Ekders Programı KBS ye Otomatik veri DYK ya göre düzenlenmiş

Kodla Büyü

theliony

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
322
haziran 2016 ekdersimiz kendi yapıtıgımız aşağıdaki


:+1: 2016 KASIM EKDERSİ TEOG GÖREVLERİDE DAHİL :++: :+1:



YENİLENDİ dyk(destekleme ve yetiştirme kusuna göre düzenlenmişi)
RESİMLİ ANLATIM YAPTIM KENDİ ÇAPIMDA :)DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSUNA GÖRE YENİ EKDERS PROGRAMI İÇİNDE ÜCRETLİ ÇALIŞAN ARKADAŞLAR İÇİNDE PUANTAJ ÇİZELGESİ VAR
116 Takviye Kursu (Gündüz)
117 Takviye Kursu (Haftasonu/Gece)
ŞEKLİNDE YAZINIZ YANİ derse giren arkadaşın kodu 101
egzersiz 108
takviye yaani destekleme kursu gündüz 116
haftasonu takviye (destekleme kursu) yada akşam takviye (destekleme kursu) ise 117 şeklinde yazmalısınız
bir arkadaşımız hepsine giriyorsa 101 116 ve 117 kodlarıyla adı arka arkaya 3 satıra yazılmalıdır


ÖNCELİKLE BELİRTEYİM PROGRAMI BEN YAPMADIM
ANCAK BULUNDUĞUM İLÇEDE YILLARDIR KULLANILIYOR .
WEBTEKİ EN İYİ EKDERS VERİ HAZIRLAMA PROGRAMIDIR.
Ayarlar sekmesini mutlaka okuyun bir gün derse eksik giren öğretmenleri hangi gün eksik girdiyse o haneye mesala mihriban adlı kişinin çarşamba günleri 6 saat dersi var 12 mart çarşamba 2 saat gelmediyse 12 mart hanesine 6-2 = 4 yazıyoruz .mesela 25 inde gelmemiş izinliyse i yazıyoruz
süper bir program ayarlar sekmesinden ayarlrınızı yapın personel sıralamasında da tc no ları küçükten büyüğe şeklinde sıralayın
aşağıdaki ilk kısım doldurun hesapla dediğnizde otomatik hesaplayacaktır KBS VERİ HAZIRLA YI TIKLAYIN BİTTİ SİZE SADECE KBS Yİ AÇIP MASA ÜSTÜNE ATILAN VERİYİ KBS YE GÖSTERMEK KALIYOR
Haftalık ders/ekders yerleşim tablosu
Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma
6 6 6 6 6
6 6 6 6 6
2 2
6 6 6 6 6
6 6 6 6 6
4 3 4 3 4
6 6 6 6 6

HA BU ARADA PROGRAM BİRAZ DAHA GELİŞTİRİLEBİLİR.
MESELA EKSİK KISMI ŞU BİR SEKMESİNDE DEVAM TAKİBİ OLSUN BU DEVAM TAKİBİNDE GELMEDİĞİ GÜNLERİ İŞARETLENEN KİŞİNİN EKDERSİNİ OTOMATİK İLGİLİ GÜNE YAZSIN

AÇIKLAMALAR:
Öncelikle yeni ekders ayının tarihlerini girin. Eğer hafta bütünlüğüne göre ekders ödeniyorsa geçen aydan kalan hafta bütünlüğünün dışında kalan tarihten başlayarak yeni ayın son gün tarihine kadar bu tarihleri tanımlayın. Bazı durumlarda hafta büzünlüğünün bozulması gerekebilir. Örneğin yılsonu yada eğitim yılı sonunda. Bu tarihleri ona göre tanımlayın. Hafta bütünlüğüne göre ödeme yapılacak ise başlangıç günü Pazartesi olmalıdır. Ancak özel durumlarda hafta içinden bir günde seçilebilir. Örneğin yeni eğitim yılının başlaması hafta ortasından bir güne rast gelebilir. Bu seçimler tamamen isteğe göre yapılabilir ve programın çalışmasını engellemez. Daha sonra "Tarih Ayarlarını Uygula" düğmesine tıklatın. Böylece yeni ekders ayının gerekli ilk ayarlarını yapmış olacaksınız.
(Unutmayın tüm seçimlerde ve onaylarda '*' işareti kullanın diğer işaretlemeler yok sayılır.)

Kullanım rehberi:
1-Tarih ayarlarını uyguladıktan sonra toplu tatil işleme işlemlerine geçebiliriniz.Diğer işlemlere geçmeden 'Temizle' tuşuna tıklamanız iyi olur.
2-Toplu tatil işleme kısmında belirtilen aylarda hangi gün yada günler bayram, resmi tatil ise bunlar otomatik olarak çıkacaktır. Ancak kar tatili yada dinî bayram tatillerini ilgili ayın altına gününü yazın ve yazdığınız günün altına da 'T' tatil kodunu girin. Geçen aydan kalabilecek 'T' tatil günlerini ve kodları el ile temizleyiniz.
3-'Temizle' tuşu ekders çizelgesinin günler kısmındaki tüm rakam ve kodları siler.
4-'Hesapla' tuşu aylık ekdersleri hesaplar. Hesaplama yapmadan önce;
a-Ekders tiplerinin
b-Alan kodlarının
c-Haftalık ders/ekders tablosunun( öğretmenler için ders, yönetici, reber öğretmenler ve egzersiz çalışmaları için ekders)
d-Branş öğretmenleri için Kulüp öğretmeni yada Şube öğretmeni kodlarının (Kulüp verilenler için 'K', şube verilenler için 'Ş')
e-Personel ve onların ekders tipleri sayısına yetecek kadar kişi sayısının ayarlar kısmına yazılması ve ekders kısmında 'Tablo oluşturur' a tıklanması, (Bu işlemin yeni satırlara ihtiyaç duyulmadığı veya sayfa sonuna yazılacak bilgiler ve tanımlar değişmediği müddetçe her defasında yapılmasına gerek yok)
f-Varsa geçen aydan kalan ekderslerin
g-Varsa diğer herhangi bir ekdes sayılarının
h-Öğretmen izin yada sevklerinin ilgili tarih sütunlarına
işlenmesi gerekmektedir.
5-'Yazdır' tuşu çizelgeyi yazdırır.
NOT: Program büyük/küçük harfe duyarlıdır. O yüzden kodları hep büyük harf ile girin

Bazı özellikler:
1-Şube rehber öğretmenlerinin rehberlik/sosyal etkinlikler saati haftalık ders/ekders tablosunda olması gerekir. Program var olduğunu var sayıp hesaplar.
2-İdareciler, rehber öğretmen , egzersiz ve evde eğitim gibi çalışmalar hafta bütünlüğü esasına tabi değildir.
3-Bir öğretmen bir gün tablosundaki ders saatinden daha az derse girmişse o günün sütünuna girdiği kadar saat yazarsanız yazdığınız saatten işlem görür. Örneğin tabloda Çarşamba günü 6 saat gözükürken eğer 4 saat derse girmişse ilgili haftanın Çarşamba gününe gelen tarihe 4 saat yazın.Böylelikle 4 saat üzerinden işlem görecektir.
4-Yeniden hesaplama yapmadan önce her zaman 'Temizle' tuşuna tıklamanız iyi olur . Daha sonra 'Hesapla' tuşuna basarak işlemlerinizi yapabilirsiniz. Ancak yazdığınız izin ve sevklerin kaybolmaması için ayarlar bölümünde 'Temizle komutu İzin, ve Sevkleri silmesin' bölümüne '*' işareti koyun. Böylece yazdığınız izinler, sevkler, vb. kaybolmaz.
5-Her eksers tipi için her öğretmene ayrı bir satır açıkması gerekir. Ama ay içinde olan örneğin seviye belirleme sınav görevleri 'Varsa diğer ekdersler' sütununda da gösterilebilir.
6-Alan adları, devamsızlık ve tatil kodları bu yazının altındaki gibi olmalıdır. Farklı kodlar programın düzgün hesap etmesini ve çalışmasını engeller.
7-Ekders tipleri, bu yazının altında açıklanan kodlardan oluşmalıdır.
8- 'B' bayram tatili kodunda, tüm öğretmen ve idarecilere ücretleri verilir. Ancak 'Egzersiz' gibi çalışmaların ücreti kesilir.
9-'R' tatil kodunda tüm idareci ve öğretmenlerin ekdersleri kesilir.
10-'T' tatil kodunda idarecilere ekders verilirken öğretmenlerin, rehber öğretmenin haftalık ekdersleri eksik hesap edilir. Bu tatil kodu genellikle kar tatili, yarı yıl tatili gibi durumlarda kullanılır.
11- 'B' tatil kodlarında öğretmen ve idareciler, 'T' tatil kodunda ise sadece idareciler izinli yada sevkli ise bu kodların üzerine 'S', 'İ' izin kodları ayrıca elle girilmelidir. Böylece öğretmen yada idarecilerin ekdersleri yeni duruma göre hesap edilir.
12-Yani satır yada sütün eklenmesi durumunda program düzgün çalışmayacaktır.
13-30 kişilik liste yatay bir A4 kağıdına sığacak şekilde yazdırılmaya ayarlıdır. Liste sayısı arttıkça sayfa sayısı da ona göre artacaktır. Özellikle sütunların büyütülmesi durumunda bir kağıda sığmayabilir.
14- Üzerinde şube rehber öğretmenliği olan bir alan öğretmeninin ekdersi şöyle hesap edilir: Tablodaki ders saatleri izin, sevk, tatil vb devamsızlıkları düşüldükten sonra toplanır. Çıkan sonuçtan 1 saat Rehberlik/Sosyal Etkinlikler dersi düşülür. Bu sonuçtan 15 sayısı çıkarılır ve haftalık ekdersi bulunur. Daha sonra tablodaki saatlerin devamsızlık ve tatillerden sonraki toplamı(Rehberlik/Sosyal Etkinlikler eksiltilmeden) 10'a bölünerek çıkan tam sayı ders dışı hazırlık ve planlama olarak eklenir. Haftada 1 saat dahi derse girmiş olsa, 2 saat öğrenci kişilik hizmetleri olarak önceki toplama eklenir. Varsa diğer ekdersleri de toplama eklenerek haftalık ekdersi bulunur.
15- Üzerinde kulüp danışmanlığı bulunan bir alan öğretmeninin ekdersi şöyle hesap edilir: Tablodaki ders saatleri izin, sevk, tatil vb devamsızlıkları düşüldükten sonra toplanır. Bu toplamdan 15 sayısı çıkarılır ve haftalık ekdersi bulunur. Daha sonra tablodaki saatlerin devamsızlık ve tatillerden sonraki toplamı 10'a bölünerek çıkan tam sayı ders dışı hazırlık ve planlama olarak eklenir. Haftada 1 saat dahi derse girmiş olsa, 2 saat öğrencilik hizmetleri olarak önceki toplama eklenir. Varsa diğer ekdersleri de toplama eklenerek haftalık ekdersi bulunur.
16- Bir sınıf öğretmeninin ekdersi şöyle hesap edilir: Tablodaki ders saatleri izin, sevk, tatil vb devamsızlıkları düşüldükten sonra toplanır. Bu toplamdan 18 sayısı çıkarılır ve haftalık ekdersi bulunur. Daha sonra tablodaki saatlerin devamsızlık ve tatillerden sonraki toplamı 10'a bölünerek çıkan tam sayı ders dışı hazırlık ve planlama olarak eklenir. Varsa diğer ekdersleri de toplama eklenerek haftalık ekdersi bulunur.
17- Okul idarecilerinin, rehberlik öğretmeninin ve egzersiz yapan öğretmenlerin ekdersi şöyle hesap edilir: Tablodaki ekders saatleri izin, sevk, tatil vb devamsızlıkları düşüldükten sonra toplanır. Varsa diğer ekdersleri de toplama eklenerek haftalık ekdersi bulunur.
18-Meslek öğretmenlerinin ek dersi branş öğretmeni gibi hesap edilir ancak maaş karşılığı 20 saat üzerinden hesap edilir.
19- Meslek öğretmenlerinin aldığı çeşitli çalışmalara ait özel ekdersleri master/doktora bile olsa 'MS' koduyla "110" dan ödenir. (master/doktora olanlara "MM" yazılmaz). Bu ekders tipi hafta bütünlüğüne de tabi değilldir.
20-Dışardan derse giren kamu personeline 'KD' olarak ve '101' den ödeme yapılır. Ek ders hesabı egzersiz hesabı gibidir.
19-Alanı bölümüne '**' yazılırsa o kişiye ait ekders hesaplanmaz.
20-Listelerde kişiler arasında boşluk olmamalıdır.
21- Program 1-250 arasında personelin ekdersini hesap edebilir. Kaç kişilk olacağı ayarlardan seçilir ve ekders bölümünde tablo hazırla ile çizelge hazrlanır.
22- Eğer bir şube öğretmeni haftanın bir günü eksik derse girmiş ve bu derslerden birisi Rehberlik/Sosyal Etkinlikler dersi ise: O gün kaç saat derse girdiyse o kadar ders yazılır bu rakamın yanına "r" yazılır. Örnek pazartesi 6 saat dersi olan şube rehber öğretmeni 2 saat derse girmiş ise ve diğer girmediği derslerden birisi Reherlik/Sosyal etkinlikler dersi ise "2r" yazlır. Böylece ekdersi Rehberlik/Sosyal etkinlikler dersi tekrar bir daha eksiltilmeden hesaplanır. "r" kodu girmediği derslerden birinin Rehberlik/Sosyal Etkinlikler dersi anlamına gelir ve ekders hesap edilirken 1 saat daha tekrar düşülmesini engeller.

