2012-2013 5-6-7-8 Yıllık Planlar

Kodla Büyü
eduran' Alıntı:
Herkese ben de teşekkür ederim.

sgulkurusu' Alıntı:
teşekkür ederim hocam, 5. sınıflar için Temel I düzeyi demişsiniz tam olarak anlamadım. konuları neye göre belirlediniz?

Değişen öğretim programında 6 düzey var. Onu incelerseniz görebilirsiniz.


Emeğinize sağlık ama bu işte bir yanlışlık var gibi.
4-8 arası tüm kazanımları 5. sınıf programına almışsınız. Fare tutmayı ile başlayacak öğrenci programlaya nasıl yetiştirilecek sene sonuna?
Kesin bilgi varsa öğrenebilir miyiz lütfen?
 
toprak60' Alıntı:
ben çıktı alırken neden sıkıntı yaşıyorum?
sadece son sayfa çıkıyor
baskı ön izlemede de sadece son sayfa görünüyo

son sayfa işaretli şekilde görünüyor, orada birşey var ama anlayamadım :puhaha:

daha önceki sayfalarda yazılmış arkadaşlar, yazdırma alanını temizleyin bir de sığdırma ölçeğini düzenleyin. sorun kalmayacaktır.
 
toprak60' Alıntı:
ben çıktı alırken neden sıkıntı yaşıyorum?
sadece son sayfa çıkıyor
baskı ön izlemede de sadece son sayfa görünüyo

son sayfa işaretli şekilde görünüyor, orada birşey var ama anlayamadım :puhaha:
Bende de aynı sıkıntı var...
 
yazdırma konusunda sıkıntılı fakat yine de hocamız o kadar emek sarf etmiş her şeyi hazır beklemek olmaz :) emeğine sağlık hocam teşekkürler...
 
5. sınıfla ilgili
" “Bilişim Teknolojileri ve Yazılım” Dersi için Öğrenme Alanları
Ders kapsamına örnek olarak ele alınabilecek bazı öğrenme alanları aşağıda belirtilmiştir. Ancak asla buradaki kapsamla sınırlı kalınmaması gerektiği, hedef kitlenin beklentileri ve gereksinimleri doğrultusunda bu önerilerin genişletilebileceği ve güncellenebileceği unutulmamalıdır."

ykarıdaki ifadeye göre
1. Bilişim Okur-Yazarlığı
2. Bilişim Teknolojilerini Kullanarak İletişim Kurma, Bilgi Paylaşma ve Kendini İfade Etme

sadece yukarıdaki 2 başlık ve alt öğrenme alanlarını alarak 1. düzeyde program hazırlmayı düşünüyorum. Sizin okulu bilmem ama 5.sınıflar inanın bilgisayarı kapatmayı, fare tutmayı bile bilmiyorlar. O yüzden sondaki 2 üniteyi işlemeyip ilk 2 üniteyi tüm yıla yaymayı düşünüyorum.

Bundan sonraki yıllarda 6 snıflar için 3. başlığı da dahil edip düzeyleri artırmayı planladım.

Acaba ben mi yanlış anladım? Öğretim programındaki standartlar her sınıfta okutulması gerek standartlar olup sınıfa göre düzey mi değişiyor yoksa standartı da -benim yapmak isteidğim gibi- biz belirleyebiliyor muyuz?
 
Neden kimse cevap yazmamış benim gibi yapan olacak mı acaba?
 
alibaba37' Alıntı:
Hocam tşk ederim ama çıktı alırken ve önizleme yaparken sadece son sayfayı gosteriyor.Bunun nedeni ne olabilir bilen varsa sevinirim...
Hocam önce yazdirma alaninda ölçeklendirme yok seçeneğini seçip, ardından sayfa sonu önizleme ile sayfa ayarını yapabilirsiniz.
 
5. sınıflar için hazırlanan yılık planın etkili bir biçimde öğrencilere kazandıracağımıza inanmıyorum. 5. sınıflar daha önceden bilişim dersi almamışlar. çocukların daha fareyi nasıl kullanacağını bilmeden , klavye tuşlarının görevini bilmeden bu kazanımları kazanması biraz zor. Sıfırdan başlamamız gerektiğini düşünüyorum.
 
sedo' Alıntı:
Neden kimse cevap yazmamış benim gibi yapan olacak mı acaba?
Kimse ilk sayfa dısında okumuyor herhalde, teşekkür mesajı yazıp bırakıyorlar genelde. Ben halen planda hata olduğunu düşünüyorum.Sizin dediğiniz gibi ilk kısımları tüm yıla yayacağım.Bu planın tamamını ancak 8. sınıfta işleyebiliriz.
 
Yazdırma alanını sayfa sonu ön izlemeden değiştirip, ön izleme sekmesinden ayarlar kısmı var tüm sütünları bir sayfaya sığdır derseniz sonuç alabilirsiniz.
 
Üstat bunu anlayamadım excel dosyasını açtım yazdır diyorum fakat hep son sayfaları yazdırıyor.
 
Geri
Üst