Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama

veri türkçe karakter hatası

Konu, 'PHP - MySQL' kısmında mehmetaltin tarafından paylaşıldı.


Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal

  1. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    542
    Beğeni:
    6
    Arkadaşlar eritabanı utf8 bilgi çektiğimde türkçe karekter hatası veriyo.yardımcı olurmusunuz...
    Kod:
    <table width="190" border="0">
    <tr><td width="3"></td><td>
    
    <?php
    $duyuru = mysql_query("select * from download order by id desc limit 10");
    $duyurulist = mysql_num_rows($duyuru);
      $duysay=0;
      
     while ($duysay < $duyurulist)
         {
    	 
     $id=mysql_result($duyuru,$duysay,"id");
     $aciklama=mysql_result($duyuru,$duysay,"aciklama");
     $tarih=mysql_result($duyuru,$duysay,"tarih");
    
    ?>
    
    <a href="?link=dokuman&indir.php?id=<?php echo "$id";?>">
    <?php echo "<font face='Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif' size='-3' color='#990000'><b>»$aciklama</b><br><i>Tarih:$tarih</i></font></a><br>";
    
    $duysay++;
    }
    
    ?>
    
    <center>
    <a href="?link=son100dosya">
    <font color="#000099"><b>Tüm Dökümanlar</b></font></a>
    </center>
    
    </td></tr>
    </table>
    
    
    
     
  2. yakuphan

    yakuphan Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    7 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.739
    Beğeni:
    145
    Dosyayı Notepad++ gibi bir programla açıp, Dil kodlamasından UTF-8 seçip, dosyayı kaydedin. Ayrıca asp dosyanıza da head bölümüne dil kotlaması olarak utf-8 olduğunu belirten meta kodunu ekleyin.
     
  3. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    542
    Beğeni:
    6
    hocam site php yukarıdaki kod yazılı dosyayı mı notepad ile açıp kaydedicem
     
  4. halilturkoglu

    halilturkoglu Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    5 Haziran 2007
    Mesajlar:
    731
    Beğeni:
    5
    bağlantı yaptığınız yere bu kodları ekleyin. veritabanı seçmeden önce.
     
  5. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    542
    Beğeni:
    6
  6. kutlu_han

    kutlu_han Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    288
    Beğeni:
    0
    Her iki cevapta işini çözeck cevaplar.

    Lakin sonuçları fetch_array ile alsan hem daha iyi olur hemde daha kolay. sorguya limit koymussun zaten, neden while ile tekrar duyuru sayısını 10 dan fazla diye kontrol ediyorsun?

    $duyuru = mysql_query("select * from download order by id desc limit 10");
    while ($row = mysql_fetch_array($duyuru))
    {
    $id = $row['id'];
    $aciklama = $row['aciklama'];
    $tarih = $row['tarih'];
    ?>
    <a href="?link=dokuman&indir.php?id=<?php echo "$id";?>">
    <?php echo "<font face='Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif' size='-3' color='#990000'> <b>»$aciklama</b> <br><i>Tarih:$tarih</i></font></a><br>";
    }
     
  7. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    542
    Beğeni:
    6
    olmuyor hala ? karakter hatası alıyorum :verymad:
     
  8. kutlu_han

    kutlu_han Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    288
    Beğeni:
    0
    Hatayı yazsana...
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal