Koordinatörlük Ek Ders Hesaplaması.

Kodla Büyü

panacea

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
388
Arkadaşlar bizim okulda son sınıfta 9 tane öğrenci işletmeye gidiyor. Koordinatör öğretmen olarak sadece ben varım.Araştırdım ama yinede kaç saat ek ders alacağımı hesaplayamadım. Ben bu 9 öğrenci için kaç saat ek ders alırım.Müdürümüzün de fazla bilgisi yok bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler...
 
İdareniz 16 saat ücret verebilir. Mesleki ve Teknik Eğitim yönetmeliğini ve Öğretmen ve İdarecilerin ek derslerine ilişkin yönergeyi inceleyiniz.
 
büyükşehir sınırları içinde 20, bunun dışında 16 saate kadar ek ders ücreti verilebilir. mesleki teknik eğitim yönetmeliğini inceleyiniz.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü Koordinatör görevlendirme konusunda 20.10.2009 tarih ve 4566 sayılı görüş yazısı yayınladı.
İşletmelerde meslek eğitiminde koordinatör öğretmen görevlendirilmesi;
Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliğin “Koordinatör öğretmen görevlendirilmesi” başlıklı 267. maddesindeki; “İşletmelerdeki mesleki eğitimin planlı olarak yürütülmesi, programa uygunluğunun izlenmesi, ortaya çıkabilecek sorunların belirlenmesi, öğrencilerin başarı, devam-devamsızlık ve disiplin durumlarının izlenmesi ve rehberlikte bulunulması amacıyla kurumda atamaya esas alanı atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmenliği olan yönetici ve öğretmenlerden koordinatör öğretmen/öğretmenler görevlendirilir. Diğer alanlardan olan yönetici ve öğretmenlere bu kapsamda görev verilmez.
Koordinatör öğretmen görevlendirilmesinde aşağıdaki esaslar dikkate alınır:
a) ( Değişik bend: 20.9.2008/27003 RG) Kurumdaki teorik ve uygulamalı meslek dersleri, ders bütünlüğü dikkate alınarak öğretmenlere dengeli olarak dağıtıldıktan sonra İşletmelerde Meslek Eğitimi adı altında ek ders görevi verilir.
b) İşletmelerde meslekî eğitim ek ders görevi verilmesinde, işletmelerin kuruma uzaklığı, ulaşım durumu, işletme sayısı, işletmeler arası uzaklık ve işletmedeki öğrenci sayısı ile bunlarla ilgili iş ve işlemlerde harcanılacak zaman gibi ölçütler esas alınır.
c) Kurumda, “İşletmelerde Meslek Eğitimi” adı altında verilecek ek ders saati sayısı; bir alan/dalda işletmeye öğrenci gönderilen sınıf/sınıflardaki uygulamalı meslek dersleri toplam ders yükünün iki katını geçemez.
d) İşletmelerde meslek eğitimi ek ders görevine esas olacak haftalık ders yükünün belirlenmesinde; işletmelere öğrenci gönderen alan/dallardaki sınıfların işletmelerde eğitimi yapılan uygulamalı derslerin haftalık ders saati sayısının bu sınıflardaki grup sayısı ile çarpımı sonucu bulunacak sayı, ders yükü olarak kabul edilir. Grup sayısının belirlenmesinde, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır.
Grup sayısının belirlenmesinde, “Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır.
e) Atölye ve meslek dersleri toplam ders yükü hesaplanırken alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerine, ilgili mevzuata göre Planlama, Bakım, Onarım adı altında verilen ek ders görevi de eklenir.
f) Bir meslek alan/dalında, koordinatör öğretmen olarak görevlendirilecek yeterli sayıda atölye ve meslek dersleri öğretmeni yoksa bu alan/dala yakın branştaki öğretmene koordinatörlük görevi verilebilir.
g) Koordinatör öğretmenin görevlendirilmesi, öğrencinin işletmede bulunduğu günlerde yapılır. Bir öğretmene; aynı işletmede en fazla 12 öğrencinin koordinatörlük görevi verilebilir. Aynı öğrenci/kursiyerler için haftada birden fazla öğretmene, İşletmelerde Meslek Eğitimi ek ders görevi verilemez.
ğ) İl sınırları dışındaki işletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilere koordinatörlük görevi, mahallinde alanla ilgili eğitim yapan kurumdaki öğretmenlerle karşılanır. Bunun mümkün olmaması hâlinde, öğrenci/kursiyerin kayıtlı olduğu kurumca görevlendirilecek öğretmenlerle bu görev yerine getirilir.
h) Sağlık meslek lisesi öğrencilerinin işletmelerdeki mesleki eğitim ders uygulamaları ve koordinatörlük görevine ilişkin esaslar, ilgili birimce belirlenir.
ı) Kurum yönetimi, koordinatör öğretmenlerin görevlerinin verimli şekilde yerine getirilmesi hususunda denetim ve rehberlik yapar.” hükümlerinde ve işletmelerde meslek eğitimi kapsamında koordinatör olarak görevlendirilen öğretmen ve yöneticilere ödenecek ek ders ile ilgili hükümler ise Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın “İşletmelerde meslek eğitimi” başlıklı 15. maddesindeki;
“(1) İşletmelerde meslek eğitimi yapılan okul ve kurumlarda görevli yönetici ve öğretmenlerin öğrenci, çırak ve aday çırakların işyerindeki uygulamalı eğitimini izlemek, programa uygunluğunu ve sistemin iş yerindeki işlerliğini sağlamak, meslekî rehberlikte bulunmak üzere yaptıkları bu görevler ek ders görevi sayılır.
(2) Bu dersler, ders dağıtım çizelgelerinde “işletmelerde meslek eğitimi” adıyla gösterilir ve işletmelerin okul ve kuruma uzaklığı, öğrenci, çırak ve aday çırak sayısı gibi kıstaslar esas alınarak okul ve kurum müdürlüğünce hazırlanacak ve millî eğitim müdürlüğünce onaylanacak programlara göre haftada;
a) Meslekî eğitim merkezlerinde;
1) Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde 24 saati,
2) Diğer il ve ilçelerde 18 saati,
b) Diğer okul ve kurumlarda;
1) Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde 20 saati,
2) Diğer il ve ilçelerde 16 saati,
geçmemek üzere okutabilecekleri azamî ek ders saatleri kapsamında verilir.
(3) Okul ve kurumun bulunduğu il veya ilçe merkezinde yeterli sayıda işletme bulunmaması halinde ilgili mevzuatına göre meslek eğitimi ve stajlarını kendi okullarında yapan öğrencilerin eğitiminde görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin ek ders görevleri de bu maddenin birinci ve ikinci fıkraları kapsamında belirlenir.” hükümlerde yer almıştır.
Bu doğrultuda, Meslek Lisesi öğrencilerinin işletmede meslek eğitiminde koordinatör öğretmen görevlendirilmesi hususundu tereddüte düşülmesine istinaden yayınlanan görüş yazısında,
1.İşletmede meslek eğitimi ek ders görevine esas haftalık ders yükünün hesabında o dalda öğrenim gören Öğrenci grup sayısı ile işletmelerde eğitimi yapılan uygulamalı derslerin haftalık sayısı dikkate alınacaktır.
2.Koordinatör öğretmen görevlendirilmesinde aynı işletmede aynı öğrenci grubunda öğrenci sayısının 12"yi geçmemesine, işletmenin kuruma uzaklığı ve ulaşım şartlarına dikkat edilecektir. (İşletmelerin kuruma uzaklığı aynı gün yerine getirilmesi gereken koordinatörlük görevinde işletmelerin aynı güzergâhla olup olmaması, işletmeler arasında ulaşım için ek zaman kaybı olup olmaması gibi durumlar ile her bir işletmelerdeki öğrenci sayısı dikkate alınmalıdır.)
3. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun 2009/80 nolu Kararına göre öğretmenin atandığı alanın aylık karşılığı okutacağı dersler göz önünde bulundurularak öğretmen görevlendirilmesi yapılacak, yeterli sayıda o meslek alanında öğretmen olmaması halinde yakın alan öğretmenlerinden görevlendirilme yapılabilecektir.
Açıklamalarına yer verilmiştir.
 
Özetlersek 9 öğrenci 1 grup eder. bu da 24 saat * 1 grup =24 saat ders yükü demektir. dolayısıyle büyükşehirdeyseniz 20 saat, ilçedeyseniz 16 saat alma hakkınız var. ancak idare daha az vermek isteyebilir. maalesef böyle yapabilirler. mesela sizin okulda 1 bilişimci daha olsaydı 2 kişi yani 24 / 2= 12 er saat ekder alabilirdinizi.
 
teknik eğitim mezunuyum kadrom ilköğretimde. görevlendirme ile meslek lisesindeyim. f maddesine göre koordinatörlük görevi alabiliyorum herhalde. bizim okulda koordinatörlük görevi için 8 saat alabilirim. kadrom ilköğretimde olduğu için 15 saat maaş karşılığı 18 saat ek ders alabiliyorum. koordinatörlük görevinden gelen ek ders 18 saatimin üstüne mi eklenecek (toplam 26 saat) yoksa koordinatörlük göreviyle birlikte en fazla 18 saat mi ek ders alabilirim?
 
Koordinatörlük görevinizle birlikte en fazla 18 saat alabilirsiniz. Kadronuz ilköğretimde olduğu için maaş karşılığınızla birlikte en fazla 30 saat ders alabilirsiniz.
 
yeri gelmişken bende bir soru sormak istiyorum

benim 31 saat bir fiil derse giriyorum 20 saat maaş karşılığı.3saat yandan 6 saatte atölye şefliği toplam 11+3+6 =20 var cumarteside 8 saat işletme olmadığından okulda staj veriyorum 20+8 toplam 28 saat ek ders ediyor yalnız müdür bana 27 saat yazıyor ek ders. gerekçe olarak yukarda verdiğim yazıda yer alan 2. maddenin sonunda

"geçmemek üzere okutabilecekleri azamî ek ders saatleri kapsamında verilir."
buna dayanarak bana 27 yazıyor. benim burda kafama takılan hafta sonu verdiğimiz staj hafta içi maximum alabildiğim 27 saat içinde değerlendirilebilir mi? yoksa staj ayrımı değerlendirilmesi gerekiyor..
 
Müdürünüz doğru yapıyor. Haftasonu yaptırdığınız staj çalışması normal ders gibidir ve normalde de ders programınızda gösterilmesi gerekir. Basitçe koordinatörlük ücreti gibi düşünebilirsiniz.
Sayın @adem'in okulu yanlış yapmaktadır ve denetimde zimmet çıkabilir. Halk eğitim kursları ayrı bir durumdur ve staj işlemleriyle ilgisi yoktur.
Eğer tatmin olmazsanız, yakın okullardaki uygulamaları araştırınız.
 
İki farklı durum var şimdi yakuphan hocamın dediği daha doğru geliyor bana ama başka arkadaşlarada sorduğumda hafta sonu yapılan stajın ayrı tutulduğunu söylediler okulumda benden öncede hafta sonu ayrı tutuluyordu yukardaki yazıyı ben müdüre başka birşey için götürmüştüm (çeşke götürmeseydim :)) müdürde yazıyı iyice didikleyince olan bizim ek derse oldu :) bu durumda adem hocamın dediği gibi kesin bir şey yok aslında görüş istenip netlik kazandırılması gerekir ...bu arada yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar..
 
tam gün tam yıl kapsamında olan okullarda hafta içi 27 saat alıp hafta sonu da +10 saat daha alınabiliyor. ayrıca atölye ve bölüm şefleri sınıf öğr. ve kulüp alamadığı için en fazla 27 saat alabilirken şef olmayan meslek öğretmeni 27+2=29 saat hafta içi ve tam gün tam yıl kapsamında +10 saat de hafta sonu alabilir.
 
yakuphan' Alıntı:
Müdürünüz doğru yapıyor. Haftasonu yaptırdığınız staj çalışması normal ders gibidir ve normalde de ders programınızda gösterilmesi gerekir. Basitçe koordinatörlük ücreti gibi düşünebilirsiniz.
Sayın @adem'in okulu yanlış yapmaktadır ve denetimde zimmet çıkabilir. Halk eğitim kursları ayrı bir durumdur ve staj işlemleriyle ilgisi yoktur.
Eğer tatmin olmazsanız, yakın okullardaki uygulamaları araştırınız.

Hocam yönetmelik incelemem sonucunda haftasonu yapılan stajın tam gün tam yıla göre kesinlikle normal ders gibi değerlendirilemeyeceğini anladım ve ek dersimi düzelttirdim.

Şöyleki;

Tam Gün Tam Yıl Eğitim Kapsamında Yürütülecek Faaliyetler ; (http://mevzuat.meb.gov.tr/html/39.html)

Madde 8- (Değişik : ŞUBAT 2009/2617 TD) Tam gün tam yıl eğitim uygulaması kapsamında;

f) İşletmelerde meslek eğitimine gönderilemeyen öğrencilerin okuldan mezun olabilmek için yapmakla yükümlü oldukları staj çalışmaları kapsar diyor. ve...

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR
(http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html)
Yetiştirme, okuma -yazma ve uyum kursları

MADDE 8- (1) Bu Kararla belirlenen azamî ek ders görevi ve ek ders görevinden sayılan ders saatleri dışında olmak üzere;

a) Ders yılı içinde;

2) Tam gün tam yıl eğitim yapılan meslekî ve teknik okul ve kurumlarda bu programlar için,


görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere haftada 10 saate kadar ek ders görevi verilebilir.

olay budur...
 
Arkadaşlar ben okulumda alan şefiyim ve tek öğretmenim. Bundan dolayı müdürümüz bana 34 saat teorik ders veriyor, 10 saatte şeflikten alıyorum ve 44 ü tamamlıyorum. son sınıfta işletmeye giden öğrencilerimiz olduğu halde öğretmen yetersizliğinden bana koordinatörlük vermiyo, önce derse girmen gerekir diyor. Bu uygulama doğru mu? Bununla ilgili herhangi bir yönetmelik mahkeme kararı veya yönerge var mı?
 
Arkadaşlar ekdersle ilgili bir sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim.

Okulumda bölüm şefiyim ve 24 saat derse giriyorum.
24 saat in 20 saati zorunlu ders.
4 saat isteğe bağlı ekders
10 saat şeflik
10 saat koordinatörlük
2 saat ders dışı hazırlık (Ders dışı hazırlık 24 saat derse girdiğim için 2 saat olarak hesaplanmaktadır,benim sorumun temelinide burası oluşturuyor. )

Bana 26 saat ekders veriliyor.
Burada bazı arkadaşların 27 saat ekders aldığını gördüm. Kimde hata var ? Bende mi onlarda mı?
 
ya arkadaşlar bizim okulda tek bilgisayar öğretmeni benim . Benim ders programıma 24 saat işletmelerde beceri eğitimi dersini koymak istiyorlar. öyle olunca ben en fazla 16 saat fiilen derse girebiliyorum. Tek öğretmen olunca böyle mi olmak zorunda ? Ders programımda 24 saat gözüktüğü halde ben 16 saat alabilecekmişim işletmelerde beceri eğitimi dersinden . Yani benim 8 saatim arada kaynıyor. Nasıl düzeltilebilir? yardımcı olursanız sevinirim.
 
lavinia87' Alıntı:
ya arkadaşlar bizim okulda tek bilgisayar öğretmeni benim . Benim ders programıma 24 saat işletmelerde beceri eğitimi dersini koymak istiyorlar. öyle olunca ben en fazla 16 saat fiilen derse girebiliyorum. Tek öğretmen olunca böyle mi olmak zorunda ? Ders programımda 24 saat gözüktüğü halde ben 16 saat alabilecekmişim işletmelerde beceri eğitimi dersinden . Yani benim 8 saatim arada kaynıyor. Nasıl düzeltilebilir? yardımcı olursanız sevinirim.
ilçelerde 24 saat alamazsınız, büyükşehirdeyseniz ve çok işletmeniz varsa ancak 24 alabilirsiniz. siz 16 aldığınıza dua edin çoğu 16 saat alamıyor.
 
xxfilexx' Alıntı:
Arkadaşlar ekdersle ilgili bir sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim.

Okulumda bölüm şefiyim ve 24 saat derse giriyorum.
24 saat in 20 saati zorunlu ders.
4 saat isteğe bağlı ekders
10 saat şeflik
10 saat koordinatörlük
2 saat ders dışı hazırlık (Ders dışı hazırlık 24 saat derse girdiğim için 2 saat olarak hesaplanmaktadır,benim sorumun temelinide burası oluşturuyor. )

Bana 26 saat ekders veriliyor.
Burada bazı arkadaşların 27 saat ekders aldığını gördüm. Kimde hata var ? Bende mi onlarda mı?
eğer koordinatörlükten 11 saat alma ihtimaliniz yoksa aldığınız ek ders doğrudur. 10'a bir gelen hazırlık saatleri fiilen derse girilen saatlerden hesaplanır, bu hesaba koordinatörlük veya şeflik görev egzersizi dahil edilemez.
 
Arkadaşlar ekders yönetmeliğinde alınabilecek olan ücret tablosu aşşağıdaki gibidir.

20 Saat: Maaş Karşılığı Zorunlu
20 Saat: Ek ders Zorunllu
4 Saat: Ek ders İsteğe Bağlı
3 Saat: Planlama
2 Saat: Rehberlik veya Klüp çalışması

Bu şartlar altında fiili olarak 30 saate girmeden 27 saat ekders alınabilir mi?

Ben sorunumu üstte belirtmiştim. "cogullu" bey, koordinatörlükte alacağım ücret konusunda sıkıntı yok. 16 saate kadar çıkabilir. Sizin dediğinize göre yine 27 saat alınmasına imkan yok.
20 saat maaş karşılığı
4 saat ekders isteğe bağlı
10 saat şeflik
diyelim ki 11 saat koordinatörlük
2 saat ders dışı hazırlık ( 24 saat derse girdiğim için)
bu durumda 27 nasıl olacak ? Orasını hala anlayabilmiş değilim. Çünkü 20 saat zorunludan + 4 saat isteğe bağlıdan +2 saatte derse hazırlıktan gelir ve 26 saat olur. 27 olması için planlamanın 3 saat olması lazım o da 30 saat derse girerek gerçekleşir.

BU konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
 
xxfilexx' Alıntı:
Arkadaşlar ekders yönetmeliğinde alınabilecek olan ücret tablosu aşşağıdaki gibidir.

20 Saat: Maaş Karşılığı Zorunlu
20 Saat: Ek ders Zorunllu
4 Saat: Ek ders İsteğe Bağlı
3 Saat: Planlama
2 Saat: Rehberlik veya Klüp çalışması

Bu şartlar altında fiili olarak 30 saate girmeden 27 saat ekders alınabilir mi?

Ben sorunumu üstte belirtmiştim. "cogullu" bey, koordinatörlükte alacağım ücret konusunda sıkıntı yok. 16 saate kadar çıkabilir. Sizin dediğinize göre yine 27 saat alınmasına imkan yok.
20 saat maaş karşılığı
4 saat ekders isteğe bağlı
10 saat şeflik
diyelim ki 11 saat koordinatörlük
2 saat ders dışı hazırlık ( 24 saat derse girdiğim için)
bu durumda 27 nasıl olacak ? Orasını hala anlayabilmiş değilim. Çünkü 20 saat zorunludan + 4 saat isteğe bağlıdan +2 saatte derse hazırlıktan gelir ve 26 saat olur. 27 olması için planlamanın 3 saat olması lazım o da 30 saat derse girerek gerçekleşir.

BU konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
24 ders : 4 ek ders
10 şeflik : 10 ek ders
10a1 : 2 ek ders
11 koordinatörlük: 11 ek ders
---------------------------------------------
Toplam : 27 saat ek ders.
 
egunay bey öncelikle cevap için teşekkürler fakat yönetmeliği incelerseniz eğer alınabilecek ekdersler 20 saat ekders zorunludan, 4 saat isteğe bağlıdan, 3 saat planlamadan alınarak 27 oluyor. Sizin hesabınızda 4 ekders+10 ekders şeflik+11 ekders koordinatörlük 25 yapar. Bunun maksimumu 24 olması gerek miyor mu?
 
aynı sıkıntı bendede var. okulumra
maaş karşılığı: 20
koordinatörlük: 20
atölye şeflik : 6
planlama : 2 ( ders dışı hazırlık 20 saat dersten )
-----------
ek ders = 28
Ancak şefler maksimum 27 saat alabiliyor.
fakat bize 26 saat veriyorlar. açıklamada ancak 30 saat derse girersek 27 bulabiliyormuşuz dediler.
bununla ilgili bilgisi ve belgesi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. teşekkürler
 
Arkadaşlar merhaba;


MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN HAFTALIK DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN ÇİZELGE
(Değişik : 18/4/2008-2008/13567 B.K.K) ' ye bakacak olursanız ki bu en son çıkandır der ki;

6- Atölye ve laboratuvar öğretmeni ek des yönetmeliğinin 5.6,11. maddelerine göre
Aylık karşılığı: 20 saat
Zorunlu Ekders: 20 saat
İsteğe bağlı ek ders: 4 saat
Rehberlik: 2 saat
Hazırlık ve planlama: 3 saat
toplamda da rehberlik hariç 27 saate kadar rehberlik dahil 29 saate kadar ek ders alabilir der.

Hazırlık ve planlama 10 saate 1 saat verilir, eğer fiili dersiniz 30 saate ulaşmıyorsa o zaman iki saat hazırlık ve planlama alırsınız. Şeflik ve koordinatörlükler fiili dersler hesaplanırken toplama katılmaz.

Örneğin alan şefi olan biri 22 saat fiili derse giriyorsa, 22/10=2 saat hazırlık ve planlama alır. 10 saat şeflik ve 12 saat de koordinatörlüğü varsa
22 ders+10 şeflik+12 koordinatörlük + 2 haz. ve planlama = 46 saat yapar.

Şeflik ve koordinatörlük hariç 30 saat fiili dersiniz yoksa 3 saat hazırlık ve planlama alamazsınız, bu durumda 27 değil ancak 26 saat ücret alabilirsiniz.
ve bunu koordinatörlükle 27 ye tamamlayamazsınız.
Çünkü ek ders yönetmeliği ve ekteki çizelge derki bir atölye lab. öğretmeni 20 saat maaş karşılığı, 20 saat zorunlu ve 4 saat isteğe bağlı olmak üzere toplam 44 saat ders alabilir haftalık ve şeflikle koordinatörlük ek dersten sayıldığı için bu toplama dahildir. Sonuç olarak aylık zorunlu ders, şeflik, koordinatörlük ve fiili ek ders toplamınız 44 ü geçemez. Bunun üzerine de hazırlık ve planlamayı ekleyiniz.

Herkese iyi çalışmalar....

Kaynak : http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html
 

Ekli dosyalar

  • karar26378_0ek1.zip
    19.4 KB · Görüntüleme: 250
Arkadaşlar merhaba;

Bizim 12. sınıflarda 19 öğrenci var İşletmelerde Beceri eğitimi Dersi için işletmeye giden. MEsleki ve teknik eğitim yönetmeliği ve ek ders yönetmeliğine göre hesap yapıyoruz,

19 öğrenci norm kadro yönetmeliğine göre 2 grup yapar ve ders 24 saat 2*24 = 48 saat ders yükü çıkıyor. Ve Mesleki teknik eğitim yönetmeliği diyor ki, Ders yükünün iki katına kadar koordinatörlük ek ders olarak verilebilir, 48* 2=96 eder. Biz diyoruzki bize 96 saate kadar koordinatörlük verilebilir.4 öğretmeniz; 96/4=24 yapar; İstanbul'da olduğumuz için de 20 saate kadar ek ders alabiliriz koordinatörlükten çünkü işletmelerimiz çok dağınık, farklı ve uzak ilçelerde diye düşündük zümre olarak.

İdare de diyor ki, ben grup uygulaması yapmam 12. sınıflarda, eğer yaparsam 19 kişilik sınıf 2 gruba tekabul eder ve sadece 2 öğretmene koordinatörlük veririm, . O yüzden 24*2=48 saat ek ders alırsınız 48/4= 12 saat yapar. Her öğretmene 12 saat koordinatörlük düşer diyor. (hiç böyle bi uygulama duymadım)

Hangisi doğru acaba ....bi yorum yapar mısınız?
 
bkml' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba;

Bizim 12. sınıflarda 19 öğrenci var İşletmelerde Beceri eğitimi Dersi için işletmeye giden. MEsleki ve teknik eğitim yönetmeliği ve ek ders yönetmeliğine göre hesap yapıyoruz,

19 öğrenci norm kadro yönetmeliğine göre 2 grup yapar ve ders 24 saat 2*24 = 48 saat ders yükü çıkıyor. Ve Mesleki teknik eğitim yönetmeliği diyor ki, Ders yükünün iki katına kadar koordinatörlük ek ders olarak verilebilir, 48* 2=96 eder. Biz diyoruzki bize 96 saate kadar koordinatörlük verilebilir.4 öğretmeniz; 96/4=24 yapar; İstanbul'da olduğumuz için de 20 saate kadar ek ders alabiliriz koordinatörlükten çünkü işletmelerimiz çok dağınık, farklı ve uzak ilçelerde diye düşündük zümre olarak.

