Kablosuz ağ kurulumunda yapılan 9 hata

Kodla Büyü

KingSkrupellos

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
554
Kablosuz ağ kurulumunda yapılan 9 hata
1.Kablosuz standartlarını karıştırmak
Wi-Fi için pek çok farklı standart mevcut 802.11a, 802.11b, 802.11g ve 802.11n. 802.11n standartı mevcut en son kablosuz bağlantı standardı. Daha geniş bant genişliği ve pek çok kablosuz sinyal ve anten destekliyor. Sizin cihazlarınız farklı standartları destekliyor olabilir. Bu yüzden kablosuz cihazlar almadan önce aynı standartlara sahip olduklarından emin olun. Eski standartlar her zaman uyumsuz olmasa da ağ hızını düşürebilir.
2.Hiç güvenlik kullanmamak
Verileriniz havadan iletiliyor ve sizin göremediğiniz bir yerlerden insanların ağınıza erişmesi mümkün. Sisteminizi korumuyorsanız kotanızı dolmuş bulabilirsiniz. Birileri ağınıza girip bağlantınızı sömürebilir.
3.Kitapçıkları okumadan geçmek
İlk ve en yaygın karşılaşılan hata ürünün yanında gelen kitapçığı, kullanım kılavuzunu okumadan işe el atmaktır. İster kablosuz router kurun, ister dizüstü bilgisayarınıza PCI kart takın, hatta yeni bir buzdolabı bile alsanız kullanım kılavuzunu mutlaka okuyun.
4.Standart şifreleri kullanmak
Kablosuz router'ınız hazır bir şifreyle birlikte gelir. Yönetici paneline erişim şifresiyle cihazın ayarlarını değiştirmek için giriş yapılır. Eğer bu şifreyi değiştirmezseniz kötü niyetli kişiler internette kolayca bulunabilen bu şifreleri deneyerek sisteminize girebilir ve istediğini yapabilir. Şifreyi değiştirin ve unutmamak için yazın.
5.Açma kapama düğmesini açmamak
Dizüstü bilgisayarınızda bir türlü kablosuz ağa erişemiyorsanız, önce Wi-Fi bağlantısını düğmesinden açın. Bu hataya ilk kez kablosuz ağ kurup dizüstü bilgisayarıyla erişmeye çalışan kullanıcıların büyük çoğunluğu düşer, utanmayın.
6.Şifre standartlarını karıştırmak
Yeni kablosuz cihazlar WPA yani Wi-Fi Protected Access şifrelemeye sahiptir. Mutlaka 10 karakterden uzun güçlü bir şifre oluşturun.

Eski şifreleme standartı olan WEP, yani Wired Equivalent Policy kolayca kırılabildiği için tercih etmemeniz gereken bir standart.

Ancak WEP kullanan bir PDA'yı bağlamanız gerektiğinde WPA kurulu bir sistemde çalışmayacaktır. Bu yüzden kablosuz bağlantı standartlarında olduğu gibi cihazların uyumuna dikkat etmeniz gerekir.

7.Firewall ayarları Kablosuz ağa bağlanamama nedenlerinden biri de Firewall ayarlarınız olabilir. Sorunun Firewall'dan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için Firewall'u kapatıp denemeniz yeterli. Eğer sebep Firewall ise kendi internet sitesine girip yardım dosyalarından Wi-Fi'ye nasıl izin vereceğinizi öğrenmeniz gerekecektir
8.Yazım yanlışı Kimlik veya şifrenizi girerken yazım yanlışı yaptığınız için giremiyor olabilirsiniz. ID, şire ve MAC adresi yazarken dikkatli olun. Üst üste aynı hatayı tekrarlıyor olabilirsiniz, bir ara verin, bir kahve için ve geri dönüp doğru girdiğinizden kesinlikle emin olun. Yıldızlar yüzünden şifrenizi göremiyorsanız bir metin dosyasına yazarak kontrol edin ve kopyala yapıştır yapın.
9.Sahte güvenlik hissi
Bütün şifreleri değiştirmiş, DHCP'yi (Dynamic Host Configuration) kapatmış olabilirsiniz. MAC adresi (Media Access Control) girmiş, uzaktan erişimi kapatmış, firewall kurmuş ve SSID'nizi (Service Set Identifier) gizlemiş olabilirsiniz. Şimdi güvende hissediyorsanız yanılıyorsunuz. Hala güvenlik için yapabileceğiniz bir şeyler var. Wi-Fi kullanacağınız alanı anca kapsayacak güçte bir bağlantı, çok güçlü ve geniş alana erişen bir bağlantıdan daha güvenlidir. Kararlı bir hacker bile sinyal gücü zayıfsa sisteminize kolay kolay giremez.
 
Geri
Üst