Öğrenim özrü geri mi geliyor?

Kodla Büyü

yağmurtan

Aktif Üye
Mesajlar
208
Malumunuz öğrenim özrü kaldırıldı. Bitlis Ahlat'tan bir öğretmen öğrenim özrü ile tayin isteyememesinin ardından mahkemeye başvurmuş ve davayı kazanmış. Karar yürütmeyi durdurma.
Bu aşamadan sonra öğrenim özrü geri gelir mi?
Sadece davayı kazanan öğretmene mi tayin hakkı verilir?

http://www.memurlar.net/haber/296537/
 
Tabi ki bazılarına haksızlık oluyor buna bir sınırlandırma getirilebilir para ile okunan bölümler ve çok düşük puanlı alanlar geçersiz sayılabilir
 
Bunun gibi kazanlıan bir kaç dava daha var hocam, davayı esastan açmıyorlar ki özür geri gelsin.

Bu davanın sonucu olarak kazanan kişiye eğiitim durumundan başvuru hakkı verilecek o kadar atama olmadıktan sonra bir önemi yok.

Davanın açılma nedeni: ilçe memin öğrenim özrü başvurusunu almaması,

Sonuç: ilçe memin çevirme yetkisi yoktur, ya ilde valiye yada bakana başvurunun iletilmesi gerekir...

Yoksa bizde 4 gözle bekliyoruz ki o kadar yırtınıp kazandığımız tezli yüksek lisansı yapabilelim...
 
Evliliklerde suistimal yok mu? Öğrenim özrünün yılda bir kere olmasına bir şey demiyorum ama mutlaka öğrenim özrü olmalıdır.
 
Bendece bir kolaylık getirilebilir...Sonuçta her yerde bölümlerin hepsi yok, Ama art niyetli biriside türkiyenin bir ucundan yüksek lisans için izmir istanbul ankara gibi yerleri isterse buda suistimaldir bence ...
 
Davanın kabul gerekçesini ukuduysanız yetkisizlikten bahsediyor zaten. Mahkeme sadece demiş ki "ilçe milli eğitimin başvuruyu reddetme yetkisi yoktur, ancak bakanlık reddedebilir diye". Sadece siz onaylayın bakanlık reddetsin demiş, ama bakanlıkta ben o yetkimi yerellere veriyorum zaten demiş :)
 
Geçen sene Mersin'de bir özel üniversite 3.500 tl ile 170 tane yüksek lisans öğrencisi sınıf öğretmeni aldı ve hepside özür gurubundan Mersin'e tayin isteyip geldi desem yeterli olur herhalde.
 
bakanlıkta benim düşündüğüm şeyleri düşünebilen bir insanoğlu yok mu..
kimseye tayin hakkı verilmez umarım. bunun yerine eğitim izni veya geçici görevlendirme verilir. eğitimini tamamlayana kadar eğitim alacağı ilde geçici görevlendirme verilir. yüksek lisansı - doktorası vb bitince geri döner. bu aradada tayin isteme hakkı olur. eğer eğitimini aldığı şehirde açık kadro olursa ve mecburi hizmetide yoksa ve eğer puanıda yetiyorsa geçer. bunun ötesinde yapılan iş haksızlıktır.
 
Geri
Üst