Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama

spry panel konusu

Konu, 'Web Tasarımı Programları' kısmında adadeniz tarafından paylaşıldı.


Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal

  1. adadeniz

    adadeniz Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    9 Ekim 2010
    Mesajlar:
    3.034
    Beğeni:
    5
    merhaba arkadaslar
    okulun sitesiyle ugrasıyorum. misyon vizyon ile ilgili sayfayı spry sekmeli panel yapıyorum.

    ama kafama takılan şu;
    yatay sekmeli paneldeki herhangi bir panel icerigini bölmek istedigimiz zaman nasıl yaparız bunu?
    mesela örnekteki
    misyon-vizyon-ilke bölümünde diyelimki
    misyon bölümünün içeriği 4 paragraf.
    ben bu 4 paragraı 2-2 diye bölmek istersem... içerik bölümünde 2 paragraftan sonra (devamı) seklinde bi link oluşturup sayfadan ayrılmadan diğer 2 paragrafı gösterebiliyor muyuz?

    Veya misyon bölümünde atıyorum içerik bölümünde Ali-Veli resimlerini göstermek istiyorum.
    misyona tıklar tıklamaz Alinin resmi gözükür doğal olarak.... Velinin resmini de görmek isterseniz tıklayın diye bir link koyup misyon bölümünden ayrılmadan Velinin resmini de gösterebiliyor muyuz?
     

    Ekli Dosyalar:

  2. gizemkar

    gizemkar Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    6 Eylül 2007
    Mesajlar:
    966
    Beğeni:
    5
    Re: Alan değiştirdim MAAŞIM 400 TL ARTTI

    hocam bence tabların içine spry akordiyon koyarak yapadabilirsin şöyle düşün :
    tabın içine 2 bölümbi akordiyon koydun akordiyonun başlıklarının içine senin yazmak istediğin 2paragraflık yazıyı yazdın. devamı içinde başlığa tıklandğında akordiyonun açılması olayı gerçekleştirilir ve detay içeriği akordiyonun içinde daha rahat görülebilir.
     
  3. adadeniz

    adadeniz Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    9 Ekim 2010
    Mesajlar:
    3.034
    Beğeni:
    5
    Re: Alan değiştirdim MAAŞIM 400 TL ARTTI

    kaşla göz arasında 100 kişi artmış yahu :))

    cevap için teşekkürler hocam ancak akerdyon kullanmak istemiyorum.
    bbnet sablonu sanırım 1.6 elimde.
    onu düzenliyorum.

    istediğim 4 sekme olsun KADROMUZ sayfasında.
    idare
    brans
    sınıf
    yardımcı

    ancak brans öğretmenleri yaklasık 20 kişi oldugu için taşan kısım ORTA.HTML de gözükmüyor. flashla sanırım tasarlanmış orta bölüm. bu nedenle
    brans
    bölümüne tıkladıgımda branscıları 10-10 iki sayfaya böleyim tek ekranda...
    ziyretci su eski frontpage sayfalarında oldugu gibi scroll ile aşagı yukarı gidip gelmesin istiyorum.

    o nedenl brans sekmesinde ilk 10 sıralandıktan sonra SONRAKI yazısına tıklayayım ikkinci 10 kişi gelsin ekrana...
     
  4. gizemkar

    gizemkar Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    6 Eylül 2007
    Mesajlar:
    966
    Beğeni:
    5
  5. adadeniz

    adadeniz Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    9 Ekim 2010
    Mesajlar:
    3.034
    Beğeni:
    5
    Re: Alan değiştirdim MAAŞIM 400 TL ARTTI

    bi bakayım hele hocam cok tesekkurler...
    bu arada bi pm attım... bilginize
     
  6. gizemkar

    gizemkar Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    6 Eylül 2007
    Mesajlar:
    966
    Beğeni:
    5
    Re: Alan değiştirdim MAAŞIM 400 TL ARTTI

    gördüm hocam cevapladım.

    sayfalama scripti içinde resimli olanlar var sen onun içine kendi içeriğini koy gerçekten işine yarar. yani örnekte resim var diye içinde resim olacak diye birşey yok herşeyi koyabilirsin. iyi çalışmalar
     
  7. gizemkar

    gizemkar Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    6 Eylül 2007
    Mesajlar:
    966
    Beğeni:
    5
    Re: Alan değiştirdim MAAŞIM 400 TL ARTTI

    :+1:
     
  8. acer50

    acer50 Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    22 Ekim 2009
    Mesajlar:
    1.219
    Beğeni:
    64
    Re: Alan değiştirdim MAAŞIM 400 TL ARTTI

    tşk
     
  9. adadeniz

    adadeniz Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    9 Ekim 2010
    Mesajlar:
    3.034
    Beğeni:
    5
    Re: Alan değiştirdim MAAŞIM 400 TL ARTTI

    tşk
    deneyeyim bi
     
  10. gizemkar

    gizemkar Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    6 Eylül 2007
    Mesajlar:
    966
    Beğeni:
    5
    Re: Alan değiştirdim MAAŞIM 400 TL ARTTI

    tmm hocam dene bi bakalım.
     
