Asp.Net de "Parser Error" Hatası. Yardım...

Kodla Büyü

alpozturk2002

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar, modüldeki(Etkileşimli Web Uygulamarı-3, Sayfa 91) veritabanı örneğinin aynısını uygulamaya çalışıyorum aşağıdaki hatayı veriyor. Herşeyiyle defalarca yaptım kontrol ettim hatayı bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Server Error in '/' Application.
--------------------------------------------------------------------------------

Parser Error
Description: An error occurred during the parsing of a resource required to service this request. Please review the following specific parse error details and modify your source file appropriately.

Parser Error Message: Type 'System.Web.UI.WebControls.AccessDataSource' does not have a public property named 'UbdateCommand'.

Source Error:

Line 20: <body>
Line 21: <form runat="server" name="form1" method="post" action="">
Line 22: <asp:AccessDataSource id="AccessDataSource1" runat="server"
Line 23: DataSourceMode="DataSet"
Line 24: Datafile="C:\Inetpup\wwwroot\sitem\data\urunler.mdb"

Source File: /sitem/ada.aspx Line: 22

--------------------------------------------------------------------------------
Version Information: Microsoft .NET Framework Version:2.0.50727.42; ASP.NET Version:2.0.50727.42
Modüldeki kodları da buraya aktarıyorum.

<form runat="server" name="form1" method="post" action="">
<asp:AccessDataSource id="AccessDataSource1" runat="server"
DataSourceMode="DataSet"
Datafile="C:\Inetpup\wwwroot\sitem\data\urunler.mdb"
SelectCommand="SELECT nu, kitapadi, yazaradi FROM kitaplar"
UbdateCommand="UBDATE kitaplar SET kitapadi = @kitapadi, yazaradi = @yazaradi WHERE nu = @nu"
DeleteCommand="DELETE FROM kitaplar WHERE nu = @nu"/>

<asp:GridView ID="GridView1" runat="server" DataSourceID="AccessDataSource1"
AutoGenerateColumns="False" AllowPaging="true" AllowSorting="true"
PageSize="3" DataKeyNames="Nu" AutoGenerateEditButton="true"
AutoGenerateDeleteButton="true">
<PagerSettings Mode="Numeric"/>
<pagerstyle ForeColor="White" HorizontalAlign="Center" BackColor="#284775"/>
<Colums>
<asp:BoundField HeaderText="Sıra Nu" SortExpression="Nu" DataField="Nu" Readonly="True"/>
<asp:Boundfield HeaderText="Yazar Adı" SortExpression="ad" DataField="ad"/>
<asp:Boundfield HeaderText="Yazar Soyadı" SortExpression="soyad" DataField="soyad"/>
</colums>
</asp:gridview>
</form>

hocam
UbdateCommand="UBDATE kitaplar SET kitapadi = @kitapadi, yazaradi = @yazaradi WHERE nu = @nu"

Ubdateler, Update olcak sanırım...

teacher09' Alıntı:
hocam

Ubdateler, Update olcak sanırım...
Hocam teşekkür ederim. Yaşlılıktan görememişim bi türlü hatayı. Saatlerdir uğraşıyorum yaaa :) :puhaha:

Parser Error Message: Type 'System.Web.UI.WebControls.AccessDataSource' does not have a public property named 'UbdateCommand'.

hocam burda demiş mesajı aslında, ama neyse bende zamanında saatlece uğaşırdım, çok zevkli sorunları çözmek, kolay gelsin...

BBNET
Geri