Kitap aldırdığım için soruşturma geçiriyorum?

Kodla Büyü

birarti1

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
706
merhaba arkadaşlar,
geçen yıl LAB olmadığı için 5. ve 6. sınıflara kitap aldırmıştım (01 Yayınları),
hayatımda ilk kez kitap kullanarak çok verimli bir sene geçirmiştim,
bu yıl LAB kuruldu ne yapayım diye bir müddet düşündükten sonra sadece 5. sınıflara kitap aldırdım ve
bundan sonraki yıllarda böyle devam ederim diye düşünüyordum ki,
dün müfettişe ifade vermek zorunda kaldım,
bir velimiz Cimer üzerinden şikayet etmiş ve bizim ilimizde her şikayette okula müfettişi gönderiyorlar bu kitap konusunda,
bişey çıkar mı çıkmaz bence, çıksada umrumda olmaz, yok uyarı yemişim yok kınama yemişim,
ama daha bir kaç gün önce kitabı hazırlayan arkadaşlara yazdığım mesaj aklıma geldi,
onlara alanda çok büyük bir eksikliği giderdiklerini söylemiştim, hala söylediğimin arkasındayım, koca bakanlığın yapamadığını bir kaç arkadaşımız yaptı,
çatır çatır birebir öğretim programına uygun ders kitabı yazdılar,

kendi açımdan bakıyorum olaya,
çocuklar birşey öğrensin diye paralıyorum kendimi,
5. sınıflarda ders anlatmaktan sesim kısılıyor, meslekte 20. yılım ses sorunu yaşamaya başladım,
ve o veciz söz aklıma geliyor "devlette yapılan hiç bir iyilik cezasız kalmaz",
ve şu an dudaklarımda nedense bir tebessüm beliriyor, sadece gülümsüyorum, tepki dahi veremiyorum,

ve son olarak şunu yazmak istiyorum,
samimiyetine inandığım bütün insanlara ve velilerime söylemekten çekinmediğim şu sözü,
lütfen aileden dolayı maddi durumunuz yerindeyse çocuklarınızı en iyi marka özel okullarda okutunuz,
evlatlarınızı bu köhne sisteme yem etmeyin.
 
Hepimiz bu tehlike ile yaşıyoruz. Bahsettiğiniz 01 yayınlarına ait kitabın yazarlarından olmama rağmen kendi yazdığım kitabı gönüllü olmayan kimseye aldırmıyorum. Fakat çocuklar heba oluyor. Ellerinde kaynak yok. Ödev yapmadıkları için konu tekrarı yok.
Bazen devletin verdiği cezalar şeref madalyasına dönüşüyor. 2011de öğrencileri FETÖnün dersanesine göndermedim diye bana da soruşturma açmaya kalktılar. Cevabım "gurur duyarım" olmuştu. Siz cezayı hakedecek değil gururla mesleğini yapmaya çalışan bir öğretmensiniz.
Öte yandan ne yapılabileceği konusunda ortak bir tavır içinde olabiliriz. Öncelikle dersimizin bir kaynak kitabı olmadığını belirtin. Varsa okul ve ilçe zümre kararlarında bir kaynak kitap kullanılmasının dersin verimini artıracağına dair kararlarınızı ekleyin. Ve kesinlikle öğrencileri zorunlu tutmadığınızı belirtin. Hatta öğrencilerin kitabın dijital içeriğine ücretsiz erişebildigini dahi belirtin. Bir diğer yöntem ise veli ile diyalog kurmak olabilir. Sizi yanlış anlamış olabilir. Çünkü diğer derslerde kaynak kitap olduğu için bizde de var sanıyor veliler.
Şimdiden geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum değerli hocam.
 
Sayın hocam duruma üzüldüm.
Siz de vefakar ve cefakar öğretmenlerimizden birisiniz. Emin olun ki emekleriniz zayi olmayacaktır. Şikayet eden o 1 kişi karşısında onlarca yüzlerce öğrenci ve veliniz size destek çıkacaktır. Bizler de sizinleyiz.
Soruşturma konusunda ise şunu belirtmek isterim. Kitap tavsiyesinde bulunduğunuzu fakat kesinlikle "alın" şeklinde bir beyanda bulunmadığınızı belirtin. Bir ceza alacağınıza kanaat getirmiyorum. Hal böyleyken onca yayınevi okullarımıza tanıtım amaçlı temel derslerde birçok kaynak bırakıyor. Temel ders öğretmenleri de bunları tavsiye edebiliyor. Bunlar gayet olağan iken yaşadığınız durumun sizi uzmesine izin vermeyin. Ümitvar olun.
Saygılar
 
İlgili müfettiş oldukça anlayışlı bir insandı,
dersimizin kitabı olmadığını söyleyince bir duraksadı kendisi de şaşırdı,
kitabın "Tavsiye" olduğunu almanın zorunlu olmadığını belirttim, ki gerçekten de öyle yapmıştım zaten.
 
