WYSIWYG Editörleri

Kodla Büyü

hasan

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Mesajlar
2,800
Arkadaşlar joomla hakkında fazla bilgim yok ama beraber öğrenelim niyetine, bazı arkadaşlarımız bu yazacağım konuları iyi biliyor ama ben yeni öğrendim, paylaşmak için.

Kötü bir çeviri ile
WYSIWYG Editörleri =ne görürsen onu alırsın düzenleyicileri

Öncelikle MEB adsllerinden bağlanıyorsanız bu çalışmaz haberiniz olsun!

Frontpage veya Dreamveawer gibi, kullanıcı girişi yaptığınızda sayfadaki yazı, resim vs edit-düzenle işaretlenerek doğrudan düzenlemeye başlarsınız.

WYSIWYG düzenleyicileri bir mambotdur. Mambot ne mi, bilen varsa yazsın bende öğreneyim!!!

tabi bunu önceden ayarlardan açmanız lazım.

Bunun için mambot yöneticisinden aktif hale getirmeniz lazım.



Editörü aktif hale getirirken izin verdiğiniz kişilere dikkat edin.
Örnek, ana sayfada admin şifreli olarak girdiğimde



tıklamadan sonra




bu işlem size acil durumlarda hız kazandiracaktır. Bunu birçok yerde deneyebilirsiniz. Flaş haber vs.
 
Bir örnek daha

Size bir fotograf galerisi bileşenini gönderiyorum.



Bu bileşeni aktif hale getirince , resim ekle, kategori oluşturduktan sonra hızlı düzenleme işlemi için yine admin-şifre girişiyle düzenlenecek alana giriyorsunuz.


 

Ekli dosyalar

  • com_easygallery_1.0_beta5.zip
    125 KB · Görüntüleme: 46
Eğer diyorsanız admin girişi yapıyorum, böyle şeyler gözükmüyor Allah yardımcınız olsun.Büyük bir ihtimalle MEB güvenlik sebebiyle portları kapatıyor(muş).

İşte o zaman Denetim Masasından İçerik yöneticisine giriyorsunuz ve başlıyorsunuz düzenlemelere...
 
hasan kardeş bu mambot u nasıl edineceğiz ayıca ben de yeni başladım ama bir ... bilmiyom tasarım konusunda hiç bilmeyenlere yönelik olursa sevinirim
selamlar....
 
Sayın hocam,
bahsettiğiniz WYSIWYG (what you see it what you get) bir web prensibidir. WYSIWYG editörleri de profesyonel anlamda sdk'lara sahip olan, ya da kodlama yapılması gereken, tasarım yapılması gereken üst düzey geliştirme ortamlarıdır. Örnek, ms visual stduio,dw,cf,flex,homesite (eskiden vardı), fronpage gibi...
Oysa sizin örnekler vererek yardımcı olduğunuz konu bir web sitesi otomasyonudur. Yani operatörlüktür. Joomla ve benzerleri cms (içerik yönetim sistemi) adlandırılması ile anılırlar. Bunlar php-asp-aspx-pl-cfm gibi veritabanı ile ilişikili web dilleri ile yazılmış olan hazır web siteleridir. Bunların blok ekleme, eklenti yönetimi, güncelleme panelleri, forum scriptleri ve benzeri modül yapıları vardır. Yani bu uygulamaları yapmak wysiwyg ile örtüşmekte ama kullandığınız web otomasyonuna wsyiwyg editörü denememektedir.
Bilginize.
 
tdemirparmak hocam,
uyarınız için teşekkür ederim. Bu konuda benden daha bilgili olduğunuzun farkındayım. Ben mambotun ismini Türkçeye çevirme adına yaptım. Bazen isimini öğrenince daha iyi kavruyorum. Bazı programların Türkçeye çevirisinde devamlı sorun oluyor. En basit örnek oalrak www.joomlatr.org ile www.joomlaturkiye.com sitelerindeki joomlalarda bile fark var. Birinde "tamplete"i Tema olarak diğerinde Şablon olarak çevirmiş. Çok basit ama malesef...

alsiket hocam,
joomlayo kurduğunuz anda otomatik olarak gelir. Aktif ahale getirmeniz gerekir. Gönderdiğim ilk resimde ki gibi "mambot yöneticisi" var. Yukarıda menülerde "mambotlar" olarak geçiyor.
 
Geri
Üst