Bakan Yine Bizden Bahsetmiş (aHaber - Erdoğan Aktaş)

Kodla Büyü

schumix

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
744
Milli Eğitim Bakanı bugün A Haber - Erdoğan Aktaş'a konuk oldu ve sorulması gereken soru tam isabetli değil ama zaten cevap sorumuza cevap oluyor...

Genellikle bu tip itirazlar bu dersi veren yani Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinden gelmektedir.....

cümlesi ile başlayan açıklama sonucunda derslerin tamamen gözden çıkarılmış olduğunu görmüş oluyoruz...

Ve özellikle sorulan 2.soruya ( O zaman bu eğitimi veren yüksekokullarımız niye var??? ) bakanın cevabı ise maalesef içler acısı..

http://tvarsivi.com/player.php?y=483&z= ... 2020:30:00

Bu da yazılı metni;
Sunucu Erdoğan Aktaş- Efendim, teknoloji ve teknoloji yatırımından söz ediyorsunuz. Özellikle izleyicilerimizden gelen soru da şu: Bilişim bölümünden mezun olanların atanmasıyla ilgili. Atamalarla ilgili çok soru var, genel olarak zaten bir soru soracağım ama hem bilişim teknolojilerinden yararlanırken, hem de bilişim eğitimi almış uzmanların ya da öğretmen adaylarının atanmamasının izleyicilerimiz, öğretmen adaylarımız çelişki olduğunu ifade ediyor. Buna açıklamanız nedir acaba?

Bakan Ömer Dinçer- Bu çok doğru bir yorum değil, bunu açıkça söylemekte ben fayda görüyorum. Çünkü genellikle bu tip itirazlar bilişim dersleri veren öğretmen adaylarından gelmekte ve itirazlarının arka planında daha çok Milli Eğitim Bakanlığı'nın bilgisayar öğrenimiyle alakalı dersleri seçimlik ders haline getirmesi üzerine kurgulanmış vaziyette. Halbuki bu ülkenin gerçeğini görmekte yarar var bence. Çünkü şu anda neredeyse bütün öğrencilerimiz bilgisayar kullanmayı öğrenerek okullarına gelmeye başladılar. Genç nesil ve özellikle çocuklarımız bilgisayar konusunda gerçekten çok kabiliyetliler ve çok da öğrenmeye istekliler. Onların bahsettiği söz konusu dersler, daha çok bilgisayar kullanmayı öğrenme üzerine odaklanmış derslerdi. Halbuki yine okullarımızda bugün bizim seçimlik hale getirdiğimiz ders, bilgisayar ve bilişim teknolojileri üzerinden tasarım yapmaya dayalıdır. Ve biz bugün bilişim teknolojileri üzerinden tasarım ve endüstriyel tasarım yapabilecek türden derslere seçimlik olarak sahibiz ve maalesef o alanlarda öğretmen bulmakta da zorlanıyoruz.

Sunucu Erdoğan Aktaş- Peki, yanlış anladıysam da lütfen siz düzeltin Sayın Bakan; bilişim teknolojileriyle ilgili eğitim veren yüksek okullarımız niye var o zaman?

Bakan Ömer Dinçer- O zaman siz böyle bir düşünceden hareketle Türkiye'deki bütün fakülteleri sorgulayabilirsiniz. Çünkü eğer meseleye üniversiteden mezun olan veya herhangi bir fakülteden mezun olanın devlette iş bulacağı ve devlette istihdam edileceğine dair bir yaklaşımla meseleye bakarsanız, sadece bilişim teknolojileriyle ilgili değil bugün tüm Türkiye'deki fizik bölümlerini, kimya bölümlerini, matematik bölümlerini de sorgulamalısınız. Daha da önemlisi, iletişim bölümlerini, maliye bölümlerini sorgulamalısınız. Halbuki tüm dünyada artık üniversite eğitimi, geçin devlette istihdam olmayı, herhangi bir alanda, yani özel sektör de dahil olmak üzere istihdam olmayı zorunlu kılan bir sonuç doğurmuyor. Tüm dünya çok sağlam ve çok etkin bir üniversite eğitiminin üzerine kurgulanmış olan yeni bir vizyonu, girişimcilik kabiliyetini, yenilik yapabilme özelliklerini öne alan bir istihdam anlayışını ortaya koymaya başladı. Gelişmiş ülkelerin pek çoğu toplam nüfus içerisinde üniversite mezunlarının oranlarını artırmaya çalışıyor, ama hiçbirisinde bizim ülkemizde olduğu kadar üniversite mezunlarının istihdamı söz konusu değil. Hele hele hiçbirisinde bizim ülkemizde olduğu kadar devletten iş bekleyen üniversite mezunu da yok. Bizim bu anlamda konuya yaklaşım tarzımızı ve algılamalarımızı değiştirmeye kesinlikle ihtiyaç var. Üniversiteden mezun olmak, devlette istihdam edilmenin karşılığı olmamalıdır.Hele hele bizim ülkemizdeki üniversite mezunlarının istihdam edilme oranlarının gelişmiş ülkelerden bile iyi olduğunu görecek olursak, bu yorum daha da netlik kazanır. Bakınız, bugün Avrupa ülkelerinden bile Türkiye'de üniversite mezunu olanların istihdam edilme oranları daha yüksektir. Üniversiteden mezun olanların yüzde 72'si ülkemizde iş bulabiliyorlar. Ama şunu söyleyeyim: Bütün bunlara rağmen yüzde 28'i iş bulamıyor. O zaman o geri kalan yüzde 28 için de aynı soruyu sormanız gerekmez mi? Bu açıdan bakıldığında, üniversite eğitiminin mutlaka yaygınlaştırılması her fakülte alanında herkes kendi ilgisi ve kabiliyeti doğrultusunda eğitim alacak fırsatı bulması gerekir. Ancak bunların devlette istihdam edileceklerine dair algının ise artık çok geçerli bir algı olmadığını ifade etmek lazım.
 
adam net söylüyor benim aklımda başka ders var ama ona da hoca yok diye yani biz yine açıkta kaldık :? Sanırım yeni bir bölüm açılacak ünide bilişimsel tasarım.. o da birkaç sene götürür mebii ne güzel istanbul ohhh....o değil de yeni bölüme böyle alakasız ziraatten felan eleman aramasalar da biz kapağı atsak ünide :+1:
 
Sonuç itibari ile bu iş bu bakan döneminde BİTMİŞTİR. Şu ana kadar Başbakanda bu bakan ile ilgili tasarrufta bulunmadığına göre geriye kalıyor tek yok. LYS/YGS sınavı. İyi ki başvuruyu yaptım, şimdi hemen çalışmaya başlamak lazım. Zaman azaldı zira.
 
adam öğretmen alılmlarına piyasa ekonomisini getirmek istiyor.çok mezun olsun ben içinden birazını alayım diğerleri ne hale gelirse gelsin.kendi çocuğuda aynı muameleye maruz kalsında görsün
 
Memurun sövmesi yasakmıydı ya, içimden söyleyim bari de Allah'ım BAKAMAYAN'a rüyasında göstersin içimdekileri ..
 
Zaten sorulan soru tekrardan düzeltilip sorulmalıydı, şu an üniversitedeki tüm öğretmenliklerin meb de atanabilecekleri dersleri varken bu okulları bitirenlerin atanabilecekleri bir yer yok... Bu bölümü açık tutmanın sebebi ne ???
Fen edebiyat bölümleri mezunu ile eğitim fakültesindeki bir bölümü kıyaslamanın neresi doğru ki ?
Kaldı ki halen görev başında bulunan 10 bin bt öğretmenini ne yapmayı planlıyorlar ??
 
ben hayatımda böyle plansız böyle ne yaptığını bilmez bir bakanlık görmedim...sağlık bakanlığında çalışsaydık bari her şey düzenli herşey belli bakanı da sahip çıkıyor personeline...
 
Asıl önemli olan,

ÇOCUKLARIMIZ BU KONUDA HARİKALAR, HEPSİ BİLGİSAYAR KULLANMAYI BİLEREK OKULA GELİYOR diyen bir bakanımızın olması. Facebook'a gimeyi, Online oyun oynamayı bilen çocuğun bilgisayar bildiğini zanneden bakanımıza sahibiz. Ne mutlu bize..
 
Çocukların bilgisayar ile ilgili olarak ne bilmesi gerekiyor yani bilgisayar bilgisi hedefi nedir çocuklar için. Ve şu anda çocuklar bilgisayar ile ilgili olarak bu hedefin neresinde. Çocuklar okullarına türkçe konuşmayı öğrenerek gelmiş oluyor neden türkçe derslerine ihtiyaç var biri açıklasa.
 
inanakyol' Alıntı:
Çocukların bilgisayar ile ilgili olarak ne bilmesi gerekiyor yani bilgisayar bilgisi hedefi nedir çocuklar için. Ve şu anda çocuklar bilgisayar ile ilgili olarak bu hedefin neresinde. Çocuklar okullarına türkçe konuşmayı öğrenerek gelmiş oluyor neden türkçe derslerine ihtiyaç var biri açıklasa.

Bu soruyu aynen sormak gerekiyordu hocam, bu yüzden bundan sonraki programlarda atanan veya atanmamış/öğrenci olan arkadaşlardan bu soruyu sormalarına rica ediyorum...
Aynen bu soruya ikna edici bir cevap alabilirsek hepimiz kurtulacağız heralde...
 
Ya biz bilişimde ne kadar ileri bir ülkeyiz ki bilişim derslerini kaldırıyoruz.
Eğer bilişim dersi ders değilse medya okur yazarlığı nedir? Çocuklar kumanda kullanmayı bilmiyor mu sayın bakan?
Çok yazık...
Bir ülkede işe alımlarda bilgisayar kullanım seviyesi ile ilgili bir sınav yapılmadığı sürece biz bu halde kalacağız sanırım.
 
Arkadaşlar, Fatih projesi ile ilgili BT öğretmenleri olarak tepki koyalım. Bu projeyle ilgili kesinlikle kimseye danışmanlık hizmeti vermeyelim. Akıllı tahtanın fişi çıksa, yerine takmayalım, teknik personel çağırsınlar okula. Görelim bakalım öğrenciler kadar idareciler ve diğer öğretmenler de bilgisayarı bilerek mi doğuyorlarmış analarının karnından.

Ayağında ayakkabısı olmayıp da kara lastikle okula gelen öğrenciler de bilgisayarı su gibi biliyorlar, değil mi sayın Bakan?
 
Arkadaş ne çileli branşmış bizim branş.

Ben hiç bişey bilmediğimi hissediyorum bazen ama maşşallah öğrenciler herşeyi biliyormuş. Bizde boşu boşuna derste nefes tüketmeyelim o zaman.
 
amip33' Alıntı:
Asıl önemli olan,

ÇOCUKLARIMIZ BU KONUDA HARİKALAR, HEPSİ BİLGİSAYAR KULLANMAYI BİLEREK OKULA GELİYOR diyen bir bakanımızın olması. Facebook'a gimeyi, Online oyun oynamayı bilen çocuğun bilgisayar bildiğini zanneden bakanımıza sahibiz. Ne mutlu bize..

Çocuklarımız bilgisayarı çok iyi biliyorlar. Araba oyunundan alınan resmi açıp klavyeye basıp hocam bu araba hareket etmiyor oynayamıyorum diyende var. Fareyi masa bitimine kadar sürükleyen. bilgisayarı kapatın deyince monitörü kapatan. açılışta google yerine başka site gelince hocam internet yok vs.. hiçbirine nazar değmez inş.....
 
Okullarda bilgisayarla tasarım yapmayı sağlayan SEÇİMLİK bir ders varmış ve bu derse öğretmen bulmakta zorlanılıyormuş sanırım, acaba yanlış mı anladım..

:scared:
 
yıl olmuş 2012 hala biz ne olacağız diyen BT öğretmeni var. Tamirci olcaz. bkz. bakanın ağzından "okullarda bilgisayarların çalışır durumda olmasına ihtiyaç var" 2 sene önce dedik de sallayan olmadı. oye.
 
"Ücretsiz kitap dağıtmak zorunda kalmayacağız. Kitaplar tablet bilgisayarların içinde olacak."

Hiç bir şey bilmedikleri bu ifadeden zaten belli. Hangi Elektronik kitap basılı materyal kadar etkili olabilir. Elektronik kitapların sınırlılıklarını bilmiyorlar mı? Bilmiyorlarsa kimse bunları uyarmıyor mu?

Bir de bir şey daha dikkatimi çekti her geçen ay Fatih projesinin tarihini ileri atıyorlar. şimdi de 4-5 yıl sonrasından bahsetmiş.
 
genç nesil okula bilgisayar kullanmayı bilerek geliyormuş. bu ülkenin gerçeğiymiş ve bunu bakan görmüş. başka gören var mı arkadaşlar?
 
hala Atatürk ün hayati ile ilgili sunum calismasi yaptirirken,
ögretmenim google a ne yazicaz diyen ögrenciler in
baslangic sayfasi degistiginde ögretmenim internet yok diyen ögrencilerden haberi yok bakanin
 
mfk hocam ben ne olacağımızın açıkça yönetmelik ya da başka bir şekilde belirtilmesini istiyorum ayrıca bu mesleğe 2003 yılında başladım bu konuda senin kadar da bilgiyiliyim merak etme yıl 2020 olsa da ben gene sorumu sorayım yasak değil ya
 
Ben, kız meslek lisesinde, bayan bilişimciye şaşkınlığı ve -bilgisayardan abim anlar, ben bozarım ellemiyim- mantığını kırmaya çalışırken demek bölüm komple kapanıyor. Bilgisayarı da öğrencileri de otomatik vites yapacak fatih projesi.
 
arkadaşlar ben kendi durumumuza üzülüyorum evet
fakat üzülmesi gereken daha önemli bir konu var. belki ben ek derssiz kalıyorum, isteyerek veya istemeyerek de olsa formatörlük kurs vb. yerlerden belki onu karşılayabiliyorum(yanlış anlaşılmasın durumumdan memnun olduğumu söylemiyorum)
Peki ya gözümün bebeği ülkemin eğitiminin hali ne olacak bu şekildeki yanlış uygulamaların etkisi 10 yıl sonra çok acı çıkmaz İNŞAALLAH.
Ben ona yanıyorum ve elimden de bişey gelmiyor, en acısıda bu...
 
Geri
Üst