  11. ctrl+alt+delete

    ctrl+alt+delete Süper Üye Süper Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    11 Şubat 2008
    Mesajlar:
    1.024
    Beğeni:
    49
    Re: Alan değiştirdim MAAŞIM 400 TL ARTTI

    :verymad: ne oldu dedim
     
  12. hipopotam

    hipopotam Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    3 Eylül 2011
    Mesajlar:
    660
    Beğeni:
    0
    Re: Alan değiştirdim MAAŞIM 400 TL ARTTI

    Yapıştır iframe i iç içe açılsın o keder yeterlidir.
     
  13. gizemkar

    gizemkar Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    6 Eylül 2007
    Mesajlar:
    966
    Beğeni:
    5
    Re: Alan değiştirdim MAAŞIM 400 TL ARTTI


    göndereyimmi hocam yaptım ben örnek
     
  14. ktektas

    ktektas Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    17 Ocak 2008
    Mesajlar:
    843
    Beğeni:
    18
  15. gizemkar

    gizemkar Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    6 Eylül 2007
    Mesajlar:
    966
    Beğeni:
    5
    Re: Alan değiştirdim MAAŞIM 400 TL ARTTI

    örnek ektedir.

    tablonun içinde personel resimlerinin boyutu ve sayısını sen ayarlarsın ben biraz abartmışım galiba :D
     

    Ekli Dosyalar:

  16. computing

    computing Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    13 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    789
    Beğeni:
    8
    Re: Alan değiştirdim MAAŞIM 400 TL ARTTI

    ahey ahey :?
     
  17. adadeniz

    adadeniz Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    9 Ekim 2010
    Mesajlar:
    3.034
    Beğeni:
    5
    Re: Alan değiştirdim MAAŞIM 400 TL ARTTI

    muhtesemsin hocam yaaa
    tesekkur ederim... ben de olayı cözmeye calısıyorum...

    http://www.dynamicdrive.com/dynamicinde ... nation.htm
    burdaki step-1 dekini kopyaladım ve AYRI deneme.css olusturdum.
    virtualpaginate.js indirdim.
    css ile aynı yerde...

    sonra
    step-2 deki tüm verileri
    <body>
    </body>
    arasına kopyaladım...

    sanırım harici css olusturmam işi bozdu...

    tüm içerik ve resimler ACIK HALDE sayfaya geldi...slide sekilde değil
     
  18. adadeniz

    adadeniz Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    9 Ekim 2010
    Mesajlar:
    3.034
    Beğeni:
    5
    tekrar tesekkur ederim
    olayı cözdüm
    harici css silip dahili yapınca olay bitti

    tekrar tesekkurler... vaktiyle bu siteyi ve menulerini cok kullanmıstım ama unuttum coktan hatırlattıgın cok iyi oldu.
    tekrar sağol
     
  19. gizemkar

    gizemkar Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    6 Eylül 2007
    Mesajlar:
    966
    Beğeni:
    5
    Re: Alan değiştirdim MAAŞIM 400 TL ARTTI

    body den önce head bölümüne scripti ve css sini yapıştırdık ve virtualpaginate.js indirdik. ben karışıklık olmasın diye senin spryset klasörüne koydum onu
    not: (Eğer istersen css yi tek dosya içine yazıp link olarak bağlayabilirsin meta bölümünden sayfanda karışıklık yapmaz..)

    Sonra sayfada gözükmesini istediğimiz bölümü yeni tab açıp içine ekledim..

    sana düşen css ile tanımlanan bölümler içine o tabloyu eklemen ve içindeki resimleri güncellemen.. satır ve sütun sayısı sana kalmış tablo genişliğine ve site yerleşimine göre değişir..

    yardımcı olabildiysem ne mutlu..
     
  20. gizemkar

    gizemkar Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    6 Eylül 2007
    Mesajlar:
    966
    Beğeni:
    5
    yaptığınız hatanın nerde olduğunu söyleyebilirm tahmini olarak
    muhtemelen step 1 deki kodları (script + css birarada orada ) css dosyasının içine kopyalamanızdan kaynaklıdır..

    ve css içine <style type="text/css"> bölümlerinide yapıştırmış olabilrsiniz.. sadece

    .paginationstyle ...vs şekilinde ki class ları css dosyasına yapıştırabilirsiniz yoksa css dosyası çalışmaz çalışmadığı içinde body nin içi allak bullak olur..
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal