Bu Kapsamda Eğitek Genel Müdürü ile Görüşsek

Kodla Büyü
Mesajlar
1,464
Değerli hocalarım;

Türkiyede yapılan bir çok değişiklik konuyla alakasız kişilerin yanlış yönlendirmeleri sonucu olmaktadır. Yapılan değişikliklerin, yönetmeliklerin, genelgelerin altına imza atanlar konudan hep bir haber olmuşlardır. Başta imza hakkına sahip insanların etrafındaki kişiler birkaç süslü laf ile imza yetkisi olan genel müdüre, şube müdürüne, müsteşara hatta bakana istedikleri yazının altına imza attırabilmişlerdir.

Çoğu ilde açılan ve kesinlikle karşı olduğum diğer branşlara formatör kursları bile bu şekilde açılmaktadır. Milli Eğitim Müdürüne birkaç süslü laf sonucu bu kurslar açılmakta ve güya 180 saat sonucu bir sınıf öğretmeni formatör olabilmektedir. Hatta onu bırakın bir Eğitici Formatörlük sınavı sonucunda Orhan hocamın mesajında geçtiği gibi Mobilya öğretmeni, Sosyal Bilgiler öğretmeni.. vb. Formatörlerden sorumlu görünen, birkaç aya kadar görevlendirmesi Bakanlık tarafından yapılan kişiler ortaya çıkmaktadır. Şu anda bizim bu işe sahip çıkmamamızdan mı yoksa diğer branşların okuldan kaçmak için yaptıkları çaba sonucu mu bilmiyorum, eğiticilerin en az % 80 i formatörlerin %10 u başka branşlardan oluşuyor. Hatta bunları bırakın Eğitekte görevlendirme ile çalışan doğru düzgün Bilişim Teknolojileri öğretmeni bulunmuyor. Ben bunu birçok bilgiye sahip Bilişim Teknolojileri öğretmeninin bu işlere tenezzül etmemesine bağlıyorum. Zaten bu şekilde bilgi sahibi arkadaşlar mütevazi şekilde işlerini ve projelerini yürütmektedirler. Bir çoğu bu iş için ek ders bile almamaktadır. Oysaki ildeki, ilçedeki Bilişim Teknolojileri yöneten kişiler, hiçbir proje ortaya koymadan haftalık 18 saat ekdersi almaktadırlar. Birçok ilde iş yapan kişiler hep geri planda kalan Bilişim Teknolojileri öğretmeni arkadaşlar olmaktadır. Tabii ki bu söylediklerimin aksi olan istisnalar da mevcuttur.

Özetle diyorum ki madem böyle bir hareket halindeyiz. Madem ki toplanıyoruz. Bu işi yetkili mercilerle de görüşelim.Çünkü bizim olmasını istediğimiz değişiklikler konu hakkında bilgi sahibi olmayan insanların yönlendirmesi ile yapılırsa daha çok canımız yanabilir. Kendimizi kendimiz ifade etmeliyiz ki doğru ifade edelim doğru değişiklikler yapılsın.

Bir dernek yada bir vakıf olabilsek bir ismimiz olsa üst mercilerle, Eğitekle yapacağımız görüşme daha etkili olabilirdi ama dernek ve vakıf olayı çok da kolay işler değil. Hatta geçen yıl TÜBİTEV diye bir isim düşünmüştüm hatta alan adını bile almıştım tubitev.org adında Türkiye Bilişim Teknolojileri Vakfı şeklinde planlamıştım hatta bu konuyu forumda da konuşmuştuk ama gerçekleşmemişti belki zamanla gerçekleşir yada gerçekleşmeli.

Sonuç olarak 2-3 arkadaşımız Eğitek Genel Müdüründen bir randevu alsa bu çoğunluğun sesinden Eğitek Genel Müdürünün de haberi olsa diyorum..

Sürçi lisan edebilirsek ne mutlu..
 
Re: Bu Kapsamda Eğitek Genel Müdürü ile Konuşsak

Türkiye Bilişim Teknolojileri Vakfı olarak alanda yer alan sorunları ve önerdiğimiz çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaşıp bu konularda gerekli önlemlerin bir an evvel alınmasını ve bu alandaki sorunların en kısa zamanda giderilerek Türkiye’de Bilişim Teknolojileri alanında gerekli yükselmenin ve yakın zamanlı hedefler oluşturularak bu hedeflerin elde edilmesi sağlanmalıdır. Gerekirse bu konuda bir Bilişim Bakanlığı oluşturularak geleceğimiz olan Bilişim Teknolojileri alanına gerekli önemin verilmesi ve sorunların hızla çözülmesi sağlanabilir. Halen yazılım alanında yurt dışına bağımlı olmamız ve büyük ekonomik kaynakların yurt dışına yazılım alanında ödenen maddi kaynaklar olması üzücü bir durumdur. Türkiye çoğu alanda dışa bağımlı olmaktan çıkması ve kendi kendine yetebilen ve sonrasında dünyanın bu konudaki eksiklerini giderecek konuma gelmesi gerekmektedir.


Sorunlar :

1) Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin Sorunları

• Formatörlük görevlendirmesinde sıkıntılar
• Dersin seçmeli ve 678. sınıflarda 1 saat oluşu ve geleceğinin olmaması.
• Radyasyon tehdidi
• Görev tanımlarının belirsiz oluşu
• Formatörlerin ve ilçe formatörlerinin başka branşlardan olması.



2) Bilişim Teknolojileri Sektöründe Yaşanan Problemler

• Sektörde gerekli eğitimi almamış vasıfsız kişilerin yer alması.
• Fiyat belirleme konusunda standartların belirlenmemesi
• Teknik servis elemanlarının bir belgeye sahip olmadan çalışmaları


3) Akademik Dünyada Yaşanan Problemler:

• BÖTE bölümlerinin yeterli akademisyen kadrosunu oluşturmadan kurulmaları ve yeterli donanıma sahip olmayan öğretmenler yetiştirmesi
• Çok sayıda teknolojik materyale ve akademik kadroya sahip olmamasına rağmen potansiyelin çok daha üstünde öğrenci sayıları ile bölümler oluşturulması.
• Akademisyenlerin farklı bölümlerden olması ve Bilişim Teknolojileri alanında yetersiz oluşu. Birçok bölümde gerek yönetimde gerekse ders veren akademik personelin konusunda yetersiz olması
• Bilişim Teknolojileri öğretmeni yetiştiren bölümlerde Okul Kültürünün yeterince aşılanmaması ve yeni mezunların okul ortamında bocaladıkları ve sorunlar yaşadıkları görülmektedir.
• Üniversiteye gelen öğrencilere gerekli oryantasyon eğitiminin verilmeyişi ve birçok öğrencinin bölüm akademisyenlerini ve çevreyi tanımaları uzun bir süre almaktadır.

Çözüm Önerileri

• Bu işin formasyonunu almış olan Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine gereken önem verilmeli.
• Okullarda Bilişim Teknolojileri dersi kendine yer bulabilmeli. Her yıl Bilişim Teknolojileri dersi okutulacak mı okutulmayacak mı belirsizliği olmamalı.
• Gerekli donanımlar ve akademik personel yer almayan üniversitelerin BÖTE bölümlerini kurmalarına izin verilmemesi.
• Bölümlerde yer alan teknolojik materyal sayısınca ve akademisyen kadrosunun sayısına bağlı olarak öğrenci sayılarının belirlenmesi.
• Bilişim Teknolojileri alanın eğitim veren kurumlardaki eğitmenlerin kendi alanında uzman olmalarının sağlanması. Farklı bölümlerden akademisyenleri alan derslerini vermemeleri sağlanmalı.
• Yeni mezunların okul ortamında zorluk çekmemeleri açısından üniversite son sınıfta Okul deneyimi derslerinin daha ciddi olarak işlenmesi, stajların yeteri kadar özenli yapılmasına dikkat edilmeli. Ayrıca ilk sınıf öğrencilerine Okul Kültürü adında seçmeli dersler açılıp mezun olduklarında nasıl bir okul ortamıyla karşılaşabilecekleri ve kendileri hangi konularda yetiştirmeleri gerektiğine dair bilgiler verilmelidir.
• Üniversiteye gelen öğrencilere oryantasyon eğitimi verilmeli, öğrencilerin kampüse hızlı bir şekilde adapte olarak direk olarak öğrencinin kendini yetiştirmeye başlaması sağlanmalı. Üniversiteye gelen öğrencilerin ilk yıllarını daha çok kampüsü, bölümü, öğretim görevlilerini tanımakla geçirdiği bilinen bir gerçektir.
 
