MEbBİS Yönetmeliğinin iptali için dava açmayı düşünüyorum.

Kodla Büyü

ercinc98

Süper Üye
Süper Üye
Mesajlar
2,005
MEBBİS Yönetmeliğinin 6. maddesinde ötürü;

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI BİLİŞİM SİSTEMLERİ (MEBBİS) BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI BİRİMLERİ, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİNİN GÖREVLENDİRİLME VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK
"Görevlendirme Esasları" madde 6;
"b) Bilişim teknolojileri öğretmeni veya daha önce Bakanlık oluru ile MEBBİS Yöneticisi olarak görevlendirilen personel olması,"
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/mebbisyo ... yon_1.html

iptali için dava açmanın yollarına bakacağım. 657. sayılı devlet memurları kanununda belirtildiği gibi,
Bizden istenilen MEBBİS Yöneticiliği görevi, tanımı ve çalışma esasları (MEBBİS yöneticisinin yapacağı iş ve işlemler); 657 sayılı devlet memurları kanunu 36. maddesinde belirtilen; “I - GENEL İDARE HİZMETLERİ SINIFI: Bu Kanunun kapsamına dahil kurumlarda yönetim, icra, büro ve benzeri hizmetleri gören ve bu Kanunla tespit edilen diğer sınıflara girmeyen memurlar Genel idare Hizmetleri sınıfını teşkil eder.” sınıfına girmektedir. Belirtmek isterim ki, kadrom ve istihdam şeklim, 657 sayılı devlet memurları kanununda belirtilen ve tanımı yapılan, "IV - EĞİTİM VE ÖĞRETİM HİZMETLERİ SINIFI: Bu sınıf, bu Kanun kapsamına giren kurumlarda eğitim ve öğretim vazifesiyle görevlendirilen öğretmenleri ilköğretim müfettişlerini ve yardımcılarını kapsar." gibidir. Buna göre tarafıma tebliğ ettiğiniz görevlendirme, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında olup, kendi hizmet sınıfım da Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfında olduğundan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 45. Maddesinde belirtildiği gibi “Hiç bir memur sınıfının dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılamaz.” hükmü gereğince bu görevlendirmeyi istemediğimi, kabul etmediğimi bilgilerinize sunarım. 657 sayılı devlet memurları kanununda belirtilen hükümlerin kendimiz için aynen uygulanmasını isteme hakkına sahibiz. 657. sayılı devlet memurları kanunu; madde 17. “Devlet memurları, bu kanun ve bu kanuna d,ayanılarak yayınlanan tüzük ve yönetmeliklere göre tayin ve tesbit olunup yürürlükte bulunan hükümlerin kendileri hakkında aynen uygulanmasını istemek hakkına sahiptirler.”

Bunu yapmak istememin sebebi; İlçemde zorla MEBBİS Yöneticisi yapılmak istenmem, zira, üzerimde halen Valilik olurlu BTR Görevlendirmem var; 19/08/2014 tarih ve 3450052 sayılı “Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (Mebbis) Bakanlık Merkez Teşkilatı Birimleri, İl Ve İlçe Yöneticilerinin Görevlendirilme Ve Çalışma Esaslarına Dair Yönetmelik”’in Görevlendirme Esasları’nı düzenleyen 6. Maddesinde “(3) İl/İlçe MEBBİS Yöneticisi olarak görevlendirilecek personelin üzerinde başka bir göreve ait Bakanlık veya Valilik/Kaymakamlık görevlendirmesi bulunmaması gerekir.” denilmektedir. Şu anda üzerimde Muğla Valiliği adına İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylı Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni görevi bulunmaktadır. Bu sebepten şu anda yapmamam gerek zaten ancak bu BTR yazısı beni 25 Ocak 2015'e kadar koruyor.

Aslında bu konuyu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne vermek istediğim ama ilçe mem'le yaptığım görüşmelerle vermediğim dilekçe ve ekli belgeleri;
post1461487.html#p1461487
görebilirsiniz.
 
Dava açmaktan vazgeçtim. Sendikamın dava açmasını istedim, Sendika avukatı 60 gün dolduğu için Sendikanın dava açamayacağını, bir kişinin (şahsın), kişi zararı davası açması gerektiğini söyledi.

Danıştay'a dava açmam gerek, ancak 60 günlük süre dolduğu için, yani yönetmelik çıkalı 60 günü geçtiği için direkt olarak yönetmeliğe karşı dava açamıyorum. Zaten benim istediğim bu idi.
İDARİ YARGILAMA USULÜ KANUNU - madde 7.
Kod:
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.2577.pdf

Ancak kişi zararından, yani yönetmeliğin uygulanmasından ötürü dava açıp, Bölge İdare Mahkemesinin kararını elime alıp Danıştay'a gidebilirmişim. Bu da 6 ay - 1 yıl kadar sürermiş ve masraflı, Avukat tutup vekalet verilirse daha da masraflı.

Bu sebeplerden şu anda dava açmaktan vazgeçtim.

-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-¿-

İdari dava nasıl açılır?
Kod:
http://www.hukukiyardim.gov.tr/sayfalar/idaridava.htm
Kod:
http://www.hukukiyardim.gov.tr/

İDARİ DAVA HANGİ SÜREDE AÇILIR?
sayfa4;
Kod:
http://www.hukukiyardim.gov.tr/myd_brosurler/idaridavalarinacilmasi.pdf
ve
İDARİ YARGILAMA USULÜ KANUNU - madde 7.
Kod:
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.2577.pdf

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI
Kod:
http://www.tbmm.gov.tr/anayasa/anayasa_2011.pdf

TÜRK HUKUK SİSTEMİNDE NORMLAR HİYERARŞİSİ VE SAYIŞTAY DENETİMİNE ETKİLERİ
Kod:
http://www.tbmm.gov.tr/anayasa/anayasa_2011.pdf

AVUKATLIK ÜCRETLERİ;
Kod:
http://istanbulbarosu.org.tr/Document.asp?Konu=721&DocumentIndex=avhukuk/resmiucretcizelge.htm
1. Büroda sözlü danışma (ilk bir saate kadar) 210,00 TL
takip eden her saat için 110,00 TL
18. Danıştay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde ilk derecede görülen davalar için
a) Duruşmasız ise 1.500,00 TL
b) 4483 Sayılı Kanun uyarınca yapılacak başvurularda 800,00 TL
c) Duruşmalı ise 3.000,00 TL
19. Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay ve Sayıştay’da görülen işlerin duruşması için 1.100,00 TL

2014 Yargı Harçları;
Danıştayda dava açtığınızda aşağı yukarı 250-300 TL
Ancak Bölge İdare Mahkemesinin kararını alıp dava açtığınızda 250-300 TL de oraya,
Yani kişi zararından ötürü Danıştaya gittiğinizde Avukatsız 500-600 TL gözden çıkması gerek.
Kod:
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/12/20131230M1-11-1.xls
 
Eskiden idare mahkemesine dava açmanın tüm maliyeti 50 TL falandı. Bu hükümetimiz sayesinde avukatlıktı oydu buydu millet dava açmasın diye ücretlerde kazık tarifeler uygulanmaya başladı. Gerçi herkes çok memnun ben neyi söylüyorum.

Allah yanlışı bilipte destekleyeni, bilmeyipte destekleyenlerle birlikte tutsun. Saygılar.
 
BBNET
Geri
Üst