BTR Yüksek Lisans Sorunu

Kodla Büyü
Hocam yüksek lisansa gideceğim gün ders yok zaten orada problem yok. İzin yönergesini de biliyorum fakat btr ye isteğe bağlı görev olarak bakılıyor. Sana bu görev zorla verilmiyor istersen bırakabilirsin mantığı olduğu için. Yoksa btr olmadığımda 2 günümde boşaltılabiliyor orada sıkıntı yok.

hocam btr olarak verilen görevin ders görevi gibi kabul edilmesi gerektiğini kast ettim. normal ders kesilmiyorsa bu da kesilmemeli. btr görevi isteğe bağlı tercihe de bağlı. konumun itibariyle sen tercih edilmişsin. verilen görevi neden bırakasın ki. yönetmelik gereği lisansüstü eğiminden dolayı sana 1 gün izin verilmiş birileri sana torpil geçmiyor, hakkını kullanıyorsun. normal zamanda devletin işi bir şekilde yürür mantığı var da öğretmen yüksek lisans yapacağında neden olmasın...
 
Tekrar teşekkür ederim arkadaşlar. Merak ettiğim btr olup yüksek lisans yapan arkadaş var mı sorusuydu. Yazılanlara bakınca yapan arkadaşlar idarenin insiyatifinde gidip gelmiş. Resmi olarak o günün ek dersi kesilsin de olmuyor. Gitmek istiyorsak btr yi bırakacağız. Şimdilik durum onu gösteriyor.

Hocam idare insiyatif kullanmadı dilekçemizi verdik, yüksek lisans günü izinli sayıldık o güne denk gelen ekdersimiz kesildi. İnsiyafit dediğin şey tmm git burdaymışsın gibi davranalım olur. Resmi olarak izinliydik. Yönetmelik mevzuat belli. Okul, ilçe, hiçbiri bizi idare etmedi. Şuanda başlayan arkadaşlarda da durum aynı.
 
Devletin dili resmi yazıdır, dilekçenize izin yönetmeliğinin ilgili maddesini ilgi tutup yazın ekine de enstitüden alacağınız yazıyı ve öğrenci belgesini ekleyin okula verin. Bence durum değişecektir. Ahbap çavuş ilişkisine girmemek lazım bu durumlarda yoksa üsttekiler hep kendi fikrini söylüyor ve herhangi bir sıkıntı durumunda kimse arkanızda durmuyor.
 
şurada kendi meslektaşımızın hakkını ararken bile ikileme düşüyorsak bilişim teknolojileri öğretmenlerinin başına gelenlere ve gelecek olanları normal karşılamak gerekir.

btr görevi öğretmenin boş olduğu günlerde verilen bir görevdir. 18 saat kaç gün boşsa ona bölünerek verilir. yönetmelikte geçen maddeye göre "1) Memurun kullanacağı diğer izinlere ilişkin uyulacak hususlar şunlardır: e) (Ek: 05/04/2013-485808 Bakan Onayı) Memurlardan lisansüstü öğrenime devam edenlere, görevlerini aksatmamak şartıyla izin verilmesi hususunda gerekli kolaylık sağlanır. Öğretmenlerin ders programları, lisansüstü öğrenimlerine devam edebilmelerine imkan verecek şekilde düzenlenir." öğretmene bu hak verilmiştir. öğretmenin dersi dağıtılırken hocam sen bir gün yoksun o günün derslerini sana veremeyiz diyemiyorsa o günün derslerini başka günlere dağıtıyorsa bu da bir ders görevi gibi düşünülürse neden izinli olmasın ve gelmediği günün ücreti kesilsin.

birde artık sıkıldık müdürlerin müdür yardımcılarının btr ek derslerine göz dikmesine (biraz ağır oldu ama kusura bakmayın, gerçekler biraz acı oluyor). idareci pandemi döneminde kendi arasında anlaşır okula gelmez, kendine yakın hissettiği öğretmenin devamsızlığını gecikmesini görmez, akşam merkez şehirlere git gel yapıyorum diye erken çıkar gidip geldiği arkadaşlardan birinin mazereti çıkar erken çıkar vs. vs. (bu hususta biraz doluyum) bunlar göze batmaz ee btr bir gün gelmedi fatih projesi battı !! öyle mi? öğretmen telefondan her işi yapar bir sorun yaşamaz evdeki bilgisayardan her işi yapar birşey olmaz kaç yıl olmuş bir tahta sorun çıkardığında ne yapacağını bilmez. yazık yaa!!!
Sıkıntı şurada hocam. Şartlarını bilerek isteyerek başvurulan BTR adı verilen bir görev var ortada ve o görevin gereği olan maddelerden bazılarında diyor ki BTR nin mesai saatleri eğitim-öğretim saatleridir. Sürekli iddia edildiği gibi 30 saat ders filan değildir. Bakınız;
10. Görevlendirilen öğretmenlere Fatih Projesi BT rehberliği görevi olduğu günler eğitim öğretim saatleri içinde için Ek-1’de belirtilen görevlerin dışında nöbet görevi dahil başka bir görev verilmeyecektir. Görevlendirilen öğretmenler eğitim öğretim saatleri dışında mevzuatı doğrultusunda belletmenlik vb. görevleri yapabileceklerdir.
11. Fatih Projesi BT Rehberliği görevi valilik onayı ile her yıl I. ve II. öğretim dönemi olmak üzere yılda iki kez yapılacaktır. Yarıyıl ve yaz tatillerinde görevlendirme yapılmayacaktır. Fatih Projesi BT Rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak, her bir devre için (Sabah-Öğle) ayrı öğretmen görevlendirilebilecektir. İki öğretmen görevlendirilememesi durumunda görevlendirme tek bir devreye yapılacaktır. Normal eğitim yapan okullarda 1 (bir), ikili eğitim yapan okullarda en fazla 2 (iki) öğretmen görevlendirilecektir. 2 (iki) öğretmen görevlendirilen okullarda, haftalık ders çizelgesi aynı ders saatinde birden fazla öğretmene Fatih Projesi BT Rehberliği görevi verilmeyecek şekilde hazırlanacaktır

Ayrıca ek ders almamızı sağlayan karara baktığımızda;
(2) (Ek fıkra :24/11/2008-2008/14575 B.K.K.) Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.
görüyoruz.

Velhasıl doğrudur, bu hak öğretmene verilmiş. BTR görevi olmayan bir arkadaşın bu isteği imkan varken geri çevriliyor olsa hepimiz aynı şekilde düşünürüz. Lakin durum ortada; bilerek isteyerek alınmış, şartları belli olan valilik oluru ile verilen adı BTR olan bir görev var.
1) Memurun kullanacağı diğer izinlere ilişkin uyulacak hususlar şunlardır: e) (Ek: 05/04/2013-485808 Bakan Onayı) Memurlardan lisansüstü öğrenime devam edenlere, görevlerini aksatmamak şartıyla izin verilmesi hususunda gerekli kolaylık sağlanır. Öğretmenlerin ders programları, lisansüstü öğrenimlerine devam edebilmelerine imkan verecek şekilde düzenlenir.
Ve bu görevin şartları gereği izin verilmiyor olması gayet doğal.
 
Bu bakış açısına göre bilerek isteyerek görevlendirme alan ya da ders programı dolu olan herkesin izin alamaması gerekmez mi? Örneğin idareciler, sınıf öğretmenleri, rehber öğretmenler.
 
Bu bakış açısına göre bilerek isteyerek görevlendirme alan ya da ders programı dolu olan herkesin izin alamaması gerekmez mi? Örneğin idareciler, sınıf öğretmenleri, rehber öğretmenler.
Hocam, yukarıda ne yazmışım dikkat ediniz.
Velhasıl doğrudur, bu hak öğretmene verilmiş. BTR görevi olmayan bir arkadaşın bu isteği imkan varken geri çevriliyor olsa hepimiz aynı şekilde düşünürüz.
Eğer arkadaşımızın üzerinde kendisinin şartlarını bilerek isteyerek aldığı BTR görevi olmasaydı kendisi de belirtiyor zaten izin verilmez, ders programı ayarlanmaz ya da uygun değil diyen var mı? Yok. Diyen varsa da zaten sizlerin söylediği her noktada hem fikiriz, mücadele şart. Kısacası burada sınıf öğretmeni, rehber öğretmen, bilişim öğretmeni kavramları ile valilik oluru şartları bilinerek talip olunan ücret karşılığı talip olunan BTR görevini karıştırmayalım lütfen.
 
Hocam, yukarıda ne yazmışım dikkat ediniz.

Eğer arkadaşımızın üzerinde kendisinin şartlarını bilerek isteyerek aldığı BTR görevi olmasaydı kendisi de belirtiyor zaten izin verilmez, ders programı ayarlanmaz ya da uygun değil diyen var mı? Yok. Diyen varsa da zaten sizlerin söylediği her noktada hem fikiriz, mücadele şart. Kısacası burada sınıf öğretmeni, rehber öğretmen, bilişim öğretmeni kavramları ile valilik oluru şartları bilinerek talip olunan ücret karşılığı talip olunan BTR görevini karıştırmayalım lütfen.

İlimde dilekçe veren tüm btrler çok net master yapıyor hemde kimse idare etmiyor. Gayet resmi.
 
Ben yüksek lisans boyunca btr almamıştım. Okuldaki bilişim öğretmeni olmayan biri aldı zamanında
 
İlimde dilekçe veren tüm btrler çok net master yapıyor hemde kimse idare etmiyor. Gayet resmi.
Dayanak yazı? Eğer örnekler üzerinden konuşacaksak söz konusu başlığı açan arkadaşın ilinde, benim ilimde ve buradaki bazı arkadaşların illerinde de yapamazsınız deniyor. GAYET RESMİ! Benim örneklerim senin örneklerini döver! İstatistik tutmuyoruz. Başlığa anket ekleyelim de anket sonucunu dilekçeye ekleyelim. Ben boşa yazıyorum, resmi yazı alıntılıyorum. İşine geldiği gibi anlamak isteyene anlatmaya çalışmak boş sanırım. Herhalde okunmuyor yahut paragrafların uzunluğu nedeniyle anlatamıyoruz.
Son defa kısa kısa yazmaya çalışalım:
Bırakın BTR yi herhangi bir devlet memuruna kurum müdürü şartları gereği görevinin aksayacağını ifade ederse izin vermeyebilir;
" Memurlardan lisansüstü öğrenime devam edenlere, görevlerini aksatmamak şartıyla izin verilmesi hususunda gerekli kolaylık sağlanır. "
Kaldı ki BTR şartları belli olan isteğe bağlı bir görev o nedenle durum onlardan yana;
-- Fatih Projesi BT Rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak
-- Eğitim öğretim saatleri içinde için Ek-1’de belirtilen görevlerin dışında nöbet görevi dahil başka bir görev verilmeyecektir.

Ve şartlarını bilerek aldın istersen istifa edebiliyorsun da zorunluluk mevcut değil. Bu durumda eğitim-öğretim saatleri içerisinde her hafta belirli bir zaman diliminde
fiilen (diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla bkz. ek ders madde 16) okulda bulunamayacaksın dolayısıyla izin vermiyorum der ve kimse de bir şey diyemez. İyi niyetiyle yahut resmi yazılara hakim olmadığı için izin veren iller ve okullar da maalesef örnek teşkil etmez. Durum bundan ibaret.

Şunun da ayrıca net anlaşılması lazım. Arkadaşımız bilgi istemiş, biz arkadaşa ve sizlere resmi yazılarla durumu açıklamaya çalışıyoruz. Yoksa arkadaşımızın master yaptığında gözümüz yok. Bu diğer başlıklardaki tavrımızdan da anlaşılabilir. Resmi yazılara yorum ile bile olsa ters bir uygulama yapıldığında ona da resmi yazıları alıntılayarak olması gerekeni, ısrarla dilekçe verip başvurması gerektiğini ifade ediyoruz.
Söz konusu durumdan bağımsız olarak yazıyorum. Asıl dikkat edilmesi gereken nokta 6 aydan 6 aya gerçekleştirilen isteğe bağlı görev BTR, BT öğretmeninin kaderi, öğretmenliğinin bir parçası olarak algılanmaya başladı. Her açılan başlıkta bunu hissediyorum ve bu çok canımı sıkıyor.
 
Hocam, yukarıda ne yazmışım dikkat ediniz.

Eğer arkadaşımızın üzerinde kendisinin şartlarını bilerek isteyerek aldığı BTR görevi olmasaydı kendisi de belirtiyor zaten izin verilmez, ders programı ayarlanmaz ya da uygun değil diyen var mı? Yok. Diyen varsa da zaten sizlerin söylediği her noktada hem fikiriz, mücadele şart. Kısacası burada sınıf öğretmeni, rehber öğretmen, bilişim öğretmeni kavramları ile valilik oluru şartları bilinerek talip olunan ücret karşılığı talip olunan BTR görevini karıştırmayalım lütfen.

Ne alakası var hocam ya. Valilik oluru ile BTR oldu diye Yüksek Lisans, Doktora veya 2. üniversite kısaca eğitim hakkından vazgeçmek durumunda mıyız? Çok saçma bir düşünce olduğu kanısındayım. Ben ve benim durumumda olan bir sürü kişi tanıyorum hepsi de btr iken ya da görevlendirmesi(idareci ya da başka okula) varken eğtim hakkını bir şekilde geçekleştirmiş.
Aynı zamanda idaresi ile sıkıntı yaşamış insanlarda gördüm ama BTR sin madem bu işlere bulaşma mantığını hiç anlayamadım.
 
