İl Dışı...

Kodla Büyü

yenersonmez

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
830
Merhaba,

Bende biraz içinden geçtiğim yolu anlatayım.

Doğma büyüme İsyanbul’luyum. Karagümrük semti. Marmara mezunuyum.

2003’te Bitlis’te askerken atamaya başvurdum Tunceli Pertek’e atandım.

2 sene orada kaldım güzel günlerim oldu, eşimle tanıştım evlendim.

2006’da ilk tercihim İsyanbul Bahçelievler’e bir ticaret meslek lisesine atandım.

2019’a kadar 10 senesi de alan şefi olarak çalıştım.

Eşimde Bağcılar’da bir ilk okula atandı. Sonra Anadolu kadrosuna geçmek için önce bir meslek lisesine sonra da Güneşli’de bir Anadolu lisesine atandı.

Bu süreçte İsyanbul şartlarında biraz da destekle evimizi arabamızı aldık, ödedik. 2 kızımız oldu biri 10 diğeri 5 yaşında.

Gel gelelim İsyanbul’da şartlar değişmeye başladı. Veli, öğrenci, sokaktaki insan, mülteci derken biz kaçmaya karar verdik ama nereye?

Bayram tatilinde bayramlaşmayı yapıp başladık Çanakkale’den gezmeye. Balıkesir Aydın İzmir…

Her yeri başka güzel ama biz Urla’yı beğendik. Ben uzağa bile gitsem (motorum var) eşimin de puanına güvenip eş durumundan Urla’ya yaklaşırız diye düşünüyoruz. Geçen senelerin puanlarına bakarak kesin gözüyle baktığımız için ev bile baktık

Sonra listeler açıklandı. 2 İzmir (biri konak biri bergama başka yok.) tercihi yaptık. Altına da sigorta niyetine Muğla (Datça Bodrum), Antalya (ibradi) ve Çanakkale(Yenice). Not: son 2 tercihi sildik sonradan.

Neyse atamalar açıklandı. Bodrum Bitez’de bilişim lab’ı olmayan küçük bir okula atandım.

Önce burada yaşam nasıl diye geldik 15 gün yazlık tuttuk biraz alıcı gözüyle baktık beğendik.

Sonra eş durumu kontenjanlar açıldı. Eşimi merkeze, küçük kızımı onun yanına, büyük kızımı da buranın gözde okuluna verdim. (ev okula yakın olunca azıcık tuzlu (merak eden çok olur:3500)

Taşınma ayrı bir konu ama yazayım onu da madem coştuk bir kere:

“””2019 Ağustos'ta İsyanbul'dan Bodrum'a eş durumu istedik.

29 Ağustos gecesi (23:00'te) belli oldu.

30 Ağustos sabahı yola çıktım. Feribotta yer kalmamış osmangazi'den dolaştım, akşsam üzeri vardım.

31 Ağustos ev tuttum.

1 Eylül geri döndüm.

2 Eylül ev eşyasını kamyona yükledim, gittim ilişik kestim, gece yola çıktım.

3 Eylül sabah eve vardım, öğlene kamyon geldi. Evi yerleştirdik.

4 Eylül sabahı görev başı yaptım.”””

Neyse yazdım yazdım döktüm biraz içimi. Bu yollarda olan arkadaşlara feyz olur umarım.

Saygı ve sevgilerimle.

Yener Sönmez
 
Son düzenleme:
Sonuç, Memnun musun küçük yerde hayatından, yoksa ilk heves geçiyormu yavaş yavaş, kafa da deli sorular oluşmaya başladı mı! Çocuklar büyüdükçe buralar bize dar gelebilir diye. Yoksa iyiki gelmişim mı diyorsunuz hala.
 
Sonuç, Memnun musun küçük yerde hayatından, yoksa ilk heves geçiyormu yavaş yavaş, kafa da deli sorular oluşmaya başladı mı! Çocuklar büyüdükçe buralar bize dar gelebilir diye. Yoksa iyiki gelmişim mı diyorsunuz hala.

Hava güzel, manzara güzel, insanlar güzel bunlar +++
hastane küçük, sınavla alan okul 1 tane ve kontenjan 120, yazın kalabalık ---'ler

gelin ata binmiş ya nasip demiş.
 
Birinci satırdaki +++lar çok güzel ama ikinci satırdaki --- ler düşündürücü. Allah düşürmesin tabi ama hastane ve dolayısıyla sağlık imkanları kısıtlı. Yazın kalabalığı ve hayatın göreceli olarak daha pahalı oluşu karar vermeyi zorlaştıran etmenler. Hayırlısı olsun, huzurunuz ve sağlığınız yerindeyse gerisi bir şekilde hallolur..
 
Madem konu açılmış, benzer süreçlerden geçen biri olarak bende fikirlerimi paylaşayım. 2018 il dışı atamasında Aydın'a yaklaşık 15 km uzaklıktaki bir köy okuluna atandım.Yaşam deneyimlerimden önce -cesaret verir mi bilmem ama- tercih dönemini de anlatmak isterim.
Aydın'dan önce Anadolunun 15bin nüfuslu küçük bir ilçesinde gören yapıyordum. Okulum Anadolu Lisesiydi. Kendime ait odam, Aydın'a tayin olmadan önceki sene kendi ellerimle sıfırdan kurduğum bilgisayar laboratuvarım ve biraz evrakçı olsalarda bir dediğimi iki etmeyen bir idarem vardı. Yaşadığım ilçe nispeten daha gelişmiş 60bin nüfuslu bir ilçeydi ve okulun bulunduğu ilçeye geliş gidiş yapıyordum. O okulda 5 yıl görev yaptım.
Gel gelelim neden tayin istedim. Denize istediğim zaman ulaşabilecek biryerde yaşamak gibi bir hayalim vardı. Kuzey Ege'yi düşündük önce, çok güzel yerler var ama rüzgarlı! Ben hiç yapamam rüzgarlı yerde. Aydın ve Muğla ilçelerine yoğunlaştık. 2 yıl boyunca mantığıma sığan bir yer açılmasını bekledim ama nafile. Bu sene neresi olursa yazacağım dediğim sene iyi yerler açıldı (iyi yer dedigime baknayin hepsi koy okulu). Aydın ve Muğla'da gözümüze kestirdiğimiz yerleri yazdık. Tam tayin açıklandı, Aydın'a tayinimin çıktığı günün ertesi günü BİLSEM mülakatında başarılı olduğum sonucu da açıklandı. Bilseme mi gitsem Aydin'a mi gitsem kararsizligi yasadim tekrar. Bilsem evime 200 m uzakta, yuruyerek gidebilecegim, calisma saatlerinin ve sartlarinin bana daha uygun oldugu biryerdi ama bilsemde calissam seneye tayin ister miyim diye dusununce tayini iptal ettirmeyip Aydin'a tasinmaya karar verdik.
(Bu arada Aydin'a daha once hic gitmemis hic gormemis biri olarak tayin istedim. Internetten ne kadar subjektif bilgi toplanabilirse onlari toplamistim bende.)

Nakliye firmasi arastirmasi ev turmasi vs derken Temmuz'da evi tasidik ve 1 ay kadar sehri taniyalim dedik. Ama o da ne? Guneste abartisiz 59 derece sicakligi gosteriyor termometreler. Haliyle her firsatta denize kactik. (Aydin merkezden kusadasi ortalama 45 dk. Kusadasindaki milli park doga sever herkese tavsiye edecegim biryerdir. Sadece denize girmek icin degil dogayi izlemek icin bile oraya gidilebilir)
Tasindigimiz gun yan komsumuz kahvalti ust komsumuz aksam yemegi getirdi. Bu naif davranisla Aydin'i ve insanlarini ilk gunden sevmeye basladik. Okulumun oldugu koy bir ova koyu olmasina ragmen bahcesinde asirlik cam agaclari olan dogayla ic ice bir okul. Yani okula gidince beton yigini yerine agac gorunce insanin enerjisi yukseliyor haliyle. Tek sorunum okuldaki bilgisayar laboratuvarindaki bilgisayarlar cok eskiydi. Win xp yi kaldiramayacak derecede yani. "Sen kendi ellerinde yeni kurdugun laboratuvari birak gel burda bunlarla ugras demedim" desem yalan olur elbette. Onu da bu sene cozduk, 2 tane sirketten toplam 25 tane bilgisayar buldum. (Bilgisayar ihtiyaci olanlara tavsiyemdir ihtiyacharitasi.org cok iyi calisan ve hayirseverlerle ihtiyac sahiplerini bulusturan bir site)
Gelelim sehre ve deneyimlere. Turkiye'nin hemen hemen her sehrinde oldugu gibi sehir planlamasi igrenc ve carpik bir kentlesme ornegi var. Sehrin disinda her yer doga ama sehrin icinde dogru duzgun duzenlenmis cok kisitli yesil alan var. Insanlarinin kimseye zarari yok, rahatina duskun sakin insanlar. Esnafi da oyle biraz rahat :) Saglik hizmetlerine gelirsek devlet olanaklari gercekten iyi ama ozel hastane eksigi var. Eli ayagi duzgun 1 tane ozel hastane var o da kurumsal hastanelerden biri degil (Saglik demisken Aydin'in bitki ortusu cok zengin. Bu sebeple alerjisi olanlar dikkatli olmali. Esim ve 4 yasindaki oglum Aydin'a geldik geleli alerjiden mizdaripler). Egitim hizmetleri iyi, ozel okul imkanlari da gelismis devlet okullari da kendini gelistirmis. Ulasim rahat, otobana cikip İzmir'in gobegine neredeyse 1 saatte varilabiliyor. Fakat Aydin'in sehir ici kavsak duzenlemeleri cok vasat. Bu sebeple Aydin gibi cokta buyuk olmayan bir sehre gore trafik sıkışıklığı biraz fazla. Ozellikle mesai cikislarinda tek bir trafik isiginda 30 dk beklenebilir. Gunluk ihtiyaclarinizi karsilamaniz icin AVM ve bilindik markalarin bulundugu bir caddesi mevcut.

Genel degerlendirmeye gelirsek su salgin gunlerinde iyice anladim ki yasamdan bir hayaliniz varsa gerceklestirme imkani varsa geri durmayin. Pisman olma olasiligi elbette var fakat hayatta bu tecrubeleri yasamayacaksak neden risk diye bir kavram varki...
 
kucuk yerde yasamın en zor tarafları soyle (denız kenarı ve 6 senedır kucuk bıryerde gorew yapıyorum)
1. saglık
2. Genelde ınsanlar denız kenarı bır yer hayal ettıklerınden normalden biraz pahalı
3. Yazları haric genelde sosyal olarak zayıf ya da cok zayıftır. bu sızın hayata bakışınızla alakalı aslında.Deniz kenarında 2 doalsayım arada arkdaslarla bır kafede
cay kahve ıcıp muahbbet edeyım dersenız bu baslıga dıkkat etmeyın.
tabı karakter ozellikleri olarak sakin ve sessiz bir hayatı tercih ediyorsanız uygun
4. İronik ama eğitim. çocugunuz var ve ornek verıyorum bale kursuna keman kursuna vb gondermek ıstıyorsunuz ve yetenegı de var. ama yasadıgınız yerde boyle bır etkınlık olamayabılır.
5.Herkes herkesı tanıyor:) ılk basta guzel gelıyor bu ama daha sonraları canınızı sıkabılır. A okulunda sıze 20 km uzakta bır okulda olan olay sızın kulagınıza gelebılıyor anında:)
6. Bır cevre edinemezseniz daha cabuk sıkılabılırsınız. cunku sızı oyalıyacak seyler az.(puanı yuksek ogretmenler genelde 20 yada 25 senelık gorew suresı olanlar boyle yerlerı daha cok tercoh edıyor)
ıyı tarafları

1. cocugunuz varsa guvenlık endışenız asgarıye duser.
2. doğal hayata yakın yasamanın keyfı
3. trafık çileniz yok
4. cevresel faktorler azaldıgı ıcın stres vb seyler daha az etkiliyor.
--------------------------
Sonuc olarak karakterınız ve oncelıklerınız tercıhınızi belırlemelı. ( benım ılk gorew yerım oldugu ıcın ve puanım az oldugu ıcın ıstanbul harıc cokda ıstedıgım yerlerı yazamıyorum. istanbulda bende buyuk bır soru ısaretı. ınanılmaz bır araftayım.) nacizane tavsiyem Puannınız uygunsa nıspeten kucuk sehırlerın ıl ılce merkezlerını tercıh etmenız olacaktır. Umarım herkes mutlu olacağı şekilde hayatını sürdürür.
 
Madem konu açılmış, benzer süreçlerden geçen biri olarak bende fikirlerimi paylaşayım. 2018 il dışı atamasında Aydın'a yaklaşık 15 km uzaklıktaki bir köy okuluna atandım.Yaşam deneyimlerimden önce -cesaret verir mi bilmem ama- tercih dönemini de anlatmak isterim.
Aydın'dan önce Anadolunun 15bin nüfuslu küçük bir ilçesinde gören yapıyordum. Okulum Anadolu Lisesiydi. Kendime ait odam, Aydın'a tayin olmadan önceki sene kendi ellerimle sıfırdan kurduğum bilgisayar laboratuvarım ve biraz evrakçı olsalarda bir dediğimi iki etmeyen bir idarem vardı. Yaşadığım ilçe nispeten daha gelişmiş 60bin nüfuslu bir ilçeydi ve okulun bulunduğu ilçeye geliş gidiş yapıyordum. O okulda 5 yıl görev yaptım.
Gel gelelim neden tayin istedim. Denize istediğim zaman ulaşabilecek biryerde yaşamak gibi bir hayalim vardı. Kuzey Ege'yi düşündük önce, çok güzel yerler var ama rüzgarlı! Ben hiç yapamam rüzgarlı yerde. Aydın ve Muğla ilçelerine yoğunlaştık. 2 yıl boyunca mantığıma sığan bir yer açılmasını bekledim ama nafile. Bu sene neresi olursa yazacağım dediğim sene iyi yerler açıldı (iyi yer dedigime baknayin hepsi koy okulu). Aydın ve Muğla'da gözümüze kestirdiğimiz yerleri yazdık. Tam tayin açıklandı, Aydın'a tayinimin çıktığı günün ertesi günü BİLSEM mülakatında başarılı olduğum sonucu da açıklandı. Bilseme mi gitsem Aydin'a mi gitsem kararsizligi yasadim tekrar. Bilsem evime 200 m uzakta, yuruyerek gidebilecegim, calisma saatlerinin ve sartlarinin bana daha uygun oldugu biryerdi ama bilsemde calissam seneye tayin ister miyim diye dusununce tayini iptal ettirmeyip Aydin'a tasinmaya karar verdik.
(Bu arada Aydin'a daha once hic gitmemis hic gormemis biri olarak tayin istedim. Internetten ne kadar subjektif bilgi toplanabilirse onlari toplamistim bende.)

Nakliye firmasi arastirmasi ev turmasi vs derken Temmuz'da evi tasidik ve 1 ay kadar sehri taniyalim dedik. Ama o da ne? Guneste abartisiz 59 derece sicakligi gosteriyor termometreler. Haliyle her firsatta denize kactik. (Aydin merkezden kusadasi ortalama 45 dk. Kusadasindaki milli park doga sever herkese tavsiye edecegim biryerdir. Sadece denize girmek icin degil dogayi izlemek icin bile oraya gidilebilir)
Tasindigimiz gun yan komsumuz kahvalti ust komsumuz aksam yemegi getirdi. Bu naif davranisla Aydin'i ve insanlarini ilk gunden sevmeye basladik. Okulumun oldugu koy bir ova koyu olmasina ragmen bahcesinde asirlik cam agaclari olan dogayla ic ice bir okul. Yani okula gidince beton yigini yerine agac gorunce insanin enerjisi yukseliyor haliyle. Tek sorunum okuldaki bilgisayar laboratuvarindaki bilgisayarlar cok eskiydi. Win xp yi kaldiramayacak derecede yani. "Sen kendi ellerinde yeni kurdugun laboratuvari birak gel burda bunlarla ugras demedim" desem yalan olur elbette. Onu da bu sene cozduk, 2 tane sirketten toplam 25 tane bilgisayar buldum. (Bilgisayar ihtiyaci olanlara tavsiyemdir ihtiyacharitasi.org cok iyi calisan ve hayirseverlerle ihtiyac sahiplerini bulusturan bir site)
Gelelim sehre ve deneyimlere. Turkiye'nin hemen hemen her sehrinde oldugu gibi sehir planlamasi igrenc ve carpik bir kentlesme ornegi var. Sehrin disinda her yer doga ama sehrin icinde dogru duzgun duzenlenmis cok kisitli yesil alan var. Insanlarinin kimseye zarari yok, rahatina duskun sakin insanlar. Esnafi da oyle biraz rahat :) Saglik hizmetlerine gelirsek devlet olanaklari gercekten iyi ama ozel hastane eksigi var. Eli ayagi duzgun 1 tane ozel hastane var o da kurumsal hastanelerden biri degil (Saglik demisken Aydin'in bitki ortusu cok zengin. Bu sebeple alerjisi olanlar dikkatli olmali. Esim ve 4 yasindaki oglum Aydin'a geldik geleli alerjiden mizdaripler). Egitim hizmetleri iyi, ozel okul imkanlari da gelismis devlet okullari da kendini gelistirmis. Ulasim rahat, otobana cikip İzmir'in gobegine neredeyse 1 saatte varilabiliyor. Fakat Aydin'in sehir ici kavsak duzenlemeleri cok vasat. Bu sebeple Aydin gibi cokta buyuk olmayan bir sehre gore trafik sıkışıklığı biraz fazla. Ozellikle mesai cikislarinda tek bir trafik isiginda 30 dk beklenebilir. Gunluk ihtiyaclarinizi karsilamaniz icin AVM ve bilindik markalarin bulundugu bir caddesi mevcut.

Genel degerlendirmeye gelirsek su salgin gunlerinde iyice anladim ki yasamdan bir hayaliniz varsa gerceklestirme imkani varsa geri durmayin. Pisman olma olasiligi elbette var fakat hayatta bu tecrubeleri yasamayacaksak neden risk diye bir kavram varki...
15 yılı bitirdik aydın da. Çok sıkıcı oluyor yıllar geçtikçe. Daha gelişmiş düzenli şehirleri gördükçe sinir oluyorsunuz. Çocuk büyüdükçe imkanları az geliyor vs vs . Sonuç kıpırdayamıyoruz çünkü çok zor
 
Güzellik beklenti ile alakalı hocam biraz da . Sakin yürüyerek heryere gidebilirsiniz. Çok pahalı değil çok da ucuz sayılmaz ev-kira-yaşam. Ancak bu cumartesi çocuğu da alalım şöyle bir hava almak için bir yere oturalım derseniz öyle bir yer yok. Kapalı bir avm yok kışın gidecek hiç bir yer yok. Doğal yeşil gidilecek bir yer yok . En yakın Kuşadasına hava almaya gidiyoruz o da 40 km .
 
Kaş'ta 3. yılım doluyor, tayinciyim inşallah. Dışı sizi içi bizi yakar desem abartmış olmam herhalde... Genelleme yapmış olmak istemem ama burası gibi sahil kent ve kasabalarına medeniyet girmeden para girmiş. Ev kiraları korkunç. Buralarda dünyaya gelenler ana rahmine burada düşmenin ayrıcalığını yüzüne yüzüne vururlar insanın. Neden pahalı bu kadar diye sormayın sakın. Verecekleri cevap işine gelirse burası KAŞ derler. İşime gelmiyor ama mecburum dersin. Derler ki veren var ve emin olun her zaman olacak! Büyükbaşlar verebiliyor çünkü. Sosyal hayat denize yakın olmaktan öteye geçmiyor. Kışın in cin top oynar. Yazın nefes alamazsınız. Arabayı koyacak yer bulamazsınız. Çocuklar için eğitim kurumu yok. Sağlık söz konusu ise doktorumuz misafir olarak yakın olan büyük yerlerden gelir, gider. Her poliklinik yoktur. Daha yazacak çok şey var da neyse... Buralara gelecek olan ununu elemiş eleğini asmış olacak bence...
 
Kaş'ta 3. yılım doluyor, tayinciyim inşallah. Dışı sizi içi bizi yakar desem abartmış olmam herhalde... Genelleme yapmış olmak istemem ama burası gibi sahil kent ve kasabalarına medeniyet girmeden para girmiş. Ev kiraları korkunç. Buralarda dünyaya gelenler ana rahmine burada düşmenin ayrıcalığını yüzüne yüzüne vururlar insanın. Neden pahalı bu kadar diye sormayın sakın. Verecekleri cevap işine gelirse burası KAŞ derler. İşime gelmiyor ama mecburum dersin. Derler ki veren var ve emin olun her zaman olacak! Büyükbaşlar verebiliyor çünkü. Sosyal hayat denize yakın olmaktan öteye geçmiyor. Kışın in cin top oynar. Yazın nefes alamazsınız. Arabayı koyacak yer bulamazsınız. Çocuklar için eğitim kurumu yok. Sağlık söz konusu ise doktorumuz misafir olarak yakın olan büyük yerlerden gelir, gider. Her poliklinik yoktur. Daha yazacak çok şey var da neyse... Buralara gelecek olan ununu elemiş eleğini asmış olacak bence...
hocam bu ısın ortasını bulmak mesele. puanlar dusuk olunca ya cok yogun yerlere gıdıosunuz yada cok boş yerlere.
 
15 yılı bitirdik aydın da. Çok sıkıcı oluyor yıllar geçtikçe. Daha gelişmiş düzenli şehirleri gördükçe sinir oluyorsunuz. Çocuk büyüdükçe imkanları az geliyor vs vs . Sonuç kıpırdayamıyoruz çünkü çok zor
Tanışalım hocam :) Sosyal imkan bakımından gezme tozma bakımından Aydın merkez çok gelişmiş değil, evet. Bunun eksikliğini bende yaşıyorum. Ancak tiyatro, müzik, jimnastik, spor gibi imkanlar da yok değil çocuklar için. Her haftasonu biryere gidiyorduk kış girene kadar ancak hiçbiri Aydın merkezde değil. Aydın'ı ben şöyle tanımlıyorum, butik bir büyükşehir :) Çevresinde ister doğa gezisi yapmak için ister oturalım kahvaltımızı yapalim derseniz guzel mekanlar var. Yakin koylerde ve merkez cikisinda. Cok bunalinca Izmir'e kacma sansi var ki zaten izmirin icindekilerde ortalama 1 saatte ulasiyor gidecegi yere bende :)
Benim icin olumsuz yani yok mu elbette var, ustteki gonderide sehrin eksiklerinden bahsetmistim. Jeotermaller sebebiyle hava kalitesi cok iyi degil. Biraz da memleketime uzak.
Sizinde soylediginiz gibi biraz beklentilerle alakali sanirim. Benim icin denize biraz daha yakin olsaydi tum olumsuzluklarini gormezden gelebilirdim ancak simdilik biz memnunuz. 15 yil yasayinca bu gonderi duruyor olursa onu da o zaman degerlendiririz. Biz 2 yildir buradayiz :)
 
Suan a kadar 7 okul 4 Sehir degistirdim. Icinde turkiyenin en buyuk sehri de var en Kucuk sehirlerinden biri de. Herkesin gitmeyi Hayal ettigi sahil kasabasi da. Suan a kadar hep sunu soyledim "Giden insan akan su gibidir kir tutmaz" Geldigim noktada hala Boyle dusunuyorum. 10 yil 20yil ayni okulda calismis ogretmenleri gorunce kirden pastan nasil gorunmez halde olduklarini gordukce bu dusuncem daha da gucleniyor. Eger Meb Uc yil sartini kaldirirsa ve her yil tayin isteme hakki verirse inanin yolluk dahi talep etmeden her yil tayin isterim. 7 okul degisikligini 12 yilda yaptim. Hic pisman olmadim. Ortaokul, Anadolu lisesinde, fen lisesinde ve meslek lisesinde calistim. Birinden otekine gecince oyle kaliteli ogrenciyi birakip Buraya Niye geldim demedim, herkesin hayali bir sehri birakip bu kotu sehre Niye geldim demedim. Hayat felsefem yasamak Uzerine kurulu oldugu icin yasamak Icinde hareket etmek gerektigine inanirim. Bekar degilim, Uc tane cocugum var. Egitim nasilmis Saglik nasilmis gibi sacmaliklarla ugrasmam Neticede Ne finlandiyada yasiyoruz Ne de isvicrede. Ulkenin neresinde Saglik egitim Iyi? Ogretmen camiasindan nefret ederim o yuzden okul Sadece isyerimdir, sosyal hayat varmis yokmus bakmam Cunku insan Isterse ailesi ile de fazlasiyla sosyal bir Cevre kurabilir. Sinema yoksa sinema sistemi kurar eve, avm yoksa Eticaret sitelerinde var herseyi bulabildigin. Insana ihtiyac duyanlar kendinden habersiz olanlardir diyor bir dusunur. Pahalilik ucuzluk meselesi de Insana gore Degisir. Eger Senin basin kaf dagindaysa aylik 4000 Lira kira odersin elbet Ama Benim gibi gidip cingene mahallesinde 600liraya da oturabilirsin. Ama Guvenlik, Ama Cocuk, Ama Ama Ama.... Bir dusunur der ki Eger bir cumle de Ama varsa Gerisini dinleme bile.
Sonuç : hayat yasanip biten bir sey. Onemli olan Onun Ne kadar Icinde oldugun. Beklentilerinin sekillendirdigi bir hayata sahipsen zaten hep disinda kalmissin demektir o hayatin.
Son Soz olarak yine soyluyorum her sene tayin imkani versinler Sehir secmeden okul arastirmadan tayin isterim, hep oyle yaptim yine oyle yaparim. Suprizler guzeldir. Zorluklar guclendirir. Iyi Ogrenci, Iyi Idare, Iyi Sehir yoktur Bence. Onemli olan Senin icindeki potansiyele guvenmen. Hepsini Iyi yapabilecek kadar yuksek enerjin varsa Gerisi onemli degil, Ogrenci de Iyi olur Idare de, Ankara bile grilerinden siyrilir guzellesir hatta:)
Sevgili meslektasim gitmekten Korkma, insan kalarak gelisemez, degisemez.
 
15 yılı bitirdik aydın da. Çok sıkıcı oluyor yıllar geçtikçe. Daha gelişmiş düzenli şehirleri gördükçe sinir oluyorsunuz. Çocuk büyüdükçe imkanları az geliyor vs vs . Sonuç kıpırdayamıyoruz çünkü çok zor
Çogu kişi yazın gidip görüyor güzel diye düşünüyor bence turistik yerlere 60 yas ve üzeri gelinirse mantıklı onun dışında akıl kârı degil.daha iyi egitim altyapı ve kendisini geliştirmek isteyen hayal kırıklığına ugrar.kışın ölü yerlerdir.sosyallik isteyen dogu da kalsa daha mantıklı olur.Okul kültürü yüzünden yer değiştirme yapıyorsanız her yer aynı mutlu olmak istiyorum diyorsan hedeflerine bak.en kötü yer bile turistik yerden daha iyidir.
 
Para enerji vs oldugu sürece istersen Afganistan'da yaşa.enerjinle dünyayı dolaşırsın.yazın plan yap her sene baska yer gör.aynı yere çakılı kalıyorsun batıda.zaten turistik yerdeyim diyorsun içindeki maceracı ruh ölüyor bence hakkaride öğretmen ol daha kârda olursun zor koşullarda insan daha iyi mücadele edip yaşadıgının farkına varıyor.
 
Bu yıl biz de tayin isteyecegiz. Akdeniz yada Ege'de denize yakın çok büyük olmayan ilçeleri düşünüyoruz.
Acaba bir süre sonra sıkılır, İstanbul'u arar miyiz sorusu şimdi daha da yoğun şekilde aklımı kurcalıyor. Ama bir yandan da İstanbul'dan iyice sıkıldık.
Yorumları okudukça daha da kararsız hale geliyor insan :)
 
Ben duramam hocam ayni yer boguyor beni. 5 yilda bir tayin istiyorum genelde. Degisiklik her zaman iyidir. Hic bilmedigin kulturlerle, yoresel guzelliklerle karsilasiyorsun. Nigde'nin yuksek rakimli kucuk bir ilcesinde calistim 5 yil. Cok guzel deneyimler dostluklar edindim. Amasya'nin kucuk bir ilcesinde calistim 5 yil orda da ayni sekilde. Simdi 2 yildir Aydin'dayim. Belki sehri degistirmem ama okulumu degistirecegim kesin. Insan duraganlasiyor ayni yerde, dusunmeyi bile yavaslatiyor. Hersey rutine donuyor. Ben o rahatligi sevenlerden degilim.
Ote yandan turistik bir kent degil Aydin sehir merkezi. Bildigin anadoludaki bir sehir gibi. Sadece 45 dk uzaklikta kusadasi var turizm kenti diyebilecegimiz. Ben denizi dogayi seviyorum. Aydin'dayim diye baska yerleri gormemezlik edemem. Nigde'deyken ordakilerin ihlara vadisine bile gitmedigini gorunce hayrete dusmustum. Burda da gittigim yerleri yahu biz 10 yildir burdayiz orayi bilmiyoruz diyenleri goruyorum. Haliyle yasamayi bilmek esas olan...
 
4 Sene önce antalya hayalim vardı o zaman olmamıştı çok üzülmüştüm ama çokta ne olduğunu bilmeden Mersin Bozyazıya tayinim çıktı. Anamurda oturuyorum. bende durduğum yerde pek durabilen birideğilim ama anamuru çok sevdim. şimdi iyiki antalya olmamış diyorum. anamuru kesinlikle tavsiye ederim ve gelen olursa da yardımcı olmaya çalışırım.
 
Bir Aydınlı ve Aydın'da çalışan biri olarak memleketime laf edenleri tek tek fişliyorum haberiniz olsun. Bir okul çıkışı ansızın gelebilirim.
 
4 Sene önce antalya hayalim vardı o zaman olmamıştı çok üzülmüştüm ama çokta ne olduğunu bilmeden Mersin Bozyazıya tayinim çıktı. Anamurda oturuyorum. bende durduğum yerde pek durabilen birideğilim ama anamuru çok sevdim. şimdi iyiki antalya olmamış diyorum. anamuru kesinlikle tavsiye ederim ve gelen olursa da yardımcı olmaya çalışırım.
Benim ZH bitmediği için Bozyazı'yı yazmamıştım. Bakalım bu sene nereler açılacak. Geçen yıl sadece iki okul vardı.

Siz kaç puanla gittiniz hocam?
 
Pardon daha önce sormuş olabilirim. Sonradan fark ettim. 215'miş.

10-15 yıl sonra belki geliriz oralara.
 
Suan a kadar 7 okul 4 Sehir degistirdim. Icinde turkiyenin en buyuk sehri de var en Kucuk sehirlerinden biri de. Herkesin gitmeyi Hayal ettigi sahil kasabasi da. Suan a kadar hep sunu soyledim "Giden insan akan su gibidir kir tutmaz" Geldigim noktada hala Boyle dusunuyorum. 10 yil 20yil ayni okulda calismis ogretmenleri gorunce kirden pastan nasil gorunmez halde olduklarini gordukce bu dusuncem daha da gucleniyor. Eger Meb Uc yil sartini kaldirirsa ve her yil tayin isteme hakki verirse inanin yolluk dahi talep etmeden her yil tayin isterim. 7 okul degisikligini 12 yilda yaptim. Hic pisman olmadim. Ortaokul, Anadolu lisesinde, fen lisesinde ve meslek lisesinde calistim. Birinden otekine gecince oyle kaliteli ogrenciyi birakip Buraya Niye geldim demedim, herkesin hayali bir sehri birakip bu kotu sehre Niye geldim demedim. Hayat felsefem yasamak Uzerine kurulu oldugu icin yasamak Icinde hareket etmek gerektigine inanirim. Bekar degilim, Uc tane cocugum var. Egitim nasilmis Saglik nasilmis gibi sacmaliklarla ugrasmam Neticede Ne finlandiyada yasiyoruz Ne de isvicrede. Ulkenin neresinde Saglik egitim Iyi? Ogretmen camiasindan nefret ederim o yuzden okul Sadece isyerimdir, sosyal hayat varmis yokmus bakmam Cunku insan Isterse ailesi ile de fazlasiyla sosyal bir Cevre kurabilir. Sinema yoksa sinema sistemi kurar eve, avm yoksa Eticaret sitelerinde var herseyi bulabildigin. Insana ihtiyac duyanlar kendinden habersiz olanlardir diyor bir dusunur. Pahalilik ucuzluk meselesi de Insana gore Degisir. Eger Senin basin kaf dagindaysa aylik 4000 Lira kira odersin elbet Ama Benim gibi gidip cingene mahallesinde 600liraya da oturabilirsin. Ama Guvenlik, Ama Cocuk, Ama Ama Ama.... Bir dusunur der ki Eger bir cumle de Ama varsa Gerisini dinleme bile.
Sonuç : hayat yasanip biten bir sey. Onemli olan Onun Ne kadar Icinde oldugun. Beklentilerinin sekillendirdigi bir hayata sahipsen zaten hep disinda kalmissin demektir o hayatin.
Son Soz olarak yine soyluyorum her sene tayin imkani versinler Sehir secmeden okul arastirmadan tayin isterim, hep oyle yaptim yine oyle yaparim. Suprizler guzeldir. Zorluklar guclendirir. Iyi Ogrenci, Iyi Idare, Iyi Sehir yoktur Bence. Onemli olan Senin icindeki potansiyele guvenmen. Hepsini Iyi yapabilecek kadar yuksek enerjin varsa Gerisi onemli degil, Ogrenci de Iyi olur Idare de, Ankara bile grilerinden siyrilir guzellesir hatta:)
Sevgili meslektasim gitmekten Korkma, insan kalarak gelisemez, degisemez.
Hocam ne güzel yazmışsın konudan çok seninle oturup çay içeyim istedim.selamlar
 
Hocam ne güzel yazmışsın konudan çok seninle oturup çay içeyim istedim.selamlar
Degerli arkadasim Sen surekli yer degistir cay icecek Benden daha iyilerine Denk geleceksin emin ol. Ulkede cok kaliteli cok Iyi insanlar var Ama arayip bulmak Lazim... Ben hayati hep bir arama sureci olarak goruyorum. Inan o kadar cok guzel insanla karsilastim ki aradikca. Sukur ler olsun 40 yasinda 81 Vilayet 200ilce kasaba gezdim sirtimda Canta. Meslegimi en cok surekli yer degistirme imkani oldugu icin Seviyorum Ben. Insanlara da bu meslegin bu gizelligini bu ayricaligini anlatmaya calisoyorum. Bazilari o kadar korkak ki sanki yer degistirirse olecek gibi dedektif edasinda arastiriyorlar okullari. Gerek yok. Memleketin her yeri Guzel, Guzel insanlar her yerde var. Kimi Istanbuldan Kacmaya calisir, Kimi Kucuk sehirden bunaldik sosyal hayat yok diyerek buyuksehre meyleder. Bu handikapin sebebi huzur ve mutlulugunu Dis unsurlara baglamis olmasi. Seni hic bir meta hic bir insan mutlu edemez. Unlu dusunur Cem yilmazin da dedigi gibi "mutluluk icimizde" :) buyuk sehirde calistigim dönemde surekli sinema Tiyatro, konser vs etkinliklere doydum, Kucuk sehirde calistigim dönemlerde Kitap okumaya, universite okumaya doydum(aof) . Bu vesile ile 6 tane univ Okudum. Secmedim onume gelen bolumu kaydoldum aof ikinci univ imkanlari doğrultusunda. Yani insanlar hep su olsa bu olsa daha Guzel olur pesinde. Ev alir araba alir yazlik kislik doymaz bir Turlu ve bir bakarsin bir virus gelir ve SOKAKLARDA ISLIK CALARAK DOLASMAK NE BUYUK NIMETMIS, NE BUYUK BIR GUZELLIKMIS ONU ANLAR, SAGLIK VE OZGURULUGUN EN BUYUK SERVET OLDUGUNU BILIRLER. kimse Yanlis anlamasin Ust perdeden akil vermek gayesinde degilim Sadece nacizane dusuncelerimi ifade ediyorum. Selametle...
 
Geri
Üst