CEBIT''e DOĞRU ... DÜŞÜNCELER

Kodla Büyü

ghost

Site Admin
Yönetici
Mesajlar
736
Arkadaşlar üç gündür yoğun bir şekilde tartışıyoruz, hepimizin farklı düşünceleri ve bu yönde istekleri var. Cebit Avrupa'nn en büyük bilişim organizasyonu ve inşallah bizler orada olacağız. Böyle bir ortamda düşüncelerimizi burada olduğu gibi dağınık şekilde sunamayız.

Şuana kadar yaptığımız tartışmalardan çıkan en önemli sonuç BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİNİN ÖNEMİ 'dir.

Bu noktadan sonra ortaya çıkaracağımız toplantı formatı bu anafikir üzerinden şekillenecek. Öyle olması gerektiğide açıkça gözüküyor.

İsterseniz bırakalım ne haklar istediğimizi bir kenara , ülkemizde bilişim teknolojilerinin durumunu, geleceğini, önemini ve bu önem arz eden mesele içerisinde bizimde önemli olduğumuzu tartışacak somut örneklendirmeler ve sunumlar hazırlayalım. Aksi halde bu şekilde sonuca varamayacağız. Düşüncelerimiz burada olduğu gibi birbiriyle çatışacak ve elimizde bir hiç ile dönüş yapacağız.

Bizler orada Bilişim Teknolojileri Eğitiminin Önemine ilgiyi toplayabilirsek , orada bulunacak hiç bir kurum bunu görmezden gelemeyecektir. Bu kurumlardan bir tanesi muhakkak Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüdür.

Biz Bilgisayarbilisim.NET yönetimi olarak artık toplantı formatımız içerisinde Bilişim Öğretmenlerinin hakları diye bir bölüm olmasını istemiyoruz. Çünkü üç gündür tartışıyoruz ve halen elimizde bir hiç var. Sonuçta oraya basın bildirisi yapmaya da gitmediğimize göre , şöyle olursa şöyle olsun, bu olursa böyle olsun gibi sunabileceğimiz bir bölümde mevcut değil.

Kısaca Sıralarsak seanslar içerisinde


1) Bilişim Teknolojilerinin geçmişteki, günümüzdeki ve gelecekteki durumu

a) Geçmişe örnek : Orta yaş ve ileri yaş grubu eğitimcilerimiznde dahil olduğu toplumsal kitlenin bugün bilgisayar okur yazarı olmamasının temel nedeni, geçmişte teknolojinin yaygın olmayışı ve bilişime dayalı bir kalkınma modelinin olmayışıdır. Dolayısıyla bugün her sektörde bu kitle ile teknoloji arasında sorunlar yaşanmaktadır. gibi...

b) Günümüze örnek: Okullarımızda okutulan mevcut Bilişim Teknolojileri eğitim ve öğretimi içerik yönünden eksik ve yanlış planlanmıştır. Toplumsal farkındalık sağlanamamış dolayısıyla ülkemiz bilgisayar okur yazarlığı anlayışı bir eğlence kültürüne dönüşmüştür. gibi...

c) Geleceğe örnek: Teknolojinin hılza gelişmesinin faydaları yanında gelecekte bizleri bekleyen tehlikelere karşı şimdiden önlemler geliştirmeli toplumu eğitmeli ve gelecekteki orta yaş sınıfın aynı problemlerle karşılaşmaması için temelden bilişim teknolojileri alanı eğitimini planlı ve programlı bir şekilde vermeliyiz. gibi.... vs vs vs


2) Bilişim Teknolojilerinde Atılan Somut adımlar :

a) Yazılım : Pardus projesinin hayata geçmesi 2004 yılı başında teknik ekibin çekirdeğinin oluşturulması ile başladı. Bu aşamada Türkiye'nin Linux geçmişi, mevcut ve planlanan dağıtımlar, açık kaynak ve Linux camiası ve girişimleri de göz önüne alınarak, var olan bilgi birikimi ve deneyimden en üst düzeyde yararlanmanın yolları arandı. Sonuçta ulusal işletim sistemi geliştirilmesinde görev alması en uygun kişiler Türkiye'nin dört bir yanından seçilerek TÜBİTAK UEKAE bünyesinde katıldılar. vs...

İnşallah Kaf kefin uğraşı sonuç verirse o gün Cebit fuarında bulunacak bir pardus ekibi seansımızn birinde ulusal işletim sistemimiz hakkında bizlere bilgilendirme konuşması yapabilirler.

b) Donanım: Çizgi TAGEM in planlamış olduğu yeni projelerden Türkiye İşlemcisini Tasarlıyor, CPU Turkey 2010 ;
Yenilikçilik ve teknik eğitimin Türkiye'deki gelişimine destek olmak, gençlerde yaratıcılığı teşvik etmek ve kendilerini göstermeleri için fırsat sağlamak, yenilikçilik ve uzaktan eğitim konularında kamuoyunda bilinç oluşturmak ve Türkiye'deki yenilikçi ürün geliştirme akademik çabalarını desteklemek amacı ile düzenlenen CPU Turkey etkinliğin 2010 yılında yenilikler ile 2. planlanmaktadır.


3) Bilişim Teknolojileri Eğitiminde Mevcut Uygulamalar ve İstatistikler...

a)
b)

4) Bilişim Teknolojileri Eğitiminin Önemi ve uygulamadaki eksiklikler

a)Bilişimin yanlış kullanıyla ortaya çıkabilecek kötü durumlar
b)Bilişim Teknoloji dersinin ne kadar gerekli bir ders olduğunu anlatacak bir sunum ve Türkiye'de Bilişim Teknolojileri dersinin yeri
c)
d)

5) Beyin Fırtınası (Açık oturum)


6) Bilişim Teknolojileri Eğitiminde Farklı Uygulamalar

a) Anasınıfı dahil ilköğretim 1. kademeden Lise son sınıfa kadar Bilişim Teknolojileri eğitiminin ülke gelişiminde fark yaratacak büyük rolü
b) Teknik ve Meslek liseleri için geliştirilen projeler, sanal laboratuvar vs gibi çalışmalar...

7) Bilişim Teknolojileri Eğitiminde Kalite ;

a) Teknik ve Meslek liselerinde okuyan öğrencilerin okudukları alan derslerinin devamı niteliğindeki Mühendislik fakultelerine giriş imaknı tanınması ülkemizde Meslek liselerinin konumunu bir anda değiştirecek ve zeka seviyesi yüksek öğrencilerin bu alanlara yönelmesini sağlayacaktır.

b) İlköğretim ve Lise düzeyinde her okulda bulnacak bir BT öğretmeninin eğitimde kaliteyi önemli derecede arttıracağı, dolayısıyla bu alanda görev yapan bilişim teknolojileri öğretmenlerinin çalışma şartlarınının onları teşvik edecek bir yapıya kavuşturulması önem arz etmektedir.
 
Re: CEBIT''e DOĞRU ... DÜŞÜNCELERİMİZİ TOPARLAYALIM

Sayın hocam iyi güzel hoş yazmışsınızda "Biz Bilgisayarbilisim.NET yönetimi olarak artık toplantı formatımız içerisinde Bilişim Öğretmenlerinin hakları diye bir bölüm olmasını istemiyoruz" demişsiniz. Bu Birlikteliğin amacı Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin Sorunları değilmidir. Birçok Arkadaşımız artık ne olacaksa olsun diyerek kilometrelerce yolu hiçe sayarak gelecek ve orada Sorunlarımızın tartışılacağı bir bölüm bile bulamayacak.

Yapılacak Toplantıların temelinde Türkiyenin Bilişim Teknolojilerine olan İhtiyacı ve Bilgi Toplumuna dönüşümde Bilişim Teknolojilerinin önemi vurgulanmalıdır. Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve E-Dönüşüm Türkiye Projelerinin hedefleri 2005 yılından bu güne ne derecede gerçekleşti gerçekleşmesi için neler yapılabilir. Gelişmiş ülkelerde Bilgisayar ve internet kullanım oranlarının türkiye ile karşılaştırması Gündemin parçalarını oluşturabilir. Ama Türkiyede Bilişim Teknolojileri Eğitiminin geldiği nokta ile Bundan sonra yapılması gerekenler görmezden gelinmemeli. Orada Türkiyede Bilişim Teknolojileri Eğitiminin içeriğinden,uygulanmasından ve faydalarından söz etmesi gerken bizlerin statülerinin belirsiz olmasından kaynaklanan sorunların gözardı edilmesi toplantının amacına hzmet etmeyeceği gibi birçok arkadaşımızıda umutsuzluğa sevk edecektir. Bahsettiğiniz konular elbetteki program içerisinde yer almalı ama aralara bizim sorunlarımız serpiştirilerek Türkiyede Sağlıklı Bir Dönüşümün sağlanamadığı ve bunun yanlış politikalar neticesinde ortaya çıktığı vurgulanmalıdır.

Bazı Arkadaşlar Türkiyede Bilişim Teknolojileri dersinin Microsoftun Reklamı olduğunu belirtmişler. Kabul ediyorum Fakat Öğrenciler ne Öğretecez...

Web Tasarımmı (Adobe Yada Microsoftun Reklamı olur)
Programlamamı ( Delphi olursa Borland ın Reklamı olur, C# olursa Microsoftun)
Grafik-Animasyon mu (Adobe yada Macromedia nın reklamı olur)

Yani işin açığı Bilişim sektöründe ne yaparsak yapalım mutlaka ki bazı firmaların programlarını kullanmak zorundayız. Bir Öğrenci Word ile Güzel bir roman yazarsa, Excel de Sonucu bulunamayan matematiksel bir ifadeyi sounçlandırırsa, Publisherda Doğum günü davetiyesi hazırlarsa, Access ile Sınıfındaki arkadaşlarının bilgileriyle oluşturulmuş bir veritabanı hazırlarsa, Powerpointte istediği bir konuyu can alıcı noktalarından yakalayarak anlatırsa Bilişim Teknolojileri dersi amacına ulaşmış demektir. Burada önemli olan nokta dersin seçmeli olmasıdır ki ders seçmeli olduğu müddetçe Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin Sorunları bitmeyecek katlanarak artacaktır. Birkaç yıl sonra Medya Okuryazarlığı dersinin zorunlu olmasının düşünüldüğü 4 ve 5. sınıflarda Serbest etkinliklerde öğrencilerin yeri geldiğinde sınıf öğretmenlerince Bilişim Teknolojilerinden faydalandırılacağı düşünülürse bizlere Tek çıkar Yol BT Rehber Öğretmenliğidir. Bu gerçeği görmezden gelmek yıllardır haklarını savunamamış ve Formatörlüğün cazibelerinden faydalanıp zorluklarından yakınmayı görev bilen Biz Bilişim Teknolojileri öğretmenlerini kaderlerine terk etmek demektir.

Tekrar Ediyorum Bu Toplantının Asıl Amacı "BT Öğretmenlerinin Sorunlarıdır" ve Tüm konuların içeriğine bu konudan kesitler serpiştirilmelidir
Saygılar.
 
Re: CEBIT''e DOĞRU ... DÜŞÜNCELERİMİZİ TOPARLAYALIM

Şu anki duruma bakılacak olursa elimizde bundan daha iyi ortaya çıkacak bir taslak yok. bence maddeler çok yerinde olmuş.

1, 3 ve 4. maddeler için;

Arkadaşlar, aramızda mutlaka akademik çalışma yapan arkadaşlarımız vardır ya da akademisyenlere yakın olan... son dönemde bizim alanımızla ilgili yapılan çalışmalar, projeler ve istatistiksel anlamda ortaya çıkmış verileri bu bölümlerde sunabiliriz diye düşünüyorum. Bizim bu sitede alelacele yaptığımız anketler ve sonuçlar çok anlamlı olmayacaktır. 1. madde için bir akademisyen büyüğümüz, hocamız çağrılabilir. Bu tür temasları, yakın ilişkileri olan arkadaşlarımız ya da bizzat kendi çalışmasını sunabilecek olan arkadaşlardan yardım alabiliriz...
 
Re: CEBIT''e DOĞRU ... DÜŞÜNCELERİMİZİ TOPARLAYALIM

bizim sorunumuz bizim branşın geleceği bilişim teknolojilerinin ne kadar önemli olduğunu baştakile zaten biliyor.Bilmedikleri şey bilişim teknolojileri öğretmenleri rezil ettikleri!
eğer bu bir gündem maddesi olamayacaksa Bt rehber öğretmenliği veya özlük hakları ile ilgili gündem maddeleri olmayacaksa toplantı normal akademik bilişim şeklinde geçecek demektir.o kadar zamandır forumda yazdığımız yakındıklarımız boşa gitmiş olacaktır.
 
Re: CEBIT''e DOĞRU ... DÜŞÜNCELERİMİZİ TOPARLAYALIM

dmyksl' Alıntı:
Sayın hocam iyi güzel hoş yazmışsınızda "Biz Bilgisayarbilisim.NET yönetimi olarak artık toplantı formatımız içerisinde Bilişim Öğretmenlerinin hakları diye bir bölüm olmasını istemiyoruz" demişsiniz. Bu Birlikteliğin amacı Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin Sorunları değilmidir. Birçok Arkadaşımız artık ne olacaksa olsun diyerek kilometrelerce yolu hiçe sayarak gelecek ve orada Sorunlarımızın tartışılacağı bir bölüm bile bulamayacak.

Yapılacak Toplantıların temelinde Türkiyenin Bilişim Teknolojilerine olan İhtiyacı ve Bilgi Toplumuna dönüşümde Bilişim Teknolojilerinin önemi vurgulanmalıdır. Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve E-Dönüşüm Türkiye Projelerinin hedefleri 2005 yılından bu güne ne derecede gerçekleşti gerçekleşmesi için neler yapılabilir. Gelişmiş ülkelerde Bilgisayar ve internet kullanım oranlarının türkiye ile karşılaştırması Gündemin parçalarını oluşturabilir. Ama Türkiyede Bilişim Teknolojileri Eğitiminin geldiği nokta ile Bundan sonra yapılması gerekenler görmezden gelinmemeli. Orada Türkiyede Bilişim Teknolojileri Eğitiminin içeriğinden,uygulanmasından ve faydalarından söz etmesi gerken bizlerin statülerinin belirsiz olmasından kaynaklanan sorunların gözardı edilmesi toplantının amacına hzmet etmeyeceği gibi birçok arkadaşımızıda umutsuzluğa sevk edecektir. Bahsettiğiniz konular elbetteki program içerisinde yer almalı ama aralara bizim sorunlarımız serpiştirilerek Türkiyede Sağlıklı Bir Dönüşümün sağlanamadığı ve bunun yanlış politikalar neticesinde ortaya çıktığı vurgulanmalıdır.

Bazı Arkadaşlar Türkiyede Bilişim Teknolojileri dersinin Microsoftun Reklamı olduğunu belirtmişler. Kabul ediyorum Fakat Öğrenciler ne Öğretecez...

Web Tasarımmı (Adobe Yada Microsoftun Reklamı olur)
Programlamamı ( Delphi olursa Borland ın Reklamı olur, C# olursa Microsoftun)
Grafik-Animasyon mu (Adobe yada Macromedia nın reklamı olur)

Yani işin açığı Bilişim sektöründe ne yaparsak yapalım mutlaka ki bazı firmaların programlarını kullanmak zorundayız. Bir Öğrenci Word ile Güzel bir roman yazarsa, Excel de Sonucu bulunamayan matematiksel bir ifadeyi sounçlandırırsa, Publisherda Doğum günü davetiyesi hazırlarsa, Access ile Sınıfındaki arkadaşlarının bilgileriyle oluşturulmuş bir veritabanı hazırlarsa, Powerpointte istediği bir konuyu can alıcı noktalarından yakalayarak anlatırsa Bilişim Teknolojileri dersi amacına ulaşmış demektir. Burada önemli olan nokta dersin seçmeli olmasıdır ki ders seçmeli olduğu müddetçe Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin Sorunları bitmeyecek katlanarak artacaktır. Birkaç yıl sonra Medya Okuryazarlığı dersinin zorunlu olmasının düşünüldüğü 4 ve 5. sınıflarda Serbest etkinliklerde öğrencilerin yeri geldiğinde sınıf öğretmenlerince Bilişim Teknolojilerinden faydalandırılacağı düşünülürse bizlere Tek çıkar Yol BT Rehber Öğretmenliğidir. Bu gerçeği görmezden gelmek yıllardır haklarını savunamamış ve Formatörlüğün cazibelerinden faydalanıp zorluklarından yakınmayı görev bilen Biz Bilişim Teknolojileri öğretmenlerini kaderlerine terk etmek demektir.

Tekrar Ediyorum Bu Toplantının Asıl Amacı "BT Öğretmenlerinin Sorunlarıdır" ve Tüm konuların içeriğine bu konudan kesitler serpiştirilmelidir
Saygılar.


Hocam değindiğiniz konulara kısaca cevap vereyim...

Sayın hocam iyi güzel hoş yazmışsınızda "Biz Bilgisayarbilisim.NET yönetimi olarak artık toplantı formatımız içerisinde Bilişim Öğretmenlerinin hakları diye bir bölüm olmasını istemiyoruz" demişsiniz. Bu Birlikteliğin amacı Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin Sorunları değilmidir. Birçok Arkadaşımız artık ne olacaksa olsun diyerek kilometrelerce yolu hiçe sayarak gelecek ve orada Sorunlarımızın tartışılacağı bir bölüm bile bulamayacak.


Öncelikle bu bölümü yanlış yorumladığınızı belirtmeliyim.. Biz bu konuyu gündeme getirmeyeceğiz demiyoruz ancak direk seans içeriğini BT Öğretmenlerinin haklarına dair istekleri şeklinde bir bölüm olmayacak diyoruz. Bunun için seans sıralamalarından 7. maddeye bakabilirsiniz.
Bakın 3-4 gündür burada tartışılan konuları elimizden geldiğince yönetmeye ve BT öğretmenlerinin ilgisini CEBIT Zirvesine çekmeye çalışıyoruz. Yönetimden arkadaşlarım ve sizin gibi ilgili bir kaç arkadaşım gerçekten büyük emekler harcayarak düşüncelerini ifade ediyorlar. Ancak geldiğimiz noktaya bakarsanız ortaya çıkan net bir sonuç yok. Kimisi derlser kalksın derken kimisi formatörlük kalksın diyor bu ortamda biz hangi düşünceyi savunabilirz. Ama savunacağımız çok önemli madde var oda her ne olursa olsun BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİNİN ÖNEMİ...

Bu bağlamda biz orada BT Öğretmenlerinin çalışma şartlarının onları teşvik edici nitelikte olması gerektiğini 7.seansta sunacağız.. Hatta 5. seanstaki açık oturumda bazı arkadaşlarımız söz hakkı isteyerek kişisel düşüncelerinide aktaracaklardır.

Yapılacak Toplantıların temelinde Türkiyenin Bilişim Teknolojilerine olan İhtiyacı ve Bilgi Toplumuna dönüşümde Bilişim Teknolojilerinin önemi vurgulanmalıdır. Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve E-Dönüşüm Türkiye Projelerinin hedefleri 2005 yılından bu güne ne derecede gerçekleşti gerçekleşmesi için neler yapılabilir. Gelişmiş ülkelerde Bilgisayar ve internet kullanım oranlarının türkiye ile karşılaştırması Gündemin parçalarını oluşturabilir.

Burada bahsettiğiniz zaten ilk seansın içeriği olabilir. 1. madde için sadece örneklemeler yaptım içerisinde geçebilecek bir konudan bahsettim. Hem günümüzü hem geleceğimizi anlatacağımız 30 dakikalık uzun bir seans içerinde bir çok düşüncenin de sunumu yaılabilir.


Bazı Arkadaşlar Türkiyede Bilişim Teknolojileri dersinin Microsoftun Reklamı olduğunu belirtmişler. Kabul ediyorum Fakat Öğrenciler ne Öğretecez...

Web Tasarımmı (Adobe Yada Microsoftun Reklamı olur)
Programlamamı ( Delphi olursa Borland ın Reklamı olur, C# olursa Microsoftun)
Grafik-Animasyon mu (Adobe yada Macromedia nın reklamı olur)


Bu söylediğinizi ilk dile getiren benim zaten, konular içerisinde tarih ve saatlere bakrsanız bunu görebilirsiniz. Kesinlikle her alanda olduğu gibi yaklaşık aynı şeyleri düşünüyoruz ancak bunu ortak noktada bir araya getiremiyoruz.


Burada önemli olan nokta dersin seçmeli olmasıdır ki ders seçmeli olduğu müddetçe Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin Sorunları bitmeyecek katlanarak artacaktır. Birkaç yıl sonra Medya Okuryazarlığı dersinin zorunlu olmasının düşünüldüğü 4 ve 5. sınıflarda Serbest etkinliklerde öğrencilerin yeri geldiğinde sınıf öğretmenlerince Bilişim Teknolojilerinden faydalandırılacağı düşünülürse bizlere Tek çıkar Yol BT Rehber Öğretmenliğidir. Bu gerçeği görmezden gelmek yıllardır haklarını savunamamış ve Formatörlüğün cazibelerinden faydalanıp zorluklarından yakınmayı görev bilen Biz Bilişim Teknolojileri öğretmenlerini kaderlerine terk etmek demektir.


4. madde Bilişim Teknolojileri Eğitiminin Önemi ve uygulamadaki eksiklikler;

Bu eksiklikler içerisinde sizin söylediğinizde olabilir farklı eksikliklerde ... Elbet sorunlara değineceğiz... Ancak bunu bizim haklarımızı verin şeklinde yapmayacağız.


Sonuç olarak anlatmak istediğim biz orada bilişim teknolojilerini yaşatacak, önemini arz edecek, eksikliklerinden bahsedecek ve bu önem arz eden mesle içinde lokomotif görevi yapan BT öğretmenlerine değer verilmesi gerektiğindende bahsedeceğiz.


Aslında ikimizinde aynı noktada olduğunu sadece söylem şekillerinin farklı olduğunu buradan çıkarabilirsiniz
 
Re: CEBIT''e DOĞRU ... DÜŞÜNCELERİMİZİ TOPARLAYALIM

taslak çok güzel, iyi hoş ama sanki bizim anlayacağımız bir taslak gibi geldi bana. Biraz hedef aldığımız kitlenin dilinden de konuşmamız gerekmez mi?
 
Re: CEBIT''e DOĞRU ... DÜŞÜNCELERİMİZİ TOPARLAYALIM

Sayın admin gerçekten çalışmalarınız için teşekkürü hak ediyorsunuz. Sanırım hepimiz duygusal anlamda yaşadığımız kırgınlık nedeniyle daha keskin ve sert bir tavır bekliyoruz. Aksi takdirde haklısınız diyecekleri kesin ama bildiklerini okumaya da devam edecekler gibi geliyor.
 
Re: CEBIT''e DOĞRU ... DÜŞÜNCELERİMİZİ TOPARLAYALIM

@ghost Hocam, @dmyksl Hocamın verdiği tepki ilk mesaja bakınca normal görünüyor. Açıklama gelince mesele daha iyi anlaşılmış oldu...

Naçizane fikrimi beyan edecek olursam:
Evvela Bilişim Teknoloji dersinin ne kadar gerekli bir ders olduğunu anlatacak bir sunumun yapılması gerekiyor. Bilişimin yanlış kullanıyla ortaya çıkabilecek kötü durumların ve haberlerin verilmesi bu sunumun en başında olmalı. "Bilişim neden gereklidir?" sorusunun cevabını en az 3-4 sunumun sonunda özellikle vurgulamak gerekiyor...
Bunların yanında bir bölümün de "Türkiye'de Bilişim Teknolojileri dersinin yeri" adlı bir konuya ayrılması kesinlikle gerekiyor. 10 yıllık süreçte Bilişim Teknolojileri ve BİT dersinin geçirdiği evreler, kurulan laboratuvar sayısının seyri de bu sunumda ortaya konulmalı. Aynı konuda tabii ki azaltılan ders sayıları, kaldırılan dersler, seçmeli/zorunlu durumları ortaya konulmalı Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin yaşadığı sıkıntı burada güçlü bir sesle dile getirilmelidir... Aynı sunumun sonunda BT'ye ilişkin örnek bir yol haritası da çizilebilir. Haa yol haritasında hem fikir olamıyorsak çizmeyiz fakat sorunlarımızı ve ders sayılamızı mutlaka dile getirmeliyiz...
 
Re: CEBIT''e DOĞRU ... DÜŞÜNCELERİMİZİ TOPARLAYALIM

mnv' Alıntı:
@ghost Hocam, @dmyksl Hocamın verdiği tepki ilk mesaja bakınca normal görünüyor. Açıklama gelince mesele daha iyi anlaşılmış oldu...

Naçizane fikrimi beyan edecek olursam:
Evvela Bilişim Teknoloji dersinin ne kadar gerekli bir ders olduğunu anlatacak bir sunumun yapılması gerekiyor. Bilişimin yanlış kullanıyla ortaya çıkabilecek kötü durumların ve haberlerin verilmesi bu sunumun en başında olmalı. "Bilişim neden gereklidir?" sorusunun cevabını en az 3-4 sunumun sonunda özellikle vurgulamak gerekiyor...
Bunların yanında bir bölümün de "Türkiye'de Bilişim Teknolojileri dersinin yeri" adlı bir konuya ayrılması kesinlikle gerekiyor. 10 yıllık süreçte Bilişim Teknolojileri ve BİT dersinin geçirdiği evreler, kurulan laboratuvar sayısının seyri de bu sunumda ortaya konulmalı. Aynı konuda tabii ki azaltılan ders sayıları, kaldırılan dersler, seçmeli/zorunlu durumları ortaya konulmalı Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin yaşadığı sıkıntı burada güçlü bir sesle dile getirilmelidir... Aynı sunumun sonunda BT'ye ilişkin örnek bir yol haritası da çizilebilir. Haa yol haritasında hem fikir olamıyorsak çizmeyiz fakat sorunlarımızı ve ders sayılamızı mutlaka dile getirmeliyiz...


Formatta şimdilik hata yok hocam, düşüncelerinizi ve isteklerinizi format içerisine yerleştirdim, (bakınız: 4.madde)

diğer isteklerinizde yine bu madde içerisinde görüşülebilir.

ancak formatta hata çıkmayacak diye birşey sözkonusu değil muhakkak değişebilir. :wink:
 
Re: CEBIT''e DOĞRU ... DÜŞÜNCELERİMİZİ TOPARLAYALIM

İçerik güzel olmuş biraz daha açıklanarak geliştirilebilir. Başından beri nereden başlanım durumun nasıl göz önüne serilebilecieğini aktarmaya çalıştım fakat tartışmalar vardı. Direkt oraya hakkımızı istiyoruz şeklinde gidilemez ama bu içeriğin gelişimiyle orada sorunlar dile getirilebilir. MEmeur siteleri, sendikalar ve Haber sitelerine gönderilebilir.

Nasıl mı?


"Bilişim Teknolojileri öğretmenleri Bilişimin Türkiyedeki önemi ve geleceğini değerlendirdiler!"
1000 Bilişim Teknolojileri öğretmenleri CEBİT te ...............

değerledirme sonucunda MEB de BT önem verilmediği....öğretmenlerin özlük hakları konusunda sıkıntıların olduğu ...... başınabuyruk uygulamalar ile öğretmenlerin mesleğinden soğutulduğu ....


gibi...


burdaki 1000 yerine koyacağımız sayı çok önemli. Türkiyeden bu kadar öğretmenin burda konuşup bir sonuca varması bile değerlendirme kriteridir...
 
Re: CEBIT''e DOĞRU ... DÜŞÜNCELERİMİZİ TOPARLAYALIM

benecede maddeler gayet iyi,arkadaşalrın da söyledeği Tükiye de bilişim dersinin geleceğini anlatan bir konu da henüz kimsenin ilgisinin dağılmadığı -bizden başkalrınında olcağını düşünürsek- kalabalığın ve medyanın olacağı bir saate yerleştirilmeli :wink:
 
Re: CEBIT''e DOĞRU ... DÜŞÜNCELERİMİZİ TOPARLAYALIM

maddeler çok iyi olmuş hocam ama anlayabilene
 
Re: CEBIT''e DOĞRU ... DÜŞÜNCELERİMİZİ TOPARLAYALIM

sözleşmeli öğretmenlerin sözleşmelerinin feshedilme riskindende bahsetmek gerek.başka branşlarda bu risk yokken bizim bölümümzde var.ayrıca idareye ettiğimiz yardımlardan da bahsedilmeli.biz olmasak okulun çekeceği sıkıntı açıkça dile getirilmeli.en etkili fırsat bu.bölümün reklamı yapılacak iyi hoş ama sıkıntılar daha fazla yer almalı bence
 
Re: CEBIT''e DOĞRU ... DÜŞÜNCELERİMİZİ TOPARLAYALIM

ktü böteb bilgisayar öğretmenlerinin müfredata ilişkin görüşleri çalışması
 

Ekli dosyalar

  • bilgisayar öğretmenlerinin müfredata ilişkin görüşleri.rar
    148.3 KB · Görüntüleme: 26
Re: CEBIT''e DOĞRU ... DÜŞÜNCELERİMİZİ TOPARLAYALIM

Sorunlarımız daha sert dile getirilmeli bence, sunumlarda tek bir noktaya yoğunlaşmalıyız(BT Rehber Öğretmenliği)... yoksa çabalar boşa........
 
Re: CEBIT''e DOĞRU ... DÜŞÜNCELERİMİZİ TOPARLAYALIM

Meb' in BDE kapsamında yürüttüğü projelere bakarsak (İntel öğretmen, dyned, vitamin. vs vs..) BT rehber öğretmenliği bizim için çok önemli. Formda ısrarla dersleri isteyen arkadaşlar var,haklılardır sonuna kadar katılıyorum ama bu projeleri de okulda yyürütecek olan öyle de böylede yine biziz. Oldu ki dersi zorunlu tutup dersleri geri verdiler.Bu seferde biçok arkadaşım o kadar derse giriyorum bide bunlarla mı uğraşacam diyecek

Hocama katılıyorum Bt Rehber öğretmenliği konusuna yoğunlaşmalıyız
 
Re: CEBIT''e DOĞRU ... DÜŞÜNCELERİMİZİ TOPARLAYALIM

Rehber öğretmen ,sonuçta öğretmendir. Bt Rehber öğretmenliği gibi görev tanımları doğru yapılmış bir statüyü sanırım bir çok kişi destekler. Tuik verilerine göre ükle genelinde evlerde %41 gibi internet erşimi varken ve batılı ülkelerde bt okuryazarlığı gibi dersler yokken , bu vakitten sonra dersi geri getirmek zorken en iyisini kazanmak için makül çözümler önerilmeli. Kimse size okulun tamircisi olun demiyor ,dememeli,diyemez.
 
Re: CEBIT''e DOĞRU ... DÜŞÜNCELERİMİZİ TOPARLAYALIM

muhalif33' Alıntı:
Sorunlarımız daha sert dile getirilmeli bence, sunumlarda tek bir noktaya yoğunlaşmalıyız(BT Rehber Öğretmenliği)... yoksa çabalar boşa........
:++:
 
Re: CEBIT''e DOĞRU ... DÜŞÜNCELERİMİZİ TOPARLAYALIM

sorunlara fazla girilmeden bölümün tanıtımı yapılacak izlenimi aldım.düşüncemde haklıysam gereksiz bir çaba olur.kısa ve öz bir açıklamadan sonra etkili bir şekilde direk olarak soruna odaklanmalı ve arkadaşların dediği gibi BT rehber öğretmenliği talep edilmelidir
 
Re: CEBIT''e DOĞRU ... DÜŞÜNCELERİMİZİ TOPARLAYALIM

ebfo45' Alıntı:
Rehber öğretmen ,sonuçta öğretmendir. Bt Rehber öğretmenliği gibi görev tanımları doğru yapılmış bir statüyü sanırım bir çok kişi destekler. Tuik verilerine göre ükle genelinde evlerde %41 gibi internet erşimi varken ve batılı ülkelerde bt okuryazarlığı gibi dersler yokken , bu vakitten sonra dersi geri getirmek zorken en iyisini kazanmak için makül çözümler önerilmeli. Kimse size okulun tamircisi olun demiyor ,dememeli,diyemez.

Valla hocam okulda fellik fellik arıyorlar, bilgisayarları yeniden kuracakmışım. İster istemez yapıyoruz eğitim öğretim devam etsin diye. Yeni atandığım okulda öğrencileri tanıma adına bir anket yaptım. sonuç hüsran. Ve öğrencilerin çoğu memur çocuğu. %90 nında bilgisayar var.
Tek bildikleri bir sürü oyun sitesi ve internette facebuk, mesene( Onların tabiriyle). Bizim öğrencilerimizin merkezde de olsa bilişim eğitimine ihtiyacı var. Bu varken 25 yıllık öğretmene thinkquest projesini anlatmaya çalışmanın bir anlamı yok. İngilizce öğretmeni DYnedi kulanmayı bilmiyor. geldi ben labta anlattım öğrencilere.

offfffff neyse hocam. Ders önemli vesselam.
 
Geri
Üst