Ayarlar:
1-İsteğe göre hafta bütünlüğü esasına göre şeçim yapılır,
2-Hafta bütünlüğü esası olmayacaksa diğer seçenekler ona göre belirlenir.
3-Seminer varsa(eylül-haziran ayı gibi) burada verilmesi sağlanır.
Seminer çalışması gündüz ücreti olduğundan gündüz ücretinden başka ücret alan örneğin Gündüz %25 fazla alan bir öğretmene seminer ücreti vermek için yeni bir satırda bunun tanımlanması gereklidir.
4-İki haftayı aşan seminer süresinden sonra ücret verilmesi engellenebilir.(Eylül ve Haziran aylarındaki)
5-Egzersiz çalışmaları belirtilen günde sonlandırılabilir.
6-Master/Doktarası olan öğretmenler için gerekli ayarlar yapılabilir.
7-Müdür yetkili öğretmenlere 'T' kodunda da ekders verdirilebilir.
8-Müdür yetkili öğretmenlere yarıyıl ve yaz tatillerinde de istenilen haftalara ekders verdirilebilir.
9-Sınıf yada branş öğretmenlerine okuttukları dersler ve egzersizleri haricindeki varsa diğer ekdersleri 110-113 arasından durumlarına uygun bir kodda da verdirilebilir.
10-Programda henüz 109, 114 ve 115 kodları tanımlanmamıştır.

Ekders kodları:
101 Gündüz
102 Gece
103 %25 fazla gündüz
104 %25 fazla gece
106 Belletmenlik
107 Sınav
108 Egzersiz
109 Hizmetiçi
110 Ekders görevi yerine geçen görev-Gündüz
111 Ekders görevi yerine geçen görev-Gece
112 Ekders görevi yerine geçen görev-%25 Gündüz
113 Ekders görevi yerine geçen görev-%25 Gece
114 Atış eğitimi
115 Cezaevleri eğitim merkezi-160 saat*

Alan Kodları:
MD-Müdür
YR-Müdür Yardımcısı
MY-Müdür Yetkili Öğretmen
RH-Rehberlik
SN-Sınıf Öğretmeni
BR-Branş Öğretmeni
YM-Müdür Yetkili (Master/Doktora) Öğretmen
SM-Sınıf Öğretmeni (Master/Doktora)
BM-Branş Öğretmeni (Master/Doktora)
KD-Kurum dışı personel
FR-Milli eğitim müdürlüklerinde görevli formatör öğretmenler
FM-Okullarda görevli formatör öğretmenler
MS-Meslek öğretmeni
MM-Meslek öğretmeni (Master/Doktora)

Tatil kodları:
T-Tatil (kar tatili, yarıyıl tatili gibi. Sadece öğretmenlere tatil günleri anlaşılmalıdır)
B-Ücret verilen milli bayramlar.
R-Ücret verilmeyen resmi tatiller (1 ocak, 1 Mayıs gibi.)

Devamsızlık kodları:
S-Sevkli
İ-İzinler (Rapor izni, mazeret izni vs)
 

Ekli dosyalar

  • kadroluretmenekdersprogram2016.rar
    104 KB · Görüntüleme: 4,367
  • HAZİRAN 2016 EKDERS.rar
    76.4 KB · Görüntüleme: 2,423
  • KASIM2016 EKDERS - Kopya.rar
    100.6 KB · Görüntüleme: 1,474
Re: Ekders Programı KBS te Otomatik veri Atar

geçende sormuşlardı okuldan, teşekkürler hocam sağolun.
 
Re: Ekders Programı KBS te Otomatik veri Atar

Güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık hocam :+1:
 
Re: Ekders Programı KBS te Otomatik veri Atar

hocam eline sağlık ancak eğer tablodaki öğretmen isimleri ve tc kimlik numaraları gerçekse suç işliyorsun haberin olsun.
 
Re: Ekders Programı KBS te Otomatik veri Atar

Teşekkürler hocam yarın bi deneyim
 
Re: Ekders Programı KBS te Otomatik veri Atar

mobildeki abone olma yöntemini bulamadığımdan mesaj yazıyorum :( bilen bilgilendirirse sevinirim
 
Re: Ekders Programı KBS te Otomatik veri Atar

lazım olabilr teşekkürler
 
Re: Ekders Programı KBS te Otomatik veri Atar

AÇIKLAMALAR:
Öncelikle yeni ekders ayının tarihlerini girin. Eğer hafta bütünlüğüne göre ekders ödeniyorsa geçen aydan kalan hafta bütünlüğünün dışında kalan tarihten başlayarak yeni ayın son gün tarihine kadar bu tarihleri tanımlayın. Bazı durumlarda hafta büzünlüğünün bozulması gerekebilir. Örneğin yılsonu yada eğitim yılı sonunda. Bu tarihleri ona göre tanımlayın. Hafta bütünlüğüne göre ödeme yapılacak ise başlangıç günü Pazartesi olmalıdır. Ancak özel durumlarda hafta içinden bir günde seçilebilir. Örneğin yeni eğitim yılının başlaması hafta ortasından bir güne rast gelebilir. Bu seçimler tamamen isteğe göre yapılabilir ve programın çalışmasını engellemez. Daha sonra "Tarih Ayarlarını Uygula" düğmesine tıklatın. Böylece yeni ekders ayının gerekli ilk ayarlarını yapmış olacaksınız.
(Unutmayın tüm seçimlerde ve onaylarda '*' işareti kullanın diğer işaretlemeler yok sayılır.)

Kullanım rehberi:
1-Tarih ayarlarını uyguladıktan sonra toplu tatil işleme işlemlerine geçebiliriniz.Diğer işlemlere geçmeden 'Temizle' tuşuna tıklamanız iyi olur.
2-Toplu tatil işleme kısmında belirtilen aylarda hangi gün yada günler bayram, resmi tatil ise bunlar otomatik olarak çıkacaktır. Ancak kar tatili yada dinî bayram tatillerini ilgili ayın altına gününü yazın ve yazdığınız günün altına da 'T' tatil kodunu girin. Geçen aydan kalabilecek 'T' tatil günlerini ve kodları el ile temizleyiniz.
3-'Temizle' tuşu ekders çizelgesinin günler kısmındaki tüm rakam ve kodları siler.
4-'Hesapla' tuşu aylık ekdersleri hesaplar. Hesaplama yapmadan önce;
a-Ekders tiplerinin
b-Alan kodlarının
c-Haftalık ders/ekders tablosunun( öğretmenler için ders, yönetici, reber öğretmenler ve egzersiz çalışmaları için ekders)
d-Branş öğretmenleri için Kulüp öğretmeni yada Şube öğretmeni kodlarının (Kulüp verilenler için 'K', şube verilenler için 'Ş')
e-Personel ve onların ekders tipleri sayısına yetecek kadar kişi sayısının ayarlar kısmına yazılması ve ekders kısmında 'Tablo oluşturur' a tıklanması, (Bu işlemin yeni satırlara ihtiyaç duyulmadığı veya sayfa sonuna yazılacak bilgiler ve tanımlar değişmediği müddetçe her defasında yapılmasına gerek yok)
f-Varsa geçen aydan kalan ekderslerin
g-Varsa diğer herhangi bir ekdes sayılarının
h-Öğretmen izin yada sevklerinin ilgili tarih sütunlarına
işlenmesi gerekmektedir.
5-'Yazdır' tuşu çizelgeyi yazdırır.
NOT: Program büyük/küçük harfe duyarlıdır. O yüzden kodları hep büyük harf ile girin

Bazı özellikler:
1-Şube rehber öğretmenlerinin rehberlik/sosyal etkinlikler saati haftalık ders/ekders tablosunda olması gerekir. Program var olduğunu var sayıp hesaplar.
2-İdareciler, rehber öğretmen , egzersiz ve evde eğitim gibi çalışmalar hafta bütünlüğü esasına tabi değildir.
3-Bir öğretmen bir gün tablosundaki ders saatinden daha az derse girmişse o günün sütünuna girdiği kadar saat yazarsanız yazdığınız saatten işlem görür. Örneğin tabloda Çarşamba günü 6 saat gözükürken eğer 4 saat derse girmişse ilgili haftanın Çarşamba gününe gelen tarihe 4 saat yazın.Böylelikle 4 saat üzerinden işlem görecektir.
4-Yeniden hesaplama yapmadan önce her zaman 'Temizle' tuşuna tıklamanız iyi olur . Daha sonra 'Hesapla' tuşuna basarak işlemlerinizi yapabilirsiniz. Ancak yazdığınız izin ve sevklerin kaybolmaması için ayarlar bölümünde 'Temizle komutu İzin, ve Sevkleri silmesin' bölümüne '*' işareti koyun. Böylece yazdığınız izinler, sevkler, vb. kaybolmaz.
5-Her eksers tipi için her öğretmene ayrı bir satır açıkması gerekir. Ama ay içinde olan örneğin seviye belirleme sınav görevleri 'Varsa diğer ekdersler' sütununda da gösterilebilir.
6-Alan adları, devamsızlık ve tatil kodları bu yazının altındaki gibi olmalıdır. Farklı kodlar programın düzgün hesap etmesini ve çalışmasını engeller.
7-Ekders tipleri, bu yazının altında açıklanan kodlardan oluşmalıdır.
8- 'B' bayram tatili kodunda, tüm öğretmen ve idarecilere ücretleri verilir. Ancak 'Egzersiz' gibi çalışmaların ücreti kesilir.
9-'R' tatil kodunda tüm idareci ve öğretmenlerin ekdersleri kesilir.
10-'T' tatil kodunda idarecilere ekders verilirken öğretmenlerin, rehber öğretmenin haftalık ekdersleri eksik hesap edilir. Bu tatil kodu genellikle kar tatili, yarı yıl tatili gibi durumlarda kullanılır.
11- 'B' tatil kodlarında öğretmen ve idareciler, 'T' tatil kodunda ise sadece idareciler izinli yada sevkli ise bu kodların üzerine 'S', 'İ' izin kodları ayrıca elle girilmelidir. Böylece öğretmen yada idarecilerin ekdersleri yeni duruma göre hesap edilir.
12-Yani satır yada sütün eklenmesi durumunda program düzgün çalışmayacaktır.
13-30 kişilik liste yatay bir A4 kağıdına sığacak şekilde yazdırılmaya ayarlıdır. Liste sayısı arttıkça sayfa sayısı da ona göre artacaktır. Özellikle sütunların büyütülmesi durumunda bir kağıda sığmayabilir.
14- Üzerinde şube rehber öğretmenliği olan bir alan öğretmeninin ekdersi şöyle hesap edilir: Tablodaki ders saatleri izin, sevk, tatil vb devamsızlıkları düşüldükten sonra toplanır. Çıkan sonuçtan 1 saat Rehberlik/Sosyal Etkinlikler dersi düşülür. Bu sonuçtan 15 sayısı çıkarılır ve haftalık ekdersi bulunur. Daha sonra tablodaki saatlerin devamsızlık ve tatillerden sonraki toplamı(Rehberlik/Sosyal Etkinlikler eksiltilmeden) 10'a bölünerek çıkan tam sayı ders dışı hazırlık ve planlama olarak eklenir. Haftada 1 saat dahi derse girmiş olsa, 2 saat öğrenci kişilik hizmetleri olarak önceki toplama eklenir. Varsa diğer ekdersleri de toplama eklenerek haftalık ekdersi bulunur.
15- Üzerinde kulüp danışmanlığı bulunan bir alan öğretmeninin ekdersi şöyle hesap edilir: Tablodaki ders saatleri izin, sevk, tatil vb devamsızlıkları düşüldükten sonra toplanır. Bu toplamdan 15 sayısı çıkarılır ve haftalık ekdersi bulunur. Daha sonra tablodaki saatlerin devamsızlık ve tatillerden sonraki toplamı 10'a bölünerek çıkan tam sayı ders dışı hazırlık ve planlama olarak eklenir. Haftada 1 saat dahi derse girmiş olsa, 2 saat öğrencilik hizmetleri olarak önceki toplama eklenir. Varsa diğer ekdersleri de toplama eklenerek haftalık ekdersi bulunur.
16- Bir sınıf öğretmeninin ekdersi şöyle hesap edilir: Tablodaki ders saatleri izin, sevk, tatil vb devamsızlıkları düşüldükten sonra toplanır. Bu toplamdan 18 sayısı çıkarılır ve haftalık ekdersi bulunur. Daha sonra tablodaki saatlerin devamsızlık ve tatillerden sonraki toplamı 10'a bölünerek çıkan tam sayı ders dışı hazırlık ve planlama olarak eklenir. Varsa diğer ekdersleri de toplama eklenerek haftalık ekdersi bulunur.
17- Okul idarecilerinin, rehberlik öğretmeninin ve egzersiz yapan öğretmenlerin ekdersi şöyle hesap edilir: Tablodaki ekders saatleri izin, sevk, tatil vb devamsızlıkları düşüldükten sonra toplanır. Varsa diğer ekdersleri de toplama eklenerek haftalık ekdersi bulunur.
18-Meslek öğretmenlerinin ek dersi branş öğretmeni gibi hesap edilir ancak maaş karşılığı 20 saat üzerinden hesap edilir.
19- Meslek öğretmenlerinin aldığı çeşitli çalışmalara ait özel ekdersleri master/doktora bile olsa 'MS' koduyla "110" dan ödenir. (master/doktora olanlara "MM" yazılmaz). Bu ekders tipi hafta bütünlüğüne de tabi değilldir.
20-Dışardan derse giren kamu personeline 'KD' olarak ve '101' den ödeme yapılır. Ek ders hesabı egzersiz hesabı gibidir.
19-Alanı bölümüne '**' yazılırsa o kişiye ait ekders hesaplanmaz.
20-Listelerde kişiler arasında boşluk olmamalıdır.
21- Program 1-250 arasında personelin ekdersini hesap edebilir. Kaç kişilk olacağı ayarlardan seçilir ve ekders bölümünde tablo hazırla ile çizelge hazrlanır.
22- Eğer bir şube öğretmeni haftanın bir günü eksik derse girmiş ve bu derslerden birisi Rehberlik/Sosyal Etkinlikler dersi ise: O gün kaç saat derse girdiyse o kadar ders yazılır bu rakamın yanına "r" yazılır. Örnek pazartesi 6 saat dersi olan şube rehber öğretmeni 2 saat derse girmiş ise ve diğer girmediği derslerden birisi Reherlik/Sosyal etkinlikler dersi ise "2r" yazlır. Böylece ekdersi Rehberlik/Sosyal etkinlikler dersi tekrar bir daha eksiltilmeden hesaplanır. "r" kodu girmediği derslerden birinin Rehberlik/Sosyal Etkinlikler dersi anlamına gelir ve ekders hesap edilirken 1 saat daha tekrar düşülmesini engeller.

Ayarlar:
1-İsteğe göre hafta bütünlüğü esasına göre şeçim yapılır,
2-Hafta bütünlüğü esası olmayacaksa diğer seçenekler ona göre belirlenir.
3-Seminer varsa(eylül-haziran ayı gibi) burada verilmesi sağlanır.
Seminer çalışması gündüz ücreti olduğundan gündüz ücretinden başka ücret alan örneğin Gündüz %25 fazla alan bir öğretmene seminer ücreti vermek için yeni bir satırda bunun tanımlanması gereklidir.
4-İki haftayı aşan seminer süresinden sonra ücret verilmesi engellenebilir.(Eylül ve Haziran aylarındaki)
5-Egzersiz çalışmaları belirtilen günde sonlandırılabilir.
6-Master/Doktarası olan öğretmenler için gerekli ayarlar yapılabilir.
7-Müdür yetkili öğretmenlere 'T' kodunda da ekders verdirilebilir.
8-Müdür yetkili öğretmenlere yarıyıl ve yaz tatillerinde de istenilen haftalara ekders verdirilebilir.
9-Sınıf yada branş öğretmenlerine okuttukları dersler ve egzersizleri haricindeki varsa diğer ekdersleri 110-113 arasından durumlarına uygun bir kodda da verdirilebilir.
10-Programda henüz 109, 114 ve 115 kodları tanımlanmamıştır.

Ekders kodları:
101 Gündüz
102 Gece
103 %25 fazla gündüz
104 %25 fazla gece
106 Belletmenlik
107 Sınav
108 Egzersiz
109 Hizmetiçi
110 Ekders görevi yerine geçen görev-Gündüz
111 Ekders görevi yerine geçen görev-Gece
112 Ekders görevi yerine geçen görev-%25 Gündüz
113 Ekders görevi yerine geçen görev-%25 Gece
114 Atış eğitimi
115 Cezaevleri eğitim merkezi-160 saat*

Alan Kodları:
MD-Müdür
YR-Müdür Yardımcısı
MY-Müdür Yetkili Öğretmen
RH-Rehberlik
SN-Sınıf Öğretmeni
BR-Branş Öğretmeni
YM-Müdür Yetkili (Master/Doktora) Öğretmen
SM-Sınıf Öğretmeni (Master/Doktora)
BM-Branş Öğretmeni (Master/Doktora)
KD-Kurum dışı personel
FR-Milli eğitim müdürlüklerinde görevli formatör öğretmenler
FM-Okullarda görevli formatör öğretmenler
MS-Meslek öğretmeni
MM-Meslek öğretmeni (Master/Doktora)

Tatil kodları:
T-Tatil (kar tatili, yarıyıl tatili gibi. Sadece öğretmenlere tatil günleri anlaşılmalıdır)
B-Ücret verilen milli bayramlar.
R-Ücret verilmeyen resmi tatiller (1 ocak, 1 Mayıs gibi.)

Devamsızlık kodları:
S-Sevkli
İ-İzinler (Rapor izni, mazeret izni vs)
 
Re: Ekders Programı KBS ye Otomatik veri Atar

Bizde haftasonu kursları haftasonu yüzyüze dersleri de var.Bu hafta sonunu almıyor sanırım
 
Re: Ekders Programı KBS ye Otomatik veri Atar

ogretmenokan' Alıntı:
Bizde haftasonu kursları haftasonu yüzyüze dersleri de var.Bu hafta sonunu almıyor sanırım


almaz olur mu hocam ne diyorun yıllardır bizim ilçede ve duyan bilen il ve ilçelerde kullanılan bir program hatası yok
 
Re: Ekders Programı KBS ye Otomatik veri Atar

isteyenlere her türlü varyasyonun yapılmış olduğu bir hazır doldurulmuş ek ders çizelgesi göndrebilirim
 
Re: Ekders Programı KBS ye Otomatik veri Atar

Faydalı paylaşım teşekkürler.
 
Geri
Üst