BT Rehber öğretmenin nöbet tutması

Kodla Büyü
Bir de kulüp olayını aydınlatsalardı iyi olacaktı.
O verilir hocam, kulüpler ders dışı etkinlik kaapsamında değerlendiriliyor. Ders saatleri dışında olan her etkinliğin , egzersiz vs. ek ders ücreti ödenir.
Bunda tereddüte düşülecek bir durum yok.
 
Kulüp için ücret ödenir yazısı var mı peki. Ben de 4 yıldır kulüp alıyorum ve sen formatörsün zaten full alıyorsun deyip kulüp ek dersi verilmiyor.
 
Kulüp için ücret ödenir yazısı var mı peki. Ben de 4 yıldır kulüp alıyorum ve sen formatörsün zaten full alıyorsun deyip kulüp ek dersi verilmiyor.
Hocam kulüp / rehberlik gibi çalışmalar ders dışı olarak değerlendiriliyor. Sadece 8. sınıflarda rehberlik dersi var diğerlerinde artık yok. o yüzden ders dışında yapılacak her türlü etkinlik, egzersiz vb ek dersini alırsınız.





memurlar net : https://www.memurlar.net/haber/5652...vi-disindaki-diger-ek-derslerini-alir-mi.html
Görevlendirilen Öğretmenlere, sınıf öğretmenliği görevine binaen ayrıca 2 saat ek ders ödenmesine devam edilecek.

Ayrıca, Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Ek ders görevi" başlıklı 6. maddesi, 5. fıkrasındaki; "(5) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ile bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilen öğretmenler hariç olmak üzere, örgün eğitim kurumlarında ilgili mevzuatında belirtilen sosyal etkinlik faaliyetlerinde danışman öğretmen olarak görevlendirilen öğretmenler ile sınıf veya şube sorumluluğu verilen sınıf/şube rehber öğretmenlerinin bu görevlerinin haftada 2 saati ek ders görevi sayılır. Bu dersler, ders dağıtım çizelgesinde "Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri" adıyla gösterilir. Bu kapsamda aynı kişiye hem danışman öğretmenlik hem de sınıf/şube rehber öğretmenliği görevi verilmesi halinde sadece bir görev için ek ders ücreti ödenir." hükümlerince,
 
"(2) Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez."

FBTR asli görevleri;
1 - Eğitim öğretim saatleri içinde ki branşındaki derslere girmek
2 - Eğitim öğretim saatleri içinde ki geri kalan zamanlarda FBTR görev tanımındaki diğer işleri yapmak.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar 16. maddesi 2. fıkrasındaki hükümlerine göre İl ve içe milli eğitim müdürlüklerinde ARGE bölümlerinde görevli öğretmenler, bakanlıklarda görevli öğretmenler 17:30 mesai bitiminden sonra Yaygın Eğitim Kurumlarında kurs verdiklerinde veya bir DYK kursunda branşında ders verdiğinde mesai saatleri içinde hiç derse girmemelerinden dolayı maaş karşılıkları dolmamalarına rağmen, ayrıca ekders ücretini alır. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar 16. maddesi 2. fıkrasındaki hükümlerine göre maaş karşılığının dolup dolmaması şartı aranmaksızın mesai saatleri içindeki görevlerine binaen 18 ekders görevi yapmış sayılırlar. Mesai saatleri dışındaki eğitim öğretim faaliyetleri mesai saatleri içindeki asli görevleri için bağlayıcı değildir.

Aynı şekilde eğitim öğretim saatleri içinde FBTR olarak görevli olan bir öğretmen, maaş karşılığı dersle dolmaması durumunda, maaş karşılığı olarak anılan zamanlarda FBTR öğretmeninin görev tanımındaki diğer görevleri yapmasından dolayı, eğitim öğretim saatleri dışındaki eğitim öğretim faaliyetlerinden ayrıca ekders ücretinden yararlandırılması gerekir.
 
yine tam açıklık yok. mesela öğretmen başka okula 5 gün fatih btr olarak görevlendirildi. görevini yapıyor. okulda dersi bittikten sonra da halk eğitimde bilgisayar kursu ver onu da maaş karşılığına sayalım diyorlar. bu durum haksızlık oluyor. öğretmen zaten mesai harcamış 5 gün. üstüne bir de derse girip maaş karşılığı doldurmaya zorlanıyorsa bu durum problemli.
 
Biz ne dersek diyelim ilçeden ilçeye bile uygulama değişiyor maalesef. Açık öğretim sınavında engelli sınıfında gözetmen olmamıza rağmen, ilçe mem bu çocuklar kendi yapabilir çok engelli değiller diyerek normal ücret ödedi. o yüzden kulüp için ücret onayı verirler mi diye soramadım bile maalesef .
 
Şunu tam olarak bir anlayamadı kimse..
BTR olarak görevlendirilen öğretmen mümkün olduğu kadar az derse girmeli ki okulun iş ve işlemlerini halletsin. ( Zamanı olsun. Niye mi? Çünkü bu işlerle uğraşırken derse gidemiyorsun. Hele de heyecanlı bi müdürün varsa " aman hocam sen dersi boşver bunu ilden istiyorlar hemen yetiştirelim" diyen bir müdürse.. Ben ilçede tek bilişimciyim, BT sınıfım ilçe Mem.den gelen bilgisayarlarla doldu. Arıyorlar "hocam o bilgisayar memurun bilgisayarı bugüne yetişir mi?" 10 Kasım ilçe anma programını bizim okul hazırlayacak. Okul Müdürü "aman hocam videolar, sesler, slaytlar tam olsun, eksiksiz olsun, Kaymakam Bey, Milli Eğitim Müdürü kızar" vesaire vesaire... )
İkincisi BTR olunca ayrıcalıklı değilsiniz, statünüz diğer öğretmenlerden farklı değil diyen zümrelerimizi (!) hatta il koordinatörleri de duyduk. Tamam NASA'da çalışmıyoruz ama BTR diye bir kavram var. Bizim için genelge, görüş yazısı yayınlayan bakanlık var ancak onlar ucu açık cümle yazdıkları için de her okul müdürü, şube müdürü bunu kendine göre yorumluyor.. Ve sorun da tam burada başlıyor..
Bence şunlarla durum düzelebilir; (Nacizane yorumumdur. Katılmayan elbette olabilir. :) )
-BTR olarak görevlendirilen öğretmen kadrosunun bulunduğu okulunda kendi girebileceği derslere girer kalan zamanda BTR görevini yapar. Kadrosunun bulunduğu okulda girebileceği ders yükü 15 saat ve üzeri ise bu kişinin BTR görevini sağlıklı yürütemeyeceği düşünüldüğünde mümkünse BTR olarak görevlendirilmemesi uygundur.
-BTR olarak görevlendirilen öğretmenin çalışma saati okul ilk ders saatiyle başlar, son ders saatiyle son bulur. (Bunu keyfi mesai saati uygulayan öğretmen ve müdürler için tedbir olarak yazdım)
- Kendi okulunda ders yükünü yerine getiren BTR öğretmeni son ders saatinden sonra isterse ders dışı egzersiz çalışması yapabilir ve ücreti ödenir.
- BTR öğretmeni çalışmasını aksatmayacaksa nöbet tutabilir ve ücreti ödenir.
- BTR öğretmeni ders bitiminden sonra DYK, Halk Eğitim kursları vb. gibi kursları açabilir ve ücreti ödenir..
.....
.....Ekleme yapmak isteyen buyursun. :) Aklıma böyle geldi. Bunu yıllardır anlatıyorum, yazıyorum ama hala herkes kendince yorumluyor. Bazı arkadaşlarımız mağdur oluyor. Bence bu farklı uygulamalar ortadan kalkmalı.
Bi heyecanla hızlı yazdım..Yazdıklarımda hatalar olabilir varsa düzeltin arkadaşlar. Başınızı ağrıttıysam kusura bakmayın. Saygılarımla.
 
Geri
Üst