ACİLL ANKET

Kodla Büyü

ykalinkara

Üye
Mesajlar
17
Arkadaşlar İnönü üniversitesinde yüksek lisans yapıyorum. Tez konusu kapsamında böte 2. sınıf öğrencilerine donanım ile ilgili bir başarı testi uygulayacağız. Yalnız testi uygulamadan önce test sorularını donanım konusunda deneyimli en azından bu dersi almış kişilere inceletmem gerekiyor. Bu nedenle size ihtiyacım var. Değerli vaktinizden 5 dakika ayırıp bu linkteki http://goo.gl/forms/A17MwNUVUhtesti doldurabilirmisiniz?
 
Hocam hayırlı olsun, başarılar dilerim.
Soruları okudum. Öncelikle belirteyim, 5 dakikadan çok daha uzun sürüyor :)
Bana kalırsa;

* Başarı testini nasıl bir gruba hangi şekilde uygulayacaksınız tam bilemiyorum ama öğrencilere bir ödül, karşılık vs. sunmadan/göstermeden 60 soru çok. Bu sayıyı her ne şekilde olursa olsun (ödül vs. olsa bile) düşürülmeli.
* İşlemli, hesaplamalı sorular çıkarılmalı,
* Olumsuz sorularda, olumsuzluk ifadelerinin altı çizilmeli derim.

Allah muvaffak etsin..
 
Soruların bazıları tekrar ediyor, özellikle devre elemanlarıyla ilgili olanlar. Sorularınız güncel teknolojileri desteklemiyor, örneğin PCI-express'e hiç değinilmemiş, eğer soruları bir yerden hazır olarak aldıysanız, muhtemelen sorular 4-5 yıl öncesine ait.
Çok gereksiz ayrıntıya değinen sorular olmuş, örneğin AGP'nin hızını, aktardığı veri miktarını bilmeye ihtiyaç kaldı mı ya da görüntüleme standartlarını (SGA, vga vs.) bilmek ne kadar gerekli.
Bir soruda da 3 boyut teknolojisi sorulmuş, şıklarda 3B ve 3D seçenekleri var. Türkçe düşünürsek 3B (3 boyut), ingilizce düşünürsek 3D seçeneği doğru oluyor.
Açıkçası sıkıla sıkıla tüm soruları (57 taneydi sanırım) cevapladım ama açıkçası beğenmedim desem yeridir.
 
Hocam öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. Anketi doldurduğunuz için ayrıca teşekkür ederim. Siz ve sizin gibi anketi dolduran arkadaşlar sayesinde soruların zorluk ve kolaylık derecelerini belirleyeceğiz ve aşırı zor ve aşırı kolay soruları eleyeceğiz. soruların çok olmasının sebebi bundan dolayı. Arkadaşlar eleştirileriniz ve anketi doldurduğunuz için çok teşekkür ederim. Bu sorular ham sorular sizin vereceğiniz cevaplar ışığında ve eleştirileriniz doğrultusunda gerekli düzeltmeleri yapacağım.
 
hocam işte biz de bunu ölçmeye çalışıyoruz hangi sorular ayrıntılı bilgi gerektiriyor hangisi orta düzey bir soru hangi soruyu sorsak tüm öğrenciler bilebilir gibi tezimiz için önemli sorulara sayenizde cevaplar bulmaya çalışıyoruz. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
 
Bu anketi http://goo.gl/forms/xEao4A0Cs8 dolduran ve 7 arkadaşına dağıtanın muradı hâsıl olur, inanmayan ise musibete uğrar. 1951 yılında birinin eline geçirmiş, 7 kişiye dağıtmış, Profesör olmuş. Sonra bir fakirin eline geçmiş, inanmamış, evi yanmış ve tezi kabul edilmemiş. :D :D :D
 
soruların böteyle bağını kuramadım hocam. detay,bilmek zorunda olunmayan ezber sorular var.
 
Hocam Allah yar ve yardımcınız olsun.

Gördüğüm kadarıyla soruları gruplandırmamışsınız. Anketi uygulayıp verileri spss'e attıktan sonra çıkan sonuçları tablolaştırıp tezinize eklemeniz ve her tablonun altında maddeleri yorumlamanız gerekmekte (belki bu süreci benden daha iyi biliyorsunuzdur, ukalalık yapmak istemem fakat gördüğüm eksikliği bildirmek istedim.

Eğer soruları
A) Donanım
B) Elektronik
şeklinde gruplandırırsanız yorumlama esnasında size faydası olacaktır. Hatta siz bu şekilde danışmanınıza gönderdiğinizde o da sizden soruları gruplandırmanızı isteyecektir. Hatta size tavsiyem:
A. Donanım (1-30. sorular)
A.1. Çevre birimleri (1-8. sorular)
A.2. Anakart elemanları (9- 15. sorular)
A3. vs
B. Elektronik
B.1. vs
B.2.
şeklinde gruplandırmanız. böylelikle her grubun tablosunu ayrı ayrı oluşturup hem maddeleri değerlendirebilirsiniz, hem de o grupla ilgili genel yargıya varabilirsiniz. literatür taraması yapıp diğer tezlerde bulunan sonuçlarla kıyaslama yapmanız da çok daha kolay olur.

Ayrıca kafama takıldı, 23. soru yazılım mı yoksa donanım mı? Bir göz atın isterseniz.

Tekrardan iyi çalışmalar dilerim.
 
Hocam, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim öncelikle. 23. sorunun cevabı yazılım. Bu tür bir işlem için OCR yazılımlarını kullanıyoruz. Hocam bu sorular ham sorular bu soruların zorluk-kolaylık indeksi diğer adıyla güçlük indeksi bulmak amacıyla daha önceden donanım dersi konularını almış olan siz değerli hocalarıma sormam gerekiyordu. sizden gelen cevaplar ışığında soruların zorluk kolaylık indeksini hesaplayacağım ve aşırı zor ya da aşırı kolay soruları eleyeceğim. Elimde kalan soruları tekrar düzenleyip deney grubumuza uygulayacağız. yani bu soruları bu şekilde size sormamın tek nedeni soruların ne kadar zor veya ne kadar kolay olduğunu öğrenmek.
 
12 tane mesajınız vAR 11 tanesi bu konuda..7 yıldır forumu hep sömürmüş hiç katkı yapmamışsınız.şimdi yana yana yardım istiyorsunuz. :) biraz da siz destek verin lütfen.buda benm bakış açım kolay gelsin.
 
Neyseki bakış açınız sadece sizi ilgilendiriyor. Kimseyi sömürdüğüm yok, kimsenin de beni sömürdüğü yok. Altı üstü bir anket ister doldur ister doldurma canın sağolsun. Bana bu konuda yardımcı olan arkadaşlara minnettarım. Anket sonuçlandı arkadaşlar, sayenizde madde analizi yapabildim, zorluk seviyelerine göre soruları eledim ve örneklem grubuna uyguladım. Teşekkürler, çok sağolun.
 
ankete katıldık ama keşke biz de öğrenenbilseydik doğru mu yaptık yanlış mı
 
Geri
Üst