Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama

Yerel Ağ Bağlantısı sürekli gidip geliyor

Konu, 'Windows İşletim Sistemleri, Sorunlar ve Çözümler' kısmında prentice tarafından paylaşıldı.


Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal

  1. prentice

    prentice Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    20 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    637
    Beğeni:
    0
    Arkadaşlar BT Sınıfımda bir bilgisayarda , durmadan ağ bağlantısı gidip geliyor görev çubuğunda da 5 sn aralıklarla yerel ağ bağlantısı bağlı 5 sn sonra yerel ağ bağlantısı simgesi üzerine çarpı geliyor bu durum sürekli kendini tekrarlıyor. Labaratuar için gelen teknisyen durumu birkaç özelliği değiştirip düzeltmişti ama deepfreeze unuttuğum için tekrar aynı durumda. Bu durumu nasıl aşabilirim. Bağlantının sürekli gidip gelmesini nasıl engelleyebilirim
     
  2. hakimrenk

    hakimrenk Site Gezgini

    Kayıt:
    5 Eylül 2007
    Mesajlar:
    63
    Beğeni:
    1
    bence temassızlık sorunu olabilir bu. Bana pek yapılandırmayla ilgili gibi gelmedi. Kabloları kontrol et
     
  3. byvector

    byvector Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    2 Nisan 2007
    Mesajlar:
    297
    Beğeni:
    0
    Teşhis doğru temassızlık var hocam.Yeni bir jak alıp takarsan zannımca sorun çözülür
     
  4. prentice

    prentice Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    20 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    637
    Beğeni:
    0
    Bilgisayar için görevli gelene kadar bende sizin gibi düşünüyordum ama adam birkaç ayarı değiştirip halletmişti sorunu ama hiç dikkat etmedim ne yaptığına deep freeze unuttuğumuz içinde bilgisayarı kapatıp açınca aynı dert geri geldi.
     
  5. fercanx

    fercanx Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    4 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    387
    Beğeni:
    0

    hocam deepfreeze ile alakası yok o işin.sen eline rj45 pense al bir de jak yeniden bağla her iki tarafını kablonun.merak etme düzelir.yada bilgisayar için gelen adama söyle.


    Bilgisayar içim görevli adam ne demek bu arada...
     
  6. prentice

    prentice Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    20 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    637
    Beğeni:
    0
    hocam anlatamadım derdimi bu adam ağ bağlantılarından birkaç ayarı değiştirdi ağ bağlantısı düzeldi sorun gitmişti yani dediğim gibi DF den dolayı adamın yaptığı ayarlar gitti. Ben zaten başka bilgisayarın kablolarını denemiştim ama aynıydı. Ethernet kartındandır diye düşünüyordum ki gelen adam yaptı. O adamın tekrar gelme şansı yok
     
  7. fercanx

    fercanx Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    4 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    387
    Beğeni:
    0
    ağ balantılarından yapılan ayar bağlantının gidip gelmesine sebeb olmaz.ya gitmesine yada gelmesine sebeb olabilir.eğer illa merak ediyosan başka bilgisayarlar proxy dns yada manuel ip kullanıyor mu diye ağ özeliklerinden bak sorunlu blgisayarda dene o ayarları.
     
  8. ba2khan

    ba2khan Aktif Üye

    Kayıt:
    16 Eylül 2007
    Mesajlar:
    225
    Beğeni:
    0
    bana göre sorun ip yapılandırmasında ,kablolarda değil yani ,tcp-ip değerlerini manuel olarak gir ve öyle dene
     
  9. fercanx

    fercanx Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    4 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    387
    Beğeni:
    0
    nerden anladın :?
     
  10. prentice

    prentice Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    20 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    637
    Beğeni:
    0
    o makinada dahil tüm labda elle vermiştim ipleri Bu gelen adam ne numara yaptıda düzeltti bugünde kurcaladım dediğiniz gibi değişen birşey yok
     
  11. fercanx

    fercanx Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    4 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    387
    Beğeni:
    0
    kardeş fazla bişi yok değiştirebileceği.sen tama olarak sorunu nu da anlatamıyosun derdini .o adama olan hayranlığını bırak da .sorun ne tam olarak onu anlat.
     
  12. dervisahmet

    dervisahmet Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    10 Eylül 2007
    Mesajlar:
    854
    Beğeni:
    1
    aynısı

    aynısı bende de var ,
    hergün labda bir bilgisayar seçiliyor , aynı dediğin sorun bi geliyor bi gidiyor bağlantı ,
    ip ayarları ile ilgili bişi , otomatik yaptım olmadı ,elle verdim olmadı.
    amaaaan senlemi uğraşçam dedim bıraktım. Switch den kaynaklanıyo heralde. Ama haksızlık yapmıyo hergün ayrı bilgisayar bağlanmıyo.Haksızlık yapmaya başlarsa oturup uğraşcam
     
  13. prentice

    prentice Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    20 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    637
    Beğeni:
    0
    :) fercanx hocam sorun şu labdaki bir bilgisayarda ağ bağlantısı sürekli gidip geliyor görev çubuğundaki ağ bağlantılarımda sürekli Ağ kablosu takılı değil 5 sn sonra yerel ağ bağlantısı bağlı yazıyor sürekli aynı durum ağda makineyi göremiyorum. ip leri elle verdim, ağ kablosunu değiştirdim olmadı anlayacağın
     
  14. anticode78

    anticode78 Aktif Üye

    Kayıt:
    17 Nisan 2007
    Mesajlar:
    170
    Beğeni:
    0
    HOCAM DEDİĞİNİZ PROBLEM BENİM BAŞIMA GELDİ.
    AĞ KABLOSUNU KESTİM YENİ BİR JACK BASTIM.
    SIRASI - TURUNCUBEYAZ,TURUNCU,YEŞİLBEYAZ,MAVİ,MAVİBEYAZ,YEŞİL,KAHVERENGİBEYAZ,KAHVERENGİ
    SİZİN AĞINIZDA BU SIRAYLAMI BASILMIŞ BİR KONTROL EDİN
     
  15. canerblc

    canerblc Üye

    Kayıt:
    7 Mart 2010
    Mesajlar:
    1
    Beğeni:
    0
    benimde benzer bi sorunum var. internete bağlanabiliyorum ama ethernetten bağladığım bi yazıcıya (dijital baskı makinası) resmi yolluyorum kafa iki sağ bi sol falan yapıp duruyor ve ağ kablosunun takılı olmadığını idda edip duruyor. 2 sn görünüp kaçıyor durmadan. kabloları değiştirdim format attım olmadı. anakartı değiştirdim 2 hafta dayandı şimdi yine aynı durumda. 2 haftada bir anakart değiştirecek durumum olmadığı için problemi çözmek zorundayım yardımarınızla..
    deddiğim gibi;
    1. internete bağlanmamda sorun yok.
    2. kabloyu değiştirdim.
    3.format attım
    4. 2 gün öncesine kadar tüm ayarlar doğruydu (ip manuel veriyorum, kablo fabrikanın gönderdiği orjinal kablo falan.. )
    ethernet kartım onboard. biosu sıfırladım yine farketmedi. başka ethernet kartı taktım ondada aynı problem var. (aslında yoktu ama 2 hafta kullandım başka bi pcde oda bozuldu galiba)
    kısacası sorun ya anakartta yada ethernet kartında. nasıl çözebilirim?
     
  16. Burak12

    Burak12 Üye

    Kayıt:
    24 Eylül 2016
    Mesajlar:
    1
    Beğeni:
    0
    ETHERNET KARTINDA SORUN OLABİLİR BENDEDE ÖYLEYDİ
     
  17. mistotasin

    mistotasin Üye

    Kayıt:
    27 Eylül 2009
    Mesajlar:
    10
    Beğeni:
    0
    hocam ağ bağlantılarını sağ tıklayın özellikler sekmesini tıklayın, daha sonra yapılandır var onu tıklayın gelen ekrandan gelişmiş sekmesini tıklayın, orda speed&dublex seçeneğini tıklayın yandaki kutucukta 10 mbps half dublex yapıp tamam deyin düzelmesi lazım.
     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal