Open Office Org 2.1 ( Son Sürüm )

Kodla Büyü
Birçok arkadaşımıza bu programı tavsiye ettiğimiz zaman "Korsan varken onunla kim uğraşacak" diyor. Durduk yere korsan kullanıp kendinizi ne günaha sokuyorsunuz diyorum bende. Sonuçta Bill Gets olsa da , o da bir kul ve "KUL HAKKI"

Bill Gets bize OpenOffice'de 3 yıl önce olan şeyleri kendi programına ekleyip, ben buldum diyor ve yüzlerce dolara satıyor.

Aynısı Linux ve Vista'da geçerli.




Hiç kullanmayan arkadaşalar için bir ekran görüntüsü gönderiyorum. Bu görüntüyü Pardus üzer,inden aldım.

Aynısını windows üzerinden hiç sorun yaşamadan yapabilirsiniz.






 
OpenOffice.org 3.0 Yenilikleri


Getirdiği yenilikleri yavaş yavaş ortaya çıkan OpenOffice.org'un (OOo) 3.0 sürümü kendisini heyecanla bekletecek özelliklere sahip.Yeni ikonlarıyla çok şık görünen OpenOffice.org 3.0, neyi kullanmak istediğinizi, hangi doküman üzerinde çalışmak istediğinizi rahatça seçebildiğiniz, şık ve kullanışlı bir "Başlangıç Merkezi" ile başlıyor.

OpenOffice.org, öncelikle desteklediği sistemler ve biçimlerle kendisini gösteriyor. Artık MacOS altında da çalışabilen OpenOffice.org, Microsoft'un kendi yazılımlarının yani önceki Office sürümlerinin bile uyumlu olmadığı "docx" dosya formatını desteklemesiyle diğerlerinden ayrılıyor. Ayrıca OpenOffice.org 3.0 şu an, ISO standardı Open Document (ODF) standartının yakın zamanda çıkacak 1.2 sürümünü de destekliyor. Bu sürümde akıllı etiket sistemi, engelliler için sesli okuma gibi çok güçlü erişilebilirlik olanakları gibi özellikler yer alıyor.

ha-ooomulti-big.jpgOpenOffice.org 3.0 daha kolay kullanım ve kaliteli çalışmalar için çok güzel özellikleri beraberinde getiriyor. Writer'da birden fazla sayfayı aynı ekranda görüntüleyebilmesiyle bize radikal ve özellikle geniş ekran kullanıcılarının işine gerçekten yarayacak bir değişiklik sunuyor Pek çok insanın hayatını kolaylaştıracak ve hoşuna gidecek bu özelliğin yanında OpenOffice.org, Writer'daki küçük sarı notlarını da güzelleştiriyor. Belgelerin yan tarafında yer alacak kullanıcı dostu gelişmiş notlar farklı kullanıcılar için düzenlenme tarihi ve zamanıyla birlikte farklı renklerde yer alabiliyor. Tüm bu genişleme ve ferahlık bunlarla sınırlı da değil. OpenOffice.org 3.0 Hesap Tablosu 256 kolonla yetinmeyip desteğini 1024 kolona çıkarıyor. Ayrıca artık Hesap Tablosu üzerinde birden fazla kullanıcıyla da çalışılabiliyor. Hesap Tablosunu paylaşarak her kullanıcı kendi verilerini kolayca ekleyebiliyor ve tüm veriler bütünleştirilebiliyor.

ha-ooonote-big.jpgBunların yanında OpenOffice.org 3.0 da aynı Mozilla Firefox ve Thunderbird'de olduğu gibi bir eklenti deposu yer alıyor. Böylelikle eklentileri bulmak ve kurmak çok kolaylaşıyor. Bu bulacağımız eklentiler arasında Thunderbird'e gelecek Takvim (Lightning) desteği de şimdiden yer alıyor. Ayrıca bir Wiki eklentisi Wikipedia'nın işaretleme dilini bilmeden de Wiki metni hazırlamanıza olanak sağlıyor.

Yakında OpenOffice.org'a PDF'yi içe aktarma ve düzenleyebilme özelliği de gelirken, sunumlar için ise çok kullanışlı bir yenilikle tanışacağız. Sunum yapan kişinin bir sonraki slaytı, kalan zamanı, aldığı notları dizüstü bilgisayarında görmesini sağlayacak olan OpenOffice.org, anlaşılan o ki yine vazgeçilmezimiz olmaya devam edecek.
http://www.ozgurlukicin.com/media/uploa ... ti-big.jpg
http://www.ozgurlukicin.com/media/uploa ... te-big.jpg
http://www.ozgurlukicin.com/media/uploa ... rt-big.jpg
Kaynak:eek:zgurlukicin.com
Open Office 3.0 betayı ingilizce olarak denemek isteyenler için indirme yansısı
http://download.openoffice.org/3.0beta/
adresinde.
3.0 Eylül ayında çıkacak bildiğim kadarı ile.
 
Geri
Üst