Sürekli Yorgun hissetmek

Kodla Büyü

Reyhanli

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
600
Arkadaşlar. Sanırım teknoloji ve bilgisayarlarla uğraşan birçok arkadaşta da bu durum vardır.
Bende son 2-3 senedir bitmeyen bir yorgunluk var.
36 yaş, 1.70 boy, 83 kiloyum.
Kilonun da etkisi sanırım vardır, ama haftasonu bile geçmeyen bir yorgunluk oluştu.

Benzer sıkıntı yaşayanlar var mı?
Kan..vs testi mi yaptırmak gerek?
Farmaton ve Ginseng gibi ilaçlar fayda sağlar mı?
Önerdiğiniz metotlar nelerdir?

Teşekkürler.
 
Öncelikle geçmiş olsun. Sürekli yorgunluğun bir çok sebebi var. Ama en belirgini kan değerlerinin düşük olması ve hareketsizliktir. Kan değerleri ölçtürmenizde fayda var. Ayrıca günlük yarım saatte olsa spor yapmak vücudu dinç tutmaya yardımcı olacaktır.
 
Ben de aynı dertten muzdaribim. Vki miz yakın . Sorun büyük ihtimal fazla kilolar. Mesleki tükenmişlik de olabilir(yani biraz psikolojik) . Benim kan değerlerimde sıkıntı yok
 
Birçok sebep olabilir sayın hocam
Özellikle bayansanız hormon testi yaptırın son yılların en çok görünen hastalığı troid yada haşimato olabilirsin.
D vitamin eksikliği
B12 eksikliği
Kolesterol

En iyisi sağlık ocağından tam tahlil iste. Özellikle hasimatoyu doktoruna söyle onada baksın
 
Bendede gecen senelerde cok yogun vardi. Sabah uykudan uyandigimda bile her tarafim agriyor sanki bir ton is is yaptim. Bende doktora gittim. Tahlillerden bisey cikmadi. Doktor stres kaynakli olabilir demisti. Size tavsiyem Stresli ortamdan kurtulun. Spor yapin, Diyet uygulayin, telefon ve pc azaltin, doga yuruyusleri iyi gelir. İlaclarla ugrasmayin. Ama her ihtimale karsi bir doktorda genel tahlillerinizi yaptirin.
 
Antibiyotik kullandıysan veya beslenmen düzenli değilse bağırsak floran bozulmuş olabilir. Kronik olarak yorgun hissetmenin sebeplerinden biri de bağırsak geçirgenliğidir. Çoğu doktor bakmaz bağırsaklara. Bağırsak geçirgenliği varsa strese de sebep olabiliyor. Tavsiye olarak lifli gıdalar, probiyotikli beslenme yapılabilir. Şeker, hazır gıda, peynir türü besinlerden bir süre uzak kalmak iyi gelebilir. Araştırmak istersen candida ve bağırsak geçirgenliği olarak arayabilirsin.
 
Geri
Üst