FLASH DİSKİ VE CEP HARDDİSKİNİ GÜVENLİ YAPMA YÖNTEMİ v01

Kodla Büyü

fatso

Üye
Mesajlar
10
Ekteki dosya tamamen kendimiz tarafından denenerek bulunmuştur umarız faydalı olur... :D
 

Ekli dosyalar

  • Flash Diski Güvenli Yapma.rar
    838 KB · Görüntüleme: 1,294
Hocam ellerinize sağlık fakat bu uygulamaın tam olarak ne işe yaradığını anlayamadım.
 
Belleği NTFS olarak biçimlendirip, içine bir klasör oluşturduktan sonra klasörün güvenlik ayarlarından tam denetim, belleğin güvenlik ayarlarından ise belleğe sadece okuma ve listelemeye izin verip yazmayı da engellersek sanırım aynı şey oluyor. Yazma izni olmadığı için virüs kendini yazamıyor, böylece güvenli hale geliyor diyebiliriz. Bunu aşan virüs var mı? ben de merak ediyorum :)
 
usb için klasörleri listeleme ve okuma açık, diğerlerinin onayını kaldırın ve yazmayı da engelle olarak işaretleyin.
 
Bunu linux türevleri aşar. Windows klasör şifreleri, izinleri bi işe yaramaz. Ancak linux dan virüs gelmeyecektir. Bazı virüslerde ntfs de klasör izinlerini aşmaktadır. Tam anlamı ile güvenli değil.
 
Alıntı xp için

Arkadaşlar bilmediğiniz bi bilgisayara kendi flash disc imizi takınca ne var yok ne yok disc e üşüşüyor çok sinir bozucu bi mesele. 3-5 Gb lık flas disc ler için mesele değil ama büyük disc ler için gerçekten can sıkıcı bi durum (en azından benim canımı sıkıyor.)Piyasada bulunan USB Disk Security gibi yazılımlar belli bir noktaya kadar koruma sağlıyor.

Hatta bu programın Brontok virüsü karşısında hiç bir işe yaramıyor. Kaldıki bu programi veya benzerlerini, usb diskinizi taktığınız her bilgisayara yüklemeniz pek olanaklı ve pratik deği.

Öncelikle belirtmeliyim ki FAT veya FAT32 dosya sistemi üzerine yapılan çözümler hic bir zaman güvenli değildir. Bu yöntemlerden biri örnegin diskin root'u üzerinde autorun.inf dosyası oluşturup bu dosyayı sistem, gizli ve sadece okunabilir yapmak. Malesef bu yöntem kolaylıkla virüs tarafından etkisiz hale getirilebilir.

NTFS dosya sistemi ile USB diski virüslere karşı korumak:

Bu işleme başlamadan önce USB diskinizde bulunan tüm dataları bir yere yedekleyin. Format işlemi diskinizdeki tüm dosyaları silecektir.


1. Diskinizi NTFS olarak formatlayın.

2. Formatlama işlemi bitince USB diskinize Guvenli adiyla bir klasör açın. Yada gönlünüz ne isterse o adı verin (temiz, cillop vs :))

3. Bilgisayarım ikonunu iki kere tıklayın ve USB diskinizin özelliklerine girin.

4. Güvenlik sekmesini tıklayın. Güvenlik sekmesini göremiyorsanız basit dosya paylaşım özelliği açık demektir. Bunu kapatın.(Denetim Masasına gidip, Klasör Seçenekleri öğesine tıklayıp, Görünüm sekmesine geçip Basit Dosya Paylaşımını Kullan (önerilen)
Yazan yeri bulun.

Siz önerilmeyeni yapın
Yani onayını kaldırın.
İlgili klasörün bulunduğu kök NTFS dosya sisteminde olmalı ve de işletim sisteminiz (xp için söylüyorum) PROF. olmalı.)

usbrootizinlerije8.jpg



5. USB diskinizin kök izinlerini yukarıda gördüğünüz gibi ayarlayın. Tamamı tıklayın.

6. Daha önceden oluşturduğunuz Guvenli klasörünü sağ tuşla tıklayın ve özelliklerine girin. Güvenlik sekmesini tıklayın.

guvenlikasorozellikleriaf7.jpg


7. Guvenli klasörünün ayarlarını yukarıdaki gibi ayarlayın. Tamam'ı tıklayın.

Bu şekilde USB diskin root alanına herhangi bir yazma erişiminin önüne geçebilirsiniz.
Dosyalarınızı artık Guvenli klasörünün altına kopyalayabilirsiniz.
Dilerseniz Guvenli klasor sayısını arttırabilirsiniz yada Guvenli klasoru ana klasor olarak kabul edip dosyalarınızı ve klasörlerinizi Guvenli klasoru altında oluşturabilirsiniz
 
buradaki başka problem setifika problemi. Eğer izinleri verdiğiniz bilgisayar çökerse yada başka bilgisayarda izinleri değiştirmeye çalışırsanız olmayacaktır. Dosyayı değişitiremezsiniz kaldıramazsınız acak formatlama ile silinir. Sertifikayı alırsanız olabilir
 
Elinize sağlık.

Taşınabilir bellekler iin bulunmaz bir nimet.. hatta harddiskler için de..

Okulda bir-iki bilgisayarın d ve e sürücülerini gösterdiğiniz yöntemle yaptım. Şahane oldu.
 
Bu yöntemle 16 gb belleğimi korudum. Belleği pc den rastgele çıkarıp takıyorken bozuldu ve biçimlendirmemi istedi. win8, winXP, linux sistemlerde birçok denemem oldu ancak biçimlendirmeyi başaramadım. USB format yazılımları da fayda etmedi. Yöntem o kadar iyi koruyor yani. Şu anda belleğim ve verilerim iptal.
 
member' Alıntı:
Bu yöntemle 16 gb belleğimi korudum. Belleği pc den rastgele çıkarıp takıyorken bozuldu ve biçimlendirmemi istedi. win8, winXP, linux sistemlerde birçok denemem oldu ancak biçimlendirmeyi başaramadım. USB format yazılımları da fayda etmedi. Yöntem o kadar iyi koruyor yani. Şu anda belleğim ve verilerim iptal.

Deneyimlerime göre bu hadisenin güvenlik olayı ile alakası yok. Biçimlendirince herşey sıfırlanıyor. Tak-çıkar yapılan her belleğin başına geleilr, benim de geldi.
 
Geri
Üst