Tayin Yolluk işlemleri hakkında ?

Kodla Büyü

fiyong

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
290
Arkadaşlar eşim geçtiğimiz sene göreve başladı bu senede özür tayini ile yanıma geldi. İkimizde öğretmeniz. il milli eğitim eşime yarım yolluk yapılır sana demiş. Yarım yolluk nasıl oluyor acaba ? Yönetmeliğine göre gerçekten yarım yolluk mu hak ediyoruz ? Bu işin ayrıntısını bilen bir arkadaş bilgi verirse çok sevinirim.
 
YARIM YOLLUK DiYE BİRŞEY YOK. yalnız çocuk varsa onların hakkını baba üzerinden öderler.
 
benim bildiğim yarım yolluk dedikleri km çarpılan kat sayı 1,2 yerine 0,6 mı ne oluyo
 
Aynı anda tayininiz çıkmadıysa yarım diye birşey yok yevmiye + yol + diğer ulaşım masrafları alırsınız çocuk veya çocuklarınız varsa onlarında yevmiyelerini alırsınız.
 
Tam yolluk denilen: Ataması yapılan personelin derecesinin bulunduğu bir günlük yevmiye x yüzde beş x eski görev yeri eli yeni görev yeri arasındaki mesafe
Yarım yolluk denilen:Eşlerden ikisi de memur olarak görev yapıyorsa ilk atanan Değişken Unsuru % beş arkadan giden % ikibuçuk olarak alır.
ekte gönderdim xls dosyasında L9 daki formülde %5 yerine %2.5 yazılarak hesaplanır. orda çıkan paradan birde damga vergisi kesilir elegeçen hesaplanır.
 

Ekli dosyalar

  • yolluk.rar
    12.6 KB · Görüntüleme: 96
HARCIRAH KANUNU (1)
          Kanun Numarası             : 6245
          Kabul Tarihi                    : 10/2/1954
          Yayımlandığı R.Gazete   : Tarih : 18/2/1954   Sayı : 8637
          Yayımlandığı Düstur       : Tertip : 3   Cilt : 35   Sayfa : 321

