25000 TL civarı araç arıyorum...

Kodla Büyü

cingozcemal

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
277
Değerli hocalarım 20-25 bin civarı boyasız hasarsız temiz bir araç bakıyorum. Hyundai Accent era ve Renault Symbol lere bakıyorum genelde. Sizin önerileriniz nedir. Km si düşük Dizel mi alsam, yoksa tüplümü alsam. Çevrenizde tanıdıklarınız da varsa haber ederseniz sevinirim :alkis:
 
Hocam bir arkadaşta var oda öyle diyor uçan teneke :) Bastınmı sembolle elmadağda diyor tüm arabaları sollar, ama sert viraja giremezsin durmaz diyor :) Bizde karar veremedik bir türlü...
 
hakand77' Alıntı:
ikisini de geçin bence.eski kasa astra, bora daha mantıklı seçimler...

Bu arabaların temizini bulmak çok zor, belli bir yaşa gelmiş arabalar, başıma geldiği için biliyorum. 2010-2011 Hyundai Era iyi bir seçim. Symbolden daha iyi.
 
Hocam bende de Ford Focus 2005 Ghia vardı, 3 ay önce 22,400 e sattım. Araba 126 binde idi, arabadan memnundum ama sonlara doğru sıkıntı vermeye başladı. Tüp kullanımından dolayı benzin pompası gitti bunun yanı sıra ufak tefek bakımları vardı yaklaşık 1000 tl masraf çıkardı. Ben de bu masraflarla uğraşmak istemedim ve sattım. Şimdi de araba arıyorum, aynen sizin dediğiniz gibi hundai era 25000 e kadar bir şey arıyorum. Ama aklıma sattığım araba gelince belli bir km nin üzerinde masrafları düşününce dikkatli olmak gerekiyor. Aldığınız arabanın km sini iyi sorgulatın, tanıdık dahi olsa expertiz raporu alın hocam.
 
25 000 cok hocam etmez okadar..:D pardon yanlıs oldu galiba siz alıcısınız:D

2001 astra tüplü cd nin bir üst versiyonu.. elegance m olması lazım..bşr bak istersen. abs havayastıgı dijital klima vs var. güzel arac
 
hocam size önerim paranıza yazık etmeyin ya japon ya alman gerisi yalan
golf, astra, honda, toyota yada benim hayalimdeki mazda 3 sedan...
 
Hocam km si çok olan araç her zaman bir sıkıntıya gebe oluyor malesef. Bi yeri yaptırıyorsun ooo tamam araba iyi oldu satmayalım binelim diyorsun 2 ay sonra başka bir arıza çıkarıyor artık insan sıkılıyor. Ayrıca sanayi esnafından tiksindim. O yüzden km si az olsun yorgun araba olmasın tek 2 bin fazla vereyim diyorum. Sattığım araba 2001 modeldi zaten sıkıntıları çıkmaya başlamıştı. O yüzden Alman'a Japon'a yeni modellerde yanaşamıyoruz bile eskilerde sıkıntı çıkarır diye hocam :alkis:
 
cingozcemal' Alıntı:
Hocam km si çok olan araç her zaman bir sıkıntıya gebe oluyor malesef. Bi yeri yaptırıyorsun ooo tamam araba iyi oldu satmayalım binelim diyorsun 2 ay sonra başka bir arıza çıkarıyor artık insan sıkılıyor. Ayrıca sanayi esnafından tiksindim. O yüzden km si az olsun yorgun araba olmasın tek 2 bin fazla vereyim diyorum. Sattığım araba 2001 modeldi zaten sıkıntıları çıkmaya başlamıştı. O yüzden Alman'a Japon'a yeni modellerde yanaşamıyoruz bile eskilerde sıkıntı çıkarır diye hocam :alkis:

En mantıklısı hocam benimde başıma geldi. Alman Japon arabaları sanki hiç sorun çıkarmıyor.Konfor olarak birşey diyemem fakat 2001 golf alacağıma 2010 era yada symbol tercih ederim. Sorun çıkıp sanayiye gitmesi bir işkence.
 
Aynen hocam katılıyorum sana 21 kuruş zor biraz. 30 dan aşağı yakmaz hocam, neyse hayırlısı olsun
 
HOCAM bende var az yakıyor ve 2 senedir ölçerim klima açık
35 lt gaz ile 400 km yapar uzun yol gaz litresi 2,5 dan 220 yakar
şehir içi 350 km yapar oda 270 yakar
araç 2008 1,6 elegant toyota avensisis
 
Hocam konu avensis veya toyota olunca değişir. O ağır kasa araba ş.içi 10lt/100km lpg tüketir. Uzun yolda 12 km yi bulursun 1 lt lpg ile. Avensislerin 2.0 motorları haricinde gözün kapalı alabilirsin. 5 ay önce 2003 avensis comfort 135000 deki aracı 26 000 tl ye aldık arkadaşa. çok da memnun
 
valla ne olursa olsun ortalama 21 kuruş hayal sadece.şehir içi en az 26-27, şehir dışıda 22-23 olur.o da en dikkatli haliyle...
 
Valla arkadaşlar piyasa bayağı yüksek, 3 ay önceye göre 20000 civarı araçlara 2-4 bin arası yükselmiş fiyatlar, daha da yükselecek deniyor, sebep olarakta sıfır araç fiyatlarının 2 yılda yüzde 25 e yakın artması diyorlar. Valla en sonunda bu esnafa kızıp reklamlardaki gibi bi Dacia alıp keyfime mi baksam diyorum. :)
 
Değerli hocalarım alacağım arabaya karar vermiş gibiyim. Renault Symbol 1.2 LPG li 16 valf olursa hiç sorun olmadığını söylüyorlar. Bunların Expression modeli full olanı. Dizelden az yaktığını söylüyorlar, 2012 modelin 6 aylık vergisi 187.5 TL, ABS, Çift hava yastığı, Dijital-Analog Klima(değişken), çelik jant, sis farı, 4 cam otomatik vs. Km leride en fazla 45 - 50 binde. Şu iki aracı düşünüyorum. Sizce nasıldır. Selamlar...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 6061/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 7900/detay
 
öğretmenim 2009 1.2 expression symbol sahibi olarak söylüyorum.Yedek parça, tamir, yakıt ve bagaj konusunda kesinlikle sıkıntı çekmezsiniz.Son ölçümle sabittir.Şehir içi 37 lt tüple 450-470km yaptım.Akraksiyonlu(saatte 180 - 190km) kullanmıyorsanız ve şehir içi kullanıcısıyım diyorsan bütün taleplerini karşılar.(Çift hava yastığı, abs, klima, sis farları, otomatik cam, merkezi kilit, geniş bagaj) Piyasa durumunu hiç söylemiyorum bile.Bizim memlekette renault ölüsü satar.Altın bilezik gibidir.Satarken zorlanmazsın. Bana sorarsan aynı paraya 10 yaşında araba almaktansa, 4-5 senelik araba tercihimdir.Karar senin
 
Hocam ikisi de kaliteli araç değildir. Ama iş görür ve siz de çok kalite aramıyorsanız ve yılda 20000 km ve fazlası yapıyorsanız bu araçların dizellerini alın.
Ama kalite arıyorum derseniz o zaman Ford, Opel, Honda, Toyota gibi arabaların 2006-2008 modellerini bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
 
Geri
Üst