Ağrı’da Mobbing Sebebiyle Öğretmen İntihar Etti

Kodla Büyü

hasanerenn

Aktif Üye
Mesajlar
132
Ağrı’da Meslektaşımız Irmak Koparan kendisine yapılan mobbing sebebiyle canına kıymıştır, Allah’tan kendisine rahmet diliyorum.

Hatırlarsanız Ağrı’da hamile eşime yapılanları yazmıştım. Bu ilde yaşananlar akla hayale sığmaz ama bakanlık bizimle uğraşmaktan gerçek problemlere kör hale geldi.

Benim konum:

 
Öğretmenlerin haklarını korumakla yükümlü tüm kurum ve kuruluşların da sorumluluklarını gözden geçirmesi gerektiğine inaniyorum.
 
hocam dün öğretmenken bugün müdür veya müdür yardımcısı oldu diye ahkam kesen mobing yapan kabadayılık yapan külhanbeyliği (devlet kültürünü örfünü babacanlığı idareciliği yöneticiliği çok güzel ve kimseyi kırmadan dökmeden üzmeden yapanlarda var onları tenzih ederim) yapan emin olun kılıfını hazırlamıştır, siz daha il ilçe mem veya kaymakamlığa gitmeden sizi arkadaşlarıyla kötüleyerek iftira atarak kendini sağlama alıyorlar o yüzden bu tür kişilere karşı hiç ses çıkarmadan dışardan işinizi halledeceksiniz gerekirse dayınıza amcanıza dövdürüp hayati bir kaç kemiğin kıracaksınızki kendi sağlığının da kıymetli olduğunu hatırlasın.
 
Son düzenleme:
hocam dün öğretmenken bugün ahkam kesen mobing yapan kabadayılık yapan külhanbeyliği yapan emin olun kılıfını hazırlamıştır, siz daha il ilçe mem veya kaymakamlığa gitmeden sizi arkadaşlarıyla kötüleyerek iftira atarak kendini sağlama alıyorlar o yüzden bu tür kişilere karşı hiç ses çıkarmadan dışardan işinizi halledeceksiniz gerekirse dayınıza amcanıza dövdürüp hayati bir kaç kemiğin kıracaksınızki kendi sağlığının da kıymetli olduğunu hatırlasın.
Ne desem bilmiyorum ama son söylediklerinize katılıyorum.
 
Ağrı gibi doğuda ki yerlerde Türk öğretmenler burada ki yerel "küçük" ama kendini "büyük" sanan idarecilerden her zaman mobinge uğramışlardır. Ama aynı durumu batıda biz Türkler bunlara yapmıyoruz.
 
Değerli hocam mesele doğu batı değil aslında. Mesele zihniyet meselesi. Mobingi yaptığı iddia edilen şahıs kütahyalı diye okudum. Bu dünyada sadece iki çeşit insan var. İyi ve kötü insan.... Çok yazık olmuş. Allah rahmet eylesin.
 
Ağrı gibi doğuda ki yerlerde Türk öğretmenler burada ki yerel "küçük" ama kendini "büyük" sanan idarecilerden her zaman mobinge uğramışlardır. Ama aynı durumu batıda biz Türkler bunlara yapmıyoruz.
Çok yanlış ifadeler kullanmasınız. İşi Türk, Kürt veya başka bir milliyete bağlamanız dar ve hastalıklı düşünce ürünü. Biz batıda yapmıyoruz! 4 yıl sizin batı dediğiniz bir şehirde sırf doğulu olduğu için te..ist olabilir sui zannıyla doğuya dönmek zorunda kalan arkadaşlarımız var maalesef.

Teşhisiniz baştan hatalı neresini düzelteceğimi bilemedim. Mobbingin milleti yoktur. Kimisi koltuk için, kimi sendika için kimi kendini göstermekte için ... mobbing uygular. İnsan olmak, insanca muamele yapmak her yiğidin harcı değil.
 
Ağrı gibi doğuda ki yerlerde Türk öğretmenler burada ki yerel "küçük" ama kendini "büyük" sanan idarecilerden her zaman mobinge uğramışlardır. Ama aynı durumu batıda biz Türkler bunlara yapmıyoruz.
hocam Rahmetli öğretmenin okul müdürü kütahyalı bir kadın öğretmen , bunun yanında galiba intihar eden kişide doğu kökenli izmirde büyüme. (X te paylaşılmış).
her ne olursa kim nereli olursa olsun insanlığa yakışmayan hal hareket ve davranış kimden olursa olsun doğru değildir tasvip edilmez onaylanmaz, yayınlanan ses kaydı var rahmetli öğretmenin 9-10 dk lık onu mutlaka dinleyin herşeyi anlatmış orada ve sadece kısa bir bölümü, bunların aylarca sürdüğünü düşünün.....
 
Son düzenleme:
cok yalnış ifadeler dogu batı gibi ayrımcı ifadeler zira kin ve dusmanlıga goturur adamı, duzeltilmesi elzem kanımca...
 
Son düzenleme:
Meslek tarihimde bir defa oldu.Bir okulda idareci ve genç öğretmenler el ele vermişler okulu kafalarına göre yönetiyorlardı.Dışardan gelen bana da mobbing yapıldı.3 sene öğretmenler odasına hiç girmedim dışarda karda yağmurda yalnız gezdim.İdareci bana 82 diğer tüm öğretmenlere 92 vermişti.Hiç itiraz etmedim, şikayet de etmedim.Sporcu, her öğlen futbol oynayan idareci, ben bu okuldan ayrıldıktan sonra aniden pankreas kanserine yakalandı ve 54 yaşında öldü.Arkamdan Mustafa hocanın bedduası tuttu diye çok konuşulmuş.Allah rahmet eylesin ama bana diğer öğretmenlerin lafına bakıp çok haksızlık ettiler, yanımdan geçerler araca almazlar selam vermezlerdi.Suçum, dışardan gelip bunların rahatlarını bozmuştum.Derse geç girme, kahvaltı...
Allah en güzel intikam alıcıdır.
 
ilksms
Geri
Üst