ASP bilen bir arkadaş yardım edebilir mi?

Kodla Büyü

canegemen

Aktif Üye
Bulunduğum yerde ilçe milli eğitimin sitesini yeni şablona göre (html) düzenledim. Eski site ASP tabanlı yapılmış. Bana eski site için de link vermemi istediler. Sunucuda eski dosyaları başka bir klasör içine attım ve eski siteye link verdim ama şöyle bir mesaj alıyorum. "The page cannot be displayed because an internal server error has occurred". Bana yardım eder misiniz?

Hocam bende /yonetim gibi dizine girince oluyor, klasör içindeki sayfaya erişim izni vermek gerekiyormuş. Ben c panelden yapamadım, hosting şirketiyle konuştum onlar halletti. Eğer meb'in alanını kullanmıyorsanız hosting şirketinize başvurun. Meb alanında böyle bişeyin nasıl düzeltileceği hakkında fikrim yok...

Hocam MEB'in sunucusunu kullanıyorum. Klasör içindeki sayfaya nasıl erişim verebiliriz bilen var mı?

PANEL OLARAK NEYİ KULLANIYORSANIZ ORAYA GİRİP DOSYA YÖNETİCİSİNE GİRECEKSİNİZ BURDAN ERİŞİM HAKLARI BÖLÜMÜNDEN OKUMA HAKKI VARDIR SİZ BURAYA YAZMA DEĞİŞTİRME HAKKI VERECEKSİNİZ BU KADAR.

Hocam kurumun e-posta adresinden internet@meb.gov.tr adresine erişim izni verilmesini istediğiniz dizinlerin listesini isteğinizle ilgili kısa bir metinle göndermeniz gerekiyor. İzin verme işlemlerini bakanlık birimleri yapıyor. Sizin panele ulaşma imkanınız yok.
Bu mesajı göndermişken sunucu boyutunuz yetersizse artırımla ilgili de istekte bulunabilirsiniz.

Kod:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<configuration>
    <system.webServer>
        <httpErrors errorMode="Detailed" />
    </system.webServer>
</configuration>

Yukarıdaki kodu web.config olarak olarak kaydet. Ardından sitenin ana dizinine at. İç sunucu hatalarının detaylarını görebilirsin.

Bahsettiğin durumda sistem bir hata veriyor ve sen bu hatanın detayını alamıyorsun.

girdap08' Alıntı:
Kod:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<configuration>
    <system.webServer>
        <httpErrors errorMode="Detailed" />
    </system.webServer>
</configuration>

Yukarıdaki kodu web.config olarak olarak kaydet. Ardından sitenin ana dizinine at. İç sunucu hatalarının detaylarını görebilirsin.

Bahsettiğin durumda sistem bir hata veriyor ve sen bu hatanın detayını alamıyorsun.
Hocam bahsettiğin gibi yaptım ve default.asp açıldı.
http://nurdagi.meb.gov.tr/2012/haber/default.asp
Burada hata olarak neyi görebilirim?

Sanırım çilem haber scripti kurulmuş. Ama dizin değiştirdiğin halde (alt dizine kurulmuş) yeni dizin adresini database de belirtmediğinden sistem tema yolunu bulmadığından sayfa bu şekilde açılıyor.

Çözüm: Veritabanını aç/ ayarlar tablosuna gir / klasör alanını / /2012/haber/ şeklinde güncelleştir.

girdap08' Alıntı:
Sanırım çilem haber scripti kurulmuş. Ama dizin değiştirdiğin halde (alt dizine kurulmuş) yeni dizin adresini database de belirtmediğinden sistem tema yolunu bulmadığından sayfa bu şekilde açılıyor.

Çözüm: Veritabanını aç/ ayarlar tablosuna gir / klasör alanını / /2012/haber/ şeklinde güncelleştir.
Hocam mysql veritabanını açtım fakat ayarlar tablosunu göremedim. Kusura bakma hocam daha önce veritababıyla uğraşmamıştım. Ayrıca phpmyadmin'de veritabanı tablosu bulunamadı yazıyor.

Kullandığınız sistemin MySQL sürümü yok diye biliyorum. Access veri tabanı kullanır. Veri tabanının yerini tespit edin önce.

Ama gördüğüm kadarıyla zaten sistem ana dizinde kurulu değilmiş. Haber dizininde kuruluymuş. Zaten ana dizine bir etkisi olmadığı için neden haber/2012 dizinine atma gereği duydunuz? Sistem haber dizininde durursa zaten sorunsuz çalışacak gibi görünüyor.

İlla haber/2012 dizininde kalacaksa sistemdeki access veritabanını bulun ve benim yukarıda tarif ettiğim yolu izleyin.

girdap08' Alıntı:
Kullandığınız sistemin MySQL sürümü yok diye biliyorum. Access veri tabanı kullanır. Veri tabanının yerini tespit edin önce.

Ama gördüğüm kadarıyla zaten sistem ana dizinde kurulu değilmiş. Haber dizininde kuruluymuş. Zaten ana dizine bir etkisi olmadığı için neden haber/2012 dizinine atma gereği duydunuz? Sistem haber dizininde durursa zaten sorunsuz çalışacak gibi görünüyor.

İlla haber/2012 dizininde kalacaksa sistemdeki access veritabanını bulun ve benim yukarıda tarif ettiğim yolu izleyin.
Hocam teşekkür ederim. En kısa sürede 2012 dizinininden çıkartıp haber dizinine kopyalama yapacağım.
Veri tabanının yeri nerede kuruludur bilemiyorum. Benden önce siteyi sanırım eski bilgisayar öğretmenlerinden birisi yapmış.

girdap08' Alıntı:

Hocam teşekkür ederim işe yaradı.

BBNET
Geri