2017-2018 Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 5-6-7. Sınıflar Yıllık Planları

Kodla Büyü
Hocam siz de haklısınız ama burada bir sıkıntı var o halde. Yani yazılım ve donanım konusunu 2 saatte, dosya yönetimini 2 saatte anlatmak uygulatmak bence imkansız. Sınıf defterine bile bir günde 6 adet kazanımı yazamazsınız..

Hemen kızmayın :)

Plan yeni öğretim programına göre hazırlanmış. Bende Öğretim Programını incelediğimde baştaki konuların sıkıştırılmış olduğunu gördüm. Bunun için nasıl bir yol izleyebiliriz?

Bu süreç de bir tecrübe olacak bizim için. Ben zaten birkaç yıldır çok uzun zaman aldığı için özellikle donanım konusuyla ilgili bir şeyler yapmayı planlıyordum. Son yıllarda çok duyduğum Flipped Classroom (Ters-Yüz Sınıf) yöntemini bile düşünmüştüm. Bir şekilde üstesinden geleceğiz. Konuların özünü işleyip devamını araştırma ödevi ya da grup ödevi olarak verip sınıfta tartışabiliriz. Yazılı veya görsel dökümanlar hazırlayıp öğrencilerin evde çalışmasını sağlayıp sonrasında okulda üzerine sadece tartışmalar ya da ölçme-değerlendirme amaçlı yarışmalar, etkinlikler yapabiliriz. İlk etapta aklıma gelen birkaç yöntem bu şekilde.
 
Teşekkürler .. fakat Aynen kayılıyorum donanım birimleri bir haftaya sıkıştırmayacak kadar geniş bir konu. Ayrıca Yen'i müfredata ve yıla göre güncellemek nerden baksanız baya zaman alıyor kolayımıza gelir bu şekilde edinmek Emeğinize sağlık
 
Geri
Üst