Formatör Öğretmenlik Gereklimi?

Kodla Büyü

Formatörlük Gerekli mi?

  • Evet

    Oy: 6 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%
  • Bazı Okullara Gerekli

    Oy: 0 0.0%
  • Formatörlük yerine Daha İyi Alternatifler Sunulabilir.

    Oy: 0 0.0%
  • Diğer.

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    6

Hacker

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
696
Formatör öğretmen görevlendirmesi yerine nasıl bir uygulamaya gidilirse daha verimli olabiliriz.

Bilgisayarlı eğitimi için, Kurulan BT sınıflarının daha aktif ve verimli kullanılabilmesi için okullarda nasıl bir uygulama yapılmalı.

Bu konularla ilgili yorumlarımızı maddeler halinde okunaklı olarak yazarsak daha verimli olacagına inanıyorum.

Not: Bu başlık altında bilgisayarlı egitimi geliştirme haricinde mesaj yazmayınız.
 
1)bence her okulda bilişim adına yeni atılımlar yapılmalı, her öğretmene mecburi bilgisayar kursları verilmeli, böylece herkes kendi işini kendi yapar, bizde rahat ederiz... ha şimdi buna kimse katılmaz derseniz verin bakalım bir sertifika nasıl katılıyorlar...

2)MEB bu anlamada gönderdiği bilgisayarlara sahip çıkmalı, okullara bilgisayar göndermekle iş bitmiyor sağdan soldan belgesi olanları toplamak veya bu işi bilgisayar öğretmenlerinin üzerine yıkmak yerine her bilgisayar gönderdiği okula, bilgisayarları gönderen firma tarafından düzenli kontroller yapılmalı, sonuçta ihale ile alınıyor bunlar...

3)Endüstri meslek liselerindeki şeflik gibi diğer okullarda da oluşturulursa bilgisayarların bakımı konusunda bir sorun olmaz zannediyorum.
 
Arkadaşlar öncelikle bilgisayar öğretmenlerinin yaptıkları angarya işleri ortadan kaldırmak lazım. Yani ders saatleri haricinde zoraki veya istemeyerek yaptığı işleri ortadan kaldırmak lazım.

Formatör öğretmenin yapacağı işleri pekala bilgisayar öğretmeni bu zamana kadar yapıyordu bundan sonrada yapabilir. Sadece yaptığı işin karışılığının verilmesi yeterli bir sebeb olabilir.

BT sınıflarının sürekli aktif bir şekilde açık kalması ve kullanıma açık olması gerekli. Bilgisayar Kulübündeki ( Yoksa böyle bir kulüp oluşturulmalı) öğrenciler somut ve güzel projeler için teşvik edilmeli gerekli alt yapı sağlanmalı

Ders saati dışında gerçekten gelişimine olumlu katkı sağlayacağına inanılan öğrenciler için açık tutulup o öğrencilere (bilişim alanında ) rehberlik yapılmalı.

Belki a
 
bence bilgisayar öğretmenleri derslere girmeli ( zorunlu ) bunun dışında yine formatörlük görevlerini yürüterek tam ekders almalı. çünkü formatör olmasakda bu işleri yapıyoruz. ha bu arada calışma saati de 8-5 gibi acımasız bir süre olmamalı. rehber öğretmenlerde tam ücret alıyorlar ancak 8-5 çalışmıyorlar.
zaten ders saati o zaman derse girelim+rehber öğretmen gibi mesai saatine tabi olalım+ formatör gibi de çalışalım
ne dersiniz?
 
artık her öğretmen bilgisayar sertifikası almak zorunda. fakat sertifikası olsa da bilgisayarı kullanamayanlar olduğu sürece bilgisayar ile ilgili sorular her zaman sorulur bize veya bir başkasına. çünkü bilgisayar ilgi+istek+ihtiyaç doğrultusunda öğreniliyor. bizim bilgisayar öğretmeni olarak bilgisayar konusunda bilmediğimiz yok mu? sorarak araştırarak öğrenmeye çalışıyoruz. önemli olan balık vererek insanları kendimize mahkum bırakmayıp onlara balık tutmayı öğretmemiz.
 
öğretmenlere sadece sertifika vermek için değil bir şeyler öğretmek için kurs verilmeli.
öğretmeler de aynı mantıkla kurslara devam edip işin ciddiyetinde olmalı.

ayrıca öğrencilerden ilgili ve istekli olanlara bt sınıflarında çeşitli görevler verilmeli.
 
Okullarda formatörlük olmalıdır.
Bu arada tüm öğretmenlerin bilgisayar öğrenmeleri kurslar aracılığı ile sağlanmalıdır.Bilgisayar öğretmenleri kendi alanlarını çekilmelidir.Yani öğretim işleri onlar için yeterince yoğun sanırım Bakım koordinasiyon teknolojinin yerinde kullanılması işleri formatörlere bırakılabilir.Bilgisayar öğretmenleri tamirci olmaktan cıkarılmalı.Sınıfına girdiğinde paşalar gibi hazır sorunsuz bir sınıfa girmeli.bu da ancak formatör desteği ile sağlanabilir. :D
 
isayar öğretmenleri tamirci olmaktan cıkarılmalı.Sınıfına girdiğinde paşalar gibi hazır sorunsuz bir sınıfa girmeli.bu da ancak formatör desteği ile sağlanabilir.

eğer yukarıdaki vaadler gerçekten birdaha hiç karşıma çıkmayacaksa ben formatörlüğü bırakır öğretmenliğime devam ederim abi ... :) ( tabii okulum kalabalık ve sınıflar fazla olduğu için ek ders problemim yok bu yüzden böyle rahat vazgeçebiliyorum)
 
Bilgisayar dersi ders dışı çalışma (egzersiz) kapsamına alınmalı ve öncelikli olmalı böylece bilgisayar öğretmeni angarya olarak adlandırdığımız işlerin karşılığını dolaylı olarak alır.
Formatörlük işine gelince bu işi pek ala iyi yetişmiş bir teknisyen yapabilir. Böylece önlisanas mezunu olup sözleşmeli öğretmenlik yapan arkadaşlarda anladıkları işi yapabilirler.Yani destek personelle bu iş çözülür. Tabi bu bahsettiğim poziyonlar sözleşmeli yada geçici olmamalı zira kurum kültürünü özümsemiş kişiler formatörün yapacağı işi gerçekten yapabilirler.
Öğretmenide asıl işinden alıkoymamış oluruz.
 
Formatörlük sadece teknisyenlik işi değildir. Bir Eğitim Teknolojileri işidir. Yeri geldiğinde bilgisayar tamir eder. yeri geldiğinde başka dersler için sunumlar, slaytlar, animasyonlar hazırlar. bu eğitimide lisans düzeyinde böte ve tef lerde verilmektedir. yani bence önlisans mezunları uygun bir görev değildir
 
rock' Alıntı:
bence bilgisayar öğretmenleri derslere girmeli ( zorunlu ) bunun dışında yine formatörlük görevlerini yürüterek tam ekders almalı. çünkü formatör olmasakda bu işleri yapıyoruz. ha bu arada calışma saati de 8-5 gibi acımasız bir süre olmamalı. rehber öğretmenlerde tam ücret alıyorlar ancak 8-5 çalışmıyorlar.
zaten ders saati o zaman derse girelim+rehber öğretmen gibi mesai saatine tabi olalım+ formatör gibi de çalışalım
ne dersiniz?
Rock hocam seninkine benzer bi fikrim var. Tüm bilgisayar öğretmenleri formatör olsun ki MEB'in amacı o zaten..
Yani full ekders alsın ve formatörlük görevinin gereklerini yerine getirsin. Bunun dışında derse giren formatörler de ders ücretlerini alsınlar. Böylece büyük okul küçük okul adaletsizliği de ortadan kalkmış olur. Ayrıca ysahin hocamın dediği gibi bilgisayar kulüpleri oluşturulsun ve küçük işlerde en azından kendilerini geliştirmeleri için bu öğrencilere görevler verilsin.

Bence genel olarak baktığımızda MEB çok akıllıca bir işe girişti..Yoksa bu bilgisayarlara ekders alamayan, 3 okulda görevli, ufak tefek işlerle de meşgul olan bilgisayar öğretmenleri de sahip çıkmazdı, çıkamazdı. Boşa giderdi o kadar masraf. Ufak tefek eksiklikler var tabi...Ki yeni girişilen projelerde bu eksikliklerin olması gayet doğaldır İlerde bu eksikliklerin de düzenlenmesi dileğiyle..
 
a_gulsekerci' Alıntı:
Formatörlük sadece teknisyenlik işi değildir. Bir Eğitim Teknolojileri işidir. Yeri geldiğinde bilgisayar tamir eder. yeri geldiğinde başka dersler için sunumlar, slaytlar, animasyonlar hazırlar. bu eğitimide lisans düzeyinde böte ve tef lerde verilmektedir. yani bence önlisans mezunları uygun bir görev değildir

Hocam o zaman da bilgisayar öğretmenleri isyan eder. Biz dururken önlisans mezunlarının ne işi var okullarda diye. Kpss den sonra öğretmen adayları seçimini formatör yada öğretmen olarak yapsın.. Öyle göreve başlasın. Önlisansların işi olmasın okullarda..
 
önlisans mezunu seviyeli arkadaşlar içinde silikon vadiler kurulsun ve bu arkadaşlarımız aktif bir şekilde üretimin içerisinde yerini alsınlar ...

formatörlük ve öğretmenlik seçimi bence de oldukça mantıklı .
 
Arkadaşlar benim anlamadıgım sorun şu yukarıdada da bahsedilmiş bozulan pc lerin tamirinden... yok böyle bişey okullara gelen bilgisayarlar garanti kapmamında gelmiyuormu zaten? garantili ve etiketli hatta kesinlikle açmayın deniyor! o halde bilgisayar tamirciiligi iş değil.

Yani kısaca MEB in yapmaya calisitigi tamirci formatör degil! bunun yerine okulların BT sınıflarının sürekli açık tutulması. Sürekli açık tutmak için bilgisayar ögretmenleri yeterli bence.
( okulda bilgisayar öğretmeni varsa ve bilgisayar dersinin oldugu saatte BT sınıfı doludur zaten ve formatöre yapacak iş kalmıyor. Bt sınıfında bilgisayar dersi yoksa da bilgisayar öğretmeni boştur ve BT sınıfının açık tutulmasını sağlayabilir. o halde formatöre ne gerek kalıyor ekstra bir masraf degilmi sizcede?

Asıl sorun bilgisayar öğretmeni olmayan okulların BT sınıflarının açılmasında. Bilgisayar öğretmeni olmayan okullarada sabredildigi takdirde bilgisayar öğretmeni gelecektir. ve ilk atamadan daha fazla bilgisayar öğretmeni alınmalı. mezunlar sözleşmeli çalışıp perişan edilene kadar kadrolu alınıp bir an önce degerlendirilmelidir.

Formatör görevlendirilmesi yapılırken bu görevlendirmeler BT sınflarının gelcegi için iyi gibi görünsede yarın bu görevlendirmeleri yapmıyoruz hadi bransınıza denildiginde o bransını brakıp formatörlüge giden arkadaslar kendi mesleklerindeki verimleri düşmeyecek mi? yada nasıl öğretmenlik yapacak. Ben kendi adıma formatör olsam ve sorna öğretmenlige dönderseler öğretmenlikten koparım diye üdşünüyorum. ki idarecilere bakarsanız öğretmenlik yapma yeteneklerini kaybetmiş insanlardır ve formatörlerde böyle olunca geri dönüşleri ne olacak?
Kaş yapalım ( bt sınıflarını kurtaralım) derken göz çıkarmayalım ( Öğretmenlerini mesleklerinden koparmayalım) değil mi ;)

bunlara kadro verilip formatörlüge devam ettirilse külli sıkıntı facia olurki işin içinden çıkılmaz olur. ilgisayar öğretmenleri küser tembelliğe teşvik edilir ve diğer formatörlerde işin ehli olmaldıklarından bi çok şey aksar diye düşünüyorum. Sakal bıyık gibi yani...

Bence görevlendirmeye gerek kalmadan okul müdür yardımcıları BT sınflarını açmalı nasıl olsa 2-3 seneye kadar bilgisayar öğretmeni tedarik edilecektir.

en güzel çözüm okullarda bilgisayar öğretmenlerine haftalık 10 saati aşmamak üzere BT sınıflarının bakım onarım ve açık tutulması ile ilgili görev verilecek ve bu 10 saatin de ücretini normal ek ders gibi almalı. ikinci bir formatör saçmalık olur gerksiz olur. Zamanla diğer branstaki öğretmenlerde hizmetiçi eğitimlere tabi tutulmalı ve iş sıkı tutulmalı gerçekten öğretilmeli öğrenilmeli. yoksa bakanlıgımız ömür boyu balık vermeye devam etmek zorunda kalabilir.

Bu konudaki büyük bir açıkta şu mesela benim tayinim çıktı ve gidecegim. gittigim okulda diger branstan bir formatör varsa ne olacak ki gittigim okulda muhtemelen 10 saat gibi bi dersim olacak kalan zamanda da bol bol yatacam galiba :)
 
Arkadaşlar benim anlamadıgım sorun şu yukarıdada da bahsedilmiş bozulan pc lerin tamirinden... yok böyle bişey okullara gelen bilgisayarlar garanti kapmamında gelmiyuormu zaten? garantili ve etiketli hatta kesinlikle açmayın deniyor! o halde bilgisayar tamirciiligi iş değil.

Yani kısaca MEB in yapmaya calisitigi tamirci formatör degil! bunun yerine okulların BT sınıflarının sürekli açık tutulması. Sürekli açık tutmak için bilgisayar ögretmenleri yeterli bence.
( okulda bilgisayar öğretmeni varsa ve bilgisayar dersinin oldugu saatte BT sınıfı doludur zaten ve formatöre yapacak iş kalmıyor. Bt sınıfında bilgisayar dersi yoksa da bilgisayar öğretmeni boştur ve BT sınıfının açık tutulmasını sağlayabilir. o halde formatöre ne gerek kalıyor ekstra bir masraf degilmi sizcede?

Asıl sorun bilgisayar öğretmeni olmayan okulların BT sınıflarının açılmasında. Bilgisayar öğretmeni olmayan okullarada sabredildigi takdirde bilgisayar öğretmeni gelecektir. ve ilk atamadan daha fazla bilgisayar öğretmeni alınmalı. mezunlar sözleşmeli çalışıp perişan edilene kadar kadrolu alınıp bir an önce degerlendirilmelidir.

Formatör görevlendirilmesi yapılırken bu görevlendirmeler BT sınflarının gelcegi için iyi gibi görünsede yarın bu görevlendirmeleri yapmıyoruz hadi bransınıza denildiginde o bransını brakıp formatörlüge giden arkadaslar kendi mesleklerindeki verimleri düşmeyecek mi? yada nasıl öğretmenlik yapacak. Ben kendi adıma formatör olsam ve sorna öğretmenlige dönderseler öğretmenlikten koparım diye üdşünüyorum. ki idarecilere bakarsanız öğretmenlik yapma yeteneklerini kaybetmiş insanlardır ve formatörlerde böyle olunca geri dönüşleri ne olacak?
Kaş yapalım ( bt sınıflarını kurtaralım) derken göz çıkarmayalım ( Öğretmenlerini mesleklerinden koparmayalım) değil mi ;)

bunlara kadro verilip formatörlüge devam ettirilse külli sıkıntı facia olurki işin içinden çıkılmaz olur. ilgisayar öğretmenleri küser tembelliğe teşvik edilir ve diğer formatörlerde işin ehli olmaldıklarından bi çok şey aksar diye düşünüyorum. Sakal bıyık gibi yani...

Bence görevlendirmeye gerek kalmadan okul müdür yardımcıları BT sınflarını açmalı nasıl olsa 2-3 seneye kadar bilgisayar öğretmeni tedarik edilecektir.

en güzel çözüm okullarda bilgisayar öğretmenlerine haftalık 10 saati aşmamak üzere BT sınıflarının bakım onarım ve açık tutulması ile ilgili görev verilecek ve bu 10 saatin de ücretini normal ek ders gibi almalı. ikinci bir formatör saçmalık olur gerksiz olur. Zamanla diğer branstaki öğretmenlerde hizmetiçi eğitimlere tabi tutulmalı ve iş sıkı tutulmalı gerçekten öğretilmeli öğrenilmeli. yoksa bakanlıgımız ömür boyu balık vermeye devam etmek zorunda kalabilir.

Bu konudaki büyük bir açıkta şu mesela benim tayinim çıktı ve gidecegim. gittigim okulda diger branstan bir formatör varsa ne olacak ki gittigim okulda muhtemelen 10 saat gibi bi dersim olacak kalan zamanda da bol bol yatacam galiba :)
 
benim anlamadığım bişey formatör öğretmenin tanımı farklı bilgisyar öğretmenin tanımı farklı bunu ortaya koyanlar emin olun ki sizden daha akadeik düşünen ve eğitimin sıkıntılarını bilen akademisyenlerdir kimse bunu durup durduk yerde çıkarmadı ayrıca burda unutulan bişey var ben foruma yeni üye oldum ancak ben burda böte mezunlarının biraz endişli gördüm yönetmeliği okumanızı istiyorum ayrıca bilgisayarı ben daha iyi bilirim gibi bir iddaa kimse ortaya atamaz böte mezunu olabilirsin ancak bu bilgisayarı böte mezunu olmayan birinden daha iyi bildiğin anlamına gelmez herkese aydınlık bir düşünce hayatı diliyorum önlisans mezunlarıda bu işi yapabilir bilgisayarı bilen herkes bu işi yapabilir ancak yasalarla bu sınırlandırılmıştır sadece yasalar önlisans mezunun bu işi yapamayacağını söyler ama bu şu da demek değildir önlisans mezunu bu işi becerecek yetenekte değildir anlamını taşımaz herkese kolay gelsin
 
Bu kadar endişe neden arkadaşlar. Hiçbir formatör bilgisayar öğretmeninin görevini elinden almıyor, norm olayı yok, mümkün olduğunca okulda bilgisayar öğretmeni varsa formatörlükte öncelik ona veriliyor, ve hiç bir formatör de kendini bilgisayar öğretmeniyle kıyaslamıyorken neden bu endişe. formatör olmak isterseniz olursunuz. istemezseniz dersinize girersiniz başka bir arkadaş formatör olur. olaylara objektif yaklaşılırsa kimsenin hakkının yenmediğini görürsünüz sanırım. Garanti meselesine gelince, okullar sadece bt lerden ibaret değil. garantisi olmayan birsürü bilgisayar var. benim okulumda bilgisayar öğretmeni yok. ben bu işe başladığımda bt. kapalıydı. açıldı ve 22 sınıfa bilg ve projeksiyon alındı. bunların materyal ihtiyaçları mümkün olduğunca tarafımdan karşılandı. sorunlar giderildi. bir çok bilgisayar öğrtmeni arkadaşım var ve çok iyi diyalog içerisindeyim. yardımlarını da alıyorum. okulumda şu an bilgç. öğretmeni yok ama gelirse ve beni tanırsa sizin gibi düşünmeyeceğine eminim. şu an yaptığım işle kimsenin ekmeğine mani olmuyorum, ve varolan bir boşluğu dolduruyorum. kendi dersleimde boş geçmiyor. diğer arkadaşlar tamamlıyorlar.
 
arkadaşlar hala anlaşılmış değil eğer biraz zahmet edip okursanız formatör öğretmenliğin farklı bişey olduğunu anlayacaksınız kimse burda sizinle bilgi yarışına girmiyor örnek bilgisayar öğretmeni sadece bilgisyar dersine girip çıkmakla yükümlüdür tabi okulda formatör öğretmen yoksa formatör öğretmen bilgisayar laboratuvarı ve eğitim teknolojilerinin derste uygulanabilmesi için diğer öğretmenlere yardımcı olur bilgisyar öğretnmeni değildir yani bilgisyar öğretmeni olmadığı için atanıyorda değildir bilgisyar öğretmeni olsada formatör öğretmen görevine devameder size ilginç birde not:

eğer bir okulda 1 den fazla bilgisyar öğretmeni varsa zümre öğretmnler toplantısında formatör öğretmen bu topalntıya başkanlık edrr burdan da anlaşılacağı üzere formatör öğretmen asla ve asla bir bilgisyar öğretmeni değildir
 
Formatör öğretmenlik yerine farklı alternatifler sunulmalı diyorum.
Yada formatörlüğün görevleri bu doğrultuda düzenlenmeli


1) Formatör öğretmen öğretmenlerin ders materyali hazırlamasında yardımcı olmalı
ve meb bu konuda dönem içerisinde her ders belli sayıda elektronik materyal (sunu, döküman, web sitesi, grafik, video...) şartı koşmalı döküman,

2) Okulun web sitesini güncelleme işlemini takip etmeli. Web sitesi geliştirilebilmeli,

3) Okulda eğitim yazılımları arşivi yapmalı,

4) İdare veya ders öğretmenlerinin takıldığı bir hususta yardımcı olmalı, çözümü öğretmeli (Dersten bilgisayar öğretmenini çağırmamış veya derse dışı 10 dk tenefüsü alınmamış olur olur)

5) Okulun BT donanım dururmunu takip etmeli.

diye düşünüyorum.


Peki bu durumda Bilgisayar Öğretmenleri Ne Yapmalı,


Öncelikle bilgisayar derslerini etkin bir biçimde işlemeli,

1) Hızla gelişen bilişim teknolojisine karşı bilgilerini güncel tutmalı,

2) Diğer öğretmenlere örnek teşkil edecek çok güzel e-mataryal (sunum, video, flash, yazılım,...) geliştirme çabası içinde olmalı,

3) Ders vermekte olduğu bilgisayar laboratuarını düzenli tutmak, gerekli yazılımları kurmalı,

4) Öğrencilerle projeler geliştirmeli,
Meb bünyesinde veya özel yarışmalara katılmalı.

5) Bilgisayar Kulübü çalışmalarını yürütmeli,

6) Ders dışı etkinlikler(kurs, labı halka açma...) düzenlemeli,

7) Formatör öğretmen ile yardımlaşmalı, çok iyi bir ikili olmalı :)
 
mamoste' Alıntı:
Formatör öğretmenlik yerine farklı alternatifler sunulmalı diyorum.
Yada formatörlüğün görevleri bu doğrultuda düzenlenmeli


1) Formatör öğretmen öğretmenlerin ders materyali hazırlamasında yardımcı olmalı
ve meb bu konuda dönem içerisinde her ders belli sayıda elektronik materyal (sunu, döküman, web sitesi, grafik, video...) şartı koşmalı döküman,

2) Okulun web sitesini güncelleme işlemini takip etmeli. Web sitesi geliştirilebilmeli,

3) Okulda eğitim yazılımları arşivi yapmalı,

4) İdare veya ders öğretmenlerinin takıldığı bir hususta yardımcı olmalı, çözümü öğretmeli (Dersten bilgisayar öğretmenini çağırmamış veya derse dışı 10 dk tenefüsü alınmamış olur olur)

5) Okulun BT donanım dururmunu takip etmeli.

diye düşünüyorum.


Peki bu durumda Bilgisayar Öğretmenleri Ne Yapmalı,


Öncelikle bilgisayar derslerini etkin bir biçimde işlemeli,

1) Hızla gelişen bilişim teknolojisine karşı bilgilerini güncel tutmalı,

2) Diğer öğretmenlere örnek teşkil edecek çok güzel e-mataryal (sunum, video, flash, yazılım,...) geliştirme çabası içinde olmalı,

3) Ders vermekte olduğu bilgisayar laboratuarını düzenli tutmak, gerekli yazılımları kurmalı,

4) Öğrencilerle projeler geliştirmeli,
Meb bünyesinde veya özel yarışmalara katılmalı.

5) Bilgisayar Kulübü çalışmalarını yürütmeli,

6) Ders dışı etkinlikler(kurs, labı halka açma...) düzenlemeli,

7) Formatör öğretmen ile yardımlaşmalı, çok iyi bir ikili olmalı :)


Not: Biraz kara mizah yaptım. biraz da abarttım. idare edin.


Birçoğumuz 15-18 saat derse giriyor. Ben bu dönem 30 saat derse girdim. gelecek sene Allah bilir 22 saate düşebilir.

Söylediklerinizin çoğuna katılıyorum ama;

1. Elektronik materyal hazırlalım; kaç öğretmen kullanacak? Kullanılmayacak materyalı niçin hazırlayayım?

2. web sayfasına amenna,

3. Okulda yazılım, sunu vs arşivi yapmak gerekiyor ama kullanılma oranı ne olacak?

4. Birçok okulda bazı öğretmenler öğrenmek yerine " hocam şunu yapsana, öğrenip n'pacağım" diyor. Oran belki %20-30

5. Donanımı takip etmek lazım ama masrafların karşılanmasında bilgisayar öğretmenleri-formatörlerinin %85-90 ninda sorun çıkıyor. 5 ytl lik bir parça için masraf yapmaktan korkan idare gidiyor 100 ytl'ye dışarıdan hallediyor.

Benden materyal sunu vs isteyen hiç bir öğretmeni geri çevirmedim. Hatta saatlerce uğraştım. Şu an bile uğraşırım. Uğraşırımda çünki öğretmenliğin en güzel tarafı birilerine-öğrencilere faydam oduğunu görmek.


diğerlerine gelince Labarauar zaten görevimiz.

proje hazırlamak;
dersleri orta ve ileri düzey sınıflar için proje temelli öğretmek- ve sonra hazırlana sonuçları yarışmalara göndermek olabilir. Birçok öğrenci not için derse ilgi gösteriyor. Çocuk okul birincisi olmuuş-olmamış umrunda değil. Bundan dolayı özellikle sunu çalışmalarında diğer öğretmenlerle işbirliği içinde olunup performans-proje ödevlerinin bir parçası haline getirilirse olur daha verimli olur. Bir öğrencimin dediği "notu bile yok, kim uğraşacak" cümlesini bir daha duymamak vs.

ders dışı etkinlik: Bilgisayar öğretmenleri ekzersiz yapamıyorlar. Akşamları kurs verirsen başka.
 
Arkadaşlare formatörlük gerçekten çok işe yarıyor. Sadece bilgisayar tamiri değil formatörlük.
a_gulsekerci yazdı:
Formatörlük sadece teknisyenlik işi değildir. Bir Eğitim Teknolojileri işidir. Yeri geldiğinde bilgisayar tamir eder. yeri geldiğinde başka dersler için sunumlar, slaytlar, animasyonlar hazırlar.

Arkadaşın dediği gibi diğer bıranşlara yardımcı olmaktır esas hedef. Ben arkadaşlara söyledim. ONlarla birlikte dersleri için sunu ve materyaller hazırlayıp derslerinde kullanmalarında yardımcı olacağım. Bazı arkadaşların dizüstü bilgisayarları var. Bazı sınıflarda ise eski pcler var. projeksiyonu da kullanım cetveline göre planladımmı problem kalmayacak.

Veliler de yardımcı olup bir kaç tana daha projeksiyon ayarlayabilirsek süper olacak. Ama benim pek ümidim yok :(
Neyse orası da müdürün sorunu :D
 
Geri
Üst