Dayanak yazı? Eğer örnekler üzerinden konuşacaksak söz konusu başlığı açan arkadaşın ilinde, benim ilimde ve buradaki bazı arkadaşların illerinde de yapamazsınız deniyor. GAYET RESMİ! Benim örneklerim senin örneklerini döver! İstatistik tutmuyoruz. Başlığa anket ekleyelim de anket sonucunu dilekçeye ekleyelim. Ben boşa yazıyorum, resmi yazı alıntılıyorum. İşine geldiği gibi anlamak isteyene anlatmaya çalışmak boş sanırım. Herhalde okunmuyor yahut paragrafların uzunluğu nedeniyle anlatamıyoruz.
Son defa kısa kısa yazmaya çalışalım:
Bırakın BTR yi herhangi bir devlet memuruna kurum müdürü şartları gereği görevinin aksayacağını ifade ederse izin vermeyebilir;
" Memurlardan lisansüstü öğrenime devam edenlere, görevlerini aksatmamak şartıyla izin verilmesi hususunda gerekli kolaylık sağlanır. "
Kaldı ki BTR şartları belli olan isteğe bağlı bir görev o nedenle durum onlardan yana;
-- Fatih Projesi BT Rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak
-- Eğitim öğretim saatleri içinde için Ek-1’de belirtilen görevlerin dışında nöbet görevi dahil başka bir görev verilmeyecektir.

Ve şartlarını bilerek aldın istersen istifa edebiliyorsun da zorunluluk mevcut değil. Bu durumda eğitim-öğretim saatleri içerisinde her hafta belirli bir zaman diliminde
fiilen (diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla bkz. ek ders madde 16) okulda bulunamayacaksın dolayısıyla izin vermiyorum der ve kimse de bir şey diyemez. İyi niyetiyle yahut resmi yazılara hakim olmadığı için izin veren iller ve okullar da maalesef örnek teşkil etmez. Durum bundan ibaret.

Şunun da ayrıca net anlaşılması lazım. Arkadaşımız bilgi istemiş, biz arkadaşa ve sizlere resmi yazılarla durumu açıklamaya çalışıyoruz. Yoksa arkadaşımızın master yaptığında gözümüz yok. Bu diğer başlıklardaki tavrımızdan da anlaşılabilir. Resmi yazılara yorum ile bile olsa ters bir uygulama yapıldığında ona da resmi yazıları alıntılayarak olması gerekeni, ısrarla dilekçe verip başvurması gerektiğini ifade ediyoruz.
Söz konusu durumdan bağımsız olarak yazıyorum. Asıl dikkat edilmesi gereken nokta 6 aydan 6 aya gerçekleştirilen isteğe bağlı görev BTR, BT öğretmeninin kaderi, öğretmenliğinin bir parçası olarak algılanmaya başladı. Her açılan başlıkta bunu hissediyorum ve bu çok canımı sıkıyor.

Evet verebilir veya vermeyebilir ifadesine takılmışsınız. Bu ülkede böyle çok ifadeler var mezuatta ve işler bu şekilde yürümüyor hocam. Ben ne sizin gibi ne de söz ettiğiniz mevzuat gibi düşünüyorum. Arkadaşta BTR iken yaptırmıyorsa idaresi bıraksın BTR yi işlerden 1 dönem elini çeksin. Paşa paşa o yüksek lisansa devam ederken izini vereceklerdir.
Karşıdaki nasıl konuşuyorsa ve davranıyorsa ona göre davranmak gerekiyor. Bu ülke ve öğretmenlik süresindeki tecrübeler bana bunu öğretti.
Daha fazla uzatmak istemiyorum.
İyi günler herkese
 
Btr olmanın yüksek lisansa engel olması çok saçma geliyor bana. O durumda devlette görevli kimse yüksek lisans yapamaması lazım. Sabah 8 akşam 5 çalışan bir memur yuksek lisans yapabiliyorsa btr de yapabilir. Izin ve kolaylaştırma denen kavram herkes için geçerli.
 
Dayanak yazı? Eğer örnekler üzerinden konuşacaksak söz konusu başlığı açan arkadaşın ilinde, benim ilimde ve buradaki bazı arkadaşların illerinde de yapamazsınız deniyor. GAYET RESMİ! Benim örneklerim senin örneklerini döver! İstatistik tutmuyoruz. Başlığa anket ekleyelim de anket sonucunu dilekçeye ekleyelim. Ben boşa yazıyorum, resmi yazı alıntılıyorum. İşine geldiği gibi anlamak isteyene anlatmaya çalışmak boş sanırım. Herhalde okunmuyor yahut paragrafların uzunluğu nedeniyle anlatamıyoruz.
Son defa kısa kısa yazmaya çalışalım:
Bırakın BTR yi herhangi bir devlet memuruna kurum müdürü şartları gereği görevinin aksayacağını ifade ederse izin vermeyebilir;
" Memurlardan lisansüstü öğrenime devam edenlere, görevlerini aksatmamak şartıyla izin verilmesi hususunda gerekli kolaylık sağlanır. "
Kaldı ki BTR şartları belli olan isteğe bağlı bir görev o nedenle durum onlardan yana;
-- Fatih Projesi BT Rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak
-- Eğitim öğretim saatleri içinde için Ek-1’de belirtilen görevlerin dışında nöbet görevi dahil başka bir görev verilmeyecektir.

Ve şartlarını bilerek aldın istersen istifa edebiliyorsun da zorunluluk mevcut değil. Bu durumda eğitim-öğretim saatleri içerisinde her hafta belirli bir zaman diliminde
fiilen (diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla bkz. ek ders madde 16) okulda bulunamayacaksın dolayısıyla izin vermiyorum der ve kimse de bir şey diyemez. İyi niyetiyle yahut resmi yazılara hakim olmadığı için izin veren iller ve okullar da maalesef örnek teşkil etmez. Durum bundan ibaret.

Şunun da ayrıca net anlaşılması lazım. Arkadaşımız bilgi istemiş, biz arkadaşa ve sizlere resmi yazılarla durumu açıklamaya çalışıyoruz. Yoksa arkadaşımızın master yaptığında gözümüz yok. Bu diğer başlıklardaki tavrımızdan da anlaşılabilir. Resmi yazılara yorum ile bile olsa ters bir uygulama yapıldığında ona da resmi yazıları alıntılayarak olması gerekeni, ısrarla dilekçe verip başvurması gerektiğini ifade ediyoruz.
Söz konusu durumdan bağımsız olarak yazıyorum. Asıl dikkat edilmesi gereken nokta 6 aydan 6 aya gerçekleştirilen isteğe bağlı görev BTR, BT öğretmeninin kaderi, öğretmenliğinin bir parçası olarak algılanmaya başladı. Her açılan başlıkta bunu hissediyorum ve bu çok canımı sıkıyor.

Resmi ifadesi neden zorunuza gitti anlamadım ? ahbap çavuş ilişkisi ile çözülmedi...
 
Ne alakası var hocam ya. Valilik oluru ile BTR oldu diye Yüksek Lisans, Doktora veya 2. üniversite kısaca eğitim hakkından vazgeçmek durumunda mıyız? Çok saçma bir düşünce olduğu kanısındayım. Ben ve benim durumumda olan bir sürü kişi tanıyorum hepsi de btr iken ya da görevlendirmesi(idareci ya da başka okula) varken eğtim hakkını bir şekilde geçekleştirmiş.
Aynı zamanda idaresi ile sıkıntı yaşamış insanlarda gördüm ama BTR sin madem bu işlere bulaşma mantığını hiç anlayamadım.
Mantık o değil hocam. Bu işlere bulaşacaksan BTR görevinin gerekleri belli. Neden BTR oldun derlerse bir şey diyemezsin. Hadi yüksek lisansa başvuru yaptığında kesinlik yoktu doğal olarak BTR ye de başvuru yaptın. Şimdi neden istifa etmiyorsun derslerse bir şey diyemezsin mesele bundan ibaret. Bakın hiç bir noktada BT Öğretmeni için bu tarz ifadeler kullanmadım. BT öğretmeni olduğu için bunlar denemez. Asli göreviniz öğretmenlik ve bundan kaynaklı yapamadığınızda ilgili kanun maddesiyle birlikte başvurduğunuz da kabul olasılığı, ders programınızın ayarlanma olasılığı çok yüksek. Ayarlanması, izin çıkması da gerekir anayasanın eşitlik ilkesi gereği(benim yorumum). A branş yapıyor, B idareci yapıyor BT öğretmeninin farkı ne? Lakin burada isteğe bağlı aldığınız bir görev var. Ana fark bu. Umarım anlatabilmişimdir.

Bakın aklıma ne geldi. Acaba arkadaşların "eğitim hakkı ilkesi" işine yarar mı diye biraz aradım. Bir mahkeme karar metninde şöyle bir ifadeye ulaştım. Hukukçu değiliz yorum sizin.

Anayasa’da yer alan eğitim ve öğrenim hakkı, kamu otoritelerine bireyin eğitim ve öğrenim almasını engellememe negatif ödevini yüklemekle birlikte Anayasa’da öngörülen ilköğretim dışında devletin tüm bireylere eğitim ve öğrenim sağlaması şeklinde pozitif bir ödev yüklememektedir. Devletin özellikle lisansüstü eğitim almak isteyen herkese bunu sağlama şeklinde pozitif bir ödevi bulunmamaktadır. Bu çerçevede kamu kurumlarının her personeline yüksek lisans ya da doktora eğitimi amacıyla ücretli izin verme yükümlülüğü yoktur. Kamu kurumlarının yürüttükleri hizmetin niteliği ve ihtiyaç duydukları nitelikli personel ihtiyacına göre bazı personeli çeşitli eğitimlere tabi tutma ya da yurt içi veya yurt dışı eğitim kurumlarında lisansüstü eğitim de dâhil olmak üzere ücretli veya ücretsiz görevlendirme konusunda takdir yetkisine sahip oldukları kuşkusuzdur.
Aynı karara ilişkin bir gazetede yer almış haber:https://www.sabah.com.tr/memurlar/haberler/2019/03/20/yuksek-lisans-yapan-memurlar-dikkat

Bizim açımızdan meselenin özü şudur. Hak aranacaksa ama şu ilde yapılıyor, 10 ilden 7 sinde yapılıyor v.b. şeklinden ziyade ki bunu dilekçenize bile yazamazsınız. Sonucun müspet olmasını garantilemek için mutlaka resmi yazılara, yönetmeliklere ve kanunlara dayandırmalısınız.

Edit nedeni: Anayasanın eğitim hakkı ilkesine dair ulaşılan bilgiler
 
Son düzenleme:
Hocam idarecilik de valilik oluruyla olur, isteğe bağlıdır, altı aylık görevlendirme ve dört senelik görevlendirme çeşitleri var. Senin mantığına göre para için yapıyoruz biz bu işi de diğerleri hizmetin gereği yapıyor olarak anlıyorum ben. Sen btr lik yönetmeliğine takılıyorsun bence ama eğitim hakkı anayasa ile güvence altına alınmıştır. Nette mahkeme örnekleri de var yüksek lisans kamu yararınadır diye.
Çok uzatmak ve polemiğe girmek istemiyorum arkadaş versin dilekçesini cevabını hep beraber değerlendirelim.
 
Hocam idarecilik de valilik oluruyla olur, isteğe bağlıdır, altı aylık görevlendirme ve dört senelik görevlendirme çeşitleri var. Senin mantığına göre para için yapıyoruz biz bu işi de diğerleri hizmetin gereği yapıyor olarak anlıyorum ben. Sen btr lik yönetmeliğine takılıyorsun bence ama eğitim hakkı anayasa ile güvence altına alınmıştır. Nette mahkeme örnekleri de var yüksek lisans kamu yararınadır diye.
Çok uzatmak ve polemiğe girmek istemiyorum arkadaş versin dilekçesini cevabını hep beraber değerlendirelim.
Hocam benim mantığım değil ya neden anlatamıyorum. Görevlendirme de isteğe bağlılık mevcut orda bırak derlerse hiç bir şey diyemezsin. Aynı şey idareci içinde geçerli o zaman. Ben burada idarecinin hakkı filan demiyorum ki. İfade etmeye çalıştığım şey. Görevi gereği izin vermiyorum derse hiç bir şey denilemez. Burada BTR ye vurgu yapmamın sebebi sürekli öğretmenlik görevi ile eş değer gibi lanse ediliyor olması. Ortada bir gerçek var ki eşdeğer değil. Polemiklik bir şey de yok ki hocam. Ben kazandığım ne kaybettiğim ne. Sizin için de aynı şekilde. Bir tespitte bulunmaya çalışıyoruz. Onu özellikle yukarıdaki mesajda yazdım. Ama nedense bizim ülkemizde böyle sanki bir birimizi alt etmeye çalışıyor muşuz gibi algılanıyor. Resmi olarak arkadaşımızın kullanacağı dilekçesine yerleştirebileceği sav varsa paylaşalım ki elbette yazsın. Hakkıysa da söke söke alsın herkese emsal teşkil etsin. Benim sadece vurgulamak istediğim nokta. Maalesef insiyatife bırakılmış bir durumdan söz ediyoruz. Dolayısıyla da bulunulan ilin yaklaşımına bağlı olarak BTR nin şansı çok düşük. Yaklaşım olumsuz ise istifadan başka seçenek yok. Son not olarak bütün memurlar için de durum çok farklı değil. Şu başlık sayesinde biraz araştırınca gördüm ki maalesef bütün insiyatif kurum müdürlerimiz ve il yönetiminde.
 
Son düzenleme:
Hocam idarecilik de valilik oluruyla olur, isteğe bağlıdır, altı aylık görevlendirme ve dört senelik görevlendirme çeşitleri var. Senin mantığına göre para için yapıyoruz biz bu işi de diğerleri hizmetin gereği yapıyor olarak anlıyorum ben. Sen btr lik yönetmeliğine takılıyorsun bence ama eğitim hakkı anayasa ile güvence altına alınmıştır. Nette mahkeme örnekleri de var yüksek lisans kamu yararınadır diye.
Çok uzatmak ve polemiğe girmek istemiyorum arkadaş versin dilekçesini cevabını hep beraber değerlendirelim.
Bahsettiğiniz kararlardan bir tanesi bu sanırım hocam. Affınıza sığınarak eklemek istedim. Görevi aksar denilerek izin isteğine red verilmiş ama mahkeme 2. bir müdür yardımcısı olması nedeniyle söz konusu saatlerde görevin aksamayacağının anlaşıldığını aksini iddia etmek için herhangi bir kanıt olmaması nedeniyle müdür yardımcısı lehine karar vermiş. Buradan hareketle birden fazla müdür yardımcısı olan okullarda emsal gösterilebilir yine öğretmenler ders programı ayarlanması için emsal gösterebilir. Ama BTR için zannetmiyorum. Görev saatleri, görevin niteliği belli. Aynı saatlerde görevi gerçekleştirecek başka biriside bulunmadığına göre sonuç çıkmaz, benim yorumum. Yine de şans denenebilir. Ama bu kadar tan tanaya gerek var mı? İstifa edersin olay çözülür.

11.jpg
12.jpg


Burada paylaşımı yapan ben olduğum için fotoğrafları kişisel bilgi değerlendirilebilecek bölümlerden arındırmaya çalıştım. Dolayısıyla fotoğraflarda silinmiş karalanmış bölümler mevcut.
 
Son düzenleme:
Mantık o değil hocam. Bu işlere bulaşacaksan BTR görevinin gerekleri belli. Neden BTR oldun derlerse bir şey diyemezsin. Hadi yüksek lisansa başvuru yaptığında kesinlik yoktu doğal olarak BTR ye de başvuru yaptın. Şimdi neden istifa etmiyorsun derslerse bir şey diyemezsin mesele bundan ibaret. Bakın hiç bir noktada BT Öğretmeni için bu tarz ifadeler kullanmadım. BT öğretmeni olduğu için bunlar denemez. Asli göreviniz öğretmenlik ve bundan kaynaklı yapamadığınızda ilgili kanun maddesiyle birlikte başvurduğunuz da kabul olasılığı, ders programınızın ayarlanma olasılığı çok yüksek. Ayarlanması, izin çıkması da gerekir anayasanın eşitlik ilkesi gereği. A branş yapıyor, B idareci yapıyor BT öğretmeninin farkı ne? Lakin burada isteğe bağlı aldığınız bir görev var. Ana fark bu. Umarım anlatabilmişimdir.

Yazdıklarınız doğru hocam. Gitmek için bırakmak en iyisi. Fakat A ilindeki btr yaparken gidebiliyor B ilindeki gidemiyor. Her işimiz gibi bu da farklılık gösteriyor. Deveye neren eğri demişler hesabı. Tekrar teşekkür ederim.
 
Yazdıklarınız doğru hocam. Gitmek için bırakmak en iyisi. Fakat A ilindeki btr yaparken gidebiliyor B ilindeki gidemiyor. Her işimiz gibi bu da farklılık gösteriyor. Deveye neren eğri demişler hesabı. Tekrar teşekkür ederim.
Maalesef hocam. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur. Ben de YL başladım ama BTR değilim. Buradaki mesajları yazarken ihtiyaç hasıl olursa diye aslında kendim için de dayanaklar toplamış oldum. Hayırlı günler diliyorum.
 
Son düzenleme:
arkadaşlar konu ile ilgili baya tartışmaya girilmiş son olarak izin yönergesi dikkate alınarak lisans üstü izinleri madde 18 diğer izinler kapsamında 1. maddenin e fıkrasında açıklanmıştır. Konu ile ilgili izin verme yetkisi ise 6. maddede İzin vermeye yetkili amirler olarak açıklanan b fıkrasının 4. maddesinde açıklanmıştır. Bu durum bütün personel için geçerlidir bu maddeleri kullanarak dilekçe yazıldığı taktirde gerekli iş ve işlemler hızla gerçekleşecektir. http://mevzuat.meb.gov.tr/dosyalar/1627.pdf
 
Hocam 3 yıl baş yardımcılık ,2 yıl müdür yardımcılıgı yaptım işlerini aksamayacak şekilde öğretmenlerimizin zamanını ayarladım.Bu platformda atan tutan makamdan uvveti alanlara sesleniyorum idareci olmak demek sorun çözmektir.Yerine göre esnemeler yapmalısınız. Aksi takdirde yönetmelikleri tekrarlayan papağndan farkınız kalmaz
 
Yahu bu nasıl bir mantıktır öğretmen kendini geliştirmesin mi bizler izin alarak yaptık yüksek lisansı müdürüm bak sana izin verdim izin verdim deyip başıma kakardı da sinir olurdum nasıl izin verilmez. E ben okulumda btr değilim 1 gün gitmiyorum o gün eğitim öğretim bitiyor mu flashı açılmayan öğretmen de 1 gün beklesin elektrik kesilse ne yapacak. Hem btr bulmak kolay mı yokki başka btr 4 gün bulmuşlar da. İlkokullar nasıl işleri yürütüyor btr siz yapmayın Allah aşkına
 
2 yıl müdür yardımcılığı yaptım.Bu senede idarecilik yaptığım okulda Btr görevini yürütüyorum.Tahtanın fişini takmadan "TAHTA AÇILMIYOOOORR" diye mesaj atan öğretmen de gördüm,geç kaldığı halde haber vermeyen arayınca da yavuz hırsız misali üste çıkanda.Önceden hep uysal ve yapıcı olarak çözüyordum ama öyle olunca da baktım herkes tepeme çıkmış.Artık hakedene , hakettiği gibi davranıyorum.Misal fişi takmayı unutanı utandırıyorum,boş boş yorum yapan öğretmeni de kalabalıkta bozuyorum.Velhasılı ben aynı durumda olsam idareye nazikce,güzel bir dille durumu izah ederdim.Olumsuz yanıt alırsamda btrliği bırakıp elimi hiç bir işe sürmezdim, dersimi yapar gerisine karışmazdım.Benim sorunumu çözmek yerine yönetmelik diyen idareye, işleri düşünce aynı kanalda cevap veriririm.
 
Yahu bu nasıl bir mantıktır öğretmen kendini geliştirmesin mi bizler izin alarak yaptık yüksek lisansı müdürüm bak sana izin verdim izin verdim deyip başıma kakardı da sinir olurdum nasıl izin verilmez. E ben okulumda btr değilim 1 gün gitmiyorum o gün eğitim öğretim bitiyor mu flashı açılmayan öğretmen de 1 gün beklesin elektrik kesilse ne yapacak. Hem btr bulmak kolay mı yokki başka btr 4 gün bulmuşlar da. İlkokullar nasıl işleri yürütüyor btr siz yapmayın Allah aşkına
ilkokullarda tahta ve bt lab yok, dolayısıyla bt rehberi ihtiyaçları yok, ilkokulda tahtası olan okullar da ilköğretimden dönüşen okullardır, onlar da bt rehberi talep edilirse görevlendirilir, idareci de kendi uğraşacağına talep eder ama öğretmen varsa, yoksa tahtalar çıkarsa gönüllüye, çıkmazsa Allah'a emanettir.
 
ilkokullarda tahta ve bt lab yok, dolayısıyla bt rehberi ihtiyaçları yok, ilkokulda tahtası olan okullar da ilköğretimden dönüşen okullardır, onlar da bt rehberi talep edilirse görevlendirilir, idareci de kendi uğraşacağına talep eder ama öğretmen varsa, yoksa tahtalar çıkarsa gönüllüye, çıkmazsa Allah'a emanettir.
Hocam bence biz acil doktoru değiliz sorunları anlık çözmek zorunda da değiliz öğretmen her duruma hazırlıklı olmak zorunda 8 yıl tahtası olmayan okulda görev yaptım ki her sene Türkiye 1.si çıkarırdı örnek bir okuldu 1 gün tahtasız ders anlatabilir öğretmen bence
 
Hocam bence biz acil doktoru değiliz sorunları anlık çözmek zorunda da değiliz öğretmen her duruma hazırlıklı olmak zorunda 8 yıl tahtası olmayan okulda görev yaptım ki her sene Türkiye 1.si çıkarırdı örnek bir okuldu 1 gün tahtasız ders anlatabilir öğretmen bence
hocam doğru diyorsunuz sözlerinize itirazım yok ama yüksek lisans yapan çoğu kişi il dışında yaptığı için boş gün istiyor, gidip gelebilmek için ya da hakkını kullanabilmek için. Ama bizim mevzuat yazanlar öyle bir Türkçe'ye sahip ki mevzuatı esnek bırakalım derken, açıkça söylenemeyeni cümleler içinde istisna koyarak aslında söylüyor. Yukarıda da yazıldı, "görevi aksatmamak" ifadesini akıllı idareci kullanır. Ama daha akıllı idareci öğretmenini küstürmez, öğretmenin okula ayakları sürünerek değil, isteye isteye gelmesini sağlar. Ama yaşayıp görüyoruz, ne idareciler var, 10 yıl önce değişen yönetmeliği uygulayan, yorum yapılacak yerde yorum yapmayıp başkalarının yanlış yorumlarını uygulayan. Neyse idareciler hakkında fazla yazmayım, konu çok uzar.
 
Geri
Üst