seviye sınıfları oluşturma yasal mı?

Kodla Büyü
Tamamen yasak bir kere. Maddi durum öğrenci notları vs. nedenler ile bir zümre oluşturulamaz ve ayrıcalık tanınamaz. Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı.
 
Kesinlikle yasak. Şikayet gitmez kimse farkına varmazsa bişey olmaz ama diğer türlü başınız belaya girer
 
Bizim okulda müdür üç yıl denedi ama hiç iyi olmuyor. Bir sınıfta çok mükemmel ders işliyorsun başka bir sınıfta ise çıldırıyorsun.

Disiplin sorunları başlıyor. Bir sınıfı kurtaralım derken başka bir sınıfı tamamen kaybediyorsun.

Sonra zaten veliler işi bozdu da kurtulduk çok şükür.

Yasak olması boşuna değilmiş meğer. Kesinlikle tavsiye etmem.
 
Bunu sormak bile abes hocam. Herşeyden önce anayasanın eşitlik ilkesine aykırı. Yapanlar el altından yapıyor ama okulların çok büyük bir yüzdesi artık o riske girmiyor
 
İlginç.. Ama yasak.. İrdelersek niçin seviye; Herkesin algı düzeyi hazırbulunuşluğu aynı olmadığı için. Düşünmek gerek madem seviye sınıfları yasak sen niye seviye saçması yapıp puana göre öğrenci seçiyosun ya da puana göre yerleştirmeye yapıyorsun diye birileri sormalı. O zaman tünelin ucu; meb ve öğretmenlere rağmen çocuk başarıyo sonucuna çıkıyo.
 
Ya da bi okulda 300 sekizinci sınıf var bu sınıfın 30 u seçme sınıfta.lgs de insanlar 300 e bakmıyo. 30a bakıyo. Veliye düzgün bi şekilde izah edip seviye sınıfları oluşturulmalı. Oluşturulmuyosa maalesef oluşturulan okullara tayin istiyoz. Çünkü o okullarda millet kuyrukta çocuğunu yazdırmak için.
 
Seviye sınıfı abartıya kaçmadan her zaman yapılır. Başarı oranı diğer sınıflardan biraz daha fazla olacak şekilde yapılır.
Örnek: 30 kişilik normal sınıflarda 10 taktir 10 teşekkür 10 tane birşey alamayan varsa.
Seviye sınıfında 20 taktir 10 teşekkür şeklinde ayarlanır.

Verdiğim sayılar örnekleme için. Yoksa sınıflarda dağılım genelde farklı olur
 
Biz yapmıyoruz ve gayet memnunuz.
Hatta erkekleri ve kızları ayrı ayrı listeleyip başarı sırası yapıp 1.a 2.b 3.c 4.c 5.b 6.a 7.a 8.b 9.c 10.c .... şeklinde yapip sonradan kız erkek sayıları dengeli olacak şekilde birleştiriyoruz. Kimsede itiraz edemiyor. Sadece özel durumlarda aynı ortalaması olan hemconsiyle yer değişikliği yapıyoruz. Yil sonunda siniflarin ortalamaları arasinda en fazla 2-3 puan oynuyor. Ister istemez bazı sınıflar gelen giden öğrenci yüzünden biraz yükselip biraz düşsede sistem iyi çalışıyor .
Bazen yukarılardan baskı alsak da ogrenci için en uygun çözümü bulmaya çalışıyoruz.
Avantajı dezavantajından fazla... önceki çalıştığım okullarda vardı. İyı sınıf iyi de düşük sınıf kabus gibi oluyor...

Ilkokul 1. Sınıfta ise doğum tarihlerine göre sıralayıp öğretmeni kurra ile belirliyoruz. Sonradan gelen öğrenci yaş grubu olan ogretmene gidiyor... seçme şansı kalmıyor.

İlkokul ortaokul aynı binadayız.
 
  • Beğen
Tepkiler: mse
Eğer toplam öğrenci sayısı yüzün altında ise diğer sınıflarda başarılı örnek olmayacağı için problemler olabilir. Ama örneğin sekize giden ikiyüz öğrenci varsa bunlardan ilk otuzu ile zirve sınıf oluşturup diğerlerini homojen dağıtmak mantıklı. Tüm öğrencileri sıra ile sınıflara yerleştirmek facia oluşturur. Yasal mı, değil.
 
  • Beğen
Tepkiler: mse
Geri
Üst