Re: Bu Kapsamda Eğitek Genel Müdürü ile Konuşsak

Dernek kurulması konusunu hazır CEBİT'te toplanıyorken hızlandıralım bence.
 
Re: Bu Kapsamda Eğitek Genel Müdürü ile Konuşsak

Benim bildiğim sizin bilmediğiniz bişey söleyeceğim.Bu duruma düşmemiz tamamen il formatörlerinden kaynaklanmaktadır.Burda il formatörü (eskisi)benim çok samimi olduğum biri.Şu an emekli.Onunla dertleşmek için konuştuğumda bilgisayar öğretmenleri hak ettiği cezayı buldu dedi.Şimdi onlara gülüyorum dedi.2 yıl önce burda görevde iken kendisi bir toplantı yapılmış ildeki bütün bilişim teknoloji öğretmenleri ve formatörlerle.Orda bir kaç kişi kalkıp hatta 20 kadar kişi neden 180 saatlik kursla sınıf öğeretmenleri yada diğe öğretmenler bizim hakkımızken bu formatörlüğü yapıyor demişler.sınıf öğretmeni de kim oluyor der gibi konuşulmuş sanırım.Bunun üzerine il formatörlerimiz sinirlenmiş tabii. NEDEN Mİ kendileri de bizzat sınıf öğretmeni de ondan.Buna alınan il formatörlerimiz demek öle mi formatörlük yapmak istiyorsunuz biz de sizi yaparız demişler.Ama nasıl?internet yoluyla diğer illerden tanıdıkları il formatörleri ile konuşarak 5-6 kişi bir yazı hazırlamışlar EĞİTEK Müdürlüğüne içini bu şekilde ağır şartlarla doldurarak(formatörlerin şubat ve yaz tatili olmayacak 15 saate kadar derse girecek ve okuldakii angaryaları da yapmaya devam edecek gib)bir yazı hazırlamışlar .Ankara da buluşup bu yazıyı bu 5-6 kişi imzalamış ve bunu EĞİTEK e sunmuşlar.Ortalığı karıştırıp çekilmişler.Bu da ordan kabul edildi gördüğünüz gibi.dersler düşürülerek mecbur kalıp formatör olmak istemeyenler de böylece formatörlüğü yapmaya mecbur kalmış oldu bu şekilde.Ve sevgili il formatörlerinin istedikleri kabul oldu.Demek istediğim sizin EĞİTEK e gidip konuşmanızın bir fayda sağlayacağını sanmıyorum.Zaten EĞİTEK ve il formatöleri bu işi planlamıştır.Bir laf vardır:"it iti ısırmaz"çok afadersiniz.Akıllı davranalım ve onların bize yapmış oldukları bu cezanın giderek büyümesini sağlamayalım.Belki kendisi de burdan okuyup bana kızacak ama bunu buraya yazmak zorundaydım.Bu durumun bir an önce düzeltilmesi lazım çünkü.Biz kötü bişey yapmıyor burada sadece hakkımızı arıyoruz.Bir kaç kişiye kızarak, formatörlüğü istemeyen binlerce kişiyi yaktılar.Çok üzücü.Çoğu kişi norm dışı kaldı sayelerinde.Ve çoğu sözleşmeli ve ücretli öğretmenler dersleri olmadığı için işsiz kaldı.Bu ne demek kaç kişinin ekmeğiyle oynandı.Günah .yazık.Benim üzüldüğüm nedir biliyormusunuz arkadaşlar burada görüldüğü gibi biz bilişim öğretmenlerinin kaderinin sınıf öğretmenlerinin eline kalmış olması.Buna bir an önce dur denmeli.Yazıdıklarımı dikkatli okuyun ve nasıl davranmalıyız bu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz hep birlikte düşünelim. SEVGİLE SAYGILAR.
 
Re: Bu Kapsamda Eğitek Genel Müdürü ile Konuşsak

savas73' Alıntı:
Benim bildiğim sizin bilmediğiniz bişey söleyeceğim.Bu duruma düşmemiz tamamen il formatörlerinden kaynaklanmaktadır.Burda il formatörü (eskisi)benim çok samimi olduğum biri.Şu an emekli.Onunla dertleşmek için konuştuğumda bilgisayar öğretmenleri hak ettiği cezayı buldu dedi.Şimdi onlara gülüyorum dedi.2 yıl önce burda görevde iken kendisi bir toplantı yapılmış ildeki bütün bilişim teknoloji öğretmenleri ve formatörlerle.Orda bir kaç kişi kalkıp hatta 20 kadar kişi neden 180 saatlik kursla sınıf öğeretmenleri yada diğe öğretmenler bizim hakkımızken bu formatörlüğü yapıyor demişler.sınıf öğretmeni de kim oluyor der gibi konuşulmuş sanırım.Bunun üzerine il formatörlerimiz sinirlenmiş tabii. NEDEN Mİ kendileri de bizzat sınıf öğretmeni de ondan.Buna alınan il formatörlerimiz demek öle mi formatörlük yapmak istiyorsunuz biz de sizi yaparız demişler.Ama nasıl?internet yoluyla diğer illerden tanıdıkları il formatörleri ile konuşarak 5-6 kişi bir yazı hazırlamışlar EĞİTEK Müdürlüğüne içini bu şekilde ağır şartlarla doldurarak(formatörlerin şubat ve yaz tatili olmayacak 15 saate kadar derse girecek ve okuldakii angaryaları da yapmaya devam edecek gib)bir yazı hazırlamışlar .Ankara da buluşup bu yazıyı bu 5-6 kişi imzalamış ve bunu EĞİTEK e sunmuşlar.Ortalığı karıştırıp çekilmişler.Bu da ordan kabul edildi gördüğünüz gibi.dersler düşürülerek mecbur kalıp formatör olmak istemeyenler de böylece formatörlüğü yapmaya mecbur kalmış oldu bu şekilde.Ve sevgili il formatörlerinin istedikleri kabul oldu.Demek istediğim sizin EĞİTEK e gidip konuşmanızın bir fayda sağlayacağını sanmıyorum.Zaten EĞİTEK ve il formatöleri bu işi planlamıştır.Bir laf vardır:"it iti ısırmaz"çok afadersiniz.Akıllı davranalım ve onların bize yapmış oldukları bu cezanın giderek büyümesini sağlamayalım.Belki kendisi de burdan okuyup bana kızacak ama bunu buraya yazmak zorundaydım.Bu durumun bir an önce düzeltilmesi lazım çünkü.Biz kötü bişey yapmıyor burada sadece hakkımızı arıyoruz.Bir kaç kişiye kızarak, formatörlüğü istemeyen binlerce kişiyi yaktılar.Çok üzücü.Çoğu kişi norm dışı kaldı sayelerinde.Ve çoğu sözleşmeli ve ücretli öğretmenler dersleri olmadığı için işsiz kaldı.Bu ne demek kaç kişinin ekmeğiyle oynandı.Günah .yazık.Benim üzüldüğüm nedir biliyormusunuz arkadaşlar burada görüldüğü gibi biz bilişim öğretmenlerinin kaderinin sınıf öğretmenlerinin eline kalmış olması.Buna bir an önce dur denmeli.Yazıdıklarımı dikkatli okuyun ve nasıl davranmalıyız bu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz hep birlikte düşünelim. SEVGİLE SAYGILAR.
Bahsettiğiniz olayın doğru olduğunu düşünmek istemiyorum. Çünkü doğru olsaydı yapılan işi nitelemek için şerefsiz bile oldukça yumuşak bir hakaret olurdu.
 
Dertlerimizi anlatmanın, haklarımızı aramanın yolu bilişim fuarları değil tabii ki, Eğitek Genel Müdürüyle görüşmek iyi fikir...Bunun yanında MEB'in bilgi edinme sistemini de kullanabiliriz diye düşünüyorum. Bu sistem aynı zamanda dilek ve şikayetler için oluşturulmuş.http://www.meb.gov.tr/dilekveoneri/bilgimail.asp#

Birlikte oluşturduğumuz metni, herkes bu sistemden gönderirse birileri sesimizi duyabilir.
 
EĞİTEK Genel Müdür Mahmut Tuncel TEL: 0312 296 94 01

bu telefondan irtibata geçebiliriz belki......

bu linkten bütün müdürlerin telefon ve mail adreslerine ulaşabiliriz...İsimleri tıklayınca bilgiler geliyor... ortak bir yazıyı bizi ilgilendiren müdürlere toplu halde gönderebiliriz...

http://egitek.meb.gov.tr/egitek/EgitekSema.html
 
Eğitek sitesinden aşağıda bizi ilgilendiren müdürlerin bilgilerini aldım. buraları arayıp mail göndermeliyiz...

mtuncel@meb.gov.tr(tahmini mail adresi)- 0312 296 94 01-Genel Müdür-Mahmut Tuncel
talkan@meb.gov.tr(tahmini mail adresi)-0312 296 94 47-Genel Müdür Yardımcısı-Tunay ALKAN
mulutepe@meb.gov.tr-0312 223 24 59-Strateji Geliştirme Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı-Mustafa ULUTEPE
asengin@meb.gov.tr-0312 296 97 16-Planlama Koordinasyon ve Mevzuat Şubesi Şube Müdürü-A. Şükrü ENGİN
ecobanoglu@meb.gov.tr-0312 296 94 41-0312 296 94 00 dahili:9706-İnsan Kaynakları Eğitimi Şubesi Şube Müdürü-Erdoğan ÇOBANOĞLU
 
hocam madem dertleri hepimizi formatör yapmak biz sözleşmeliyiz olamıyoruz. düşünmemişler mi bizi?
 
amdturion' Alıntı:
hocam madem dertleri hepimizi formatör yapmak biz sözleşmeliyiz olamıyoruz. düşünmemişler mi bizi?

Hocam inşallah bu mesele çözüldüğünde sizinde sorunlarınız çözülmüş olacak, çünkü bukez görevlendirme değil gerçek bir kadro için uğraşıyor olacağız.
Bu derslerin zorunlu olmasıda olabilir, BT rehber öğretmenliğde, artık birşeyler açık ve net olmalı
 
ghost' Alıntı:
Hocam inşallah bu mesele çözüldüğünde sizinde sorunlarınız çözülmüş olacak, çünkü bukez görevlendirme değil gerçek bir kadro için uğraşıyor olacağız.Bu derslerin zorunlu olmasıda olabilir, BT rehber öğretmenliğde, artık birşeyler açık ve net olmalı

inşallah hocam ben ders konusunda şanslıyım az dersim var ama benim maaş karşılığı ders saatlerimi doldurdurlar. aslında mecbur bırakıldım diyebilirim. benim kadar şanslı olmayan arkadaşlar var sözleşmeli girecek ders bulamayan. bu yüzden sorunumuz mutlaka çözülmeli bir şekilde. herkes katkıda bulunursa çok daha kolay olur. yoksa 3-5 kişinin çabasıyla çözülmez. inşallah herkes gerekli duyarlılığı gösterir.
 
Behsettiğiniz görüşme gerçekleşirse (umarım olur) bilişim teknolojileri derslerinin 4-5 hatta küçük sınıflara da zorunlu ders olarak koyulmasını, öğrencilere hazır bilgi vermektense bilgiye ve teknolojiye nasıl hakim olacaklarını ancak bizim gibi öğretmenlerin gerektiği gibi verebileceğini kabul ettirmeliyiz. Hatırlayalım arkadaşalar üniversitede öğrenmeyi öğrenme üzerine yaptığımız onca çalışma ve projeyi...

Ayrıca Hürriyet gazetesinde Mehmet Y. Yılmaz'ın geçen ay yazdığı bir yazıda Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile bir görüşmesinden bir kesiti yazmış ve bu kesitte Bakanımızın Artık ortaöğretimde geçişkenliğe olanak tanıyan, bilişim teknolojilerini ve en az bir yabancı dili iyi öğreten sistemlerin tercih edildiğini belirttiğini aktarmış.

Madem böyle düşünülüyor neden dersler azaltılıyor diye eğitek'e de sorulabilir diye düşünüyorum
 
bilişm dersi mevcut haliyle kesinlikle ilköğretimden kaldırılmalı...sadece bilgisayar okur yazarlığı olmalı...şu anda sadece microsoftun reklemı yapılmakta
 
formator5555' Alıntı:
bilişm dersi mevcut haliyle kesinlikle ilköğretimden kaldırılmalı...sadece bilgisayar okur yazarlığı olmalı...şu anda sadece microsoftun reklemı yapılmakta
Kısmen katılıyorum.
* İlköğretim 1.kademe 3.4.5.sınıflarda en az 2 saat olmalı.
* MS reklamı yapın diyen yokki, açın bakın basamak planlarına, işletim sistemi olarak Linux türevleri anlatabilirsiniz, office olarak open office anlatabilirsiniz bu öğretmenin tercihidir.
 
Dersin zorunlu olması kesinlikle şart evet ama müfredat ın da baştan aşağıya yenilenmesi lazım. kaç yıldır aynı müfredat matematik dersi değilki bu yaa yıllarca aynı kalsın.
 
Toplantı kapsamı ve format belli olduğunda eğer yöentim kabul ederse EĞİTEK Genel müdürü, müdür yardımcılarını, İl Eğitim müdürü..vs ve bunlar yanında Intel ve Microsoft gibi firmalardan belki de konuşmacılar sağlayabilirim. Önce format belirlensin.
 
poet arkadaşımızın bahsettiği konular ortak sıkıntılar +sözleşmeli bilisim öğretmenlerine formatörlükte verilmiyor. başka branştaki arkadaşlara formatörlük veriliyor çoğu zaman laboratuarda biz sıkıntı çekiyoruz yine biz yapıyoruz bu işi ortak bir metin ile ortak hareket etmek sonuç verir bence.. :wink:
 
Niyazi SARAL' Alıntı:
Toplantı kapsamı ve format belli olduğunda eğer yöentim kabul ederse EĞİTEK Genel müdürü, müdür yardımcılarını, İl Eğitim müdürü..vs ve bunlar yanında Intel ve Microsoft gibi firmalardan belki de konuşmacılar sağlayabilirim. Önce format belirlensin.

Hocam toplantının birinci gündem maddesi "STATÜ" olsa çok iyi olur. Esas önemli derdimiz budur. Her sene yaz boyu acaba bu sene ne iş yapacağız diye düşünüp durmak ve eylül ayı okula gelir gelmez müdüre yazı geldi mi, bu sene ne yapıyoruz diye sormak zorunda kalmayalım.

Diğer konular göreceli olup, kimi sadece derse girmek ister, diğeri ise formatörlük yapmak ister. Tabi ki bu konuda seçim hakkı tanınmalı. Ancak ne olursa olsun bizler de diğer öğretmenler gibi resmi bir statü ile çalışmalıyız. Her yaz dönemi yeni görevlendirmeler, her ilde farklı uygulamalar canımızdan bezdiriyor bizi...

Milli eğitim bakanlığı her işte olduğu gibi formatörlüğüde yine bizim isteklerimizi pek önemsemeden, kafasına göre ayarlayacaktır. En azından bu sefer kalıcı bir ayarlama olsun da geleceğe dönük ne olacağımızı, nerelerde çalışıp ne iş yapacağımızı bilelim...
 
Arkadaşlar bu görüşme için bir girişimde bulunamaz mıyız? Ankaradaki arkadaşlar böyle bir randevu alınıp en azından bir rapor sunsak Eğitek Genel Müdürüne.. Yoksa saçma sapan insanlar BT öğretmeni düşmanı kişilerin raporları ile yapılacak düzenlemeler..
 
muhalif33' Alıntı:
Eğitek sitesinden aşağıda bizi ilgilendiren müdürlerin bilgilerini aldım. buraları arayıp mail göndermeliyiz...

mtuncel@meb.gov.tr(tahmini mail adresi)- 0312 296 94 01-Genel Müdür-Mahmut Tuncel
talkan@meb.gov.tr(tahmini mail adresi)-0312 296 94 47-Genel Müdür Yardımcısı-Tunay ALKAN
mulutepe@meb.gov.tr-0312 223 24 59-Strateji Geliştirme Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı-Mustafa ULUTEPE
asengin@meb.gov.tr-0312 296 97 16-Planlama Koordinasyon ve Mevzuat Şubesi Şube Müdürü-A. Şükrü ENGİN
ecobanoglu@meb.gov.tr-0312 296 94 41-0312 296 94 00 dahili:9706-İnsan Kaynakları Eğitimi Şubesi Şube Müdürü-Erdoğan ÇOBANOĞLU


Hemen yazıyorum hocam, bu konuda kesinlikle duyarsız olamayanlardanım. Cebit'e gitmem zor (sağlık nedenlerimden dolayı) buna rağmen gitmeye çalışanlardanım, nolur duyarsız kalmayalım mail yollayalım. İçinizdekileri yazıya dökemiyorsanız daha önce burda oluşturulan ortak mail vardı kopyala yapıştır yapmak zor bir şey değil
 
evet arkadaşlar mail yazalım, Ayrıca Ankaradaki arkadaşların randevu alıp isteklerimizi iletmelerinde fayda var...
 
Arkadaşlar benim sormak istediğim bir şey var.İl milli eğitimlerin formatör öğretmenleri 2. veya 3. okula görevlendirmeleri yasal mı? Neye dayanarak yapıyorlar böyle bir şeyi? İtiraz hakkımız var mı?
 
keylogger' Alıntı:
Arkadaşlar benim sormak istediğim bir şey var.İl milli eğitimlerin formatör öğretmenleri 2. veya 3. okula görevlendirmeleri yasal mı? Neye dayanarak yapıyorlar böyle bir şeyi? İtiraz hakkımız var mı?

hocam normalde yasal değil. ancak Eğitek bütün formatörlük işlerini İllere bıraktığı için bir kalıbına uydurup yasallaştırıyorlar.... hiç uğraşma fayda etmez....
 
muhalif33' Alıntı:
keylogger' Alıntı:
Arkadaşlar benim sormak istediğim bir şey var.İl milli eğitimlerin formatör öğretmenleri 2. veya 3. okula görevlendirmeleri yasal mı? Neye dayanarak yapıyorlar böyle bir şeyi? İtiraz hakkımız var mı?

hocam normalde yasal değil. ancak Eğitek bütün formatörlük işlerini İllere bıraktığı için bir kalıbına uydurup yasallaştırıyorlar.... hiç uğraşma fayda etmez....

Hangi iller yapıyor hocam bu görevlendirmeleri?
 
benim en başta yazdığım yazıyı okuyan sanırım olmadı ya da dikkate okumuş olsaydınız halen EĞİTEK diye tutturmazdınız
 
biz bilişimcilerden hiç bişey olmaz.belki 2 haftadır toplanalım deyip duruyorsunuz.İCRAAT yok.HİÇ bişey YOK.Biz olsa olsa ancak bilgisayar başında toplanabiliriz.Y a da FORUMLARDA.
 
savas73' Alıntı:
biz bilişimcilerden hiç bişey olmaz.belki 2 haftadır toplanalım deyip duruyorsunuz.İCRAAT yok.HİÇ bişey YOK.Biz olsa olsa ancak bilgisayar başında toplanabiliriz.Y a da FORUMLARDA.

arkadaşım yazdığın yazıyı okudum ve pek inandırıcı gelmedi... hemen hemen 1 senedir daha forumda 6 tane mesaj yazmışsın bir de konuşuyosun, senin derdin başka gibi geldi bana....
 
muhalif33' Alıntı:
keylogger' Alıntı:
Arkadaşlar benim sormak istediğim bir şey var.İl milli eğitimlerin formatör öğretmenleri 2. veya 3. okula görevlendirmeleri yasal mı? Neye dayanarak yapıyorlar böyle bir şeyi? İtiraz hakkımız var mı?

hocam normalde yasal değil. ancak Eğitek bütün formatörlük işlerini İllere bıraktığı için bir kalıbına uydurup yasallaştırıyorlar.... hiç uğraşma fayda etmez....

Böyle bir durum 2009'da gelen yazı ile yasal hale gelmiştir, biraz okusanız sizinle ilgili yazıları:) Ekte. Madde 9.
 

Ekli dosyalar

  • BITEFO_GOR_2009.rar
    2.1 MB · Görüntüleme: 41
keylogger' Alıntı:
muhalif33' Alıntı:
keylogger' Alıntı:
Arkadaşlar benim sormak istediğim bir şey var.İl milli eğitimlerin formatör öğretmenleri 2. veya 3. okula görevlendirmeleri yasal mı? Neye dayanarak yapıyorlar böyle bir şeyi? İtiraz hakkımız var mı?

hocam normalde yasal değil. ancak Eğitek bütün formatörlük işlerini İllere bıraktığı için bir kalıbına uydurup yasallaştırıyorlar.... hiç uğraşma fayda etmez....

Hangi iller yapıyor hocam bu görevlendirmeleri?


kırıkkale de bu yapılıyor.kimi 2 kimi 3 kimi 4 okulda görevlendrildi :-1: :-1:
 
Geri
Üst