                                                                     BÖLÜM III
                                                                     Aile Masrafı
             Aile masrafının miktarı:
             Madde 44 – (Değişik: 11/12/1981 - 2562/18 md.)
             Aile masrafı, aile fertlerinden her biri için memur veya hizmetlilerin bu Kanuna göre müstehak oldukları taşıt ücreti ile gündeliklerinden oluşur.
             Ancak, özel taşıt kiralanması suretiyle gidilmesi zorunlu olan yerlere memur veya hizmetli ile birlikte seyahat eden aile fertleri için ayrıca taşıt ücreti ödenmez.
                                                                     BÖLÜM IV
                                                            Yer Değiştirme Masrafı
             Yurtiçinden yer değiştirme masrafı:
             Madde 45 – (Değişik: 11/12/1981 - 2562/19 md.)
             Yurtiçinde yer değiştirme masrafı memur veya hizmetlinin;
             a. Kendisi için yurtiçi gündeliğinin yirmi katı,
             b. Harcıraha müstehak aile fertlerinin her biri için yurtiçi gündeliğinin on katı (Bu miktar yurtiçi gündeliğinin kırk katını aşamaz),
             c. Her kilometre veya denizmili başına, yalnız kendisi için yurtiçi gündeliğinin yüzde beşi,
             Olarak hesaplanır.
             (…) (1) 13, 15, 16 ve 17 nci maddelerde yazılı olup aile fertlerinin memur veya hizmetli ile birlikte olmaksızın başka bir mahalle gitmeleri veya bu mahalden dönüşleri dolayısıyla harcırah verilmesi kabul edilen hallerde, aile fertlerine verilecek yer değiştirme masrafı, bunlardan birisinin memur veya hizmetli olarak nazarı itibara alınması suretiyle hesaplanır.
             (Ek: 16/6/1983 - 2851/4 md.) Bu maddeye göre harcıraha müstehak memur veya hizmetlinin eski görev mahallinden yeni görev mahalline atanan memur veya hizmetli eşine (c) bendi uyarınca hesaplanacak miktarın yarısı ödenir.
             Yurtdışı yer değiştirme masrafı:
             Madde 46 – (Değişik: 11/12/1981 - 2562/20 md.)
             Yurtdışı yer değiştirme masrafı memur veya hizmetlinin;
             a. Kendisi için yurtdışı gündeliğinin yirmi katı,
             b. Harcıraha müstehak aile fertlerinin her biri için yurtdışı gündeliğinin sekiz katı (Bu miktar yurtdışı gündeliğinin otuziki katını aşamaz),
             c. Her kilometre veya denizmili başına yalnız kendisi için yurtdışı gündeliğinin binde yedisi,
             Olarak hesaplanır.
             (Mülga ikinci fıkra: 1/7/2006-5538/2 md.)
(1) Bu arada yer alan "11,“ ibaresi, 21/4/2005 tarihli  ve 5335 sayılı Kanunun 4 üncü maddesiyle madde metninden çıkartılmıştır.
             (Ek: 16/6/1983 - 2851/5 md.) Yabancı ülkelerden dönüşlerde, yer değiştirme masrafının yukarıdaki (c) bendine göre verilecek kısmı, aynı şehirde ikamet eden her ikisi de memur veya hizmetli olan eşlerden yalnız birisi için hesaplanıp ödenir.(1)
             Hesaba esas tutulacak kilometre veya denizmili:
             Madde 47 – (Değişik: 11/12/1981 - 2562/21 md.)
             Yer değiştirme mesrafının hesabında dikkate alınacak kilometre veya denizmili,
             a. Yurtiçinde, iki mahal arasında mutat olan, gidip gelmeye elverişli en kısa kara ve deniz yolu,
             b. Yurtdışında, ülkeler ve bölgelerine göre, Dışişleri ve Ulaştırma Bakanlıklarının görüşü alındıktan sonra Maliye Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek mesafeler,
             Esas tutularak bulunur.
             Hilafı hakikat beyanname verenler:
             Madde 60 – Bu kanuna göre tahakkuk edecek, istihkakın miktarını artıracak şekilde-maddi hatalar hariç-hilafı hakikat beyanname verenler hakkında, mensup oldukları kurumların inzibat, memurin, müdürler komisyonları gibi salahiyetli heyet ve makamlarının kararı ile ve işlenen suçun mahiyet ve şümülüne göre rütbe veya sınıf tenzili veya ihraç cezalarından her hangi biri tatbik olunur ve bu gibilerin bu suretle aldıkları fazla harcırah, Devlet özel idare ve belediyelerce Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Kanununa göre ve bu kanuna tabi diğer kurumlarca da umumi hükümlere tevfikan tahsil olunur.
             Suçlu hakkında idarece ittihaz olunan inzıbati kararlar cezai takibata mani olmayıp bu gibiler hakkında ayrıca hukuku amme davası ikame ve kanuni takibat icra olunur.
 
BİMER TARİH VE SAYISI : 20/8/2011 / 746628

Sayın ???????????

İlgi başvurunuzda, 6245 sayılı Harcırah Kanununun yer değiştirme suretiyle naklen atananlara ödenecek sürekli görev yolluğunun hesaplanmasının düzenlendiği 45 inci maddesinde yer alan memur ve hizmetlilerin eşlerine ödenecek harcırah konusunda Bakanlığımızdan bilgi istenilmektedir.

Bilindiği üzere, 6245 sayılı Harcırah Kanununun 10 uncu maddesinde, yurt içinde sürekli bir göreve naklen atanan memur ve hizmetlilere yol gideri, gündelik, aile gideri ve yer değiştirme gideri olmak üzere sürekli görev yolluğu verileceği, 45 inci maddesinde de, yurt içinde yer değiştirme masrafının değişken unsurunun, memur veya hizmetlinin her kilometre veya denizmili başına yalnız kendisi için yurt içi gündeliğinin yüzde beşi olarak hesaplanacağı, harcıraha müstehak memur veya hizmetlinin eski görev mahallinden yeni görev mahalline atanan memur veya hizmetli eşine ise bu şekilde hesaplanacak miktarın yarısının ödeneceği hükme bağlanmıştır.

Maddenin incelenmesinden de görüleceği üzere, memur veya hizmetlinin eski görev mahallinden yeni görev mahalline atanan memur veya hizmetli eşine yer değiştirme masrafının değişken unsurunun yarısının ödeneceği belirtilmiş, bu atamanın aynı zamanda veya farklı zamanlarda yapıldığında yer değiştirme masrafının değişken unsurunun tamamının ödeneceğine ilişkin bir açıklamaya yer verilmemiştir.

Buna göre, her ikisi de memur veya hizmetli olan eşler aynı yere atanmış başka bir ifadeyle her iki eşin de eski ve yeni memuriyet mahallerinin aynı olması halinde (atamalarının farklı zamanlarda olup olmadığına bakılmaksızın) bunlardan birisine yer değiştirme masrafının değişken unsurunun tamamının, diğer eşe ise yarısının ödenmesi gerekmektedir.

Ancak,

a) Eşlerden sadece birisinin memuriyet mahallinin değişmesi,

b) Eşlerin, farklı memuriyet mahallerinden aynı memuriyet mahalline atanmaları,

c) Eşlerin aynı memuriyet mahallinden farklı memuriyet mahallerine atanmaları,

d) Eşlerin, farklı memuriyet mahallinden farklı farklı memuriyet mahallerine atanmaları,

durumunda harcıraha müstehak eşlerin her biri için yer değiştirme masrafının değişken unsurunun tam olarak ödenmesi mümkün olabilmektedir.

Öte yandan, Memuriyet mahalleri farklı olan, başka bir ifadeyle başka bir yerde görev yapmakta olan memur veya hizmetlinin yine başka bir yerde görev yapmakta olan memur veya hizmetli ile evlenmesi nedeniyle onun bulunduğu yere atanması durumunda da harcıraha müstehak eş için yer değiştirme masrafının değişken unsurunun tam olarak ödenmesi mümkün olabilmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

Bakan a.
 
560 km ye 1560 tl hesapladılar eşim öğretmen birkaç arkadaşa sordum dogrudur o civar verilir dediler. Fikri olan var mı ?
 
Eşim ogretmen gecen sene atandik bu sene es durumundan yanima geldi 169km ye 906 tl hesaplandi
 
akoluacik' Alıntı:
Eşim ogretmen gecen sene atandik bu sene es durumundan yanima geldi 169km ye 906 tl hesaplandi
fazla ödenmiş
eğer eşin 4. derece ise
31*20:620
169*0,78=131,82
620+131,82+bilet parası olması gerekir
 
wepster' Alıntı:
560 km ye 1560 tl hesapladılar eşim öğretmen birkaç arkadaşa sordum dogrudur o civar verilir dediler. Fikri olan var mı ?
tam yolluk hesaplanmış.eş özürlerinde km yarımdır.tahminen1110 tl olması gerekir
 
Zaten şu yolluk işi için maliye milli eğitim mekik dokudum onu da yanlış hesaplamışlarsa :alkis:
 
Eşim hemşire. Nisanda atandı Orduya. Ben de yeni atandım eş durumuyla. O zaman ben yarım alacağım. Doğru mu anladım? :)
 
Arkadaşlar bu yıl harcırah hesaplaması yaptıran oldu mu acaba..?
Birde ne kadar aldığınızı yazarsanız sevinirim.. Eşimin okulunda kimse bu işten anlamadığı için kendim yapmak zorunda kaldım ve 900 km 1 çocuk = 2624 TL hesapladım..
Bende eş durumu tayin isteyeceğim ve benimkiside 1472 TL oluyor.. Sizce doğrumu bilen yardım edebilir mi lütfen..
 
Geri
Üst