Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama

ado veritabanı bağlantısı sorunu

Konu, 'Windows İşletim Sistemleri, Sorunlar ve Çözümler' kısmında lastmohikan tarafından paylaşıldı.


Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal

  1. lastmohikan

    lastmohikan Aktif Üye

    Kayıt:
    30 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    142
    Beğeni:
    1
    v.basicte ado bağlantısıyla access veritabanı uygulaması yaptım...şimdi bu uygulamada bağlantıyı yapıyorum..fakat sadee c dizinine atınca çalışıyor..vb windows klasörüne 2 tane dll dosyası atıyor..onlarıda kendi klasörüme kopyladım..sonra setup porgramı ile program haline getirdim..fakat başka birbilgisayara kurulum yapılınca veritabanı ile program arasındaki bağlantı yok oluyor...bu konuda bilgisi olan arkadaslar yardımınızı bekliyorum
     
  2. sedat9999

    sedat9999 Üye

    Kayıt:
    29 Ekim 2007
    Mesajlar:
    29
    Beğeni:
    0
    bağlantı cümlesi

    arkadaşım bağlantı cümlende sorun var

    bağlantı cümlen bu şekilde olursa sorun vermez gibi me geliyo
    bi dene bakalm


    Dim ipcumle As String = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & Application.StartupPath & "\data.mdb;"
    Public baglanti As New OleDbConnection(ipcumle)
     
  3. omd

    omd Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    19 Nisan 2007
    Mesajlar:
    4.756
    Beğeni:
    6
    benim tercihim delphi içinde access kulanmak olurdu :) daha az sorun çıkarıyor...
     
  4. .Kaf-Kef.

    .Kaf-Kef. Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    16 Nisan 2007
    Mesajlar:
    1.069
    Beğeni:
    0
    Hocam access eyw , fakat path bazlı değil server bazı sistemlere geçmek lazım.
     
  5. lastmohikan

    lastmohikan Aktif Üye

    Kayıt:
    30 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    142
    Beğeni:
    1
    tesekkurler arkadaslar...applicationstartup ı denedim aslında ama delphi daha saglıklı olacak sanırım..vbnin runtime hataları ve derleme hataarından bıktım..
    elinizde setup programı olarak ne var arkadaslar..ne kullanıyorsunuz...patchleme ile ilgili egitim videoları varsa bide:)acayip sevinirim...tek cdye windowsun 98,me,xp,ve vistayı birleştiriyolar...gereksiz theme leri siliyolar..bunun hakkında elinizde egitici bilgiler varsa bekliyorum arkadaslar..ilginiz için teşekkürler...
     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal