bakın benim birçok kez başıma geldi, öğretmenin isteğini karşılamak için ona VBA'yı, Flash'ı öğrettim ya da kendim yaptım. Bakın diyelim ki zaman geldi tüm BTS'lere Linux türevleri yüklendi, şimdi hangisi mantıklı olur, yetişmiş elinin altındaki hazır elemanı almak mı yoksa sırf "elemek" mantığıyla hareket edilip toplanan donanımcıları eğitmek mi? :?: Konu çok ciddi bir konu, görüşlerimizi haset çerçevesinde ele almayalım, bilgisayar öğretmeni ya da formatör olan bizleriz, bu işin içinde toza toprağa karışan bizleriz, yukarıdan dayatmalara ses çıkarmazsak bu HİÇ değişmez.
 
Bilmediğini ortaya koyan sınav iyi sınavdır hoca. Hadi ilk 100 soruyu geçelim eğitim bilimlerinden de çuvalladık çoğumuz(7 doğrum var). Şikayet edemeyizki. Devlet bu soruları bileni formatör yaparım diyor. Seçen değil seçileniz biz. Öte yandan geçmişte bu işte yetkiinliği olmayaların da formatör olduklarına şahidiz ama toplumda bıraktıkları intiba ortada. Bu sınavda ben de barajı geçemedim fakat en azından bu sınavda ancak işi bilenler başarılı olur diyebilirim. Hem çalışmak için yeterli zaman da vardı.
 
hocam bakın yeterlilik cok ayrı bir konu tutumlar yaklaşımlar tabiki bence bir cok eğitici ve formatör için yetersiz. sizi canı gönülden kutlarım yapıtklarınız için ama durum şu bu adam bi sınav yaptı geçerli olan bu . Öss gibi düşünün kimse yök'e itiraz edemez şuunnu bunu sordun diye. Siz ayrıca vba ve flash diyorsunuz tamam yapalım boyle bir sınav tutarlımı yada geçerli olacak mı. Yüzde 4-5 oynar seçilenlerde.
 
MstX ve denizlerb ve exemcli katılıyorum.

Yalnız bu sınav sadece seçme amaçlı, ÖSS'de de gidecekleri bölümle ilgili soru yok. bizde kazandıktan sonra öğrendik.

Bence sınava temel oluşturacak konular mesela ; eğitim yılı başında açıklanmalıydı. :+1:
 
exemcli' Alıntı:
http://certification.comptia.org/resources/objectives/Comptia%20A+%20Essentials.pdf

lütfen inceleyin.
Sayın Hocam verdiğiniz linkteki dosyayı inceledim, bu konu ile ilgili bir kitabı forumda paylaşmıştım http://bilgisayarbilisim.net/a__hazirlik_kitabi__ingilizce_-t9659.html. Hatta Şubat tatilinde kitabın önemli kısımlarını Türkçe'ye çevirip paylaşmak istedim ama ilk 50 sayfadan sonra sıkıldım. Bakın ben günümün büyük bir kısmınıi bilgisayar başında geçiririm, en çok da yabancı forumları takip eder, ebookları okur, alıştırmalarını yaparım, donanımı sevmiyorum, bu yüzden, dediğim gibi sıkıldım, bu sınav haricinde bana yardımı da dokunmayacak bir bilgiyi de zorla ezberlemek istemem. Ve şunu da söyliyeyim ki sınavda başarısız olmadım, derdim kendim değil, çok başarılı bilgisayar öğretmeni arkadaşlarım bu sınavdan sonra çok üzüldüler ve ben neden dedim, neden?
Bu arada Comptia A+'ın kime hitap ettiği aynı sitede yazılı: "CompTIA A+ certification validates the latest skills needed by today’s computer support professionals. It is an international, vendor-neutral certification recognized by major hardware and software vendors, distributors and resellers. CompTIA A+ confirms a technician's ability to perform tasks such as installation, configuration, diagnosing, preventive maintenance and basic networking. The exams also cover domains such as security, safety and environmental issues and communication and professionalism."[/url]
 
İşin Türkçesi Ek-DErs= Ücret= PARA

yoksa emin olun kimse sevdiğinden ilgisinden eğitici olmuyor. Biriside çıkıp bana h. içi egitmleri için demesin çok gülerim. h. içi egitimde kim ne öğrendiyse gelsin bana ben ona orda 1 ayda öğrendigini kendi gayreti ile sessiz bir ortamda bilgisayarının başında google amca ile omuz omuza 1 haftada öğrenebileceğini göstereyim.

Kendi şahsıma söyleyeyim şu anda okul formatörüyüm ve emin olun okulda geçen süreyi branşımda uzmanlaşma adına hayatımdan kayıp olarak görüyorum.

Bi çogunuz formatörsünüz soruyorum sizlere cevap verin kendi kendinize;

-Okulda oturup bir yazılım çalışabiliyormusun?
-Okulda oturup bir program yada bir proje yapabiliyormusunuz?

Ben kendi adıma hayır diyorum. çocuk gürültüsünden birilerinin sordugu sorulara cevap yetiştirmekten, yazıcıdan çıktı almasını bilmeyen vatandaşlarla uğraşmadan, messenger açılmıyor hocam napalım sorularından orada kendimi gereksiz adam ilan ediyorum çünkü öyle hissediyorum.

Benim gördüğüm şu; kimse kendini geliştirmiyor hep hazıra konma heveslisi. kadro ve devlet memurlugu mantıgı. Aman bu iş biterse yenisi verilir mantıgı. Herkes kendine yetecek kadar word excel bilse formatöre gerek kalmaz. laboratuarın işletilmesi işini geçin bi kere o başlı başına saçmalık bence.

Kısaca bu işi yapmak isteyen herkes para için yapmak istiyor diye düşünüyorum çünkü ben para için yapıyorum.

yoksa bilgisayarı çok seviyorum. çalışmayıda çok seviyorum. evde oturup 1 saat sql php sayfalar hazırladıgımda çok mutlu oluyorum günümden zevk alıyorum.

Şimdi ben eğitici olsam millete laf yetiştirmekten angarya işlerden kendime zaman ayırabilecekmiyim...? tabiki ayıramayacagım.

Rabbim beni çok muhtaç etmediği sürece (şu anda muhtacım evimi kurmaya çalışıyorum düzenim kurulsun) ücret için formatörlük tırpatörlük yapmamayı düşünüyorum.

Şu anda bile 18 saat ücret yerine 10 saat ücret alabilecegğim dersim olsa dersime girerim. okulumda 6 saat ders var yapacak bişey yok...

Uzun lafın kısası Bilgisayarı ve öğretmenliği seven insan, gönül veren insan ücreti düşünmez kendi kendine çalışır ve öğrendiğini öğrencileriyle paylaşır.

İnşallah bu görevlendirmelerinde gereksiz olduğu bir gün farkedilecek ve herkes hak ettiği yerde görevini layıkıyla yapacak.
 
Para elbette önemli, ama birşeyler öğrettiğin bir öğretmenin bunu derste uyguladığını görmek mesela bir matematik öğretmeniyle beraber geometri dersini BTS'de interaktif işledikten sonra öğrencilerin ve öğretmenin yüzündeki ifadeyi görmek de güzel! Tabii keşke "Tamirci, grafiker, daktilograf" yerine konmasak ve zamanımızı hep bilgisayarla diğer dersleri birleştirmek olan asıl amacımıza uygun çalışabilsek ama sanırım bu da zamanla olacaktır.
 
hocam işte o matematik öğretmeni mesleğini seviyorsa kendisi kendisini geliştirsin. Formatörün kendisine yardımcı olabileceği kadar bilgiyi kendisi öğrensin.

Şimdi ben bilgisayar öğretmeniyim matematik bilmiyormuyum?

Bilgisayar dersinin içerisinde geçecek olan matematiksel bir konu için matematik öğretmenini de benim başıma formatör diye mi koysunlar... sanırım bu örnek üzerine formatörlüğün gereksizliğini daha iyi idrak ettik.

Yani herkesin bilgisayar uzmanı olmasına gerek yok ki formatör olarak görevlendirilenleri de bi çogumuz görüyoruz kendilerine hayırları yokken başkalarına nasıl yararlı olurlar.
 
cimenwd' Alıntı:
Hocam sende o altyapının olup olmadığına ve hızlı hizmetiçi eğitim sürecinde başarılı olup olamayacağına bakılmakta ve mantıklı olarak da Comptia A+ soruları ile test edilmekteyiz.

Bu başlangıç için mantıklı gelmeyebilir ama Bilgisayar Mantığını kavramamış bir insana sen tutup da hizmetiçi eğitim kursunda anlatacakları konusunda hizmetiçi eğitim kursu veremezsin, mantıksız olur.

Bilgisayarın çalışma mantığını bilen bir insan, bir programı bir öğleden sonra gibi kısa bir sürede öğrenebilir. Yeni tanıştığı bir programlama dilinde basit bir program yazabilir ve sonuçta alacağı hizmetiçin eğitim kurlarında da verimli olur.

Hocama aynen katılıyorum...
 
Babboys sakin ol yine ortalığı kızıştırma :D sınava girmedin en cok yorumu sen yaptın :p
 
hocam işte o matematik öğretmeni mesleğini seviyorsa kendisi kendisini geliştirsin.
? Bu ne şimdi, formatörün asıl amacı bu.
Bilgisayar dersinin içerisinde geçecek olan matematiksel bir konu için matematik öğretmenini de benim başıma formatör diye mi koysunlar
Garip ya, biz burada milete " Formatör, öğretmenlere bilişimi derslerinde kullanabilmeleri için rehberlik yapar. Derslere yeni bir soluk getirir. Bilgisayar word excel'den ibaret değildir"'i anlatmak için çatlıyoruz, siz olaya nasıl bakıyorsunuz?
formatör olarak görevlendirilenleri de bi çogumuz görüyoruz kendilerine hayırları yokken başkalarına nasıl yararlı olurlar.
İyi, bunun faturasını tüm formatörlere çıkaralım. Hem de böyle bir sitenin 'Administrator'ı olarak bilinçlendirmek yerine, kendi öz meslektaşlarımızı rencide edecek ifadeler kullanalım. Olur!
 
değerli hocalarım, yazılım çok kapsamlıdır; ancak donanım yazılıma göre daha dar kapsamlıdır. bundan dolayı sınavın kapsamını donanımla kısıtlamışlardır.
 
MstX' Alıntı:
hocam işte o matematik öğretmeni mesleğini seviyorsa kendisi kendisini geliştirsin.
? Bu ne şimdi, formatörün asıl amacı bu.
Bilgisayar dersinin içerisinde geçecek olan matematiksel bir konu için matematik öğretmenini de benim başıma formatör diye mi koysunlar
Garip ya, biz burada milete " Formatör, öğretmenlere bilişimi derslerinde kullanabilmeleri için rehberlik yapar. Derslere yeni bir soluk getirir. Bilgisayar word excel'den ibaret değildir"'i anlatmak için çatlıyoruz, siz olaya nasıl bakıyorsunuz?
formatör olarak görevlendirilenleri de bi çogumuz görüyoruz kendilerine hayırları yokken başkalarına nasıl yararlı olurlar.
İyi, bunun faturasını tüm formatörlere çıkaralım. Hem de böyle bir sitenin 'Administrator'ı olarak bilinçlendirmek yerine, kendi öz meslektaşlarımızı rencide edecek ifadeler kullanalım. Olur!


Aynen...
 
MstX hocam işte o dediğini (diğer öğretmenler bilişim ve teknoloji konusunda bilgilendirecek ) yapacak olan birisi varsa o bilgisayar öğretmeni olmalı ve bilgisayar öğretmeninden faydanlanmayı bilen öğretmen faydalanıyor zaten. afedersin kiseyede gidip zorla sana şunu öğreteyim denmezki. Emek harcanmadan öğrenilen bilgi ( nasıl öğreniliyorsa) bilgi değildir. herkes kendi emeğini harcasın.

Bugün bir sınıf öğretmeni, bir din kül. öğrt. nasıl gayret edip formatör olmaya çalışıyorsa o matematik öğretmeni de kendisini öyle geliştirsin.

Böyle bi sitenin admin i demişinde bu sitenin kuruluş amacı zaten bu ki..

her fırsatta formatörlüğün gereksizliğini ifade etmiyormuyuzda yeni duymuş gibi şaşırıyosun.

Formatörlük gereksiz Bilgisayar öğretmenliği de hak ettiği yerde değil. Bilgisayar öğretmenleri görmezden geliniyor malesef problem burda işte.
 
sınav bir saçmalık, bunların bötelerde veya teknik ünv lerde verilen eğitimden haberi yok mu.

şaka mı tüm bunlar, ancak şaka olabilir.

dalga geçiyolar bizle.
 
1994 senesinde Teknik Lisesi Bilgisayar Bölüme girdim.2002 senesinde de Bilgisayar Öğretmeni olarak göreve başladım. Yaklaşık 14 yıldır bilgisayar piyasasında az çok birşeyler gördüğümü düşünüyorum. Bilgisayarda şunu yapıyorum, şunları biliyorum diyen insanlara çok fazla itibar etmiyorum.Bilgisayar piyasası herkese açık. kendine güvenen arkadaşlar yapsınlar çalışmalarını piyasaya ispatlasınlar kendilerini. Yaptıkları çalışmalarla formatörlüğe göre daha fazla ücret alacakları daha çok bilgisayarda kendilerini geliştirecekleri kanaatindeyim.Herkese iyi çalışmalar.Saygılarımla

www.kuzeykentlisesi.k12.tr
 
Geri
Üst