İdare de diyor ki, ben grup uygulaması yapmam 12. sınıflarda, eğer yaparsam 19 kişilik sınıf 2 gruba tekabul eder ve sadece 2 öğretmene koordinatörlük veririm, . O yüzden 24*2=48 saat ek ders alırsınız 48/4= 12 saat yapar. Her öğretmene 12 saat koordinatörlük düşer diyor. (hiç böyle bi uygulama duymadım)

Hangisi doğru acaba ....bi yorum yapar mısınız?


büyükşehirlerde her grup için en fazla 20 saat alınabilir sizde 2 grup var toplam 40 saat işletme dersiniz var. 24 saat dediğiniz okulda işleseydiniz olurdu...bizim okulda böyle uygulanıyor... her okul kafasına göre uyguluyor demekki...
 
Hocam, 20 saat büyükşehirde öğretmene verilebilecek maksimum koordinatörlük ek ders saati, ders saati 24 dür ve ders yükü hesaplanırken derss saati kullanılır yani 24 x 2= 48, ayrıca orda her gruba 1 öğretmen ver demez. 20 kişilik sınıfta her öğrenci ayrı işletmedeyse 10 öğrenciye 1 koordinatör öğretmen mi verilir???

azaz' Alıntı:
bkml' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba;

Bizim 12. sınıflarda 19 öğrenci var İşletmelerde Beceri eğitimi Dersi için işletmeye giden. MEsleki ve teknik eğitim yönetmeliği ve ek ders yönetmeliğine göre hesap yapıyoruz,

19 öğrenci norm kadro yönetmeliğine göre 2 grup yapar ve ders 24 saat 2*24 = 48 saat ders yükü çıkıyor. Ve Mesleki teknik eğitim yönetmeliği diyor ki, Ders yükünün iki katına kadar koordinatörlük ek ders olarak verilebilir, 48* 2=96 eder. Biz diyoruzki bize 96 saate kadar koordinatörlük verilebilir.4 öğretmeniz; 96/4=24 yapar; İstanbul'da olduğumuz için de 20 saate kadar ek ders alabiliriz koordinatörlükten çünkü işletmelerimiz çok dağınık, farklı ve uzak ilçelerde diye düşündük zümre olarak.

İdare de diyor ki, ben grup uygulaması yapmam 12. sınıflarda, eğer yaparsam 19 kişilik sınıf 2 gruba tekabul eder ve sadece 2 öğretmene koordinatörlük veririm, . O yüzden 24*2=48 saat ek ders alırsınız 48/4= 12 saat yapar. Her öğretmene 12 saat koordinatörlük düşer diyor. (hiç böyle bi uygulama duymadım)

Hangisi doğru acaba ....bi yorum yapar mısınız?


büyükşehirlerde her grup için en fazla 20 saat alınabilir sizde 2 grup var toplam 40 saat işletme dersiniz var. 24 saat dediğiniz okulda işleseydiniz olurdu...bizim okulda böyle uygulanıyor... her okul kafasına göre uyguluyor demekki...
 
bkml' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba;

Bizim 12. sınıflarda 19 öğrenci var İşletmelerde Beceri eğitimi Dersi için işletmeye giden. MEsleki ve teknik eğitim yönetmeliği ve ek ders yönetmeliğine göre hesap yapıyoruz,

19 öğrenci norm kadro yönetmeliğine göre 2 grup yapar ve ders 24 saat 2*24 = 48 saat ders yükü çıkıyor. Ve Mesleki teknik eğitim yönetmeliği diyor ki, Ders yükünün iki katına kadar koordinatörlük ek ders olarak verilebilir, 48* 2=96 eder. Biz diyoruzki bize 96 saate kadar koordinatörlük verilebilir.4 öğretmeniz; 96/4=24 yapar; İstanbul'da olduğumuz için de 20 saate kadar ek ders alabiliriz koordinatörlükten çünkü işletmelerimiz çok dağınık, farklı ve uzak ilçelerde diye düşündük zümre olarak.

İdare de diyor ki, ben grup uygulaması yapmam 12. sınıflarda, eğer yaparsam 19 kişilik sınıf 2 gruba tekabul eder ve sadece 2 öğretmene koordinatörlük veririm, . O yüzden 24*2=48 saat ek ders alırsınız 48/4= 12 saat yapar. Her öğretmene 12 saat koordinatörlük düşer diyor. (hiç böyle bi uygulama duymadım)

Hangisi doğru acaba ....bi yorum yapar mısınız?
Böyle birşey diyemez. DErs yükü Mesleki Teknik Eğitim Yön. md.267ye göre yapılır. grup sayısı*24saat*2katına kadar ücret ödenebilir. Yönetmelikte açıkça yazıyor verilebilecek ücret. Ancak işletmelerin kuruma uzaklığı, yol durumu vb. koşullar göz önüne alınarak belirli bir ücretten fazlasını veremem diyebilir. Okula yakın 5 işletmeye haftada 20 saat ücret ödemesi elbette doğru değil. Ancak istanbul gibi bir şehirde çok dağınık 5 işletmeye 20 saat ücret ödenmeyecekte nerede ödenecek?? Bence yönetmelik maddesini göstererek itiraz edin, 20 saat ücret isteyin. olmadı yukarıdan görüş istemesini belirten bir dilekçe yazın.
 
İşin ilginç yanı bide bi toplantı tutanağı var İBE ile ilgili, burada diyorki şu ilçedeki işletme şu kadar saat örn : avcılar 9 saat, mköy-taksim çağlayan 7 saat , güngören -bevler 5 saat gibi. Bizim herbirimizin bu hesaba göre 30-35 saat yapıyor ve buna rağmen vermiyor. Aynı tutanakta ilçelere saat değerleri verip buna göre hesapla diyor sonrada bizim alanın koordinatörlük yükünü 24*2*2 yerine 24*2 diye hesaplayıp adam başı 12 saat veriyor, ve tutanakta 30 35 saatte gidebileceğimizi kendisinin söylediği işletmlerden her hafta 12 saatte tüm evrakları toplamamızı bekliyor......

egunay' Alıntı:
bkml' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba;

Bizim 12. sınıflarda 19 öğrenci var İşletmelerde Beceri eğitimi Dersi için işletmeye giden. MEsleki ve teknik eğitim yönetmeliği ve ek ders yönetmeliğine göre hesap yapıyoruz,

19 öğrenci norm kadro yönetmeliğine göre 2 grup yapar ve ders 24 saat 2*24 = 48 saat ders yükü çıkıyor. Ve Mesleki teknik eğitim yönetmeliği diyor ki, Ders yükünün iki katına kadar koordinatörlük ek ders olarak verilebilir, 48* 2=96 eder. Biz diyoruzki bize 96 saate kadar koordinatörlük verilebilir.4 öğretmeniz; 96/4=24 yapar; İstanbul'da olduğumuz için de 20 saate kadar ek ders alabiliriz koordinatörlükten çünkü işletmelerimiz çok dağınık, farklı ve uzak ilçelerde diye düşündük zümre olarak.

İdare de diyor ki, ben grup uygulaması yapmam 12. sınıflarda, eğer yaparsam 19 kişilik sınıf 2 gruba tekabul eder ve sadece 2 öğretmene koordinatörlük veririm, . O yüzden 24*2=48 saat ek ders alırsınız 48/4= 12 saat yapar. Her öğretmene 12 saat koordinatörlük düşer diyor. (hiç böyle bi uygulama duymadım)

Hangisi doğru acaba ....bi yorum yapar mısınız?
Böyle birşey diyemez. DErs yükü Mesleki Teknik Eğitim Yön. md.267ye göre yapılır. grup sayısı*24saat*2katına kadar ücret ödenebilir. Yönetmelikte açıkça yazıyor verilebilecek ücret. Ancak işletmelerin kuruma uzaklığı, yol durumu vb. koşullar göz önüne alınarak belirli bir ücretten fazlasını veremem diyebilir. Okula yakın 5 işletmeye haftada 20 saat ücret ödemesi elbette doğru değil. Ancak istanbul gibi bir şehirde çok dağınık 5 işletmeye 20 saat ücret ödenmeyecekte nerede ödenecek?? Bence yönetmelik maddesini göstererek itiraz edin, 20 saat ücret isteyin. olmadı yukarıdan görüş istemesini belirten bir dilekçe yazın.
 
mygold' Alıntı:
tam gün tam yıl kapsamında olan okullarda hafta içi 27 saat alıp hafta sonu da +10 saat daha alınabiliyor. ayrıca atölye ve bölüm şefleri sınıf öğr. ve kulüp alamadığı için en fazla 27 saat alabilirken şef olmayan meslek öğretmeni 27+2=29 saat hafta içi ve tam gün tam yıl kapsamında +10 saat de hafta sonu alabilir.
 
Geri
Üst