Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama

çıktı alamıyorum

Konu, 'BTS Destek' kısmında ahmet_baba_70 tarafından paylaşıldı.


Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal

  1. ahmet_baba_70

    ahmet_baba_70 Site Gezgini

    Kayıt:
    11 Şubat 2010
    Mesajlar:
    90
    Beğeni:
    2
    okulumuza yeni alınan kyocera çok fonksiyonlu fotokopi makinesinden çıktı alamıyorum. servisten gelen elemanlarda bilmiyor. kullanıcı girişi falan mı gerek? yetkilendirme mi gerek? nasıl olacağını çözemedim. daha ilk defa böyle bir makineyle karşılaşıyorum. sinyal gittiği belli çünkü ışığı yanıp yanıp sönüyor, bilgisayarda da makine uyku modunda diyor başka birşey yok.
     
  2. Gök_Tuğ

    Gök_Tuğ Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    12 Eylül 2012
    Mesajlar:
    463
    Beğeni:
    0
    Yazıcı sürücüsünü yüklediniz mi hocam...?
     
  3. ahmet_baba_70

    ahmet_baba_70 Site Gezgini

    Kayıt:
    11 Şubat 2010
    Mesajlar:
    90
    Beğeni:
    2
    evet sürücüsünü yükledim. normal herşeyi yapıyor ama hiçbir bilgisayardan çıktı gönderilmiyor. ben kullanıcı konusuyla ilgili bir durumdur diye düşünüyorum. yani şifreli falan girip mi çıktı alınabilecek acaba?
     
  4. xk-2

    xk-2 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    25 Aralık 2010
    Mesajlar:
    327
    Beğeni:
    21
    ağa mı bağlı yazıcı?
     
  5. ahmet_baba_70

    ahmet_baba_70 Site Gezgini

    Kayıt:
    11 Şubat 2010
    Mesajlar:
    90
    Beğeni:
    2
    evet ağdan gönderiyoruz. idare odasında. her bilgisayarda görülüyor yazıcı. ama çıktı işi olmuyor.
     
  6. Gök_Tuğ

    Gök_Tuğ Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    12 Eylül 2012
    Mesajlar:
    463
    Beğeni:
    0
    Hocam kullanıcı kılavuzuna göz atın. Bize de birileri hibe etti docujet diye bir fotokopi makinası, yazıcı sürücüsünü kurduğum halde çıktı alamıyordum. Tabi bunun dışında herşeyi yapıyordu makina. Kılavuza göz attığımda ethernet kablosunu takıp öyle kurulum yapmıştım ve hallolmuştu problem. Ethernet girişi varsa bir de öyle deneyin hocam kurulumu...
     
  7. ahmet_baba_70

    ahmet_baba_70 Site Gezgini

    Kayıt:
    11 Şubat 2010
    Mesajlar:
    90
    Beğeni:
    2
    Zaten herşeyi takılı şekilde kuruyorum. çünkü kaçıncı kurma oldu bilmem. yarın tekrar herşeyi söküp kabloları değiştirip deneyeyim olmazsa hocam inşallah düzelir.
     
  8. kelebeketkisi

    kelebeketkisi Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    9 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    529
    Beğeni:
    2
    Calışma modu fotokopi ise ondan da olabilir. Üstünde düğmeler varsa " Fax, fotocopy, printer" printer e basın, açıp kapayın makinayı.
     
  9. ahmet_baba_70

    ahmet_baba_70 Site Gezgini

    Kayıt:
    11 Şubat 2010
    Mesajlar:
    90
    Beğeni:
    2
    evet o şekilde tuşlar var. hep kullanıcı-şifre üzerinde yoğunlaştığımdan o şekilde hallolacağını düşünmedim hiç. ama her çıktı alınacağında basmak gerekecekse biraz garip geliyor.yani fotokopi için bas, çıktı için bas.
     
  10. xk-2

    xk-2 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    25 Aralık 2010
    Mesajlar:
    327
    Beğeni:
    21
    abi bağlantı noktasında bişi var. kurulumu siz mi yaptınız. İp verdiler mi makineye?
     
  11. xk-2

    xk-2 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    25 Aralık 2010
    Mesajlar:
    327
    Beğeni:
    21
    yok yok. basmaya gerek yok. ben 1 aydır kullnıyorum.
     
  12. ahmet_baba_70

    ahmet_baba_70 Site Gezgini

    Kayıt:
    11 Şubat 2010
    Mesajlar:
    90
    Beğeni:
    2
    ilk başta adamlar kurdu gitti.ben yoktum. sonra sorduk bu iş olmuyor diye adamda bilemedi. ben de denemelerim sonucunda birşey elde edemedim. makinenin ip si falan var. eski makineyle çok uğraştığım için o ayarları falan yaptım hepde bu işin içinden çıkamadım.
     
  13. xk-2

    xk-2 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    25 Aralık 2010
    Mesajlar:
    327
    Beğeni:
    21
    makine üzerinde özellikler numaratör var. tıklayınca cihaz bilgisi yazar. İP ye bir daha bakın hocam. kurulumu sonra bilikte yapalım isterseniz
     
  14. ahmet_baba_70

    ahmet_baba_70 Site Gezgini

    Kayıt:
    11 Şubat 2010
    Mesajlar:
    90
    Beğeni:
    2
    şu anda okuldan çıktım ben. olmayınca hp yazıcıyı kullanın ben biraz araştırayım dedim. yarın ben tekrar birdaha gözden geçireyim olmazsa, kurulumda yardımcı olursanız sevinirim.
     
  15. xk-2

    xk-2 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    25 Aralık 2010
    Mesajlar:
    327
    Beğeni:
    21
    ok hocam..
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal