2017 ikinci dönem DYK kursuma onay verilmedi

Kodla Büyü

efe83izmir

Site Gezgini
Mesajlar
70
İkinci dönem öğrenciler bilişim dersini seçtiler ve 5.ve 6 sınıflardan 15-15 olmak üzere iki sınıf oluştu. Fakat okul müdürüm Bilişim Kursuna ilçe milli eğitimin onay vermediğini ve açılamayacağını söyledi. Ben de nedenini dilekçe vererek okul müdürlüğüne sordum. O da ilçe milli eğitime sorduğunda ilçe Bakanlığımızın 07.10.2016 tarih ve 10927467 sayılı yazısı gereğince kurs açılamayacağı belirtilmiştir. diye okula cevap verilmiş bu yazıyı ikinci dönem de destekleme ve yetiştirme kurslarında bilişim teknolojilerinin açabileceğimizi belirten yazı var mı arkadaşlar teşekkürler iyi çalışmalar.
 
Yok mu bu konuda çözüm yolu olan bu sayıdaki yazıyı aratıyorum birşey de çıkmıyor????
 
o yazının içeriği neymiş acaba? öyle bişey çıkmıyor.
diğer dersler içinde aynı şey geçerli o zaman. matematikten açılabilir diye yazı varmı? yok.
 
İlçe yazının tersi gelinceye kadar geçerlidir diyorlar. Yazı 07.10.2016 tarihinde modülden kaldırılan dersler olarak gelmiş sonra aksi bi yazı gelmediği için geçerlidir deniliyor.Ne yapıcaz arkadaşlar???
 
bakanlığa bimer üzerinden yazz hocam. çözüm olmaz vakit geçti fakat önümüzdeki sene için elinde dayanağın olur. öyle bişey yok yani şu an herkes bilişim dyk açabiliyor ki açtık.
 
hocam yönetmelik açık ve net şekilde yazıyor. müfredatta olan derslere açabilirsin. tabii ilçe onayı lazım.
 
efe83izmir' Alıntı:
İlçe yazının tersi gelinceye kadar geçerlidir diyorlar. Yazı 07.10.2016 tarihinde modülden kaldırılan dersler olarak gelmiş sonra aksi bi yazı gelmediği için geçerlidir deniliyor.Ne yapıcaz arkadaşlar???
esas o yazıya göre açailirsin hocam :) ilçeniz kendi ile çelişiyor, modülden kalkıp sonradan modüle dersin eklenmesinin amacını sormanızı tavsiye ederim?
 
Herk ilçe kendi kafasına göre bir hareket içinde. Bizim burada kimi bilişimciler açmışlar. Bu konuda ilçe meb'in ve okul müdürünün insiyatifindesin.
 
1.dönem için sistemden kaldırılmıştı evet ama 2.dönem için gelen kılavuzda sistemde ekli olan derslerden açılabileceği yazıyor, bilişim teknolojileri ve yazılım dersi de sistemde olduğuna göre açamazsınız diyemezler ki açılmayacak olanlar zaten sistemde ekli değil, örneğin teknoloji tasarım dersi 1.dönem bizim dersimiz ile birlikte kaldırılmıştı ve hala ekli değil onlar açamıyorlar, bizde bir sıkıntı yok hocam. şahsen benim 5 grubum var şu anda, ilçe onayı da geldi, 2 haftadır derslerimi de işliyorum 19-22 kişilik gruplarım ile
 
Her ilçe her okul kafasına göre takılıyor.. benim okulumda ve ilçemde hiçbir sorun yok.. İzmir-Karabağlar...

Dyk yazısında sistemde ekli olan derslerden açılabileceği yazıyordu.. Bizim dersimizde ekli olduğuna göre sorun yok.. Açmamakta ısrar edenler varsa gidin ilçe formatörüyle falan konuşun, belki hallolur..
 
Geri
Üst