Klasik MEB düzeni... En laçka ve berbat bakanlık MEB bence. Personeline 0 değer veren, maddi-manevi korumayan ve her durumda ezdiren, popülist yaklaşımdan başka derdi olmayan bir bakanlık.
Kitap gönderme ve kitap aldıranlara ceza ver.
Kitap gönder ama kitaptan soru sorma veya benzer sorma. Yeni nesil içerik hazırlama ama soruları yeni nesil sor.
Ne diyeyim... Say say bitmez.

İnşallah sorunu aşarsınız.
 
Değerli hocam öncelikle geçmiş olsun. Bazen birçok insana yardım ederken bir iki kişiden ihanet görebiliyor insan. Sizin niyetiniz açık ve ortada. Çocukların kaliteli eğitim alması hepimizin isteği. Biz ne zaman ki eğitim verdiğimiz çocukları kendi çocuklarımız gibi görüyorsak o işi layıkıyla yapıyoruz demektir. Acaba soruşturma açan kişilerin çocukları da bilişim teknolojileri dersini kitap olmadan mı işliyorlar. Yapabileceğimiz bir şey olursa buralardayız hocam, yalnız değilsiniz @birarti1.
 
Değerli hocam öncelikle geçmiş olsun. Bazen birçok insana yardım ederken bir iki kişiden ihanet görebiliyor insan. Sizin niyetiniz açık ve ortada. Çocukların kaliteli eğitim alması hepimizin isteği. Biz ne zaman ki eğitim verdiğimiz çocukları kendi çocuklarımız gibi görüyorsak o işi layıkıyla yapıyoruz demektir. Acaba soruşturma açan kişilerin çocukları da bilişim teknolojileri dersini kitap olmadan mı işliyorlar. Yapabileceğimiz bir şey olursa buralardayız hocam, yalnız değilsiniz @birarti1.
+1 " Acaba soruşturma açan kişilerin çocukları da bilişim teknolojileri dersini kitap olmadan mı işliyorlar." kısmı ile ilgili yazdıklarımı sildim :)
 
Gerçekten toplumda o kadar manyak insan var ki İlber Altaylı'nın çok cahilsin keşke ölsen sözü geliyor aklıma. Öğretmen çırpınıyor öğretmek için eli öpülesi demiyor da cimere yazıyor ............. Ben de ses sorunu yaşıyorum ve açıkçası kendimi yırtmakla boşvermek arasında araftayım bu sene. Çalışana açılan soruşturmalar çalışmayana el altından verilen belgeler, korunan kollanan kitleler yıldırdı gayrı yaw
 
Çok geçmiş olsun sayın hocam, incelemek için bende sıfırbir yayınlarından aldım. Dediğiniz gibi müthiş bir iş çıkarmışlar. Ama öğrencilerime aldıramadım. Çoğunun maddi durumu düşük kendim karşılayayım dedim işin içinden çıkamam dedim öyle kaldı. Büyük ihtimalle beni de şikayet edelerdi.
Motivasyonunuz zarar görmesin inşallah. Çocuklar için yaptığınız fedakarlığı Kul bilmezse Allah bilir hocam yüreğiniz ferah olsun.
 
Müfettişe sorsaydınız: Çocuğu varmıymış, okula gidiyormuymuş, öğretmeni yardımcı kaynak istemiyor muymuş. Müfettiş de öğretmenin istediği kaynağı almıyor muymuş?
 
Öncelikle geçmiş olsun hocam. Süreciniz olumlu ilerliyor gibi anladım. İnşaallah sorunsuz atlatırsınız.
Ben küçük bir hatırlatma yapmak istedim. Genelde pek akla gelmiyor. Genelde bir çoğumuzun sendika üyeliği var. Sendikalar tamda bu zamanlarda var olsun diye varlar. Hukuki destek almayı ihmal etmeyin.
 
Geri
Üst