Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama

Linkler açılmıyor ... file:/// şeklinde görünüyor

Konu, 'Windows İşletim Sistemleri, Sorunlar ve Çözümler' kısmında muran tarafından paylaşıldı.


Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal

  1. muran

    muran Site Gezgini

    Kayıt:
    16 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    71
    Beğeni:
    0
    Arakadaşlar merhaba, Site tanımı yapılmış doyalar kaydedilmiş olmasına rağmen site tasarımında verilen linklerde durum çubuğunda file:///C: şeklinde gösteriyor. Bu bazı bilgisayarlarda oluyor bazılarında olmuyor. nedenini bilen varmı?
    Dreamweaver 8 commands web albüm oluştururken yine bazı bilgisayralda fotograflar görüntülenemiyor.
     
  2. cogullu

    cogullu Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    17 Nisan 2007
    Mesajlar:
    719
    Beğeni:
    0
    eğer o görünmüyor dediğiniz dosyaların linklerini bilgisayarınızdan vermişseniz tasarım bitip dosyaları hosta attığınızda hostta o dasyalar görülemeyeceği için o dosyalar görünmeyecektir. bazı bilgisayarlarda görünüyor olmasının sebebi de o bilgisayarlarda o resimler olabilir. link verirken hostta yayınlanacağını göz önünde bulundurun.
     
  3. keyloger

    keyloger Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    11 Nisan 2007
    Mesajlar:
    949
    Beğeni:
    0
    hocam tasarım yaparken linkler bilgisayarda çalıştıgı için sorunsuz çalışmıstır.site ile ilgili bütün dosyaları bir klasöre atıp linkleri öyle verirseniz düzelecektir.
     
  4. muran

    muran Site Gezgini

    Kayıt:
    16 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    71
    Beğeni:
    0
    Bu anlattığım sorun, Dreamweaver 8 ile site yaraken, örneğin okulumz.html sayfasını link veriyoruz. link durum çubuğunda file:///C: uzantısı şeklinde doğru görünüyor. site tanımlanmış dosyada kaydedilmiş. ama yine açılmıyor. Yapılanlar doğru, ama bilgisayradan bilgisayara değişiyor. projeyi farklı bilgisayarda site tanıtarak açıyorsun açılıyor.
     
  5. karemn

    karemn Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    10 Eylül 2007
    Mesajlar:
    387
    Beğeni:
    0
    hocam bi klasör oluştur. sitede kullanacağın bütün dökümanlar ve linkler bu klasörde kayıtlı olsun.kolay gelsin
     
  6. muran

    muran Site Gezgini

    Kayıt:
    16 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    71
    Beğeni:
    0
    Arkadaşlar zaten çalışmalar bir klasör içerisinde.site tanımlamasıda yapılmış.linklerde doğru verilmiş.bu sorunla kimse karşılaşmadı mı
     
  7. fanfatih

    fanfatih Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    13 Nisan 2007
    Mesajlar:
    581
    Beğeni:
    0
    hocam bazen uzantının .htm veya .html olması buna neden olabilir. Bir de buna dikkat et.
     
  8. krzm-svsl

    krzm-svsl Üye

    Kayıt:
    2 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8
    Beğeni:
    0
    ben bu konu hakkında bilgisahibi deilim :?
     
  9. SogukSabah

    SogukSabah Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    9 Nisan 2007
    Mesajlar:
    296
    Beğeni:
    0
    sayfada kullandığın scriptlerden birisi buna neden olabilir. bu problemi yaşadığın sayfada ki gereksiz (olmasa da olur) scriptleri kaldırıp birde öyle deneyebilirsin.
     
  10. .Kaf-Kef.

    .Kaf-Kef. Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    16 Nisan 2007
    Mesajlar:
    1.069
    Beğeni:
    0
    Hocam öncelikle tasarım yaptığın bir site için klasör oluştur. Örnek resim ekleyecen
    image isimli bir klasör aç resmi ilk önce çalıştığın dizine at sonra web sitenise yerleştir . Eğer
    Bunu yapmazsam siteni upload ettiğinde örneğim resimi d sürücüsünde resimler klasöründen kopyaladın , site içindede sürücüsü ve resimler klasörü isteyecektir.
     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal