PHP - MySQL - phpmyadmin YARDIM!!!

Kodla Büyü

joombal

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var.

EsyPHP kurulu bilgisayarımda, administrator den phpmyadmin e giriş yaptığımda aşağıdaki hatayı alıyorum. kökten çözümü için yardıma ihtiyacım var. Ne yapabilirim?

hocam çözümü demiş ama denediniz mi? config.inc dosyası içerisinde kullanıcı adı ve parola ne olarak belirtilmiş. Eğer parola sekmesi boş ise uygun formatta bir parola eklemeyi deneyin

arkadaşlar bende aynı sorunu yaşıyorum, uygun bir parola girdiğim zaman kabul etmiyor, parolayı boş bıraktığım zamanda sayfa açılıyor ama sayfanın altında
"Yapılandırma dosyanız varsayılan MySQL yetkili hesapla uyuşan ayarlar (parolasız root) içeriyor. MySQL sunucunuz bu varsayılan, dışardan girişe açık ayarlarla çalışıyor ve bu güvenlik açığını gerçekten düzeltmeniz gerekmektedir."
şeklinde bir uyarı veriyor ne yapmam lazım, bilenler yardım etsin lütfen!!! :cry:

Daha önce EasyPHP kullanmadım ancak localhost'ta çalıştığınız için karşılaştığınız güvenlikle ilgili uyarıyı dikkate almanıza gerek yok.

Bilişimci61 hocam,
öncelikle zamanında easyphp kullanmış ve de ciddi zorlanmış ama daha sonra appserv programını kullanaarak rahata ermiş biri olarak AppServ programını kullanmanızı önerirrim.
Sebeplerine gelince;
1) Programın kurulumu sırasında, Mysql bağlantı parolasını belirlemenize izin veriyor. Sizi öyle ini dosyalarının konfigürasyonları ile uğraşma zahmetinden kurtarıyor. Kullanıcı adı: root Parola da sizin bu yazdığınız parola oluyor mysql bağlantılarında SORUN ÇIKMIYOR

2) Eğer bilgisayarınızda asp.net ve php yi aynı anda kullanmak istiyorsanız localhost un kullanacağı port her ikisinde de 80 olacağından problem yaşanıyor. Ama bu program ile kurulum sırasında PHP için kullanılacak port numarasını 81 veya 90 gibi farklı bir rakam verme imkanı var... çalıştırırken de localhost:81 yazıp enter ladığınızda PHP çalışıyor.

Bu şekilde iş yapan başka programlar da vardır muhakkak ama ben bunu kullanıyorum ve çok memnunumm... Kesinlikle easyphp yi kaldırıp bunu kullanmanızı tavsiye ederim..

İyi çalışmalar...

coolstone hocam ben easyphp değil wampserver2.0(php-mysql-apache) kullanıyorum,mysql şifremi kurulumdan sonra oluşturabiliyorum ama php için yapamıyorum, kod bloğunu bilsem onuda yapacam da...

hayır hocam bağlantı kodu değil, yukarda ilk mesajda arkadaşımızın gönderdiği hata sayfası bendede oluşuyor, php admin bölümüne şifre koyamıyorum demek istedim, config.inc dosyasında gerekli düzeltmeyi yapıncada olmuyor... anlamış değilim!

BBNET
Geri