Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama

tarayıcıyı optik okuyucu yapma

Konu, 'İdari Programlar (Ders Dağıtım,Okul Zili vs.)' kısmında bormut tarafından paylaşıldı.


Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal

  1. kemal_ari

    kemal_ari Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    3 Mart 2016
    Mesajlar:
    366
    Beğeni:
    28
    cengo_xxx hocam veritabanı dosyanızı kendi bilgisayarımdaki programımda çalıştırdım. Herhangi bir problem çıkmıyor. Kendi bilgisayarımda win10 64 bit ve office 2013 kurulu. Okuldaki bilgisayarımda xp 32 bit ve office 2007 kurulu. Onlarda bir problem çıkmıyor. Durumun sizin office programınızla alakalı olduğunu düşünüyorum. Farklı bilgisayarlarda bir deneyin isterseniz. Size illa bu verilerin excel dosyası lazımsa ben raporunu alıp size göndereyim.
     
  2. birey111

    birey111 Site Gezgini

    Kayıt:
    24 Kasım 2016
    Mesajlar:
    42
    Beğeni:
    0
    kemal_ari
    Hocam teşekkürler. Süper olmuş. çoktandır takip edemiyordum. Ellerine sağlık. Ben sorunsuz kullanıyorum, sıkıntı yok..... Ellerine sağlık. Takip.
     
  3. ersin_sisman

    ersin_sisman Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    17 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    512
    Beğeni:
    0
    kemal hocam harikasınız. Emeginize yüreğinize sağlık. ..
     
  4. kemal_ari

    kemal_ari Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    3 Mart 2016
    Mesajlar:
    366
    Beğeni:
    28
    Teşekkürler.
     
  5. Öğretmen_makineci

    Öğretmen_makineci Üye

    Kayıt:
    5 Mayıs 2017
    Mesajlar:
    29
    Beğeni:
    6
    Kemal hocam merhaba. Ben de sizin programınıza benzer bir program geliştirmeye çalışıyorum birkaç aydır. kodlarınızı incelemeye çalıştırm ama bu işte tecrübeli olmadığım için çok fazla anlayamadım. Yine de birkaç kodunuzu kullandım. Hakkınızı helal edin. Özellikle excel listesindeki bilgileri otomatik kodlayan ve sınav sonuçlarını tablo olarak pdf ve excel kaydeden kodlarınızı incelemeye devam edeceğim. kendi programımın kaynak kodlarını incelemek isterseniz paylaşabilirim sizinle. Teşekkürler. Kolay gelsin.
     
  6. kemal_ari

    kemal_ari Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    3 Mart 2016
    Mesajlar:
    366
    Beğeni:
    28
    Önemli değil hocam. Çalışmanızı taktir ediyorum. Kolay gelsin. Kodlarınızı paylaşmak isterseniz buradan paylaşabilirsiniz. Böylelikle herkes faydalanır. İyi günler.
     
  7. Öğretmen_makineci

    Öğretmen_makineci Üye

    Kayıt:
    5 Mayıs 2017
    Mesajlar:
    29
    Beğeni:
    6
    Hocam bahsettigim programi simdilik bitirdim. Sizinde programinizdan yararlandim excelden veri alirken. Tesekkur ederim. Yaptigim programi asagidaki linkten indirebilirsiniz incelerseniz sevinirim.

    http://www.egitimhane.com/sarisoft-test-okuma-ve-analiz-optik-form-programi-64-bit-v3-d279333.html

    Ayrica denemek kullanmak isteyenler icin ucretsidir. Umarim kullanislidir ve birilerinin isine yarar.
     
    Son düzenleme: 20 Temmuz 2018
    alperdemiral ve yumakli bunu beğendi.
  8. bermah

    bermah Üye

    Kayıt:
    4 Aralık 2009
    Mesajlar:
    1
    Beğeni:
    0
    Merhabalar elinize kolunuza sağlık gerçektençok güzel olmuş program. Acaba optikleri nasıl yapıyoruz. Sürekli sınav sistemleri değişiyor ve buna uygun optik gerekiyor. Acaba TYT ve YKS için optik oluşturmanız mumkun mu. Öğrenci numarasından tanımlı olacak şekilde.
     
  9. kemal_ari

    kemal_ari Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    3 Mart 2016
    Mesajlar:
    366
    Beğeni:
    28
    Teşekkürler. Programın içinde form şablonları dosyaları var. Photoshop programıyla oynamalar yaparak istediğiniz formu oluşturabilirsiniz. Oradaki daire şablonunu yerinden oynatmadan diğer şablonları(öğrenci no, ad soyad, sınıf, grup) tam oturacak şekilde yerleştirin. İstediğiniz kadar soru sayısını ayarlayın. 4 dersi geçmeyecek şekilde ders sayısını da ayarlayın. Daire şablonuna göre yerleşim yaptıktan sonra daire şablonunu gizleyin. Resim formatında kaydedin. Daha sonra programa bu formu tanıtmalısınız. Program dosyalarında kullanma klavuzu var. Orada yeni form tanıtma işlemi anlatılıyor. Programın içerisinde tanımlı olan formları da bir inceleyin. Belki onlardan da işinize yarayacak olabilir. Kolay gelsin.
     
    taha yiğit bunu beğendi.
  10. aitor

    aitor Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    18 Nisan 2007
    Mesajlar:
    518
    Beğeni:
    7
    Teşekkürler.
     
  11. turker35

    turker35 Üye

    Kayıt:
    4 Kasım 2007
    Mesajlar:
    4
    Beğeni:
    0
    Kemal Hocam öncelikle elinize sağlık.
    Programa tek formda 5 derslik sınav ekleyebilir miyiz?
    sizi uğraştırır mı?
     
  12. kemal_ari

    kemal_ari Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    3 Mart 2016
    Mesajlar:
    366
    Beğeni:
    28
    Hocam, program tek seferde en fazla 4 ders okur. Ama iki sınavı ortak raporlama özelliği kullanılarak istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. 5 derslik form oluşturulur, formlar sayfasında 2 ayrı formmuş gibi 2 kere kaydedilir. İlk form 4 dersi, ikinci form kalan 1 dersi okumak için. Sınav oluştururken de 2 ayrı sınav oluşturulur. Daha sonra ortak raporlama ile tek sonuç elde edilebilir. Program dosyalarında kullanma kılavuzu mevcut. Orada da bu konuda bilgi var.
     
  13. kemal_ari

    kemal_ari Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    3 Mart 2016
    Mesajlar:
    366
    Beğeni:
    28
    Formu oluşturma işini yapmamı istiyorsanız hafta içi yapabilirim.
     
  14. exelsior

    exelsior Aktif Üye

    Kayıt:
    3 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    540
    Beğeni:
    144
  15. birey111

    birey111 Site Gezgini

    Kayıt:
    24 Kasım 2016
    Mesajlar:
    42
    Beğeni:
    0
    güzel olmuş ellerinize sağlık ama keşke 5 derlik yapsaydınız. İlkokulda h.bilgisi(sosyal) , türkçe, matematik, fen ve ingilizce . bu iş kolay olurdu...
     
  16. k45abalı

    k45abalı Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    23 Şubat 2013
    Mesajlar:
    621
    Beğeni:
    51
    @kemal_ari hocam
    öncelikle çok teşekkürler
    optik te birden fazla şık işaretlenmişse(program birden fazla şık okuduysa) X ile belirtiyor. bu X leri sayısını belirtebilir misiniz ? mesela boş sütununun yanında hata sütunu olabilir mi?

    dipnot:
    kyocera 6530 fotokopi makinesi 300x300 çözünürlük renkli tarama
    algılama: 200
    hatasız optik formları okudu.
     
  17. kemal_ari

    kemal_ari Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    3 Mart 2016
    Mesajlar:
    366
    Beğeni:
    28
    Hocam güzel düşünmüşsünüz. Bu ara fazla vakit bulamıyorum. Malum dönem sonu yaklaştı. Bir de tayinim çıktı. Onlarla uğraşıyorum. En kısa zamanda ekleyip buradan paylaşırım.
     
    k45abalı bunu beğendi.
  18. kemal_ari

    kemal_ari Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    3 Mart 2016
    Mesajlar:
    366
    Beğeni:
    28
    k45abalı hocam istediğiniz güncellemeyi yaptım, programı tekrar yükledim. Artık cevaplarda birden fazla işaretleme yapıldığını gösteren X ifadelerinin sayısı yanlış sayılarının yanlarında gösteriliyor.

    Program Linki:https://goo.gl/k1xP3P
     
    k45abalı bunu beğendi.
  19. taha yiğit

    taha yiğit Site Gezgini

    Kayıt:
    11 Ocak 2017
    Mesajlar:
    54
    Beğeni:
    8
    Kemal hocam eline sağlık.sadece bana değil bizim Okuldaki öğretmen arkadaşlar da işini görüyor.Buarada Tayinin hayırlı olur inşallah.Hocam tek sıkıntımız okumayı test et kısmına bir buton eklesiniz okuduğu optigi sonuçlara eklemesi (malum öğrencileri uyarmamiza rağmen silik uclu kalemle isretleyince o cevapları hasas ayarını artirinca başka öğrenci cevabı silmiş başka şıkkı işaretlemis ise X işareti koyuyor.Hassasiyeti düşürünce bu seferde silik isaretleyen öğrencinin cevabı şıkkı boş olarak algılıyor.Bende hatalı kağıtları ayırt edip tek tek okuma yaptırmak zorunda kalıyorum.)Tabii zamaniz varsa yaparsanız sevinirim.Taha hocam siz beni çok yoruyorsunuz dediğinizi duyar gibi oldum:))Hakkınızı helal edin.
     
  20. kemal_ari

    kemal_ari Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    3 Mart 2016
    Mesajlar:
    366
    Beğeni:
    28
    :) Estağfurullah hocam, bir müsait anımda ekleyeceğim.
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal