Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama

dreamwear da resmin üstüne tıkladıgında resimi nasıl büyüteb

Konu, 'Windows İşletim Sistemleri, Sorunlar ve Çözümler' kısmında gazi06 tarafından paylaşıldı.


Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal

  1. gazi06

    gazi06 Site Gezgini

    Kayıt:
    14 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    68
    Beğeni:
    0
    selam arkadaşlar; konuyu başlıkta özetledim zaten,
    dreamwear da resmin üstüne tıkladıgında resimi nasıl büyütebiliriz...?
     
  2. hayatsuyu1979

    hayatsuyu1979 Aktif Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    230
    Beğeni:
    0
    valla hocam ben gerektiğinde şöyle yapıyorum önce resmin boyutunu küçültüyorum dreame ekliyorum o resim sonrada diğer büyük boyutlu resme link verip büyütüyorum. Benim bildiğim böyle ama başka bi yolu varmıdır bilmiyorum açıkcası.
     
  3. yamtar3535

    yamtar3535 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    3 Ekim 2007
    Mesajlar:
    372
    Beğeni:
    0
    zaten bu anlattığınız işi görüyor...
     
  4. ickerya

    ickerya Aktif Üye

    Kayıt:
    5 Kasım 2007
    Mesajlar:
    111
    Beğeni:
    0
    Hocam onun başka yolu tag<img> behaviors + tan yapılıyor diye hatırlıyorum.
     
  5. omd

    omd Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    19 Nisan 2007
    Mesajlar:
    4.756
    Beğeni:
    6
    www.plevnemlo.k12.tr okulumun sitesi. Siteye girin sol taraf menüde okuldan haberler kısmında haberlerden birini açın. İçerikteki resimlerden birine tıklayın. Javascript ile yapılmış bir resim büyütme fonksiyonu var. Beğenirseniz nasıl ekleneceğini anlatırım :)
     
  6. gazi06

    gazi06 Site Gezgini

    Kayıt:
    14 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    68
    Beğeni:
    0
    selam hocam istedigime yakın yapmışsın, java sprit kodunu alabilirim....

    bende öğrenciler , öğretmenlerin resimlerini araklamasınlar diye java sprit le resimlerin kopyalanmasını engelledim...
    http://www.kazancpl.meb.k12.tr/
     
  7. fersah

    fersah Aktif Üye

    Kayıt:
    14 Nisan 2007
    Mesajlar:
    183
    Beğeni:
    0
    hayatsuyu1979 hocamın dediği gibi kolay yoldan yapılabilir
     
  8. gazi06

    gazi06 Site Gezgini

    Kayıt:
    14 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    68
    Beğeni:
    0
    bütün bunları Meb'in verdigi 50mbayt lık alanda bu şekilde yapmak gereksiz....
    kod gönderen olmadı lakin 1 saat için de kod u bulur. ben buraya yapıştırırım.....
     
  9. .Kaf-Kef.

    .Kaf-Kef. Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    16 Nisan 2007
    Mesajlar:
    1.069
    Beğeni:
    0

    Ekli Dosyalar:

  10. tiernan

    tiernan Üye

    Kayıt:
    14 Ekim 2007
    Mesajlar:
    8
    Beğeni:
    0
    Hocam,
    Bende hazırlamış olduğum sitedeki resimlerin araklanmasını istemiyorum. Bunun için ne yapabilirim?
     
  11. response

    response Aktif Üye

    Kayıt:
    7 Ekim 2007
    Mesajlar:
    112
    Beğeni:
    0
    hocam ne yaparsanız yapın sitenizden resim araklayabiliriz çünkü print tuşuna basıp (prtsc) painti açıp yapıştır dediğimizde masaüstünde görüneni alabiliyoruz biliyosunuz isterseniz sayfada sağ tıklama özelliğini kapatın genede oradan resmi alabiliriz
     
  12. hayatsuyu1979

    hayatsuyu1979 Aktif Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    230
    Beğeni:
    0
    yani burda soru sorulmuş cevap verilmiş konu resim araklamaya kaymış. Kardeşim ne yaparsan yap resim araklanır. Gazi 06 hoca demişki 50 mb lik alanda gereksiz bunlar ne gereksizi ya yapılan işin gereksizi mi olurmuş beğenmiyormusun 50 mb yi daha ne istiyorsunuz. MEB saolsun bu konuda yardımcı oldu bizlere. Bide tşk edin ya MEB e.Javascript kodu heryerde var arayan bulur zaten.
     
  13. .Kaf-Kef.

    .Kaf-Kef. Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    16 Nisan 2007
    Mesajlar:
    1.069
    Beğeni:
    0
    hocam hem soru soruyon hem gereksiz diyon . Ben sana istersen bulurum 2-3 gb alan o zaman mı istediğin şeyleri koyacan . alır resmi cakarsan 2 mb tabiki yer kalmaz resim optimize programları var onu al koy bakalım neler olacak . 1,44 lik disketle windows 3.1 kurarken 50 mb küçümsüyorsunuz :D
     
  14. gazi06

    gazi06 Site Gezgini

    Kayıt:
    14 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    68
    Beğeni:
    0
    hocam, yanlış anladın, arkadaş servera iki resim at, bir büyük bir küçük, bu ne anlama gelir, 50mbaytlık alanı çabucak doldurmaya....yoksa 50mbaytlık alanın, hakkını verirsek 100'e çıkarılabileceginide öğrendim, umarım beni anladın...
     
  15. gazi06

    gazi06 Site Gezgini

    Kayıt:
    14 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    68
    Beğeni:
    0
    hocam, kod okulda kaldı, yanlız herşekilde resim yinede siteden 1-2 yolla alınabilir....bu sadece pc kullanmaı pek bilmeyenlere karşı çaydırıcı bir sistem.... en kısa zamanda yinede kodu gönderecegim....
     
  16. ccaaggllaarr

    ccaaggllaarr Aktif Üye

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    232
    Beğeni:
    0
    valla bana kalırsa büyük ve küçük atmaya gerek yokk öncelikle küçük halinin sayfaya ekle ve width height ayarlarını değiştir sonra resme link ve ve adresi olarak resmin bulunduğu yeri seç tamm:D

    Örnek için http://test.alyurt.org/okulsite/photos.asp

    ben burda popup kullandım istersen onları da yollarım tamamen online çalısyr
     
  17. gazi06

    gazi06 Site Gezgini

    Kayıt:
    14 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    68
    Beğeni:
    0
    hocam programı (değiş'i) indirdim ve hayal kırıklıgına ugradım... oradada 1 resim küçük ve büyük olarak iki kez işlenmiş.... bunu zaten herkez yapabilir...
    soruma tekrar döneyim, dreamwear da resmin üzerine geldiginde resmi büyüten bir Javascript varmı yada dreamwear bunu zaten yapabilirmi?
     
  18. gazi06

    gazi06 Site Gezgini

    Kayıt:
    14 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    68
    Beğeni:
    0


    sagol hocam siteni inceledim, tam istedigim gibi pop up yapmışsın buda olur, lakin meb in okullara verdigi alanda "asp" çalışmaz çalışsa açılır menüleride çok rahat dreamwear da yapabiliriz... "html" kodunda bunu Javascript yada dreamwear da yapabilirmiyiz? (iki resim servera gönderip link varmedan tabiii).....
     
  19. ccaaggllaarr

    ccaaggllaarr Aktif Üye

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    232
    Beğeni:
    0
    ya yanlış hatırlamıyorsam turktorrent yada torrent turk de sizin istediğiniz tipte bir uygulama vardı. mesela resmin üstüne geldiğinizde resmin yanında bir layer açılıyor ve o layerde resmin büyük hali gösterilioodu. Ama bunu dreamweaverdan da yapabiliordunuz. Ama önce bi kaç deneme yapmam gerekli:S
     
  20. gazi06

    gazi06 Site Gezgini

    Kayıt:
    14 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    68
    Beğeni:
    0
    hocam iyi yolda ilerliyoruz, bir gelişme kaydedersek haberleşelim.. teşekkürler..
    bu arada onlarca javasprit buldum burası yeri değil diye göndermiyorum, faklı bir alana yükleyip buraya link verecegim....
     
  21. ccaaggllaarr

    ccaaggllaarr Aktif Üye

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    232
    Beğeni:
    0
    peki daha sonra ayarlarız:D ben kaçanze:D biş bulursan PM atarsın

    ben daha basit bir uygulama buldum msj yolladım bakarsun
     
  22. .Kaf-Kef.

    .Kaf-Kef. Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    16 Nisan 2007
    Mesajlar:
    1.069
    Beğeni:
    0
    Hocam hayal kırıklığıına uğrayacak bişey yok eğer sorularına aldığın cevaplar tatmin etmiyorsa benim yapcak bişeyim yok siz ilk öncelikler ne sormak istediğinizi karar verin .
    1- Html kodu mu ?
    2-Dreamweaverın yapacaklarını mı .
    3-Html kodunu dreamweaverda kullanılması mı .

    sizin sorunuz cevabbı sanırım bu sayfada
    http://okulweb.meb.gov.tr/28/11/561317/album/index.html ( jalbum ile yapıldı)

    ki kaldımı siz bir resmin boyutunue değiştirmeden yeniden yüklemek istiyorsanız server side bir dil kullanmanız lazım yani php asp jsp ne kullanmak isterseniz , ozaman dediğiniz gibi ikinci bir resim kullanmadan gösterim yaparsınız . Ama html kullanırsanız resmin boyutu ile oynama yapmanız lazım ki bu görüntü ve yer konusunda sayfanızda problem cıkarrır.
     
  23. predatorg

    predatorg Site Gezgini

    Kayıt:
    2 Eylül 2007
    Mesajlar:
    45
    Beğeni:
    0
    Hocam, photoshop bu işi basit birşekilde hallediyor. File /Automate /Web Photo Galery.

    Kaynak klasörü, hedef klasörü, galeri biçimini seçiyoruz o kadar.

    İstersen diğer ayarlarlada galerini geliştirebilirsin.
     
  24. response

    response Aktif Üye

    Kayıt:
    7 Ekim 2007
    Mesajlar:
    112
    Beğeni:
    0
    tiernan kardeşim sitendeki herhangi bi yere aşağıdaki kodu yapıştırırsan sağ tuş adamı bezdirir. prtsc tuşu için çalışıyorum ilerde onu ayarlarız. kod kıpraşımlıdır.

    <DIV><SCRIPT>
    document.onmousedown=click
    var times=0
    var times2=10
    function click() {
    if ((event.button==2) || (event.button==3)) {
    if (times>=1) { earthquake() }
    alert("BU SİTEDE SAG TUS YASAGI VARDIR.");
    times++ } }
    function earthquake() {
    alert("IP ADRESİNİZ TESBİT EDİLMİŞTİR.");
    window.moveTo(0, 0)
    window.moveTo(1, 1)
    window.moveTo(2, 2)
    window.moveTo(3, 3)
    window.moveTo(4, 4)
    window.moveTo(5, 5)
    window.moveTo(6, 6)
    window.moveTo(7, 7)
    window.moveTo(8, 8)
    window.moveTo(9, 9)
    window.moveTo(10, 10)
    window.moveTo(9, 9)
    window.moveTo(8, 8)
    window.moveTo(7, 7)
    window.moveTo(6, 6)
    window.moveTo(5, 5)
    window.moveTo(4, 4)
    window.moveTo(3, 3)
    window.moveTo(2, 2)
    window.moveTo(1, 1)
    alert("RESETLE!")
    tremmors()
    }
    function tremmors() {
    window.moveTo(0, 0)
    window.moveTo(1, 1)
    window.moveTo(2, 2)
    window.moveTo(3, 3)
    window.moveTo(4, 4)
    window.moveTo(5, 5)
    window.moveTo(6, 6)
    window.moveTo(7, 7)
    window.moveTo(8, 8)
    window.moveTo(9, 9)
    window.moveTo(10, 10)
    window.moveTo(9, 9)
    window.moveTo(8, 8)
    window.moveTo(7, 7)
    window.moveTo(6, 6)
    window.moveTo(5, 5)
    window.moveTo(4, 4)
    window.moveTo(3, 3)
    window.moveTo(2, 2)
    window.moveTo(1, 1)
    tremmors()
    }
    </SCRIPT>
    </DIV>



    <DIV><SCRIPT>
    document.onmousedown=click
    var times=0
    var times2=10
    function click() {
    if ((event.button==2) || (event.button==3)) {
    if (times>=1) { earthquake() }
    alert("BU SİTEDE SAG TUS YASAGI VARDIR.");
    times++ } }
    function earthquake() {
    alert("Resimlerin kullanımı yasal suçtur.");
    window.moveTo(0, 0)
    window.moveTo(1, 1)
    window.moveTo(2, 2)
    window.moveTo(3, 3)
    window.moveTo(4, 4)
    window.moveTo(5, 5)
    window.moveTo(6, 6)
    window.moveTo(7, 7)
    window.moveTo(8, 8)
    window.moveTo(9, 9)
    window.moveTo(10, 10)
    window.moveTo(9, 9)
    window.moveTo(8, 8)
    window.moveTo(7, 7)
    window.moveTo(6, 6)
    window.moveTo(5, 5)
    window.moveTo(4, 4)
    window.moveTo(3, 3)
    window.moveTo(2, 2)
    window.moveTo(1, 1)
    alert("IP adresiniz tesbit edilmiştir!")
    tremmors()
    }
    function tremmors() {
    window.moveTo(0, 0)
    window.moveTo(1, 1)
    window.moveTo(2, 2)
    window.moveTo(3, 3)
    window.moveTo(4, 4)
    window.moveTo(5, 5)
    window.moveTo(6, 6)
    window.moveTo(7, 7)
    window.moveTo(8, 8)
    window.moveTo(9, 9)
    window.moveTo(10, 10)
    window.moveTo(9, 9)
    window.moveTo(8, 8)
    window.moveTo(7, 7)
    window.moveTo(6, 6)
    window.moveTo(5, 5)
    window.moveTo(4, 4)
    window.moveTo(3, 3)
    window.moveTo(2, 2)
    window.moveTo(1, 1)
    tremmors()
    }
    </SCRIPT>
    </DIV>
     
  25. tester

    tester Üye

    Kayıt:
    11 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4
    Beğeni:
    0
    <script>


    var zoomfactor=0.05 //Enter factor (0.05=5%)

    function zoomhelper(){
    if (parseInt(whatcache.style.width)>10&&parseInt(whatcache.style.height)>10){
    whatcache.style.width=parseInt(whatcache.style.width)+parseInt(whatcache.style.width)*zoomfactor*prefix
    whatcache.style.height=parseInt(whatcache.style.height)+parseInt(whatcache.style.height)*zoomfactor*prefix
    }
    }

    function zoom(originalW, originalH, what, state){
    if (!document.all&&!document.getElementById)
    return
    whatcache=eval("document.images."+what)
    prefix=(state=="in")? 1 : -1
    if (whatcache.style.width==""||state=="restore"){
    whatcache.style.width=originalW
    whatcache.style.height=originalH
    if (state=="restore")
    return
    }
    else{
    zoomhelper()
    }
    beginzoom=setInterval("zoomhelper()",100)
    }

    function clearzoom(){
    if (window.beginzoom)
    clearInterval(beginzoom)
    }

    </script>

    <body>

    <!-- CHANGE 99 to your image width, 100 to image height, and "myimage" to your image's name-->
    <a><img></a> <a><img></a> <a><img></a>
    <div>
    <img>
    </div>
     
  26. safirr

    safirr Aktif Üye

    Kayıt:
    30 Eylül 2007
    Mesajlar:
    102
    Beğeni:
    0
    dreamweaverda albüm eklerseneniz resmin üstüne tıkladığınızda otomatik açılıp büyüyo zaten.command-create web photo albüm-source image folder-browse-destinaton folder(albümün alınacağı yer) resimlerin çerçeve dışına taşmaması tam ekran görünmesi için fireworkste ayar yapıp öyle dreama atıyoruz kolay gelsin
     
  27. ccaaggllaarr

    ccaaggllaarr Aktif Üye

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    232
    Beğeni:
    0
    arkadaşlar bence boşuna. ya naasıl olsa sizin resimler alınmasa bile bi şekilde öğrenciler fotoları alabilir:D ama sadece resmlerin alınmasını istemiyorsanız oncontextmenu=false yazsanız yeterli resime sağ tıklamayı engelliyorsunuz. bu kodu resim ekleme kodu olan img için ek parametre olarak yazacaksınız

    eğer güzel bi albüm istiyorsanız www.latml.k12.tr ye giriniz ordn fotolar bölümünden bakanilrisiniz.
     
  28. duayen

    duayen Aktif Üye

    Kayıt:
    31 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    164
    Beğeni:
    0
    arkadaşım bunu nasıl yaptın anlatabilir misin? hangi programla.
     
  29. ccaaggllaarr

    ccaaggllaarr Aktif Üye

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    232
    Beğeni:
    0
    gerçekten basit hazır kod ama harika ilk bakışta ajax gibi geliyor resimlerin yuklenmesi ve açılması açısından. ama öyle değil javasicriptle hazırlanmış bir uygulama LightBox Diye geçiyor adı..Dosyanın Değiştirilmemiş hali aşağıda:D


    ben bir kaç açıklama yapayım öncelikle resimlerin tek tek gösterimi yada albüm tarzında gösterimler yapabiliyorsunuz. Eğer Foto. Albumunuz veritabanından çekiliyorsa gerçekten çok güzel oluyor.. anlamadığınız bir nokta olursa yardımcı olabilirim... gerçi açıklamalar ing ve js dosyalarında yeralyor

    Emeğe Saygı:) :+1:
     

    Ekli Dosyalar:

  30. burjuva

    burjuva Site Gezgini

    Kayıt:
    24 Nisan 2008
    Mesajlar:
    79
    Beğeni:
    0



    iyi hoşta sayın hocam dediğin gibi yaparsa bir sayfada 7-8 resim varsa 1 saat sayfa açılsın diye mi bekleyecez
    mecburen 2 resim olacak biri küçük diğerşide normal boyutta
     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal